Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mistiri0 είπε

Μια χαρά βλέπω το GDPR προς ιδιωτικές εταιρείες έχει πάει περίπατο για την δική μας διευκόλυνση πάντα!

ποιος ασχολειτε ακομα με αυτη την μπουρδα. Ολοι εμας θελουν να βλεπουν και που παει ο κ. Τασος με το αεροπλανο και ποσο πληρωσε το εισιτήριο.

Τεράστια φούσκα που κερδισαν ΠΟΛΛΑ λεφτα κατι experts για να κανουν compliant τις εταιρείες.

Φυσικα και η AΠΠΔ που ειναι απο τα αγαπημένα μου θέματα (gdpr και κάμερες)

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
41 minutes ago, dream21 said:

Για ευρωπή μια χαρα ειναι οι low cost εταιριες ομως για Ασια -Αμερικη -ωκεανια τις ξεχνας και μονοδρομος ειναι οι μεγαλες εταιριες Aegean-turkish-emirates

δεν θυμαμαι να εχω κανει πολυωρη πτηση με μικρο αεροπλανο.τανζανια με διπλη πτηση 5 και 6 ωρες αντιστοιχα ταξιδεψα με μεγαλα αεροπλανα.κανα 3 ωρο και κατι πρεπει να ειναι η πιο μεγαλη μου πτηση με μικρο αεροπλανο.αγγλια μαροκο ή οταν ειχα παει καναρια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, poulinos είπε

δεν θυμαμαι να εχω κανει πολυωρη πτηση με μικρο αεροπλανο.τανζανια με διπλη πτηση 5 και 6 ωρες αντιστοιχα ταξιδεψα με μεγαλα αεροπλανα.κανα 3 ωρο και κατι πρεπει να ειναι η πιο μεγαλη μου πτηση με μικρο αεροπλανο.αγγλια μαροκο ή οταν ειχα παει καναρια

Εχω κάνει το σφάλμα και πήγα 2 φορες για δουλεια Σινγκαπουρη με low cost εταιρια (SCOOT θυγατρικη της singapore airline) και δεν το ξανα επιχειρησα. Πλεον με Emirates για Asia και Aegean - Turkish για Αμερική και σε Business class. Πτήσεις 9.5+ ωρων δεν αντεχεται ειλικρινα σε low cost.

Επεξ/σία από dream21
Δημοσ.
Στις 23/2/2023 στις 8:48 ΜΜ, music_lover είπε

Να πούμε δυο πράγματα εδώ γιατί διαβάζω διάφορα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει κράτος στον πλανήτη που να μην διαθέτει φυσική ταυτότητα. Τελεία και παύλα. Και δεν υπάρχει ασφαλέστερη ταυτότητα από την φυσική κάρτα. Καλές - χρυσές οι ψηφιακές αλλά καλή τύχη αν θέλεις να περάσεις τα σύνορα της χώρας σου. Σχετικά με τις υπάρχουσες ταυτότητες είναι ότι πιο άθλιο κυκλοφορεί στην Ευρώπη με διαφορά. Καμία δικλίδα ασφαλείας, γελάνε μαζί μας οι ευρωπαϊκές δυνάμεις ασφάλειας, η πλαστότητα τους πάει σύννεφο στο εξωτερικό και όχι μόνο. Σκεφτείτε μόνο ότι δεν έχουν ημερομηνία λήξης! Την έβγαλες όταν ήσουν 15 χρονών και έφτασες 40 με την ίδια φωτογραφία, έλεος. Οι μόνες χειρότερες ήταν οι Ιταλικές (carta d' identita) αλλά έχει κάνα 2 χρόνια τώρα που τις άλλαξαν και αυτοί Αν δε, δεν αποτελούσαμε μέλος της συνθήκης Schengen, δεν θα περνούσαμε τα σύνορα χωρίς visa με αυτήν την άθλια ταυτότητα. Μεγάλη χάρη μας κάνουν οι εκτός Schengen γείτονες που την δέχονται έτσι όπως είναι (Τουρκία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία) και φυσικά με ανταλλάγματα εκ μέρους μας. Έχει γίνει ένα μπάχαλο με τις νέες ταυτότητες με chip όπου η μια κυβέρνηση καταργεί τις αποφάσεις της άλλης με την διαδικασία να έχει κολλήσει στην συνεννόηση με την αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ήδη οι Αμερικάνοι στην πρόσφατη επίσκεψη Μπλίνκεν απείλησαν να διακόψουν την συμμετοχή της Ελλάδας στο visa waiver program, αυτό που μας δίνει την δυνατότητα να επισκεφτούμε τις ΗΠΑ χωρίς visa και αυτό γιατί τους είπαμε ότι οι νέες ταυτότητες θα δίνονται από το 2021 και φτάσαμε 2023 με υποσχέσεις ακόμα και σήμερα για την υλοποίηση τους. Αν έχεις λοιπόν σκοπό να μην περάσεις ποτέ τα σύνορα της χώρας σου κάτσε με αυτό το ανέκδοτο που λέγεται ελληνική ταυτότητα. Οι υπόλοιποι παρακαλάτε να την αλλάξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί σε λίγο καιρό θα μας ζητάνε και βίζα για μια απλή βόλτα έξω από αυτήν.

Ταξίδεψα πρόσφατα κροατια . Πήγα με τρένο στην Σλοβενία όπου πριν μπούμε στα σύνορα μπαίνουν αστυνομικοί τις χώρας που μπαίνεις για να σου ελέγξουν ταυτότητες διαβατιρια κτλπ . 
Είχαμε δίπλα μας κάτι Γερμανούς οι δικές τους ταυτότητες είχαν κάτι σαν barcode τους χτύπησαν και μέσα σε 2 λεπτά έλεγξαν 4 άτομα . 
Εμένα και την κοπέλα μου με τις ταυτότητες μας τις βλέπανε κοντά στα 20 λεπτά και δίναν τα στοιχεία ένα ενα στο κέντρο για να τα ελέγξουν αμα ισχύουν και όταν πήραν το οκ ότι είμαστε εντάξει μας τος έδωσαν και φύγανε . 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 23/2/2023 στις 9:08 ΜΜ, music_lover είπε

Το διαβατήριο όμως κοστίζει σχεδόν 100 ευρώ, η ταυτότητα 10.

Ότι πληρώνεις παίρνεις.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, poulinos είπε

σωστα η καθε εταιρεια ενδιαφερεται για εμας τους  super vip που θα πεταξουμε. τα στοιχεια σου τα δινεις πλεον παντου.απο τραπεζες ,παροχους,καταστηματα,ταχυδρομεια. μονο η ταυτοτητα μου απο τις εταιρειες που εχω παει για δουλεια εχει σημειωθει 1000 φορες. δεν μιλαω ποσοι βαζουν στοιχεια σε διαγωνισμους , σε κσρτες για ποντους σε καταστηματα και οτι αλλο αμφιβολου υπαρχει.

παντως περα απο τους νιγηριανους πριγκιπες κανεις αλλος δεν εχει ασχοληθει με μενα αρα δεν ανηκω στην κατηγορια  special snowflake .

oi αλλοι μισοι εχουν δωσει τα στοιχεια τους σε ebay,amazon,facebook,revolut,n26 και η λιστα δεν εχει τελειωμο.ολα τα στοιχεια μας σε απειρα βιογραφικα που εχει ριξει ο καθενας μας.κτλ κτλ

καταλαβαινω την ανησυχια σου αλλα πλεον εχω σταματησει να ασχολουμαι  και να ανησυχω για αυτο

20 ώρες πριν, mcstefan7 είπε

Σιγά τα στοιχεία που θα σου υποκλέψουν (την ταυτότητα). Σκέψου πόσες εταιρίες και υπηρεσίες έχουν ήδη την ταυτότητα σου σε pdf ή φωτοτυπία.

Δες τι μπορεί να συμβεί από πρόσφατο παράδειγμα στην χωρα που μένεις και κρίνε μόνος σου!

• Like 1
Δημοσ.

Κάτι άσχετο με το συγκεκριμένο , για όποιον ξέρει , όλοι αυτοί οι παράτυποι - παράνομοι μετ@ν@στες που μπήκαν στην Ελλάδα , έχουν πρόσβαση σε όλες ή σε κάποιες εφαρμογές του gov.gr;;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lost2 είπε

Κάτι άσχετο με το συγκεκριμένο , για όποιον ξέρει , όλοι αυτοί οι παράτυποι - παράνομοι μετ@ν@στες που μπήκαν στην Ελλάδα , έχουν πρόσβαση σε όλες ή σε κάποιες εφαρμογές του gov.gr;;

Ναι βέβαια. Όσο τους υποχρέωναν να στέλνουν sms και να δείχνουν covid pass

• Like 3
Δημοσ.
Στις 24/2/2023 στις 11:57 ΠΜ, AristidisZ είπε

Βασικά αν έχεις διαβατήριο, πάλι θα ανοίγεις πορτοφόλι :D

Πάντως επειδή πετάω σε καμιά 15ρια μέρες για Δανία (ΕΕ) θα κάνω μια δοκιμή να δω πως δουλεύει (παρότι πάντα πετάω με διαβατήριο 🤣 )

Δεν ισχύει ακόμα για πτήσης εκτός Ελλάδας. Αφού ακόμα η ψηφιακή ταυτότητα είναι νομικά αποδεκτή μόνο εντός Ελλάδας. Μελλοντικά θα ισχύσει κι εκεί.

Στις 24/2/2023 στις 12:19 ΜΜ, mistiri0 είπε

Όταν δημιουργείτε μία γέφυρα μεταξύ μίας ιδιωτικής και κρατικής εταιρείας, κανείς δεν ξέρει 1) μέχρι που βλέπει ο καθένας 2) αν βλέπει αυτά που ας πούμε αθώα πως πρέπει να βλέπει ΟΤΑΝ και μονό υπάρχει λόγος να τα δει 3) κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε μια ιδιωτική εταιρεία ότι αυτή η δυνατότητα γέφυρας δεν θα παραβιαστεί κάποια στιγμή με ευθύνη της ιδοωτικής εταιρείας από εξωτερική απειλή που μπορεί να υφαρπάξει προσωπικά δεδομένα πολιτών. (Το έργο αυτό το έχουμε δει να συμβαίνει συχνά με ευθύνη ιδιωτών από κενά ασφαλείας). Τέλος εδώ μιλάμε ότι ανοίγει μια κερκόπορτα για ατέλειωτες εταιρείες που θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην γέφυρα αυτή και όχι μόνο σε μία.

Δεν δημιουργείται καμία γέφυρα. Νομιζω δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί η συγκεκριμένη εφαρμογή. Πρακτικά η ψηφιακή ταυτότητα που έχεις περασμένη στο κινητό σου (αν την έχεις) ενσωμετωνεται στην κάρτα επιβίβασης σου (στο κινητό σου). Καμία πληροφορία δεν φεύγει από το κινητό σου. και δεν πηγαίνει στην κατοχή της εταιρίας. Απλά περνάει η ταυτότητα σου μεσα το boarding pass για να μην ψαχνεις εκεινη την ωρα να αλλαζεις εφαρμογες (αν θες να χρησιμοποιησεις ψηφιακη ταυτοτητα) ή να ψαχνεις πορτοφολια (αν θες να χρησιμοποιησεις φυσικη ταυτοτητα). 

Στις 24/2/2023 στις 1:20 ΜΜ, mistiri0 είπε

Άλλο να τα δείχνεις μέσω κάποιου εγγράφου σε κάποιον υπάλληλο, και άλλο να στα αντλεί ένας υπολογιστής από τον φάκελο με τα στοιχεία σου που έχει μια δημόσια αρχή. Αν δεν το καταλαβαίνεις και σου προκαλεί γέλιο..κάποια στιγμή θα κλαίς αλλά θα είναι αργά πια. Επίσης ότι στοιχεία σε λοιπές εταιρείες δίνεις είναι στο δικό σπυ χέρι ώστε να είσαι πελάτης. Εδώ γίνεται νόμος του κράτους και χωρίς να μπορείς να την αποδεχτεις ως διαδικασία αλλιώς δεν θα μπορεις να πετάξεις για παράδειγμα.

Ειναι πλεον σαφες οτι δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί η συγκεκριμένη εφαρμογή. Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν υποχρεώνεται όχι μόνο να ενσωματώσει την ψηφιακή ταυτοτητα του στο boarding pass αλλα ουτε καν να εχει ψηφιακη ταυτοτητα. Οποιος θελει μπορει να εχει την φυσικη ταυτοτητα και μεσω αυτης να κανει την ταυτοποιηση του.

3 ώρες πριν, mistiri0 είπε

Δες τι μπορεί να συμβεί από πρόσφατο παράδειγμα στην χωρα που μένεις και κρίνε μόνος σου!

Τι σχέση έχει αυτή η υπόθεση με την ψηφιοποίηση ρε φίλε; Τον έμπλεξαν από το 2014 χωρίς καμία ψηφιοποίηση. Οι ψηφιακές ταυτότητες που κολλάνε με όλο αυτό; Επειδή η αστυνομία και η δικαιοσύνη δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους; Ότι να ‘ναι όμως

• Like 1
Δημοσ.
On 24/02/2023 at 10:44, polaki said:

Είχα ταξιδέψει παλιότερα με EasyJet Λονδίνο και είχα βελάξει. Noted για Ryan, θα το τσεκάρω την επόμενη φορά.

Πλέον μόνο με British Airways πάω Λονδίνο (λόγω φίλων και δουλειάς σίγουρα 2-3 φορές το χρόνο), είναι πιο οικονομική από Aegean, επίσης βέβαια δεν σε ταίζουν αλλά το επίπεδο εξυπηρέτησης είναι πολύ μπροστά. 

Απ'τις low cost μόνο για εντός Ελλάδας και συγκεκριμένα Κρήτη που είναι έτσι και αλλιώς 50 λεπτά πτήση μάξ, δηλαδή μπες βγες 1.5 ώρα το πολύ. Αλλά το extra leg space δεν το είχα σκεφτεί καθόλου, οπότε θα το έχω πλέον υποψη μου και για εξωτερικό, thanks!!!

γυρναω με ryan air. δεν διαλεξα θεση αλλα με βαλε το συστημα σε θεση  με emergency exit που εχει extra leg space.ειμαι 1.80 και αυτο ειναι το πως καθομαι τωρα.καμια σχεση με την κανονικη θεση.εχω απειρο κενο

20230226_115713.jpg

πολυ κενο απo τα γονατα μεχρι μπροστα.καθομαι ανετα σαν να μην εχω καθισμα μπροστα

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, poulinos είπε

γυρναω με ryan air. δεν διαλεξα θεση αλλα με βαλε το συστημα σε θεση  με emergency exit που εχει extra leg space.ειμαι 1.80 και αυτο ειναι το πως καθομαι τωρα.καμια σχεση με την κανονικη θεση.εχω απειρο κενο

20230226_115713.jpg

πολυ κενο απo τα γονατα μεχρι μπροστα.καθομαι ανετα σαν να μην εχω καθισμα μπροστα

Παίξε τζοκερ όταν φτάσεις.

Καλό ταξίδι.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Ukforthemoment said:

Παίξε τζοκερ όταν φτάσεις.

Καλό ταξίδι.

μπορεις οπως εγραψα να πληρωσεις για να κατσεις σε τετοια θεση

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, poulinos είπε

μπορεις οπως εγραψα να πληρωσεις για να κατσεις σε τετοια θεση

Οτι μπορείς να πληρώσεις το ξέρω,και το κάνω για διάδρομο.Εγραψες οτι σε έβαλε το σύστημα μονο του.

Δημοσ.
1 minute ago, Ukforthemoment said:

Οτι μπορείς να πληρώσεις το ξέρω,και το κάνω για διάδρομο.Εγραψες οτι σε έβαλε το σύστημα μονο του.

ναι εχει τυχει καμποσες φορες να τυχω σε  emergency

On 25/02/2023 at 10:24, mistiri0 said:

το ακουσα.αυτο το παραδειγμα δεν εχει καμια σχεση  με το συγκεκριμενο θεμα που προσπαθουμε ολα να ειναι ηλεκτρονικσ.εκτος οτι μερικα δεν μου στεκουν οι τυποι συμφωνα με αυτον εβαλαν απλα ενα τυχαιο κινητο το οποιο δεν εχει σχεση με την ψηφιοποιηση.μεμονομενα παραδειγματα παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν ακομα και αν δεν ειχαμε ταυτοτητες

• Like 2
Δημοσ.
Στις 23/2/2023 στις 10:31 ΜΜ, poulinos είπε

γενικως ναι ειναι δυσκολο να υπαρχουν κοινα standard αλλο τοσο οταν βγαινει και εκτος ευρωπης. πχ πηγα Maroco και στην επιστροφη οι τυποι πριν πας στα x ray σου εχουν μια μεγαλη ανακοινωση οτι πρεπει να εχεις το boarding pass εκτυπωμενο και οχι στο κινητο.και γυρισα πισω στα kiosk για να μου το εκτυπωσουν.

Αρχικα, τωρα μου ηρθε η ειδοποιηση (καλα πηγε και αυτο :P)

image.png.26d55bd7b6333040209a8b7428d2e191.png

Κατι τετοια με εκνευριζουν. Υπαρχει η τεχνολογια αλλα καποιοι απο πεισμα δεν θελουν να προχωρησουν μαζι της. Οπως αν πας επαρχια και πας να πληρωσεις με κινητο ή θελησεις να εξαργυρωσεις επιστροφη/yellows (προσφατο κιολας παραδειγμα) και σε κοιταξουν περιεργα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...