Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθαρα Δευτερα σε λιγες ημερες και σκεφτομαι να πεταξω χαρταετο για 1η φορα μετα απο χρονια, να χαρουν και τα μικρα παιδια που εχω. Αλλα δεν ξερω ποιον να αγορασω. Απο τα λιγα που διαβαζω, οι κλασσικοι εξαγωνοι χαρταετοι ειναι οι χειροτεροι; 

Περα απο τα διαφορα σχηματα, οι χαρταετοι εχουν και διαφορετικα υλικα, αναλογα και με τον αερα. Χαρτι, υφασμα, πλαστικο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

φτιάξε εναν κλασικό 6γωνο μονος σου

https://www.google.com/search?client=firefox-b-lm&q=Κατασκευή+χαρταετού

Στο 1ο ποστ λεω οτι οι εξαγωνοι ειναι οι χειροτεροι χαρταετοι. Ποσο μαλλον εαν φτιαξω και μονος μου. Δε θα μου λειψουν τα 10-20 ευρω. Δουλεια θελω να γινει. Μη παμε τζαμπα μεχρι το βουνο και τα παιδια δε δουν τιποτα.

Αυτος θα αρεσει στα παιδια Gunther Αναδιπλούμενος Χαρταετός Paw Patrol Πλαστικός

Αλλα αυτοι οι δυο μαλλον φαινονται καλυτεροι :

Gunther Αναδιπλούμενος Χαρταετός Υφασμάτινος με Ουρά

Gunther Αναδιπλούμενος Χαρταετός Δράκος 3D Υφασμάτινος με Ουρά

Δημοσ.

Το οτι λες εσυ οτι ειναι οι χειρότεροι δεν σημαίνει αυτόματα και ότι είναι, για μένα είναι οι καλυτεροι.

Το να τον φτιάξεις είναι κομμάτι της διασκέδασης για τα παιδιά και θα το θυμούνται  για χρονια.

Δημοσ.

Αν είναι σωστά κατασκευασμένος ο εξάγωνος είναι καλύτερος. Έχει κάποιο επίπεδο δυσκολίας στο ανέβασμα, με ουρές και ζύγια αλλά αν ανέβει δεν συγκρίνεται που μπορεί να φτάσει.

Οι πλαστικοί είναι απλά εύκολοι. Το κακό είναι οτι μιλάμε συνήθως για κακή ποιότητα κατασκευής, όπου τα πλαστικά καλαμάκια που έχουν είναι λυγισμένα, σπάνε και χαλάνε την απόλαυση.

Αν πας για πλαστικό πρόσεχε να μην πάρεις κάτι αετούς που έχουν έλεγχο με 2 σπάγγους, είναι δύσχρηστοι και προσωπικά δεν κατάφερα να πετάξω κανένα.

Δημοσ.

Εγώ να ρωτήσω κάτι; Πες ότι έχεις καλό χαρταετό και τον κάνεις να πετάξει ψηλά, μέχρι που να μη μπορείς να τον δεις.

Ποιο το νόημα σε αυτό, ειδικά αν έχεις και μικρά παιδιά;

Δημοσ.

Εγω από παιδί φτιάχνω με καλάμια και χρωματιστές κόλλες ειδικές για χαρταετό από βιβλιοπωλείο. Μην πάρεις με σκελετό από ξύλο το είναι βαρύς. Επίσης πάρε λίγο μεγάλο για να εχει αρκετή επιφάνεια. Οι μικρό και με ξύλα έχουν βάρος και δύσκολο να πετάξουν. Το βασικό είναι να φτιάξεις σωστά τα ζυγιά. Συνήθως όταν περνούμε έτοιμους έχουν στραβά ζυγιά. Πρέπει να το ελέγξεις και αν δεν είναι σωστά να το ξαναφτιάξει. Το ίδιο και τα ζυγιά της ουράς. Να είναι κεντραρισμενα. Κάτι επίσης σημαντικό οι είναι και το μήκος της ουράς. Αυτό θα πρέπει να το προσαρμώσεις ανάλογα με τον άνεμο. Για αυτό θα έχεις πάντα μαζί σου ένα τμήμα ουράς ακόμα, ώστε σε περίπτωση ανέμου να.προσθέσεις. αν δεν έχει πολύ αέρα μπορείς να αφαιρέσεις. Θα το καταλάβεις ανάλογα πως θα συμπεριφέρεται στον αέρα ο χαρταετός. Αν έχει αστάθεια και πάει αριστερά δεξιά θέλει επιπλέον ουρά. Αν είναι βαρύς και δεν σηκώνεται θέλει να αφαιρέσεις ουρά.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Καθαρα Δευτερα σε λιγες ημερες και σκεφτομαι να πεταξω χαρταετο για 1η φορα μετα απο χρονια, να χαρουν και τα μικρα παιδια που εχω. Αλλα δεν ξερω ποιον να αγορασω. Απο τα λιγα που διαβαζω, οι κλασσικοι εξαγωνοι χαρταετοι ειναι οι χειροτεροι; 

Περα απο τα διαφορα σχηματα, οι χαρταετοι εχουν και διαφορετικα υλικα, αναλογα και με τον αερα. Χαρτι, υφασμα, πλαστικο.

Οι "κλασσικοί εξάγωνοι" (κατά τη γνώμη μου πάντα) είναι οι καλύτεροι. Προφανώς δεν έχουν την γκλαμουριά ενός δράκου ή δεν κάνουν τα ακροβατικά ενός με δύο σχοινιά (φοβεροί αλλά αρκετά δύσκολοι στο χειρισμό, τουλάχιστον αρχικά) αλλά είναι σταθερή αξία. Έτσι και σηκωθούν δεν πέφτουν με τίποτα.

Αυτοί που έχεις βάλει σε link ναι, δείχνουν ωραία και ίσως μετά μπορείς να τους βάλεις και σαν διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο. Όμως δεν πάνε ψηλά καθώς συνήθως το σκοινάκι που δίνεται μαζί είναι αρκετά κοντό. Να προσθέσεις δεν παίζει, αφού προσθέτει βάρος στις οριακές τους δυνατότητες πτήσης. Η χαμηλή τους πτήση, αφού δεν πιάνουν το ύψος που έχει σταθερά αέρα, αυτομάτως σημαίνει ότι στο κάθε κόψιμο του αέρα "ταράζονται". Τέλος αν καταφέρεις και φύγει λίγο ψηλά "χάνονται" οι όποιες χαριτωμένες λεπτομέρειες/ζωγραφιές αφού απλά δεν μπορείς να τα δεις.

Μην ψάχνετε οπωσδήποτε κάποιο νεωτερισμό επειδή αισθάνεστε ότι πρέπει να πετάξετε κάτι διαφορετικό από αυτό των γονιών σας. Ειδικά όταν η "παραδοσιακή αξία" λειτουργεί μια χαρά. Αν ντε και καλά θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό σκεπτόμενοι ότι είμαστε στο 21ο αιώνα, ε τότε...drone :P

• Like 4
Δημοσ.

Εμενα παντως ανεκαθεν ο πατερας μου επαιρνε ή εφτιαχνε(αναλογα τον διαθεσιμο ελευθερο χρονο) εξαγωνο,με καλαμι για να ειναι ελαφρυς κ παντα εδινε μεγαλη βαση στα ζυγια κ την ουρα.Εχει τυχει πολλες φορες σε αγοραστο χαρταετο να φτιαχνει ζυγια με οτι ειχε στο αμαξι ή οτι εβρισκε εκει γυρω γυρω που πηγαιναμε να τον πεταξουμε.Σχοινι να παρεις μπολικο γιατι εαν εκανε κ εφυγε ψηλα δεν τον σωνεις με τιποτα.🤣

• Like 1
Δημοσ.

εμεις φτιάχναμε παντα με ξυλο και χαρτι απο βιβλιοπωλειο εξαγωνο αλλα μεγάλο. συνηθως τον χαναμε επειδη κοβοταν το σκοινι αλλα ηδη δεν τον βλέπαμε. 2 φορες τον ειχαμε βρει. βασικα τον ακουλουθουσαμε με τη μηχανη. ωραια χρονια...

αν σηκωθει ο βαρυς μεγαλος αετος και εχεις δυνατο σχοινι δεν κατεβαινει ουτε την τριτη.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, winawer είπε

Πάρε έναν του Παναθηναϊκού απο τα φανάρια. Μια χαρά θα σηκωθεί. Πετάει η ομάδα φέτος. 

Επίσης μην πάρεις του Ολυμπιακού, θα πέφτει συνέχεια και θα ζητάει πέναλτυ 😁

15 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Αν ο καιρός είναι όπως στις προβλέψεις, το μόνο που προβλέπω να πετάξει την Δευτέρα είναι νιφάδες χιονιού...

Δημοσ.

Έχω να ασχοληθώ από το 90s και το δημοτικό με τέτοια. Το μόνο που θυμάμαι αδρά είναι ότι μόνο μια φορά καταφερε και σηκώθηκε στον αέρα, πάντα ο χαρταετος έπεφτε κάτω και πάθαινε και ζημιά. Πηγαίναμε με τους γονείς μου κάπου σε έναν ανοιχτό χώρο στην Αθήνα, τώρα προς Γαλάτσι η κάπου προς Λ. Βεΐκου, δεν θυμάμαι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Narayan είπε

Επίσης μην πάρεις του Ολυμπιακού, θα πέφτει συνέχεια και θα ζητάει πέναλτυ 😁

Αν ο καιρός είναι όπως στις προβλέψεις, το μόνο που προβλέπω να πετάξει την Δευτέρα είναι νιφάδες χιονιού...

Αθηνα δυσκολο να βρεχει, αλλα εαν εχει αερα θα χρειαστουμε μεγαλο χαρταετο. Τον μικρο, θα τον παρει και θα τον σηκωσει!!

Επεξ/σία από Witcher1st

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...