Th_ntinapogias Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα έιμαι ανάμεσα στης δύο φωτογραφικές απο κάτω έχω τα λινκ https://www.mediamarkt.gr/product/hobby-fotografia/fotografikes-mixanes/dslr-cameras/nikon-d5600-mazi-me-fakos-af-p-18-55mm-vr-kai-af-p-70-300-vr-/1412466 https://www.public.gr/product/fotografia/dslr-cameras/fotografiki-mixani-dslr-canon-eos-2000d-kit-18-55mm-dc-mauro/1407684?gclid=CjwKCAiAl9efBhAkEiwA4Torilis5y7Z5oIuWCRV9Rlx9DQB0V9T5oxRSaoCu6WD5_J7_nvEiiG0bxoCSaYQAvD_BwE
Λύση Ntinaras Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Λύση Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, Th_ntinapogias είπε Καλησπέρα έιμαι ανάμεσα στης δύο φωτογραφικές απο κάτω έχω τα λινκ https://www.mediamarkt.gr/product/hobby-fotografia/fotografikes-mixanes/dslr-cameras/nikon-d5600-mazi-me-fakos-af-p-18-55mm-vr-kai-af-p-70-300-vr-/1412466 https://www.public.gr/product/fotografia/dslr-cameras/fotografiki-mixani-dslr-canon-eos-2000d-kit-18-55mm-dc-mauro/1407684?gclid=CjwKCAiAl9efBhAkEiwA4Torilis5y7Z5oIuWCRV9Rlx9DQB0V9T5oxRSaoCu6WD5_J7_nvEiiG0bxoCSaYQAvD_BwE Θα σου προτεινα να μην δωσεις 800 ευρω για να αγορασεις καινουρια crop dslr η παρε μια μεταχειρισμενη σε τιμη χωμα, η παρε μια καινουρια mirroless σε αντιστοιχη τιμη. 4
skream Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Σε αυτά τα χρήματα εγώ θα σου πρότεινα https://www.mpb.com/en-eu/product/nikon-d7200 https://www.mpb.com/en-eu/product/sigma-17-50mm-f-2-8-ex-dc-os-hsm-nikon-fit 1
pifilos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Th_ntinapogias είπε Καλησπέρα έιμαι ανάμεσα στης δύο φωτογραφικές απο κάτω έχω τα λινκ https://www.mediamarkt.gr/product/hobby-fotografia/fotografikes-mixanes/dslr-cameras/nikon-d5600-mazi-me-fakos-af-p-18-55mm-vr-kai-af-p-70-300-vr-/1412466 https://www.public.gr/product/fotografia/dslr-cameras/fotografiki-mixani-dslr-canon-eos-2000d-kit-18-55mm-dc-mauro/1407684?gclid=CjwKCAiAl9efBhAkEiwA4Torilis5y7Z5oIuWCRV9Rlx9DQB0V9T5oxRSaoCu6WD5_J7_nvEiiG0bxoCSaYQAvD_BwE Δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος για να προτιμήσεις κάποια από τις δύο για φωτογραφία πάντα. Εγώ θα διάλεγα τη Nikon γιατί έχει τον 35mm 1.8 ενώ η canon δεν έχει κάτι αντίστοιχο. Αντίθετα, η canon έχει τον 24mm που είναι μαζεμένος και τίμιος οπότε αναλόγως και τις προτιμήσεις του καθενός. Αν δεν έχεις σκοπό να αγοράσεις κάποιον άλλον φακό μετέπειτα πήγαινε δες τες από κοντά και πάρε οποία σου κάθεται καλύτερα στο χέρι. Πάντα υπάρχει και η επιλογή να πάρεις κάτι "ανώτερο" τεχνολογικά στην αγορά μεταχειρισμένων. Υ.Γ. βλέπω πως έχεις βάλει σύνδεσμο για την 2000d. Υποθέτω εννοείς την 250d όμως όπως στον τίτλο. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2023 από pifilos
Th_ntinapogias Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Ναι έχεις δίκιο έχω βάλει λάθος Λίνκ
highpriest Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Η τιμή αντικατοπτρίζει και τι παίρνεις στην κάθε περίπτωση. Μεταξύ των δύο θα προτιμούσα την Νικον, αλλά με 800 ευρώ σε μεταχειρισμένη παίρνεις επαγγελματική μηχανή προηγούμενων ετών, με ποιότητα κατασκευης κλάσεις ανώτερη. Όταν απο 500 έως 900 ευρώ βρίσκεις D810 τι να λέμε... https://www.mpb.com/en-eu/product/nikon-d810 Γενικά η προτροπή μου είναι μακρυά απο entry level μηχανές. Δεν αξίζουν τα λεφτά τους, ενώ και απο μεταπωλητική αξία είναι χάλια. 2
Th_ntinapogias Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Επειδή θα είναι η πρώτη μου μηχανή δεν θέλω να πάω σε κάτι πιο επαγγελματικό. Έβαλα την D5600 λόγω του δεύτερου φακού 1
highpriest Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 29 λεπτά πριν, Th_ntinapogias είπε Επειδή θα είναι η πρώτη μου μηχανή δεν θέλω να πάω σε κάτι πιο επαγγελματικό. Έβαλα την D5600 λόγω του δεύτερου φακού Αν είναι η πρώτη σου μηχανή πήγαινε μια και καλή σε mirrorless. Δεν έχεις λόγο να ψαχτείς με DSLR μιας και θα μάθεις τα "τερτίπια" ενός συστήματος που πλέον δεν εξελίσεται και δεν βγάζει νέες κάμερες. Καλύτερα να μάθεις σε συγχρονες κάμερες. 2
LongTom Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Εφόσον δεν θέλεις "επαγγελματικά", έχεις δει-σκεφτεί τις Sony A6XXX series; Εξαιρετικές aps-c με πολύ καλές τιμές, φτηνοί φακοί και μεγάλη ποικιλία σωμάτων-τιμών και φακών. Βέβαια η χειρολαβή είναι ψιλομάπα, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα...
pifilos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Επίσης μιας και δεν αναφέρθηκε παραπάνω για τι χρήση τη θες ; Διότι παίζει καθοριστικό ρόλο.
babisskg Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Th_ntinapogias είπε Επειδή θα είναι η πρώτη μου μηχανή δεν θέλω να πάω σε κάτι πιο επαγγελματικό. Έβαλα την D5600 λόγω του δεύτερου φακού Δεν υπάρχει επαγγελματικό και ερασιτεχνικό , αυτό είναι ένας μύθος για την περιοχή των αγγελιών , ώστε να επικαλούνται διάφοροι το " Επαγγελματικό " για να ζητάνε κι' εγώ δεν ξέρω τι . Πωλείται λέει Nikon D3100 " Επαγγελματική " άντε γειά δλδ ...... Υπάρχει αυτό που χρειάζεσαι κι' όλα τ' άλλα που ΔΕΝ χρειάζεσαι . Τώρα θα μου πεις , πως θα καταλάβεις τι χρειάζεσαι .......... αν σκοπεύεις να ασχοληθείς υπάρχει τρόπος να το μάθεις , αν πρόκειται για αγωνία της στιγμής , ξέχνα την , τράβα με ένα smartphone και είσαι μιά χαρά . Αφού το ξεκαθαρίσεις λοιπόν ότι σκοπεύεις να πάς πιο πέρα , μπορούμε να ενισχύσουμε την απόφαση σου , αρκεί να γίνει κατανοητό πως θα χώσεις λεφτά στην διάρκεια ....... μοιραία ....... αλλά όχι σήμερα ! Σήμερα , μπορούμε να σε γλυτώσουμε εύκολα από το να χαλάσεις άσκοπα χρήματα επειδή είδες ένα σετάκι με δύο φακούς , ακόμη επειδή είδες ένα κάτι τις στα 4μιση κατοστάρικα ...... Ότι πεις εσύ κι' εμείς εδώ είμαστε για τα περαιτέρω . P.S. Καλά ....... γι' αυτό το 800αρι που είδα για την D5600 με τον δεύτερο φακό ......... κόντεψα να λιγοθυμίσω ......... πλάκα έχουν ....... ακόμη και να μισούσα κάποιον και να ήθελα να τον εκδικηθώ ας πούμε ....... δεν θα του το πρότεινα ..... μου θύμισε αυτά τα κιτάκια της Nikon που έχουν μέσα στο σετ και τσάντα για φωτογραφικά ....... την οποία στην συνέχεια διάφοροι την βάζουν σε αγγελία για να την πουλήσουν χώρια ....... λες κι' όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται η τσάντα ....... τέτοια μιζέρια ...... μπρρρρρρ ........ μπας και πάρουν κάνα φράγκο οι καρμίρηδες ....... δώρο ήταν η τσάντα και δώρο θα πάει στον επόμενο όταν πάει για πούλημα η μηχανή σαν μεταχειρισμένη ....... Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από babisskg 2
pifilos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, babisskg είπε Δεν υπάρχει επαγγελματικό και ερασιτεχνικό , αυτό είναι ένας μύθος για την περιοχή των αγγελιών , ώστε να επικαλούνται διάφοροι το " Επαγγελματικό " για να ζητάνε κι' εγώ δεν ξέρω τι . Πωλείται λέει Nikon D3100 " Επαγγελματική " άντε γειά δλδ ...... Υπάρχει αυτό που χρειάζεσαι κι' όλα τ' άλλα που ΔΕΝ χρειάζεσαι . Τώρα θα μου πεις , πως θα καταλάβεις τι χρειάζεσαι .......... αν σκοπεύεις να ασχοληθείς υπάρχει τρόπος να το μάθεις , αν πρόκειται για αγωνία της στιγμής , ξέχνα την , τράβα με ένα smartphone και είσαι μιά χαρά . 👍 1 ώρα πριν, babisskg είπε Αφού το ξεκαθαρίσεις λοιπόν ότι σκοπεύεις να πάς πιο πέρα , μπορούμε να ενισχύσουμε την απόφαση σου , αρκεί να γίνει κατανοητό πως θα χώσεις λεφτά στην διάρκεια ....... μοιραία ....... αλλά όχι σήμερα ! Σήμερα , μπορούμε να σε γλυτώσουμε εύκολα από το να χαλάσεις άσκοπα χρήματα επειδή είδες ένα σετάκι με δύο φακούς , ακόμη επειδή είδες ένα κάτι τις στα 4μιση κατοστάρικα ...... Ότι πεις εσύ κι' εμείς εδώ είμαστε για τα περαιτέρω . P.S. Καλά ....... γι' αυτό το 800αρι που είδα για την D5600 με τον δεύτερο φακό ......... κόντεψα να λιγοθυμίσω ......... πλάκα έχουν ....... ακόμη και να μισούσα κάποιον και να ήθελα να τον εκδικηθώ ας πούμε ....... δεν θα του το πρότεινα ..... μου θύμισε αυτά τα κιτάκια της Nikon που έχουν μέσα στο σετ και τσάντα για φωτογραφικά ....... την οποία στην συνέχεια διάφοροι την βάζουν σε αγγελία για να την πουλήσουν χώρια ....... λες κι' όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται η τσάντα ....... τέτοια μιζέρια ...... μπρρρρρρ ........ μπας και πάρουν κάνα φράγκο οι καρμίρηδες ....... δώρο ήταν η τσάντα και δώρο θα πάει στον επόμενο όταν πάει για πούλημα η μηχανή σαν μεταχειρισμένη ....... Δε διαφωνώ απόλυτα αλλά 1ον) υπάρχει κάποια άλλη επιλογή σε αγορά καινούργιου εξοπλισμού που να καλύπτει αυτό το εύρος σε αυτήν την τιμή ; βλέπω πως δεν υπάρχει πια το αντίστοιχο σετ της olympus που ήταν πάνω κάτω στα ίδια λεφτά. 2ον) το ίδιο σετ αλλά μεταχειρισμένο από MPB βγαίνει περίπου στα ίδια χρήματα άρα τα 800 για καινούργιο είναι λογική τιμή για την αγορά. Συμφωνώ βέβαια πως δεν υπάρχει ίσως λόγος να το πάρει κάποιος εξαρχής. Για αυτό και ρώτησα παραπάνω για τι χρήση προορίζεται ; π.χ. για μένα καλύτερα καλύτερα nikon d3400 + 35mm 1.8 και τα δύο μαζί 300 και τέλος, βγαίνεις έξω και ξεκινάς. Όμως χωρίς πληροφορίες για την επιδιωκόμενη χρήση κάνουμε απλώς συζήτηση. 1
highpriest Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Παιδιά, αυτό με το "επαγγελματική μηχανή" είναι λίγο μουφα. Μην τσιμπάτε. Επαγγελματική μηχανή είναι οποιαδήποτε μηχανή με την οποία εξασκείς φωτογραφικό επάγγελμα (σε όποιο είδος) και πληρώνεσαι. Εργαλείο είναι Αν εγώ πάρω έναν κηπουρό να μου σκάψει τον κήπο, θέλω το απόγευμα που θα γυρίσω να είναι σκαμμένος. Αν είναι, δεν με ενδιαφέρει αν τον έσκαψε με φρεζάκι, με τσαπα, ή με κουταλάκι του γλυκού. Τα εργαλεία που έπέλεξε έχουν να κάνουν με αυτά που θεωρεί ο ίδιος πως είναι καλύτερα και για άλλους μπορεί να είναι τα χειρότερα. Το αποτέλεσμα μετράει. 4
Th_ntinapogias Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, babisskg είπε Δεν υπάρχει επαγγελματικό και ερασιτεχνικό , αυτό είναι ένας μύθος για την περιοχή των αγγελιών , ώστε να επικαλούνται διάφοροι το " Επαγγελματικό " για να ζητάνε κι' εγώ δεν ξέρω τι . Πωλείται λέει Nikon D3100 " Επαγγελματική " άντε γειά δλδ ...... Υπάρχει αυτό που χρειάζεσαι κι' όλα τ' άλλα που ΔΕΝ χρειάζεσαι . Τώρα θα μου πεις , πως θα καταλάβεις τι χρειάζεσαι .......... αν σκοπεύεις να ασχοληθείς υπάρχει τρόπος να το μάθεις , αν πρόκειται για αγωνία της στιγμής , ξέχνα την , τράβα με ένα smartphone και είσαι μιά χαρά . Αφού το ξεκαθαρίσεις λοιπόν ότι σκοπεύεις να πάς πιο πέρα , μπορούμε να ενισχύσουμε την απόφαση σου , αρκεί να γίνει κατανοητό πως θα χώσεις λεφτά στην διάρκεια ....... μοιραία ....... αλλά όχι σήμερα ! Σήμερα , μπορούμε να σε γλυτώσουμε εύκολα από το να χαλάσεις άσκοπα χρήματα επειδή είδες ένα σετάκι με δύο φακούς , ακόμη επειδή είδες ένα κάτι τις στα 4μιση κατοστάρικα ...... Ότι πεις εσύ κι' εμείς εδώ είμαστε για τα περαιτέρω . P.S. Καλά ....... γι' αυτό το 800αρι που είδα για την D5600 με τον δεύτερο φακό ......... κόντεψα να λιγοθυμίσω ......... πλάκα έχουν ....... ακόμη και να μισούσα κάποιον και να ήθελα να τον εκδικηθώ ας πούμε ....... δεν θα του το πρότεινα ..... μου θύμισε αυτά τα κιτάκια της Nikon που έχουν μέσα στο σετ και τσάντα για φωτογραφικά ....... την οποία στην συνέχεια διάφοροι την βάζουν σε αγγελία για να την πουλήσουν χώρια ....... λες κι' όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται η τσάντα ....... τέτοια μιζέρια ...... μπρρρρρρ ........ μπας και πάρουν κάνα φράγκο οι καρμίρηδες ....... δώρο ήταν η τσάντα και δώρο θα πάει στον επόμενο όταν πάει για πούλημα η μηχανή σαν μεταχειρισμένη ....... Θα είναι η πρώτη φορά που θα πάρω φωτογραφική δεν θέλει κάτι wow. Σαν hobby πολύ ερασιτεχνικά 14 ώρες πριν, pifilos είπε Μόλις τώρα, Th_ntinapogias είπε Θα είναι η πρώτη φορά που θα πάρω φωτογραφική δεν θέλει κάτι wow. Πολύ ερασιτεχνικά
pifilos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 40 λεπτά πριν, Th_ntinapogias είπε Θα είναι η πρώτη φορά που θα πάρω φωτογραφική δεν θέλει κάτι wow. Σαν hobby πολύ ερασιτεχνικά Τότε για μένα σίγουρα δε χρειάζεται να πάρεις κάποιες από τις προτάσεις που αναφέρθηκαν. D7200 και sigma 17-50 πχ ναι ωραίο σετ και καλή τιμή αλλά με 1.300 γρ όλη την ώρα θα σιχτηρησεις κάποια στιγμή. D810 είναι ένα κιλό από μόνη της χωρίς καν να βάλεις φακό και γομαρι. Το αν είναι καλή η τιμή της είναι σχετικό. Για μένα καλύτερα 800 το σετ με δύο φακούς παρά 800 για ένα σώμα και ποιος ξέρει πόσα άλλα για φακό για να έχεις σύνολο που δε θα αξιοποιηθεί στο έπακρο. Οπότε εφόσον δεν έχεις κάποια συγκεκριμένη χρήση κατά νου θα επιμείνω στο "μεταχειρισμένα d3400 και 35mm 1.8". Αν σου φαίνεται αρχαιολογία εμφανισιακά (που είναι δηλαδή όπως και οι περισσότερες DSLR) και έχεις τα χρήματα να διαθέσεις βρες μια αντίστοιχη mirrorless με αντίστοιχο φακό και θα είσαι οκ. Στη συνέχεια θα δεις τι και πως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα