Προς το περιεχόμενο

Mac mini m2 8/256 2023

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω για την σύζυγό διότι δούλεψε λίγο το MB 14 pro m2 μου και την άρεσε το λειτουργικό. 

Επειδή θέλω να δώσω όσο γίνεται λιγότερα είναι οκ το mini με 8gb ram για τα βασικά (browser και excel δεν κάνει κάτι άλλο ) ?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, laserjesus είπε

Θέλω για την σύζυγό διότι δούλεψε λίγο το MB 14 pro m2 μου και την άρεσε το λειτουργικό. 

Επειδή θέλω να δώσω όσο γίνεται λιγότερα είναι οκ το mini με 8gb ram για τα βασικά (browser και excel δεν κάνει κάτι άλλο ) ?

Ακόμα καλύτερα αφού θες να δώσεις όσο λιγότερα, να πάρεις το Μ1. Ο Μ2 επεξεργαστής είναι ελάχιστα καλύτερος κάτι που δεν θα το αντιληφθεί καν για την χρήση που περιγράφεις και η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις 2 βασικές εκδόσεις Μ1 - M2  είναι ο δίσκος. Το καινούργιο έχει μονό ssd δίσκο (256) σε σύγκριση με το παλιο που έχει διπλό (2Χ128). Το αποτέλεσμα είναι πως στο μονό (καινούργιο) εχει μειωθεί το read & write στον δίσκο εως και 50%. Επειδή το σύστημα μνήμης της apple, οταν και αν χρειαστεί χρησιμοποιεί τον δίσκο (swap) για να απελευθερώσει φυσική μνήμη θα είναι αρκετά καλύτερο ίσως και πολύ όταν θα χρειαστεί να δουλέψει η μνήμη κατα αυτόν τον τρόπο. Δυστυχώς στα νεα basic μοντέλα έκανε αυτό το τέχνασμα για να σπρώξει κόσμο σε αναβαθμισμένα δηλαδή 16gb μνήμη ή 512gb δίσκο για ssd. 

Τα παραπάνω όμως για τον μέσο χρήστη είναι μικρές λεπτομέρειες και για την συγκεκριμένη χρήση δεν θα τα αντιληφθεί ποτέ.

Επίσης με το χρηματικό όφελος που θα έχεις αγοράζοντας το Μ1, αξίζει να της πάρεις το ασύρματα πληκτρολόγιο και το Magic Trackpad για την απόλυτη, απολαυστική χρήση. 

Σε κάθε περίπτωση ότι και να της επιλέξεις, δεν θα έχει κανένα, μα κανένα πρόβλημα!

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, takislz είπε

Τα παραπάνω όμως για τον μέσο χρήστη είναι μικρές λεπτομέρειες και για την συγκεκριμένη χρήση δεν θα τα αντιληφθεί ποτέ.

Ακριβώς αυτό για γενική/μέση/καθημερινή χρήση, εφαρμογές γραφείου & με M1 θα έχει ίδια εμπειρία χρήσης άρα πρακτικά το ίδιο αποτέλεσμα. Για gaming ή πιο απαιτητικες εργασίες  με επεξεργασία βίντεο ή γραφικών ίσως υπάρχουν κάποιες ορατές διάφορες που το 95% δεν τις χρειάζεται.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω το M1 mini 8 RAM, 256 SSD για εργασίες γραφείου και ανταποκρίνεται άψογα. Κατά την γνώμη μου δε, το configuration του είναι υπεραρκετό.

Επειδή ασχολούμαι με το Excel, νομίζω ότι ιδιαίτερα το numeric keyboard αλλά και και το ασύρματο ποντίκι της Apple θα εξυπηρετήσουν την σύζυγο άψογα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...