katerinapap61 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Εχω κανει αιτηση για πιστωτικη η οποια εχει εγκριθει και περιμενω την επιστολη με τη καρτα. Υπαρχει καμια περιπτωση καποιος τροπος να μπορω να τη χρησιμοποιησω χωρις να λαβω τη επιστολη και ας ειναι απενεργοποιημενη; Εχει εμφανιστει ο λογαριασμος στην εφαρμογη μαζι με τη χρεωστικη. Και ουτε στο apple wallet μπορω να τη βαλω ουτε μαφηνει να κανω συναλαγες. Ξερει κανεις καμια μαιμουδια;
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, katerinapap61 είπε Εχω κανει αιτηση για πιστωτικη η οποια εχει εγκριθει και περιμενω την επιστολη με τη καρτα. Υπαρχει καμια περιπτωση καποιος τροπος να μπορω να τη χρησιμοποιησω χωρις να λαβω τη επιστολη και ας ειναι απενεργοποιημενη; Εχει εμφανιστει ο λογαριασμος στην εφαρμογη μαζι με τη χρεωστικη. Και ουτε στο apple wallet μπορω να τη βαλω ουτε μαφηνει να κανω συναλαγες. Ξερει κανεις καμια μαιμουδια; Τόσο βιαστικό είναι;
katerinapap61 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Για να ρωταω μαλλον θα ειναι ξερεις. Εχουν περασει δυο βδομαδες και μου ειπαν ενδεχομενως οτι θαργησει κιαλλο η καρτα. Αν δεν ειχα προβλημα να περιμενω δε θα σχολιαζα εδω.
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, katerinapap61 είπε Για να ρωταω μαλλον θα ειναι ξερεις. Εχουν περασει δυο βδομαδες και μου ειπαν ενδεχομενως οτι θαργησει κιαλλο η καρτα. Αν δεν ειχα προβλημα να περιμενω δε θα σχολιαζα εδω. Θα περιμένεις.Αν υπήρχε τρόπος να ενεργοποιηθεί πριν παραλάβεις το πλαστικό θα στο έγραφαν.
kormos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, katerinapap61 είπε Εχω κανει αιτηση για πιστωτικη η οποια εχει εγκριθει και περιμενω την επιστολη με τη καρτα. Υπαρχει καμια περιπτωση καποιος τροπος να μπορω να τη χρησιμοποιησω χωρις να λαβω τη επιστολη και ας ειναι απενεργοποιημενη; Εχει εμφανιστει ο λογαριασμος στην εφαρμογη μαζι με τη χρεωστικη. Και ουτε στο apple wallet μπορω να τη βαλω ουτε μαφηνει να κανω συναλαγες. Ξερει κανεις καμια μαιμουδια; Δεν μπορείς να πας σε Κατάστημα να παραλάβεις? Όσο είναι ανενεργή δεν μπορεί να γίνει κάποια ενέργεια.
micos000 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Τόσο βιαστικό είναι; Μάλλον δόσεις για τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι.
xristoss1 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δυστυχως δεν γινεται,καθως χρειαζεσαι την φυσικη καρτα και το πιν ωστε να την ενεργοποιησεις.. Εγω εβλεπα την καρτα στο banking αλλα οτι και να εκανα το ακυρωνε αυτοματα εως οτου ηρθε στα χερια μου και την ενεργοποιησα στο atm.
harris78 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Αν έχει εκδοθεί η κάρτα και έχεις τα στοιχεία της από το mobile ή το web banking, ενεργοποιείται μέσω τηλεφώνου ή web/mobile banking. Το έκανα τα Χριστούγεννα που ήρθε νέα κάρτα στο σπίτι μου ενώ ήμουν διακοπές.
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Ερώτηση περί πιστωτικής αλλά για πιθανό θέμα ασφαλείας. Πόσο επικίνδυνο θα ήταν να έχω αποθηκευμένη στο κινητό μου μια φωτογραφία της πιστωτικής/χρεωστικής ώστε να βλέπω τα νούμερα της κάρτας για να κάνω on line αγορά χωρίς να την έχω μπροστά μου? Υπάρχει πιθανότητα αν αποκτήσουν πρόσβαση στο κινητό ή στα αρχεία μου να βρουν την κάρτα? Αν ο χάκερ/σκάμερ δει σε φωτογραφία μια πιστωτική προφανώς θα καταλάβει αμέσως ότι παίζει ψωμί και θα κάτσει να την ξεψαχνίσει. Όμως δεν πιστεύω ότι κάθονται και κοιτάνε φωτογραφίες και αρχεία ένα ένα, αλλά βάζουν προγράμματα και ιούς να κοιτάνε σε συγκεκριμένα σημεία του κινητού/pc για να υποκλέψουν κωδικούς. Πόσο πιθανό είναι να κοιτάνε σε φωτογραφίες με λογισμικό αναγνώρισης εικόνων μπας και πετύχουν φωτογραφίες μιας κάρτας? Δεν ξέρω σίγουρα αλλά μου φαίνεται αρκετά δύσκολο αλλά θέλω γνώμες. Έχω iphone και μπορώ να βάλω την φωτογραφία μέσα σε κλειδωμένη σημείωση, αν αλλάζει κάτι αυτό (δεν ξέρω μήπως γίνεται κάποια έξτρα κωδικοποίηση εκεί)
kokos23 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 χωρίς να είμαι και απόλυτα γνώστης, η κάθε εφαρμογή που έχει το κινητό καθώς και η νέα εγκατάσταση αυτών, ζητάνε άδεια πρόσβασης στις φωτό-συλλογή-κάμερα, την οποία για να λειτουργήσει την δίνουμε αναγκαστικά... άρα δεν νομίζω ότι είναι και το καλύτερο... από την άλλη όμως αν σου χακάρουν το κινητό ακόμα και με nfc αν κάνεις συναλλαγές πάλι κινδυνεύεις...
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Ερώτηση περί πιστωτικής αλλά για πιθανό θέμα ασφαλείας. Πόσο επικίνδυνο θα ήταν να έχω αποθηκευμένη στο κινητό μου μια φωτογραφία της πιστωτικής/χρεωστικής ώστε να βλέπω τα νούμερα της κάρτας για να κάνω on line αγορά χωρίς να την έχω μπροστά μου? Υπάρχει πιθανότητα αν αποκτήσουν πρόσβαση στο κινητό ή στα αρχεία μου να βρουν την κάρτα? Αν ο χάκερ/σκάμερ δει σε φωτογραφία μια πιστωτική προφανώς θα καταλάβει αμέσως ότι παίζει ψωμί και θα κάτσει να την ξεψαχνίσει. Όμως δεν πιστεύω ότι κάθονται και κοιτάνε φωτογραφίες και αρχεία ένα ένα, αλλά βάζουν προγράμματα και ιούς να κοιτάνε σε συγκεκριμένα σημεία του κινητού/pc για να υποκλέψουν κωδικούς. Πόσο πιθανό είναι να κοιτάνε σε φωτογραφίες με λογισμικό αναγνώρισης εικόνων μπας και πετύχουν φωτογραφίες μιας κάρτας? Δεν ξέρω σίγουρα αλλά μου φαίνεται αρκετά δύσκολο αλλά θέλω γνώμες. Έχω iphone και μπορώ να βάλω την φωτογραφία μέσα σε κλειδωμένη σημείωση, αν αλλάζει κάτι αυτό (δεν ξέρω μήπως γίνεται κάποια έξτρα κωδικοποίηση εκεί) Υπάρχει η εξής εναλλακτική: Βάζεις έναν password manager (εγώ χρησιμοποιώ Bitwarden ) και αποθηκεύεις κρυπτογραφημένα τα στοιχεία της κάρτας (υποστηρίζει εισαγωγή κάρτας). Ξεκλειδώνεις και βλέπεις τα στοιχεία. Αν δε έχεις και το πρόσθετο του browser μπορείς να κάνεις κι αυτόματη συμπλήρωση. Τώρα είδα ότι γράφεις για iphone, οπότε ορίστε
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 7 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Ερώτηση περί πιστωτικής αλλά για πιθανό θέμα ασφαλείας. Πόσο επικίνδυνο θα ήταν να έχω αποθηκευμένη στο κινητό μου μια φωτογραφία της πιστωτικής/χρεωστικής ώστε να βλέπω τα νούμερα της κάρτας για να κάνω on line αγορά χωρίς να την έχω μπροστά μου? Υπάρχει πιθανότητα αν αποκτήσουν πρόσβαση στο κινητό ή στα αρχεία μου να βρουν την κάρτα? Αν ο χάκερ/σκάμερ δει σε φωτογραφία μια πιστωτική προφανώς θα καταλάβει αμέσως ότι παίζει ψωμί και θα κάτσει να την ξεψαχνίσει. Όμως δεν πιστεύω ότι κάθονται και κοιτάνε φωτογραφίες και αρχεία ένα ένα, αλλά βάζουν προγράμματα και ιούς να κοιτάνε σε συγκεκριμένα σημεία του κινητού/pc για να υποκλέψουν κωδικούς. Πόσο πιθανό είναι να κοιτάνε σε φωτογραφίες με λογισμικό αναγνώρισης εικόνων μπας και πετύχουν φωτογραφίες μιας κάρτας? Δεν ξέρω σίγουρα αλλά μου φαίνεται αρκετά δύσκολο αλλά θέλω γνώμες. Έχω iphone και μπορώ να βάλω την φωτογραφία μέσα σε κλειδωμένη σημείωση, αν αλλάζει κάτι αυτό (δεν ξέρω μήπως γίνεται κάποια έξτρα κωδικοποίηση εκεί) Πως θα αποκτήσουν πρόσβαση στο κινητό σου και στα αρχεία σου;
flyer Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 10 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Ερώτηση περί πιστωτικής αλλά για πιθανό θέμα ασφαλείας. Πόσο επικίνδυνο θα ήταν να έχω αποθηκευμένη στο κινητό μου μια φωτογραφία της πιστωτικής/χρεωστικής ώστε να βλέπω τα νούμερα της κάρτας για να κάνω on line αγορά χωρίς να την έχω μπροστά μου? Υπάρχει πιθανότητα αν αποκτήσουν πρόσβαση στο κινητό ή στα αρχεία μου να βρουν την κάρτα? Αν ο χάκερ/σκάμερ δει σε φωτογραφία μια πιστωτική προφανώς θα καταλάβει αμέσως ότι παίζει ψωμί και θα κάτσει να την ξεψαχνίσει. Όμως δεν πιστεύω ότι κάθονται και κοιτάνε φωτογραφίες και αρχεία ένα ένα, αλλά βάζουν προγράμματα και ιούς να κοιτάνε σε συγκεκριμένα σημεία του κινητού/pc για να υποκλέψουν κωδικούς. Πόσο πιθανό είναι να κοιτάνε σε φωτογραφίες με λογισμικό αναγνώρισης εικόνων μπας και πετύχουν φωτογραφίες μιας κάρτας? Δεν ξέρω σίγουρα αλλά μου φαίνεται αρκετά δύσκολο αλλά θέλω γνώμες. Έχω iphone και μπορώ να βάλω την φωτογραφία μέσα σε κλειδωμένη σημείωση, αν αλλάζει κάτι αυτό (δεν ξέρω μήπως γίνεται κάποια έξτρα κωδικοποίηση εκεί) Password manager. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλεις password manager, κλειδωμένη σημείωση (οι οποίες είναι e2ee) με pass περίπλοκο και διαφορετικό από το passcode του iphone…
xristoss1 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 η μεγαλυτερη ασφαλεια ειναι να εχεις στο κινητο σου στις ταχειες κλησεις το support της τραπεζας. μολις δεις περιεργες κινησεις καλεις το support μπλοκαρεις την καρτα και κανεις αμφισβητηση συναλλαγων...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα