Klausx Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα, έχω σαν κύριο λειτουργικό τα w7 (τρέχω κάτι legacy προγράμματα) και είπα να βάλω τον 2ο ssd που έχω στο ράφι με windows 10 να περάσω ένα game που θέλει αρκετά GB. Λογικό τα windows 7 να προσπαθούν να "διορθώσουν" τους τόμους με τα windows 10, έκανα chkntfs /x e: f: αλλά τώρα προσπαθεί να διορθώσει το παρακάτω: Η δομή του συστήματος αρχείων στον δίσκο είναι κατεστραμμένη και δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί. Εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα chkdsk στον τόμο "\\?\Volume{8ba0d84d-b2cc-11ed-9092-806e6f6e6963}". Γίνεται να βάλω και αυτό στις εξαιρέσεις κάπως;
micos000 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μήπως τα 10άρια μπήκαν σε gpt partition;
Klausx Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 24 λεπτά πριν, micos000 είπε Μήπως τα 10άρια μπήκαν σε gpt partition; Δεν είναι σε partition έχουν περαστεί ξεχωριστά ενώ ο ssd των windows 7 ήταν εκτός.
micos000 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Ναι, αλλά μήπως διαμορφώθηκε ο δίσκος σε gpt; Εκτός αν ενεργοποίησες τίποτα bitlocker. Γράψε cmd στην αναζήτηση κάτω αριστερά και τρέξε την γραμμή εντολών σαν διαχειριστής. Μετά, δώσε την εντολή diskpart Περίμενε να εμφανίσει το DISKPART> και δώσε list disk Θα σου εμφανίσει τους δίσκους που έχεις κουμπωμένους. Δες μήπως έχει αστεράκι στην στήλη gpt στον ssd.
micos000 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Όντως, κανένας δίσκος δεν είναι gpt. Τώρα πάμε να δούμε υγεία. Κατέβασε το HD sentinel στην trial έκδοση και δες την υγεία των δίσκων. Επέλεξε τον ssd και δες τι λέει.
Klausx Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δεν έχω πρόβλημα hardware https://www.wintips.org/how-to-disable-chkdsk-at-windows-startup/ Another case where you must stop check disk (chkdsk) from running at Windows Startup, is in dual boot systems running Windows 10 & Windows 7. And this must be done because every time you boot from one of the 2 operating systems, Windows checks and "repairs" the operating system of the other disk, thus corrupting its files or making the disk unreadable. Απλά ενώ έφτιαξα το E: (Δεσμευμένο από το σύστημα) και το F: που είναι ο ssd με τα windows 10 να μην κάνει έλεγχο to chkdsk στο startup συνεχίζει να μου το πετάει για αυτό το Volume που αναφέρω παραπάνω.
jim_p Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δοκιμασε να κλεισεις το fast startup των 10.
micos000 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 23 ώρες πριν, Klausx είπε Δεν έχω πρόβλημα hardware Τρέξε μια φορά το sentinel και μετά σβήστο, δεν έγινε κάτι.
tarantules Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Ακριβώς το ίδιο θέμα είχα κι εγώ όταν έκανα κάτι δοκιμές με W10 που είχα σε 2ο δίσκο και τον έβαζα σε W7.Το είχα ψάξει τότε και άκρη δεν έβγαλα.Μακάρι να υπάρχει λύση γιατί από τότε σταμάτησα τις δοκιμές επειδή μου είχε σπάσει τα νεύρα το συγκεκριμένο "bug"
Klausx Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Στις 24/2/2023 στις 8:38 ΠΜ, tarantules είπε Ακριβώς το ίδιο θέμα είχα κι εγώ όταν έκανα κάτι δοκιμές με W10 που είχα σε 2ο δίσκο και τον έβαζα σε W7.Το είχα ψάξει τότε και άκρη δεν έβγαλα.Μακάρι να υπάρχει λύση γιατί από τότε σταμάτησα τις δοκιμές επειδή μου είχε σπάσει τα νεύρα το συγκεκριμένο "bug" Παλιά είχα XP / w7 σε dualboot μια χαρά.. To θέμα είναι ότι ήδη χωρίς να έχω αφήσει να τρέξει το chckdsk των windows 7 σήμερα που δοκίμασα τα 10αρια στην πρώτη εκκίνηση έκανε restart μόνο του και μετά ζητούσε chckdsκ και ότι υπάρχει πρόβλημα... άστα να πάνε. To HD sentinel τα βρίσκει όλα οκ απλά το ένα λογισμικό κάνει επίθεση στο άλλο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα