maverick290402 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά, θέλω λίγο τα φώτα σας οποιος γνωρίζει. Βασικά αυτο που θα ρωτήσω το έχει αναλάβει η δικηγόρος αλλά πιστεύω θα απαντήσει απο την αλλη εβδομάδα και λέω μπας και μπορεί να με φωτίσει καποιος νωρίτερα. Βγήκε η αποφαση η τελική ποσό 40584€ σε 300 μηνιαίες δόσεις το 135,28€ και παρακάτω γράφει (η αποπληρωμή θα γίνει εντόκως χωρίς ανατοκισμό με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με σταθερό επιτόκιο που θα ισχύει κατά το χρόνο της αποπληρωμής σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος αναπροσαρμοζόμενο με επιτόκιο αναφοράς αυτό των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης της Ε.Κ.Τ.".) Γνωρίζει κανείς ποιο είναι το επιτόκιο περίπου και πόσο θα φτάσει η δόση κάθε μήνα? Εγώ σε ένα παράδειγμα έκανα 135,28 Χ (4%ας πουμε επιτόκιο )και βγαίνει 5.41 επιπλέον τον μήνα .Δηλαδή στους 300 μήνες 1623€ τόκοι Αλλά σε όποιο Site μπω που έχει έτοιμα υπολογιστικά συστήματα μου φτάνει την δόση κοντά στα 220 με το παραπάνω υποτιθέμενο επιτόκοιο και ετσι βγαίνουν επιπλέον τόκοι γυ΄ρω στις 25000 επιπλέον. Οποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει σας παρακαλώ. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2023 από maverick290402
ekrepali Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, maverick290402 είπε Αλλά σε όποιο Site μπω που έχει έτοιμα υπολογιστικά συστήματα μου φτάνει την δόση κοντά στα 220 με το παραπάνω υποτιθέμενο επιτόκοιο και ετσι βγαίνουν επιπλέον τόκοι γυ΄ρω στις 25000 επιπλέον. Αυτό ισχύει... έπεσες στη χειρότερη φάση με την αύξηση των επιτοκίων και οι 300 δοσεις είναι πάρα πολλές. Με το τωρινό επιτόκιο αν οι δόσεις ήταν 200, θα έδινες περίπου 290 το μήνα αντί για 220 και το συνολικό ποσό (κεφάλαιο συν τόκοι) θα έπεφτε κατά 10.000. Αν το δάνειο είναι στην Εθνική θα φανούν οι δόσεις στο ebanking (Δάνεια, βρίσκεις το νέο δάνειο που εμφανίζεται, δοσολόγιο). Τα παλιά δάνεια τα αγνοείς... θα τοκίζονται κανονικά και θα γίνουν απαιτητητά αν σταματήσεις να πληρώνεις τον ν. Κατσέλη. Άλλες τράπεζες δε ξέρω τι εμφανίζουν στο ebanking, στην Εθνική το'χω δει σε γνωστό μου. edit: Φρόντισε να παραδώσετε σε κατάστημα της Εθνικής αντίγραφο της απόφασης, ώστε να υπολογιστεί άμεσα το δοσολόγιο. Διαφορετικά μπορεί να περάσουν μήνες μέχρι να ενημερωθεί το αρμόδιο τμήμα της τράπεζας μέσω ειρηνοδικείου. Ο γνωστός μου δεν ήξερε τι να πληρώσει κι έβαζε στο περίπου για το 1ο εξάμηνο, και μετά διαπίστωσε πως ήταν 200 ευρώ ληξιπρόθεσμος. edit: To επιτόκιο τον περασμένο μήνα ήταν 4.4%, τώρα ανέβηκεστο 4.9%! Οπότε είναι παραπάνω από 220 η δόση σου. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2023 από ekrepali
maverick290402 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, ekrepali είπε Αυτό ισχύει... έπεσες στη χειρότερη φάση με την αύξηση των επιτοκίων και οι 300 δοσεις είναι πάρα πολλές. Με το τωρινό επιτόκιο αν οι δόσεις ήταν 200, θα έδινες περίπου 290 το μήνα αντί για 220 και το συνολικό ποσό (κεφάλαιο συν τόκοι) θα έπεφτε κατά 10.000. Αν το δάνειο είναι στην Εθνική θα φανούν οι δόσεις στο ebanking (Δάνεια, βρίσκεις το νέο δάνειο που εμφανίζεται, δοσολόγιο). Τα παλιά δάνεια τα αγνοείς... θα τοκίζονται κανονικά και θα γίνουν απαιτητητά αν σταματήσεις να πληρώνεις τον ν. Κατσέλη. Άλλες τράπεζες δε ξέρω τι εμφανίζουν στο ebanking, στην Εθνική το'χω δει σε γνωστό μου. edit: Φρόντισε να παραδώσετε σε κατάστημα της Εθνικής αντίγραφο της απόφασης, ώστε να υπολογιστεί άμεσα το δοσολόγιο. Διαφορετικά μπορεί να περάσουν μήνες μέχρι να ενημερωθεί το αρμόδιο τμήμα της τράπεζας μέσω ειρηνοδικείου. Ο γνωστός μου δεν ήξερε τι να πληρώσει κι έβαζε στο περίπου για το 1ο εξάμηνο, και μετά διαπίστωσε πως ήταν 200 ευρώ ληξιπρόθεσμος. edit: To επιτόκιο τον περασμένο μήνα ήταν 4.4%, τώρα ανέβηκεστο 4.9%! Οπότε είναι παραπάνω από 220 η δόση σου. Το δάνειο ήταν αρχικά στην alphabank και τώρα έχει πάει Galaxy 2 "fun" . Με 4,9 η δόση βγαίνει 234,89 δηλαδή 30.000 τόκο στους 300 μήνες?? 1
ekrepali Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, maverick290402 είπε Το δάνειο ήταν αρχικά στην alphabank και τώρα έχει πάει Galaxy 2 "fun" . Με 4,9 η δόση βγαίνει 234,89 δηλαδή 30.000 τόκο στους 300 μήνες?? Ναι, τόσο πάει. Θα πληρώνεις μέσω alpha ή απευθείας στο fund;
maverick290402 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, ekrepali είπε Ναι, τόσο πάει. Θα πληρώνεις μέσω alpha ή απευθείας στο fund; ιδέα δεν έχω.... Ελπιζω να μάθω απο την δικηγόρο μεσα στην άλλη εβδομάδα......
maverick290402 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Αρ. Πρωτοκόλλου: 0195268 τι είναι αυτό?
ekrepali Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, maverick290402 είπε ιδέα δεν έχω.... Ελπιζω να μάθω απο την δικηγόρο μεσα στην άλλη εβδομάδα...... Άμα δε τρέξεις μόνος σου δε θα βγάλεις άκρη. Βγάλε αντίγραφο της απόφασης, πήγαινε στη τράπεζα να το παραδώσεις και ζήτα να μάθεις αν θα πληρώνεις σ'αυτους η στο fund. Και να σου δώσουν τρόπο επικοινωνίας με το fund ώστε να επιβεβαιώσεις τη διαδικασία. 17 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Αρ. Πρωτοκόλλου: 0195268 Σε λάθος θέμα μάλλον ποσταρες
maverick290402 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 έχεις ένα δίκιο αλλά υποτίθετε ότι θα τρέξει η δικηγόρος για αυτά τα πράγματα και για αυτό πήρε και κάποια επιπλέον χρήματα. Παρόλα αυτά επανέρχομε στο αρχικό μου post και κάνω την εξής ερώτηση. Τότε για ποιο λόγο ο Δικαστής ορίζει το ποσό στα 40584€ με μηνιαία δόση 135€ και 300 μήνες βάση των μηνιαίων δυνατοτήτων μου όπως γραφει σε άλλη παραγράφο και μετά δίνει την δυνατότητα στην τράπεζα η τα fund τη δόση να την κάνουν διπλάσια? 26 λεπτά πριν, ekrepali είπε Άμα δε τρέξεις μόνος σου δε θα βγάλεις άκρη. Βγάλε αντίγραφο της απόφασης, πήγαινε στη τράπεζα να το παραδώσεις και ζήτα να μάθεις αν θα πληρώνεις σ'αυτους η στο fund. Και να σου δώσουν τρόπο επικοινωνίας με το fund ώστε να επιβεβαιώσεις τη διαδικασία. Σε λάθος θέμα μάλλον ποσταρες έχεις ένα δίκιο αλλά υποτίθετε ότι θα τρέξει η δικηγόρος για αυτά τα πράγματα και για αυτό πήρε και κάποια επιπλέον χρήματα. Παρόλα αυτά επανέρχομε στο αρχικό μου post και κάνω την εξής ερώτηση. Τότε για ποιο λόγο ο Δικαστής ορίζει το ποσό στα 40584€ με μηνιαία δόση 135€ και 300 μήνες βάση των μηνιαίων δυνατοτήτων μου όπως γραφει σε άλλη παραγράφο και μετά δίνει την δυνατότητα στην τράπεζα η τα fund τη δόση να την κάνουν διπλάσια?
ekrepali Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, maverick290402 είπε τγια ποιο λόγο ο Δικαστής ορίζει το ποσό στα 40584€ με μηνιαία δόση 135€ και 300 μήνες βάση των μηνιαίων δυνατοτήτων μου όπως γραφει σε άλλη παραγράφο και μετά δίνει την δυνατότητα στην τράπεζα η τα fund τη δόση να την κάνουν διπλάσια? Η δόση βγαίνει βάσει δαπανών διαβίωσης. Τόσα σου περισσεύουν, τοσα ορίζουν. Όμως ο νόμος λέει ότι η απόφαση πρέπει να είναι δίκαιη και για τα 2 μέρη, δε γίνεται δηλαδή το ίδρυμα να καλύψει απ'τη τσέπη του το κόστος επιτοκίων των ληξιπροθεσμων δανείων. (Η τράπεζα δηλαδή έχει δανειστεί απ'την ευρωπαϊκη κεντρική τράπεζα για να δώσει δάνειο σε σένα... κι έχει συμφωνήσει να επιστρέψει το ποσό πχ σε 5 χρόνια, όχι σε 25) Ουσιαστικά ο Ν. Κατσέλη σε προστατεύει μόνο.απο ρευστοποίηση 1ης κατοικίας. Σπάνια κουρευουν κεφαλαιο. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2023 από ekrepali 2
maverick290402 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Στις 22/2/2023 στις 10:33 ΠΜ, ekrepali είπε Η δόση βγαίνει βάσει δαπανών διαβίωσης. Τόσα σου περισσεύουν, τοσα ορίζουν. Όμως ο νόμος λέει ότι η απόφαση πρέπει να είναι δίκαιη και για τα 2 μέρη, δε γίνεται δηλαδή το ίδρυμα να καλύψει απ'τη τσέπη του το κόστος επιτοκίων των ληξιπροθεσμων δανείων. (Η τράπεζα δηλαδή έχει δανειστεί απ'την ευρωπαϊκη κεντρική τράπεζα για να δώσει δάνειο σε σένα... κι έχει συμφωνήσει να επιστρέψει το ποσό πχ σε 5 χρόνια, όχι σε 25) Ουσιαστικά ο Ν. Κατσέλη σε προστατεύει μόνο.απο ρευστοποίηση 1ης κατοικίας. Σπάνια κουρευουν κεφαλαιο. Χωρίς να θέλω να γίνομαι κουραστικός... και περιμένωντας ακόμα την επισημη απάντηση απο τη δικηγορίνα για το ακριβές ποσό της δόσης..... Εχω ρωτήσει 2 λογιστές και μου είπαν ότι αυτό που λέει (η αποπληρωμή θα γίνει εντόκως χωρίς ανατοκισμό με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με σταθερό επιτόκιο) σημαίνει ότι παει το επιτόκιο επι την δόση δηλαδή το σεναριο( 135,28 Χ 4%ας πουμε επιτόκιο και βγαίνει 5.41 επιπλέον τον μήνα .Δηλαδή στους 300 μήνες 1623€ τόκοι) ποια είναι η αποψη σου για το χωρίς ανατοκισμό? ισχύει αυτο που μου είπαν αυτοί?
TuXaKoS Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, maverick290402 είπε Χωρίς να θέλω να γίνομαι κουραστικός... και περιμένωντας ακόμα την επισημη απάντηση απο τη δικηγορίνα για το ακριβές ποσό της δόσης..... Εχω ρωτήσει 2 λογιστές και μου είπαν ότι αυτό που λέει (η αποπληρωμή θα γίνει εντόκως χωρίς ανατοκισμό με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με σταθερό επιτόκιο) σημαίνει ότι παει το επιτόκιο επι την δόση δηλαδή το σεναριο( 135,28 Χ 4%ας πουμε επιτόκιο και βγαίνει 5.41 επιπλέον τον μήνα .Δηλαδή στους 300 μήνες 1623€ τόκοι) ποια είναι η αποψη σου για το χωρίς ανατοκισμό? ισχύει αυτο που μου είπαν αυτοί? Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι ξεκάθαρο. Δες αυτό: https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/mihail_koyvaris/tropos-ypologismoy-toy-epitokioy-tis-rythmisis-toy-ar-9-par-2-n-3869 1
ekrepali Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, maverick290402 είπε (η αποπληρωμή θα γίνει εντόκως χωρίς ανατοκισμό με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου με σταθερό επιτόκιο) Δε μπαίνω στο κόπο να απαντήσω σε μια σειρά που έκοψες... Βγάλε φώτο όλη τη παράγραφο.
maverick290402 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, ekrepali είπε Δε μπαίνω στο κόπο να απαντήσω σε μια σειρά που έκοψες... Βγάλε φώτο όλη τη παράγραφο.
ekrepali Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Πολύ μπέρδεμα... εντόκως, χωρίς ανατοκισμό, με μέσο σταθερό επιτόκιο αναπροσαρμοζόμενο με επιτόκιο αναφοράς... ζαλίστηκα. 😁 Δεν έχω ιδέα φίλε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα