nchatz Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Τη διαδικασία ελέγχου των επιβατών κατά την επιβίβασή τους σε μια πτήση της, επιθυμεί να κάνει πιο γρήγορη η AEGEAN, παρουσιάζοντας σήμερα την υπηρεσία Digital ID. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής της AEGEAN για smartphones, και επιτρέπει σε επιβάτες εσωτερικού της AEGEAN και της OLYMPIC Air μετά την πραγματοποίηση του check in, να ενσωματώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους στην ψηφιακή κάρτα επιβίβασης με μια απλή διαδικασία. Απαραίτητη προυπόθεση είναι ο κάτοχος του smartphone να έχει εγκατεστημένo το Gov.gr Wallet app προκειμένου να αντληθούν από εκεί τα απαραίτητα στοιχεία. Συγκεκριμένα δημιουργείται ένα ψηφιακό δελτίο ταυτότητας για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας, το οποίο ενσωματώνεται άμεσα στην κάρτα επιβίβασης. Διευκρινίζεται ότι όταν το ελληνικό Gov.gr Wallet αποκτήσει πανευρωπαϊκή ισχύ, η υπηρεσία αναμένεται να επεκταθεί και σε πτήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την εταιρεία, "για την επίτευξη της πιστοποίησης του χρήστη και την επαλήθευση των στοιχείων των επιβατών, η υπηρεσία «Digital ID» της AEGEΑΝ είναι διασυνδεμένη με την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Gov.gr Wallet και πληροί όλα τα πρότυπα ασφάλειας και κρυπτογράφησης βάσει προδιαγραφών, για διαδικτυακές συναλλαγές". Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 1
Δημοφιλής ανάρτηση Silverage Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Πιο γρήγορα θα πάμε σε full ηλεκτρονική ταυτότητα στο κινητό παρά θα βγούνε οι νέες ταυτότητες που ακυρώνονται εδώ και 15 χρόνια οι διαγωνισμοί συνεχώς. 30 2 1
poulinos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 On 23/02/2023 at 18:53, Silverage said: Πιο γρήγορα θα πάμε σε full ηλεκτρονική ταυτότητα στο κινητό παρά θα βγούνε οι νέες ταυτότητες που ακυρώνονται εδώ και 15 χρόνια οι διαγωνισμοί συνεχώς. ας μην βγουν ποτε να τελειωνουμε.ας ειναι μονο ψηφιακα.καλη φαση η εφαρμογη αλλα aegean.εχω ξεχασει απο ποτε εχω να την χρησιμοποιησω απο τοτε που βγηκαν οι low cost 7
great Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, Silverage είπε Πιο γρήγορα θα πάμε σε full ηλεκτρονική ταυτότητα στο κινητό παρά θα βγούνε οι νέες ταυτότητες που ακυρώνονται εδώ και 15 χρόνια οι διαγωνισμοί συνεχώς. μα ειναι full, δηλαδη περναει παντου, δεν υπαρχει το α δεν εχεις το Α4 μαζι σου. Επισης σε αλλα site ο τιτλος ειναι παραπλανητικος που το διαβαζα διοτι ελεγε οτι η agean πρωτη δεχετε την ψυχιακη ταυτοτητα, κατι που δεν ισχυει διοτι οπως ειπα δεν εχει και καμια επιλογη απλα ειναι click bait. Πολυ καλη κινηση παντως. Και φυσικα ποσως με ενδιαφερει πλεον να βγει η καινουρια ταυτοτητα αφου υπαρχει στο κινητο πλεον. Παρακαλαμε 20 χρονια να φυγει το χαρτόνι αυτό! 1
nick_corobos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 31 λεπτά πριν, poulinos είπε ας μην βγουν ποτε να τελειωνουμεας ειναι μονο ψηφιακα.καλη φαση η εφαρμογη αλλα aegean.εχω ξεχασει απο ποτε εχω να την χρησιμοποιησω απο τοτε που βγηκαν οι low cost Και αυτη υπηρεσιες low cost δινει αλλα με high end τιμη. 9 1
MrRush Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, nick_corobos είπε Και αυτη υπηρεσιες low cost δινει αλλα με high end τιμη. Καμία σχέση η Aegean με Ryanair/Wizz/EasyJet. 10 2
nick_corobos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, MrRush είπε Καμία σχέση η Aegean με Ryanair/Wizz/EasyJet. Επειδη δινουν ενα μπουκαλακι νερο και ενα μπισκοτακι? 2 1
polaki Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, poulinos είπε ας μην βγουν ποτε να τελειωνουμεας ειναι μονο ψηφιακα.καλη φαση η εφαρμογη αλλα aegean.εχω ξεχασει απο ποτε εχω να την χρησιμοποιησω απο τοτε που βγηκαν οι low cost Εμπειρικα λόγο ιστορικού στο forum σε υπολογίζω κοντά στα χρόνια μου, 42 είμαι εγώ, και εσύ κάπου κοντά δεν είσαι; Πως την παλεύεις με τις low cost αδερφέ, εγώ πλέον ειλικρινά εδώ και λίγα χρόνια προτιμάω να μην ταξιδέψω καν απτό να ταξιδέψω με low cost… Σε θαυμάζω γιατί όντως έχω μειωσει τα ταξίδια λόγω αυτού! 9 λεπτά πριν, nick_corobos είπε Επειδη δινουν ενα μπουκαλακι νερο και ενα μπισκοτακι? Ίσως επειδή τα καθίσματα δεν είναι για νάνους, λέω εγώ τώρα; 😂 14 1
Fabbyyy Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, polaki είπε Ίσως επειδή τα καθίσματα δεν είναι για νάνους, λέω εγώ τώρα; Μάλλον δεν έχεις μπει στα πολυδιαφημισμενα καινούρια αεροπλάνα της aegean που είναι πιο στενά από της Ryanair. Η aegean έχει πέσει κατακόρυφα μετά τον κορονοιο και πλέον είναι η τελευταία επιλογή για εμένα όταν έχω να ταξιδεψω κάπου και έχω επιλογές ανάμεσα σε αεροπορικές. Ειδικά οι τύποι που δουλεύουν στο ground crew τους είναι απίθανοι. Σε 3 αεροδρόμια του εξωτερικού το τελευταίο τρίμηνο που αναγκαστικά πέταξα aegean επειδή δεν είχε εναλλακτική γελαγανε οι επιβάτες άλλων πτήσεων για τα χάλια μας επειδή ήταν οι μόνοι που μας έβαλαν έναν έναν σαν τα πρόβατα να μετράμε χειραποσκευες και να κολλάμε αυτοκόλλητα πάνω ότι είναι οκ. Επίσης, τουλάχιστον στη easyjet αν θέλω να πάρω κάτι να φάω ή να πιω μπορώ να διαλέξω από κατάλογο ότι θέλω και δεν μου πασαρουν όπως η aegean ένα τυροπιτάκι της κακιάς ώρας και ένα ποτήρι νερό σε ταξίδι 3 ωρών Αθήνα Άμστερνταμ Πάνε τα γούστα που κάναν οι γονείς μας στην παλιά καλή χρυσή ολυμπιακή και aegean. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από Fabbyyy 10 1
kostasbm Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 το ποιο απλό για την ταυτοπροσωπία είναι το δακτυλικό αποτύπωμα...Αυστραλία τα τελευταία χρόνια αυτό γίνεται για τις πτήσεις εσωτερικού.... οχι βγάλε βάλε τηλέφωνα και δείξε και βρες ....
music_lover Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Να πούμε δυο πράγματα εδώ γιατί διαβάζω διάφορα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει κράτος στον πλανήτη που να μην διαθέτει φυσική ταυτότητα. Τελεία και παύλα. Και δεν υπάρχει ασφαλέστερη ταυτότητα από την φυσική κάρτα. Καλές - χρυσές οι ψηφιακές αλλά καλή τύχη αν θέλεις να περάσεις τα σύνορα της χώρας σου. Σχετικά με τις υπάρχουσες ταυτότητες είναι ότι πιο άθλιο κυκλοφορεί στην Ευρώπη με διαφορά. Καμία δικλίδα ασφαλείας, γελάνε μαζί μας οι ευρωπαϊκές δυνάμεις ασφάλειας, η πλαστότητα τους πάει σύννεφο στο εξωτερικό και όχι μόνο. Σκεφτείτε μόνο ότι δεν έχουν ημερομηνία λήξης! Την έβγαλες όταν ήσουν 15 χρονών και έφτασες 40 με την ίδια φωτογραφία, έλεος. Οι μόνες χειρότερες ήταν οι Ιταλικές (carta d' identita) αλλά έχει κάνα 2 χρόνια τώρα που τις άλλαξαν και αυτοί Αν δε, δεν αποτελούσαμε μέλος της συνθήκης Schengen, δεν θα περνούσαμε τα σύνορα χωρίς visa με αυτήν την άθλια ταυτότητα. Μεγάλη χάρη μας κάνουν οι εκτός Schengen γείτονες που την δέχονται έτσι όπως είναι (Τουρκία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία) και φυσικά με ανταλλάγματα εκ μέρους μας. Έχει γίνει ένα μπάχαλο με τις νέες ταυτότητες με chip όπου η μια κυβέρνηση καταργεί τις αποφάσεις της άλλης με την διαδικασία να έχει κολλήσει στην συνεννόηση με την αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ήδη οι Αμερικάνοι στην πρόσφατη επίσκεψη Μπλίνκεν απείλησαν να διακόψουν την συμμετοχή της Ελλάδας στο visa waiver program, αυτό που μας δίνει την δυνατότητα να επισκεφτούμε τις ΗΠΑ χωρίς visa και αυτό γιατί τους είπαμε ότι οι νέες ταυτότητες θα δίνονται από το 2021 και φτάσαμε 2023 με υποσχέσεις ακόμα και σήμερα για την υλοποίηση τους. Αν έχεις λοιπόν σκοπό να μην περάσεις ποτέ τα σύνορα της χώρας σου κάτσε με αυτό το ανέκδοτο που λέγεται ελληνική ταυτότητα. Οι υπόλοιποι παρακαλάτε να την αλλάξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί σε λίγο καιρό θα μας ζητάνε και βίζα για μια απλή βόλτα έξω από αυτήν. 23 1
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, music_lover είπε Να πούμε δυο πράγματα εδώ γιατί διαβάζω διάφορα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει κράτος στον πλανήτη που να μην διαθέτει φυσική ταυτότητα. Τελεία και παύλα. https://www.gov.uk/identitycards Δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο κλπ αλλά δεν υπάρχει ταυτότητα. 3 1
polaki Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 31 λεπτά πριν, Fabbyyy είπε Μάλλον δεν έχεις μπει στα πολυδιαφημισμενα καινούρια αεροπλάνα της aegean που είναι πιο στενά από της Ryanair. Η aegean έχει πέσει κατακόρυφα μετά τον κορονοιο και πλέον είναι η τελευταία επιλογή για εμένα όταν έχω να ταξιδεψω κάπου και έχω επιλογές ανάμεσα σε αεροπορικές. Ειδικά οι τύποι που δουλεύουν στο ground crew τους είναι απίθανοι. Σε 3 αεροδρόμια του εξωτερικού το τελευταίο τρίμηνο που αναγκαστικά πέταξα aegean επειδή δεν είχε εναλλακτική γελαγανε οι επιβάτες άλλων πτήσεων για τα χάλια μας επειδή ήταν οι μόνοι που μας έβαλαν έναν έναν σαν τα πρόβατα να μετράμε χειραποσκευες και να κολλάμε αυτοκόλλητα πάνω ότι είναι οκ. Επίσης, τουλάχιστον στη easyjet αν θέλω να πάρω κάτι να φάω ή να πιω μπορώ να διαλέξω από κατάλογο ότι θέλω και δεν μου πασαρουν όπως η aegean ένα τυροπιτάκι της κακιάς ώρας και ένα ποτήρι νερό σε ταξίδι 3 ωρών Αθήνα Άμστερνταμ Πάνε τα γούστα που κάναν οι γονείς μας στην παλιά καλή χρυσή ολυμπιακή και aegean. Ενταξει σαφέστατα δεν είναι πλέον όπως παλιά, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την aegean με τις υπόλοιπες τις κακιάς ώρας. Μιλαμε για τη μέρα με τη νύχτα. Πτήση τώρα 3 ώρες Amsterdam με Easyjet που λες είναι για Ταλιμπάν ή για 20χρονα που δεν μασάνε μια. Εγω γέρασα πλέον 😂
music_lover Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε https://www.gov.uk/identitycards Δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο κλπ αλλά δεν υπάρχει ταυτότητα. Το διαβατήριο έχει αντικαταστήσει την εν λόγω ταυτότητα.
Dinos1973 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, music_lover είπε Να πούμε δυο πράγματα εδώ γιατί διαβάζω διάφορα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει κράτος στον πλανήτη που να μην διαθέτει φυσική ταυτότητα. Τελεία και παύλα. Και δεν υπάρχει ασφαλέστερη ταυτότητα από την φυσική κάρτα. Καλές - χρυσές οι ψηφιακές αλλά καλή τύχη αν θέλεις να περάσεις τα σύνορα της χώρας σου. Σχετικά με τις υπάρχουσες ταυτότητες είναι ότι πιο άθλιο κυκλοφορεί στην Ευρώπη με διαφορά. Καμία δικλίδα ασφαλείας, γελάνε μαζί μας οι ευρωπαϊκές δυνάμεις ασφάλειας, η πλαστότητα τους πάει σύννεφο στο εξωτερικό και όχι μόνο. Σκεφτείτε μόνο ότι δεν έχουν ημερομηνία λήξης! Την έβγαλες όταν ήσουν 15 χρονών και έφτασες 40 με την ίδια φωτογραφία, έλεος. Οι μόνες χειρότερες ήταν οι Ιταλικές (carta d' identita) αλλά έχει κάνα 2 χρόνια τώρα που τις άλλαξαν και αυτοί Αν δε, δεν αποτελούσαμε μέλος της συνθήκης Schengen, δεν θα περνούσαμε τα σύνορα χωρίς visa με αυτήν την άθλια ταυτότητα. Μεγάλη χάρη μας κάνουν οι εκτός Schengen γείτονες που την δέχονται έτσι όπως είναι (Τουρκία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία) και φυσικά με ανταλλάγματα εκ μέρους μας. Έχει γίνει ένα μπάχαλο με τις νέες ταυτότητες με chip όπου η μια κυβέρνηση καταργεί τις αποφάσεις της άλλης με την διαδικασία να έχει κολλήσει στην συνεννόηση με την αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ήδη οι Αμερικάνοι στην πρόσφατη επίσκεψη Μπλίνκεν απείλησαν να διακόψουν την συμμετοχή της Ελλάδας στο visa waiver program, αυτό που μας δίνει την δυνατότητα να επισκεφτούμε τις ΗΠΑ χωρίς visa και αυτό γιατί τους είπαμε ότι οι νέες ταυτότητες θα δίνονται από το 2021 και φτάσαμε 2023 με υποσχέσεις ακόμα και σήμερα για την υλοποίηση τους. Αν έχεις λοιπόν σκοπό να μην περάσεις ποτέ τα σύνορα της χώρας σου κάτσε με αυτό το ανέκδοτο που λέγεται ελληνική ταυτότητα. Οι υπόλοιποι παρακαλάτε να την αλλάξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί σε λίγο καιρό θα μας ζητάνε και βίζα για μια απλή βόλτα έξω από αυτήν. Υπάρχει και το διαβατήριο…… ταυτότητα Ελληνική για ταξίδια στο εξωτερικό χρησιμοποιούν μόνο κάποιοι γραφικοί ακόμα ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα