Eloy Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, kyprianos73 είπε Σε ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω. Ακόμα και δεν έχει κάτι αντίστοιχο σε logger αν συνεχίζει να κάνει restart και με το Linux μάλλον κάτα 99% πλέον θα είναι cpu/mobo. E ναι... με το Linux θα ξέρεις αν είναι hardware ή software το πρόβλημα.
ilos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Πάντως εμπειρικά οι zen 2 καλό είναι να μένουν σε 1.2.0.3 patch C agesa (έκδοση 4021 για prime x570-p) που είναι 100% απροβλημάτιστο. Τα μεταγενέστερα είναι πιο πολύ για zen 3, και κυρίως τον 5800x3d που κάνουν boost τις επιδόσεις του. Έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα με usb disconnects, xmp που σταματάνε να δουλεύουν και WHEA errors σε μεταγενέστερα bios σε zen 2. 1
kyprianos73 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, ilos είπε Πάντως εμπειρικά οι zen 2 καλό είναι να μένουν σε 1.2.0.3 patch C agesa (έκδοση 4021 για prime x570-p) Καλησπέρα, ωραίο σαν σκέψη αυτό άρα να κάνω μία δοκιμή downgrade στο 4021 και να δούμε. Πάντως σήμερα έκανα ένα registration με την AMD για να δω δοκιμαστικά πως γίνεται το RMA. Είχε κάποιες προκαθορισμένες αιτίες στο λόγω αιτήματος RMA και μέσα σε αυτές ήταν και τα whea logger errors, αυτό κατόπιν επιλογής της συγκεκριμένης cpu. Το αναφέρω επειδή μου έκανε εντύπωση...😕
kyprianos73 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, να ενημερώσω ότι τελικά εστάλη η cpu στο service της AMD στην Ολλανδία μετά από αίτηση RMA δικιά μου και σήμερα έλαβα ενημερωτικό email ότι κατόπιν ελέγχου έχει γίνει αντικατάσταση με νέα cpu. Έχω ρωτήσει να μάθω τι έφταιξε τεχνικά και 'χάλασε' η cpu αλλά δεν γνωρίζω αν θα απαντήσουν. Ευχαριστώ όλους για την βοήθειά τους, βέβαια δεν έχω δοκιμάσει να στήσω εκ νέου το σύστημα οπότε θα δούμε πως πάει. Eπίσης προληπτικά έχω κάνει αίτημα ελέγχου και στην Asus για αλλαγή μητρικής αλλά βλέπω μέχρις στιγμής αδικαιολόγητη απροθυμία. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2023 από kyprianos73 1
Ntinaras Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 6 λεπτά πριν, kyprianos73 είπε Καλησπέρα, να ενημερώσω ότι τελικά εστάλη η cpu στο service της AMD στην Ολλανδία μετά από αίτηση RMA δικιά μου και σήμερα έλαβα ενημερωτικό email ότι κατόπιν ελέγχου έχει γίνει αντικατάσταση με νέα cpu. Έχω ρωτήσει να μάθω τι έφταιξε τεχνικά και 'χάλασε' η cpu αλλά δεν γνωρίζω αν θα απαντήσουν. Ευχαριστώ όλους για την βοήθειά τους, βέβαια δεν έχω δοκιμάσει να στήσω εκ νέου το σύστημα οπότε θα δούμε πως πάει. Eπίσης προληπτικά έχω κάνει αίτημα ελέγχου και στην Asus για αλλαγή μητρικής αλλά βλέπω μέχρις στιγμής αδικαιολόγητη απροθυμία. Ειναι η πρωτη φορα που βλεπω χαλασμενη cpu!
thetiesthatbind Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 11 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ειναι η πρωτη φορα που βλεπω χαλασμενη cpu! Σύνηθες φαινόμενο για AMD. 18 λεπτά πριν, kyprianos73 είπε Καλησπέρα, να ενημερώσω ότι τελικά εστάλη η cpu στο service της AMD στην Ολλανδία μετά από αίτηση RMA δικιά μου και σήμερα έλαβα ενημερωτικό email ότι κατόπιν ελέγχου έχει γίνει αντικατάσταση με νέα cpu. Έχω ρωτήσει να μάθω τι έφταιξε τεχνικά και 'χάλασε' η cpu αλλά δεν γνωρίζω αν θα απαντήσουν. Ευχαριστώ όλους για την βοήθειά τους, βέβαια δεν έχω δοκιμάσει να στήσω εκ νέου το σύστημα οπότε θα δούμε πως πάει. Eπίσης προληπτικά έχω κάνει αίτημα ελέγχου και στην Asus για αλλαγή μητρικής αλλά βλέπω μέχρις στιγμής αδικαιολόγητη απροθυμία. Παίζει να μη το έλεγξαν καν, απλα να το παρελαβαν και να σου στελουν αντικαταστάτη. Αν δε δουλευει και με το νεο CPU ειναι η μητρική.
alxnt Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 49 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ειναι η πρωτη φορα που βλεπω χαλασμενη cpu! Το 1ο 3600 που είχα πάρει είχε 2 προβληματικά cores. Είχε γίνει rma. Στις 24/2/2023 στις 5:31 ΜΜ, ilos είπε Έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα με usb disconnects, xmp που σταματάνε να δουλεύουν και WHEA errors σε μεταγενέστερα bios σε zen 2. Usb disconnects, στα rear panel usb ports(usb 3.1 gen2), μου έκαναν σίγουρα τα 1.0.0.6, 1.2.0.3c, 1.2.0.6c, 1.2.0.7 σε σενάριο windows to go. Ευτυχώς τα ports στο front panel δεν έχουν θέμα, απλά είναι usb 3.0.
ilos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 7 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Σύνηθες φαινόμενο για AMD. Τώρα μιλάς για εποχή με μπουλντόζες που έπαιρνες και τηλέφωνο την πυροσβεστική με κάποιες μητρικές.🤣 Σε ρύζια είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο το degrade, εκτός αν η μητρική είναι για το πέος και δίνει ότιναναι ρεύματα με κάποια bios. Τα πιο πολλά νεκρά cpu από τα χέρια μου σε LGA 775 ήταν πάντως - αλλά είχα στήσει και πάρα πολλά συστήματα τότε tbh οπότε υπήρχε large sample size.
thetiesthatbind Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, ilos είπε Τώρα μιλάς για εποχή με μπουλντόζες που έπαιρνες και τηλέφωνο την πυροσβεστική με κάποιες μητρικές.🤣 Σε ρύζια είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο το degrade, εκτός αν η μητρική είναι για το πέος και δίνει ότιναναι ρεύματα με κάποια bios. Τα πιο πολλά νεκρά cpu από τα χέρια μου σε LGA 775 ήταν πάντως - αλλά είχα στήσει και πάρα πολλά συστήματα τότε tbh οπότε υπήρχε large sample size. Όχι σε Ρύζι αναφέρομαι. Ξέρω και περίπτωση φίλου με χαλασμένο CPU από AMD, 1800X συγκεκριμένα. Δε ξέρω αν έχει κάποια σημασία. Εντάξει, συμβαίνουν και αυτά, μια παρτίδα ή κάποια κομμάτια στα χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια που βγαίνουν είναι πατάτες. Φυσικά δεν κάνει αναξιόπιστη την εταιρία, ειδικά με την άμεση αντικατάσταση που προσφέρει (όπως και η Ιντελ αντίστοιχα). 1
PadPoet Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 24/2/2023 στις 5:31 ΜΜ, ilos είπε Πάντως εμπειρικά οι zen 2 καλό είναι να μένουν σε 1.2.0.3 patch C agesa (έκδοση 4021 για prime x570-p) που είναι 100% απροβλημάτιστο. Τα μεταγενέστερα είναι πιο πολύ για zen 3, και κυρίως τον 5800x3d που κάνουν boost τις επιδόσεις του. Έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα με usb disconnects, xmp που σταματάνε να δουλεύουν και WHEA errors σε μεταγενέστερα bios σε zen 2. Ποστ αλήθειας, και εμένα στο Reddit σε παλιό thread που είχα ανοίξει για έναν 3900X που μόλις πούλησα αυτό μου είχαν πει και ισχύει. Όπως και ο 3400G της πεθεράς είχε θέματα με την Asus 470-F Gaming όταν έκανα bios update. Μόλις τον άλλαξα με έναν 4350G όλα καλά. Πριν με τον 3400G ούτε οι μνήμες δεν παίζανε στα default XMP. Ήταν ένα κιτάκι 32gb (2X16gb) 3200mhz, CAS 16 Corsair. Γενικώς για τον 3900X που είχα, ότι είπε ο φίλος από το Reddit βοήθησε πάρα πολύ. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2023 από PadPoet 1
kyprianos73 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 24/2/2023 στις 5:31 ΜΜ, ilos είπε Πάντως εμπειρικά οι zen 2 καλό είναι να μένουν σε 1.2.0.3 patch C agesa (έκδοση 4021 για prime x570-p) που είναι 100% απροβλημάτιστο 16 ώρες πριν, PadPoet είπε ριν με τον 3400G ούτε οι μνήμες δεν παίζανε στα default XMP. Ήταν ένα κιτάκι 32gb (2X216) 3200mhz, CAS 16 Corsair. Καλησπέρα, ευχαριστώ τις συμβουλες, στο μεταξύ παρέλαβα την νέα cpu κανονικά σε boxed έκδοση με to cooler ενώ τους είχα στείλει μόνο την cpu. Τι να πω, από άποψη support πάντως κορυφή η AMD και χωρίς πολλά πολλά. Από την άλλη η Asus ενώ τους έχω γράψει εδώ και 5 ημέρες για αλλαγή μητρικής, ζητήσανε περισσότερες 'λεπτομέρειες' και δεν έχουν απαντήσει ενώ σήμερα που τους πήρα τηλ. να δω τι τρέχει μου είπανε να αναμένω απάντηση. Με βάση τα παραπάνω, το μόνο που δεν έχει αλλαχτεί είναι η μητρική κάτι το οποίο ευελπιστώ να γίνει εντός των ημερών, οπότε θα ενημερώσω εκ νέου για την έκβαση της υπόθεσης...ευχαριστώ και πάλι. Edit: Tελικά μου στείλανε πριν 2 λεπτά απαντητικό e-mail από την Asus. Με ρωτάνε αν οι μνήμες που χρησιμοποιώ είναι στην qvl list της Asus X570-p. Οι μνήμες είναι της Corsair κιτ 2 Χ 8 GB cmk16gx4m2b3200c16 ver 4.22. Αν και ο συγκεκριμένος κωδικός υπάρχει στην λίστα, δεν υπάρχει (από όσο βλέπω τουλάχιστον) η συγκεκριμένη version. Πρακτικά σημαίνει αυτό κάτι ή δεν υπάρχει κάποιο θέμα; Δεν έχω εμπειρία από αυτά, απλά όταν τις πήρα υπέθεσα οτί επειδή ειναι Corsair λογικά θα δουλεύουν χωρίς πολλά πολλά. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2023 από kyprianos73 1
kyprianos73 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα, να ενημερώσω ότι μετά από ανταλλαγή e-mails με το c/s της Asus και ανέβασμα των τόνων από την μεριά μου, θα γίνει RMA και η μητρική Asus X570-P άμεσα. Οπότε λογικά θα έχει λυθεί το θέμα όταν γίνει εκ νέου συναρμολόγηση του η/υ οπότε και θα ενημερώσω εκ νέου. Ευχαριστώ και πάλι όλους σας για το ενδιαφέρον! 2
kyprianos73 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα, τελικά σήμερα μου επεστράφη από την Asus η μητρική με ένδειξη ότι δεν εντοπίστηκε κάτι. Τα ξαναέστησα όλα με την νέα cpu πλέον, και το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί, δηλ. τέρμα οι επανεκκινήσεις και τα whea errors στο event viewer. Με βάση τα παραπάνω, και δια της ατόπου απαγωγής προκύπτει ότι είχε πρόβλημα η cpu. Ευχαριστώ για μία ακόμη μία φορά όλους τους φίλους για τις συμβουλές τους και τον χρόνο που αφιέρωσαν... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα