antirix024 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Καλημέρα. Ψάχνομαι για leasing καθώς δεν με συμφέρει να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω τίποτα από leasing. Το μόνο που ξέρω ότι θα περάσω το αυτοκίνητο στην ατομική επιχείρηση. Μπορώ να πάω μέχρι 350€ το μήνα με τον ΦΠΑ. Έχω μιλήσει μόνο με spotawheel και θα πάω κάποια στιγμή μέσα στη βδομάδα από εκεί να δούμε κάποια πράγματα από κοντά. Η λογίστριά μου λέει ότι οι περισσότεροι πελάτες της έχουν Avis. Και ένας φίλος που ρώτησα μου είπε πως ότι και αν κάνεις κάθε φορά που επιστρέφεις το αυτοκίνητο για να πάρεις άλλο σε χρεώνουν 1000€ για μικρο γραντζουνιές που θα βρουν. Μπορεί κάποιος να καταθέσει γνώμη και εμπειρίες από συγκεκριμένες εταιρείες; Αν δεν θέλει να γράψει το όνομα της εταιρείας δημόσια μπορεί να επικοινωνήσει και μέσω pm εννοείται και να μου το πει προσωπικά. 2
CyberCr33p Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δες μια απάντηση που είχα δώσει για το τι περνάς ως έξοδα:
tasanton Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Υπάρχουν διάφορες εταιρείες, ετοιμοπαράδοτα ΙΧ ίσως δεν υπάρχουν (ή αυτό που θες). Σου προτείνω να πάρεις προσφορά από 3-4 και να συγκρίνεις. Σίγουρα θα δώσεις εγγύηση (π.χ. 2 μισθώματα), μάλλον αυτό εννοούν ότι στο τέλος ενδέχεται να την κρατήσουν για φθορές που δεν έχεις φτιάξει. Εγώ περνάω κανονικά το μίσθωμα (όλο με το ΦΠΑ) και μέρος του καυσίμου ως έξοδο στην ατομική. Και η χρήση είναι μικτή (για δουλειά και ψυχαγωγία).
Hik Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ζήτα προσφορές από όλες τις εταιρείες που σου κάνουν click. Επιλογές πολλές: Avis, Hertz, Leaseplan, ALD, ARVAL, Sixt, Executive Lease κ.α. Απέφυγε εταιρείες leasing μικρής διάρκειας (π.χ. Flexcar) γιατί οι τιμές που δίνουν είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όλες οι μεγάλες είναι λίγο καρμπόν, δες ποια σου κάνει click βάσει α) τιμής & υπόλοιπων παροχών, και β) πωλητή που μιλάς. Επίσης, έχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα (τουλάχιστον οι μεγάλες) ετοιμοπαράδοτα. Οπότε δες αν σου κάνουν και οι επιλογές αν θες τώρα αμάξι. Αν είσαι ευέλικτος στην επιλογή σου, και δε σου έχει καθίσει στο μυαλό ένα συγκεκριμένο μοντέλο, μπορεί σε κάποιες να βρεις καλύτερες τιμές για συγκεκριμένα brands/μοντέλα. Δώσε έμφαση (πέρα από την τιμή) σε ποσό απαλλαγής, έξτρα κόστος χιλιομέτρου αν ξεπεράσεις το συμφωνημένο και υπόλοιπες παροχές. Τα συγκεκριμένα είναι και εύκολα διαπραγματεύσιμα αν έχεις πολλές προσφορές. Και εννοείται ζήτα προσφορές για πολλά μοντέλα, και ακριβότερα. Τα μηνιαία μισθώματα δεν είναι 100% βάσει της αρχικής αξίας αυτοκινήτου, μπορεί να πετύχεις καλύτερο αυτοκίνητο με μικρότερη διαφορά ανά μήνα σε σχέση με την αρχική αξία των δύο (έχει σχέση με την έκπτωση που έχει δώσει το κάθε brand στην εταιρεία leasing, το πως υπολογίζει την απομείωση της αξίας του αυτοκινήτου βάσει της πρόβλεψης της αγοράς των μεταχειρισμένων κα). Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από Hik 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα