Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι,

Δεν ήμουν βέβαιος σε ποια κατηγορία θα έπρεπε να εκκινήσω το συγκεκριμένο νήμα, αλλά επιλέγω να ξεκινήσω από εδώ γιατί η ερώτησή μου, κατά κύριο, λόγο αφορά υλικό υπολογιστών
 Όσοι με παρακολουθείτε από παλιά, σίγουρα θα γνωρίζετε ότι αγαπώ πολύ τους "παλιούς" υπολογιστές και τις διάφορες προσπάθειες αναβίωσής τους.
 Τους τελευταίους μήνες έχουν τραβήξει πάρα πολύ έντονα την προσοχή μου οι υπολογιστές που αποκαλούνται new generation Amiga.
 Είναι υπολογιστές που βασίζονται στον επεξεργαστή PowerPC (σαν τους παλιούς Mac πριν την αλλαγή του 2005)και τρέχουν ένα λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται AmigaOS και βρίσκεται στην έκδοση 4.1. (Δείτε εδώ: https://www.generationamiga.com/2023/01/29/the-amigaone-x5000-an-alternate-universe-where-the-amiga-never-died/)

Εκείνο που θα ήθελα να μου πείτε είναι αν έστω ένας χρήστης του Insomnia έχει την ευτυχία να διαθέτει τέτοιο υπολογιστή και αν είναι ικανοποιημένος. Άραγε υπάρχει αρκετό και σύγχρονο λογισμικό για το AmigaOS ; Κάνετε όλες τις δουλειές γραφείου άνετα ; Μπορούν αυτοί οι υπολογιστές να τρέξουν π.χ. PowerPC Linux σε περίπτωση που ένα πρόγραμμα δεν υπάρχει για το AmigaOS ή το MorphOS ;
Γνωρίζετε αν το πολυμηχάνημα HP MFP 135a (εκτυπωτής & scanner) αναγνωρίζεται στο AmigaOS ή το MorphOS ;
Από τις απαντήσεις σας (και από άλλες ανάλογες νύξεις που έχω κάνει σε ξένα fora) θα εξαρτηθεί αν θ' αγοράσω κάποιον τέτοιο υπολογιστή, ή αν θα περιμένω λίγο ακόμα μέχρι να ωριμάσουν τα πράγματα. Οφείλω πάντως κλείνοντας να πω ότι αισθάνομαι πολύ όμορφα βλέποντας ότι κάποιες ομάδες προγραμματιστών αγωνίζονται συνεχώς από το 1994 ως σήμερα, ώστε η Amiga να μην πεθάνει. Μακάρι ν' αποκτήσει η πλατφόρμα αυτή το μερίδιο που της αξίζει και στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Ο Άσπρος Γάτος

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...