Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψιλο normal είναι τα νούμερα. Για δοκίμασε καρφωτό 1.100V VSoc στο bios μπας και βοηθήσει κάπως. Αλλά αυτά ήταν παιδικές αρρώστιες στους zen/zen+ οι zen 2 δεν είναι τόσο ιδιότροποι.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, ilos είπε

Για δοκίμασε καρφωτό 1.100V VSoc στο bios μπας και βοηθήσει κάπως

Επειδή είδα ότι έχεις την ίδια μητρική, και δεν έχω εμπειρία σε αυτά, μήπως θυμάσαι που την βρίσκω την ρύθμιση για το VSoc;

Να τις ξαναβγάλω τις μνήμες από XMP ή όχι λες;

Επεξ/σία από kyprianos73
Δημοσ.
14 ώρες πριν, kyprianos73 είπε

Επειδή είδα ότι έχεις την ίδια μητρική, και δεν έχω εμπειρία σε αυτά, μήπως θυμάσαι που την βρίσκω την ρύθμιση για το VSoc;

Να τις ξαναβγάλω τις μνήμες από XMP ή όχι λες;

F7 για να μπεις σε advanced mode, τράβα AI Tweaker. Εκεί που λέει VDDR SOC Voltage και το έχει Auto, άλλαξέ το σε 1.100. Δοκίμασε πρώτα χωρίς xmp και αν δε στα κάνει βάλτο μετά να δούμε τι παίζει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/2/2023 στις 12:54 ΜΜ, kyprianos73 είπε

Καλησπέρα, θα ήθελα να παραθέσω ένα πρόβλημα που έχω τον τελευταίο καιρό με σύστημα αποτελούμενο από Ryzen 7 3700x, Asus X570-p, 2x8GB Corsair 3200 LPX, Samsung EVΟ 970 plus, PSU Corsair TX650 (10ετίας περίπου) και Sapphire Nitro Rx580 8GB. H cpu, η μητρική και η ram είναι αγορασμένα τον Ιούνιο του '20 από γνωστό κατ/μα, ο ssd και η κάρτα γραφικών από Amazon, ενώ όπως προείπα το τροφοδοτικό το είχα από παλαιότερο σύστημα.

Πρόσφατα ο υπολογιστής άρχισε να κάνει reset μόνος του χωρίς bsod και ανακαλύφθηκε μέσω memtest86 πρόβλημα με τις μνήμες οι οποίες και αλλάχτηκαν εντός εγγύησης. Μετά από την αλλαγή των μνημών όμως διαπιστώνω ότι το σύστημα συνεχίζει και κάνει reset μόνο του όπως και πριν. Αυτά που έχω δοκιμάσει μέχρις στιγμής είναι αλλαγή σε νεώτερο bios (όλα σε στοκ εξαρχής), memtest86 στις νέες μνήμες (όλα pass ok) όπως επίσης και φορμάτ και επανεγκατάσταση Windows 10. Διαπιστώνω πλέον μέσω event viewer ότι έχω σε 1 εβδομάδα γύρω στα 1500 περιστατικά μαρκαρισμένα ως "WHEA-LOGGER" me event id 19. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα πέραν των μνημών, μήπως υπάρχει κάποια εμπειρία στο τι άλλο μπορεί να φταίει; Σήμερα θα δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό όπως και κάρτα γραφικών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, το πρόβλημα με τα resets έχει ακανονίστη συχνότητα δηλ. μπορεί για 1 μέρα να μην το κάνει, και να το κάνει 2 φορές μέσα σε 1 ώρα.

Με άλλο τροφοδοτικό δοκίμασες; Συνεχίζει να σου κανε random restarts; 

Ξεκίνα με αυτό και βλέπεις. 

Κάνε και ένα BIOS Update αν δεν έχει γίνει ήδη. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ilos είπε

F7 για να μπεις σε advanced mode, τράβα AI Tweaker. Εκεί που λέει VDDR SOC Voltage και το έχει Auto, άλλαξέ το σε 1.100

Ευχαριστώ και πάλι, κάνω τις αλλαγές και θα επανέλθω πιο μέτα.

4 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Με άλλο τροφοδοτικό δοκίμασες; Συνεχίζει να σου κανε random restarts; 

Ξεκίνα με αυτό και βλέπεις. 

Κάνε και ένα BIOS Update αν δεν έχει γίνει ήδη. 

Έχουν γίνει όλα, το bios το έκανα downgrade στο προηγούμενο γιατί ήταν beta. Ευχαριστώ πάντως.

Επίσης να πω ότι το μεσημέρι το έβαλα να κάνει τεστ μέσω prime95 και σε 2 λεπτά μέσα έκανε restart... :(

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kyprianos73 είπε

Ευχαριστώ και πάλι, κάνω τις αλλαγές και θα επανέλθω πιο μέτα.

Έχουν γίνει όλα, το bios το έκανα downgrade στο προηγούμενο γιατί ήταν beta. Ευχαριστώ πάντως.

Επίσης να πω ότι το μεσημέρι το έβαλα να κάνει τεστ μέσω prime95 και σε 2 λεπτά μέσα έκανε restart... :(

CPU / Μητρικη ειναι το θεμα λογικα. 

Δημοσ.

Δεν ειδα καπου να το αναφερεις αλλα μπορεις να πεις τι case  εχεις και με τι ψυξη κρυωνεις το cpu?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, triplex1 είπε

Δεν ειδα καπου να το αναφερεις αλλα μπορεις να πεις τι case  εχεις και με τι ψυξη κρυωνεις το cpu?

Koυτί Carbide 400R, ψύκτρα την rgb που είχε ο R7 3700x, όλα είναι σε στοκ.

1 ώρα πριν, TR-909 είπε

Κατέβασε το https://www.nirsoft.net/utils/bluescreenview-x64.zip και δες τι εγγραφές έχει στις ημερομηνίες/ώρες που έκανε restart.

Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω, αλλά το restart γίνεται ακαριαία και χωρίς bsod δεν ξέρω αν αυτά καταγράφονται...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kyprianos73 είπε

Koυτί Carbide 400R, ψύκτρα την rgb που είχε ο R7 3700x, όλα είναι σε στοκ.

Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω, αλλά το restart γίνεται ακαριαία και χωρίς bsod δεν ξέρω αν αυτά καταγράφονται...

Ανοιξε το πλαινο του case και τρεξε τον υπολογιστη και με τα xmp να δεις αν κανει restart , αν συνεχιζει κοιτα την μητρικη σου

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Ανοιξε το πλαινο του case και τρεξε τον υπολογιστη και με τα xmp να δεις αν κανει restart

Είναι ήδη αρκετές μέρες με ανοιχτό το πλαϊνό και έκανε restart...και με/χωρίς xmp.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kyprianos73 είπε

Είναι ήδη αρκετές μέρες με ανοιχτό το πλαϊνό και έκανε restart...και με/χωρίς xmp.

Εγώ θα σου πρότεινα να βγάλεις απο τα πινάκια του στην μητρική το κουμπί του reset για παν ενδεχόμενο. Μπορεί να είναι στα όρια του κάνει/δεν κάνει επαφή (μέσα στο κουμπί). Μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση με συνεχή boot loops και μου πήρε 3 μέρες να το εντοπίσω αφού έκανα βίδες και ξανάδεσα 3 φορές το μηχάνημα... Επίσης αφαίρεσε οτι έχεις συνδεδεμένο στα sata.

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Eloy είπε

Εγώ θα σου πρότεινα να βγάλεις απο τα πινάκια του στην μητρική το κουμπί του reset

Καλό σαν σκέψη, θα το δοκιμάσω και σε ευχαριστώ. Όμως μου φαίνεται λίγο δύσκολο να φταίει αυτό καθότι όπως φαίνεται και από την εικόνα, έχω άπειρα errors στο whea logger.

image.png.4d5f9f7c7041c3aa4c0fc7d59df01d4a.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kyprianos73 είπε

Καλό σαν σκέψη, θα το δοκιμάσω και σε ευχαριστώ. Όμως μου φαίνεται λίγο δύσκολο να φταίει αυτό καθότι όπως φαίνεται και από την εικόνα, έχω άπειρα errors στο whea logger.

Για το Whea logger και την πιθανότητα να είναι πρόβλημα με drivers, φτιάξε ένα στικάκι με κάποιο Live Linux και παίξε λίγο με το linux, δες αν σου κάνει restart. Δεν ξέρω απο Linux για να σου πω που να κοιτάξεις για ανάλογα linux events σαν το whea logger των windows...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Eloy είπε

Για το Whea logger και την πιθανότητα να είναι πρόβλημα με drivers, φτιάξε ένα στικάκι με κάποιο Live Linux

Σε ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω. Ακόμα και δεν έχει κάτι αντίστοιχο σε logger αν συνεχίζει να κάνει restart και με το Linux μάλλον κάτα 99% πλέον θα είναι cpu/mobo.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...