ekrepali Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, vs_skg είπε Ευχαριστώ, θα ενημερώσω την δικηγόρο που ειδικεύεται σε αυτές τις υποθέσεις ότι τα ξέρει λάθος και να μάθει λίγο μπαλίτσα από τον ekrepali που μπορεί να μην ξέρει απλά μαθηματικά, αλλά αυτό το γνωρίζει. Αν δεν υπήρχε εξαρχής δόλος στην υπαγωγή ή αν τράπεζα γουστάρει ζεστό χρήμα... είναι εύκολος ο εξωδικαστικός. Οτιδήποτε άλλο θέλει λεπτούς χειρισμούς για να μη γυρίσει μπούμερανγκ.τ Όσο για τους δικηγόρους, υπάρχουν καλοί... υπάρχουν και τρόμπες. Ρήτρα αναπροσαρμογής το πιο προσφατο παράδειγμα που πήγαν όλοι να τη βγάλουν "παράνομη" αντί να πατήσουν στο πιο απλό πράγμα, την έλλειψη προσυμβατικής ενημέρωσης βάσει διαδικασιών που ορίζει ο ΚΠΗΕ! Άχαστη υπόθεση ήταν, αντ'αυτού εστίασαν σε λάθος πράγματα κι εφαγαν τα μούτρα τους, μαζί με τα λεφτά των πελατών τους. Τα λέγαμε πέρυσι με τον @korakios εδώ πέρα αλλά κανείς δεν ήθελε να μάθει μπαλίτσα. ⚽ 1
vs_skg Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, ekrepali είπε Αν δεν υπήρχε εξαρχής δόλος στην υπαγωγή ή αν τράπεζα γουστάρει ζεστό χρήμα... είναι εύκολος ο εξωδικαστικός. Οτιδήποτε άλλο θέλει λεπτούς χειρισμούς για να μη γυρίσει μπούμερανγκ.τ Όσο για τους δικηγόρους, υπάρχουν καλοί... υπάρχουν και τρόμπες. Ρήτρα αναπροσαρμογής το πιο προσφατο παράδειγμα που πήγαν όλοι να τη βγάλουν "παράνομη" αντί να πατήσουν στο πιο απλό πράγμα, την έλλειψη προσυμβατικής ενημέρωσης βάσει διαδικασιών που ορίζει ο ΚΠΗΕ! Άχαστη υπόθεση ήταν, αντ'αυτού εστίασαν σε λάθος πράγματα κι εφαγαν τα μούτρα τους, μαζί με τα λεφτά των πελατών τους. Τα λέγαμε πέρυσι με τον @korakios εδώ πέρα αλλά κανείς δεν ήθελε να μάθει μπαλίτσα. ⚽ α δικηγόρος του καναπέ καιρό τώρα. Οκ ευχαριστώ για την τοποθέτηση.; 1
GREGORYMO Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 7 ώρες πριν, vs_skg είπε Λάθος, άμα βγει η απόφαση του δικαστηρίου, τέλος, μπορείς να το ξεχρεώσεις και εφάπαξ σε μια δόση. Και που θα βρεις τα λεφτά? Θα πάρεις δάνειο?
valadsk Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 ΔΕΝ επιθυμώ η μηναία δόση του/των δανείων μου να υπερβαίνει 3/10 των τακτικών μηνιαίων αποδοχών μου ή των συντάξιμων αποδοχών μου (συμπ/νων των επικουρικών ταμείων ) ρε παιδιά σε σύνταξη 1.050 πόσο είναι τα 3/10? αυτή τη στιγμή κρατάει 486 το στεγαστικό
gx2 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 20 ώρες πριν, maverick290402 είπε Χωρίς να θέλω να γίνομαι κουραστικός... και περιμένωντας ακόμα την επισημη απάντηση απο τη δικηγορίνα για το ακριβές ποσό της δόσης..... Εχω ρωτήσει 2 λογιστές και μου είπαν ότι αυτό που λέει (η αποπληρωμή θα γίνει εντόκως χωρίς ανατοκισμό με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με σταθερό επιτόκιο) σημαίνει ότι παει το επιτόκιο επι την δόση δηλαδή το σεναριο( 135,28 Χ 4%ας πουμε επιτόκιο και βγαίνει 5.41 επιπλέον τον μήνα .Δηλαδή στους 300 μήνες 1623€ τόκοι) ποια είναι η αποψη σου για το χωρίς ανατοκισμό? ισχύει αυτο που μου είπαν αυτοί? Αυτό που λέει η απόφαση είναι πως: α)Η αποπληρωμή θα γίνει εντόκως από τη ημερομηνία που η απόφαση ορίζει την καταβολή της πρώτης δόσης, και β)χωρίς ανατοκισμό για το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη έως την απόφαση. 1
maverick290402 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, gx2 είπε Αυτό που λέει η απόφαση είναι πως: α)Η αποπληρωμή θα γίνει εντόκως από τη ημερομηνία που η απόφαση ορίζει την καταβολή της πρώτης δόσης, και β)χωρίς ανατοκισμό για το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη έως την απόφαση. To β που λες απο που βγαίνει αυτό? Δεν αναφέρει πουθενά κάτι τέτοιο....
vs_skg Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 9 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Και που θα βρεις τα λεφτά? Θα πάρεις δάνειο? Αυτό τι σχέση έχει; Μπορεί να τα κληρονόμησες. Μπορεί να τα κέρδισες στο Τζόκερ. Αδιάφορο στο πλαίσιο της αποπληρωμής, άπαξ και τελεσιδικίσει το δικαστήριο..
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, valadsk είπε ΔΕΝ επιθυμώ η μηναία δόση του/των δανείων μου να υπερβαίνει 3/10 των τακτικών μηνιαίων αποδοχών μου ή των συντάξιμων αποδοχών μου (συμπ/νων των επικουρικών ταμείων ) ρε παιδιά σε σύνταξη 1.050 πόσο είναι τα 3/10? αυτή τη στιγμή κρατάει 486 το στεγαστικό 1050*30%=315 1
Ducatista Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δυστυχώς Το μεγαλύτερο ποσοστό που παίρνουν δάνεια δεν έχουν σωστή η και καθόλου ενημέρωση να μην πω... όλα αυτά είναι ακαταλαβιστικα δεν είναι ξεκάθαρα και δυστυχώς ολοι πάντα έχουν παραπονα...
Miaou7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, maverick290402 είπε To β που λες απο που βγαίνει αυτό? Δεν αναφέρει πουθενά κάτι τέτοιο.... Οτι εγραψε ο φιλος, δεν υπαρχει ανατοκισμος μεχρι την αποφαση για την υπαγωγη. Δηλαδη για κεφαλαιο που χρωστουσες 30000 την ημερα της αιτησης για υπαγωγη, δεν θα σου πουν οτι μεχρι την ημερα που βγηκε η αποφαση ειχε παει 45000 πχ απο τοκους και ανατοκισμους. Οποτε θα αποπληρωσεις τα 30000 που χρωστουσες ΜΟΝΟ, αλλα απο εδω και μπρος με τοκο αναλογο με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με σταθερό επιτόκιο Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2023 από Miaou7 2
gx2 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, maverick290402 είπε To β που λες απο που βγαίνει αυτό? Δεν αναφέρει πουθενά κάτι τέτοιο.... Το αναφέρει η απόφαση που ανέβασες. Λέει για καταβολές εντόκως χωρίς ανατοκισμό. Θα στα εξηγήσει και ο δικηγόρος σου. Το δικαστήριο αποφάσισε να καταβάλεις 41000 ευρώ περίπου ώστε να εξοφλήσεις το ακίνητο. Σου επιτρέπει να το εξοφλήσεις σε 300 μηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις. Θα ήταν παράλογο να αποφασίσει το δικαστήριο να εξοφλήσεις σε 25 χρόνια άτοκα. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2023 από gx2
GREGORYMO Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, vs_skg είπε Αυτό τι σχέση έχει; Μπορεί να τα κληρονόμησες. Μπορεί να τα κέρδισες στο Τζόκερ. Αδιάφορο στο πλαίσιο της αποπληρωμής, άπαξ και τελεσιδικίσει το δικαστήριο.. Σου έφεξε εκ των υστέρων, δηλαδή. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2023 από GREGORYMO Συμπληρώμα
ekrepali Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, vs_skg είπε Αυτό τι σχέση έχει; Μπορεί να τα κληρονόμησες. Μπορεί να τα κέρδισες στο Τζόκερ. Αδιάφορο στο πλαίσιο της αποπληρωμής, άπαξ και τελεσιδικίσει το δικαστήριο.. Αδιάφορο για το ειρηνοδικείο αν απέκτησες χρήματα; 😄 Eίσαι υποχρεωμένος να κάνεις ενημέρωση φακέλου στη γραμματεία, ακόμα αν πήρες αύξηση 100 ευρώ σε μισθό ή σύνταξη, ή αν έλαβες μαζεμένα αναδρομικά χρήματα, ή αν απέκτησες κληρονομιά κλπ Σου παραθέτω το Άρθρο 10 του παλιού Ν. Κατσέλη, παρόμοια άρθρα υπάρχουν και στους μεταγενέστερους νόμους. Spoiler Ας πούμε ότι σου έρχονται χρήματα ουρανοκατέβατα και δε κάνεις εξωδικαστικό. Ας πούμε ότι κρατάς τα χρήματα, πληρώνεις κανονικά τις δόσεις και πας στο Ειρηνοδικείο μετά από 15 χρόνια καμαρωτός για να πάρεις την απαλλαγή - όπου θα έχεις ήδη καταθέσει φορολογικές δηλώσεις για όλα αυτά τα χρόνια - και το πιστωτικό ίδρυμα διαπιστώσει ότι απέκτησες χρήματα για τα οποία δεν έκανες ενημέρωση φακέλου... τότε ζητάνε απ'τον ειρηνοδίκη να σε πετάξει εκτός ρύθμισης για δόλο και μετά γίνονται απαιτητές οι οφειλές (επιπλέον τόκοι και ανατοκισμός) των δανείων που είχαν παγώσει. Κι αυτά μετά θα πρέπει να τα πληρώσεις ντούκου άμεσα ή θα σου κατάσχουν τη κατοικία... σιγά μη σου κάνει ρύθμιση η τράπεζα. Αλλά βέβαια τι ξέρω μωρέ... δικηγόρος του καναπέ. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2023 από ekrepali
GREGORYMO Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 32 λεπτά πριν, ekrepali είπε Αδιάφορο για το ειρηνοδικείο αν απέκτησες χρήματα; 😄 Eίσαι υποχρεωμένος να κάνεις ενημέρωση φακέλου στη γραμματεία, ακόμα αν πήρες αύξηση 100 ευρώ σε μισθό ή σύνταξη, ή αν έλαβες μαζεμένα αναδρομικά χρήματα, ή αν απέκτησες κληρονομιά κλπ Σου παραθέτω το Άρθρο 10 του παλιού Ν. Κατσέλη, παρόμοια άρθρα υπάρχουν και στους μεταγενέστερους νόμους. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ας πούμε ότι σου έρχονται χρήματα ουρανοκατέβατα και δε κάνεις εξωδικαστικό. Ας πούμε ότι κρατάς τα χρήματα, πληρώνεις κανονικά τις δόσεις και πας στο Ειρηνοδικείο μετά από 15 χρόνια καμαρωτός για να πάρεις την απαλλαγή - όπου θα έχεις ήδη καταθέσει φορολογικές δηλώσεις για όλα αυτά τα χρόνια - και το πιστωτικό ίδρυμα διαπιστώσει ότι απέκτησες χρήματα για τα οποία δεν έκανες ενημέρωση φακέλου... τότε ζητάνε απ'τον ειρηνοδίκη να σε πετάξει εκτός ρύθμισης για δόλο και μετά γίνονται απαιτητές οι οφειλές (επιπλέον τόκοι και ανατοκισμός) των δανείων που είχαν παγώσει. Κι αυτά μετά θα πρέπει να τα πληρώσεις ντούκου άμεσα ή θα σου κατάσχουν τη κατοικία... σιγά μη σου κάνει ρύθμιση η τράπεζα. Αλλά βέβαια τι ξέρω μωρέ... δικηγόρος του καναπέ. Βεβαίως. Έτσι πάει. Δεν ξέρω για 25 χρόνια αλλά ο νόμος Κατσέλη λέει ότι αν αλλάξει η οικονομική σου κατάσταση την ΕΠΟΜΕΝΗ δεκαετία πας και το δηλώνεις!! 35 λεπτά πριν, ekrepali είπε Αδιάφορο για το ειρηνοδικείο αν απέκτησες χρήματα; 😄 Eίσαι υποχρεωμένος να κάνεις ενημέρωση φακέλου στη γραμματεία, ακόμα αν πήρες αύξηση 100 ευρώ σε μισθό ή σύνταξη, ή αν έλαβες μαζεμένα αναδρομικά χρήματα, ή αν απέκτησες κληρονομιά κλπ Σου παραθέτω το Άρθρο 10 του παλιού Ν. Κατσέλη, παρόμοια άρθρα υπάρχουν και στους μεταγενέστερους νόμους. Απόκρυψη περιεχομένων Ας πούμε ότι σου έρχονται χρήματα ουρανοκατέβατα και δε κάνεις εξωδικαστικό. Ας πούμε ότι κρατάς τα χρήματα, πληρώνεις κανονικά τις δόσεις και πας στο Ειρηνοδικείο μετά από 15 χρόνια καμαρωτός για να πάρεις την απαλλαγή - όπου θα έχεις ήδη καταθέσει φορολογικές δηλώσεις για όλα αυτά τα χρόνια - και το πιστωτικό ίδρυμα διαπιστώσει ότι απέκτησες χρήματα για τα οποία δεν έκανες ενημέρωση φακέλου... τότε ζητάνε απ'τον ειρηνοδίκη να σε πετάξει εκτός ρύθμισης για δόλο και μετά γίνονται απαιτητές οι οφειλές (επιπλέον τόκοι και ανατοκισμός) των δανείων που είχαν παγώσει. Κι αυτά μετά θα πρέπει να τα πληρώσεις ντούκου άμεσα ή θα σου κατάσχουν τη κατοικία... σιγά μη σου κάνει ρύθμιση η τράπεζα. Αλλά βέβαια τι ξέρω μωρέ... δικηγόρος του καναπέ. Εδώ, μιλάμε για μάτσο που μπήκε στο νομο Κατσέλη και βιάζεται να πληρώσει για να μην ασχολείται με πενταροδεκαρες. Εν τω μεταξύ, δεν υπάρχει και κίνητρο έγκαιρης πληρωμής οπότε καρφωνεσαι
vs_skg Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 κύλισε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι, είναι και Παρασκευή 😂 δεν έγραψα κάπου για δόλο η απόκρυψη εισοδήματων. Εντάξει, δύσκολο σπορ η ανάγνωση για μερικούς. Για περισσότερα οποίος ενδιαφέρεται μπορεί να ρωτήσει δικηγόρο κανονικό, όχι γιαλαντζί, αν μπορεί μετά την οριστική απόφαση να ξεπληρώσει ή όχι το δάνειο. Εδώ προφανώς γράφει και η κουτσή Μαρία τον πόνο της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα