Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

 Καλημέρα σας, 

έχω γραφτεί στο ΕΑΠ, τμήμα ΔΗΔ και θα ήθελα την άποψή σας για τα διαδικτυακά φροντιστήρια όπως arnos.gr, openstudies, eclass4u κ.α. 

Τα έχει παρακολουθήσει κάποιος?

Σας φάνηκαν χρήσιμα? Αξίζουν τα λεφτά τους?  Δε με ενδιαφέρει  να μου λύνουν τις εργασίες-θέλω να τις παλέψω μόνη μου- βοήθεια στην ύλη θέλω και μπούσουλα για τις εργασίες ώστε να μη μου μένουν μαθήματα να ξεμπερδεύω.

  • Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ελάχιστα είναι τα μαθήματα στη ΔΗΔ που μπορεί να χρειαστείς φροντιστήριο. Ενδεικτικά:

  • στις Ποσοτικές Μεθόδους (ΔΗΔ22),  που κατά πολλούς είναι από τα δυσκολότερα μαθήματα, τα περισσότερα φροντιστήρια έχουν αρκετό υλικό γιατί η ύλη του μαθήματος είναι ουσιαστικά από το αντίστοιχο μάθημα της ΔΕΟ του ΕΑΠ που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια σαν τμήμα, αλλά αρκετό υλικό πάνω στις ποσοτικές μεθόδους υπάρχει γενικότερα στο διαδίκτυο αν θέλεις να ψάξεις. Επιπλέον τώρα πια κάνουν και στο ίδιο το ΕΑΠ συμπληρωματικά μαθήματα στη ΔΗΔ22 αλλά οργανώνει και ο Σύλλογος Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ κάποια "επαναληπτικά μαθήματα" συνήθως προς το τέλος του εξαμήνου.
  • Στη Διοίκηση Έργων (ΔΗΔ53) που χρειάζεται να κατασκευάζεις τοξωτά δίκτυα και να κάνεις υπολογισμούς επ' αυτών, αλλά αν έχεις μια συνέπεια και μια οργάνωση στο διάβασμα και στην παρακολούθηση των ΟΣΣ, δεν χρειάζεσαι φροντιστήριο.
  • Στη Λογιστική Δημόσιου τομέα (ΔΗΔ62) αν δεν έχεις σχετικές γνώσεις πιθανόν να χρειαστείς, αλλά επειδή μιλάμε πλέον για πιο προχωρημένα εξάμηνα της ΔΗΔ, αυτή τη στιγμή ΔΕΝ έχουν όλα τα φροντιστήρια ανάλογο υλικό για εκμάθηση και εξάσκηση (μέχρι να φτάσεις εσύ στο 6ο εξάμηνο όμως πιθανότατα θα 'χουν αποκτήσει 😛 ). Δεν θα σου πω ποιά έχουν και ποιά όχι αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχει νόημα. Επίσης και σ' αυτό οργανώνει συνήθως ο Σύλλογος Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ κάποια επαναληπτικά μαθήματα. Δηλαδή κι αυτό θα μπορούσες να το παλέψεις μόνη σου, με μεθοδικότητα και οργάνωση.
  • Στις Δημόσιες Επενδύσεις και Αναπτυξιακά Προγράμματα (ΔΗΔ73) που είναι ίσως το πιο δύσκολο μάθημα μαζί με τη ΔΗΔ22, επίσης νομίζω ότι είναι αρκετά ρευστά τα πράγματα στο θέμα των φροντιστηρίων (γενικά δεν υπάρχουν -ακόμα- σημειώσεις, μόνο τις εργασίες λύνουν συνήθως), αλλά και πάλι... είναι νέο τμήμα, είναι νέο μάθημα (να 'χει διδαχθεί συνολικά 3 εξάμηνα η ΔΗΔ73?!) μέχρι να φτάσεις εσύ στο 7ο εξάμηνο πιθανότατα θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως καταλαβαίνεις ελάχιστες φορές θα σε απασχολήσει το θέμα "φροντιστήριο" στη ΔΗΔ, ενώ με μεθοδικό και οργανωμένο διάβασμα πιθανότατα να μην το χρειαστείς και καθόλου. Εκτός αυτού, στα δυσκολότερα μαθήματα όπως προανέφερα βοηθά και ο Σύλλογος τα μέλη του, οπότε σου προτείνω να γραφτείς και σ' αυτόν.

Αφήνω για το τέλος το σημαντικότερο: ΑΝ τυχόν επιλέξει κάποιος/α να κάνει φροντιστήριο για κάποιο μάθημα, σε καμία περίπτωση δεν θέλει "κουτοπονηριές" με τις εργασίες, απεναντίας θέλει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ:

  1. Προφανώς να μην κάνει copy-paste τις ασκήσεις/εργασίες γιατί, πέρα από το γεγονός ότι "παίρνουν κεφάλια" σε περίπτωση λογοκλοπής (και καλά κάνουν φυσικά!), το παν είναι να πιάσεις τη λογική των ασκήσεων και να μάθεις να τις λύνεις μόν@ σου, γιατί αλλιώς... δεν έχει νόημα να πας καν στις εξετάσεις. 😉
  2. Πολλές φορές οι ενδεικτικές λύσεις που δίνουν τα φροντιστήρια σε ασκήσεις περιέχουν από λίγα έως πολλά λάθη ή/και μπορεί π.χ. να λύνουν τις ασκήσεις με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο απ' αυτόν που διδάσκεσαι στις ΟΣΣ. Οπότε αν κάνεις άκριτα copy-paste, στην καλύτερη περίπτωση προφανώς θα χάσεις βαθμούς, ενώ στη χειρότερη... επειδή οι καθηγητές δεν είναι χθεσινοί, όχι απλά θα καταλάβουν ότι έχεις αντιγράψει, αλλά δεν αποκλείεται να καταλάβουν κι από ποιό φροντιστήριο τις έχεις πάρει. 😝
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...