Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εαν μπορει καποιος να με βοηθησει εχω ενα home cinema samsung και tv toshiba  to home cinema εχει hdmiout και hdmi in η tv εχει 4 hdmi τα 2 ειναι vga εχω οπτικη ινα και hdmi καλοδιο τα εχω συνδεσει και τα δυο και δεν βγαζει ηχο οποιος μπορει να με βοηθησει ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Αν υποστιρίζουν και οι δύο συσκευές arc τότε συνδέεις ένα καλώδιο hdmi στο hdmi in του home cinema και στην τηλεόραση στην θύρα hdmi που γράφει arc. Λογικά μετά θα πρέπει να επιλέξεις input στο home cinema για τον ήχο απο hdmi και στην τηλεώραση αν δεν γίνει αυτόματα να επιλέξεις ήχο απο εξωτερική πηγή.

Παρόμοια διαδικάσια για το οπτικό. Συνδεείς με καλώδιο home cinema-tv και κάνεις την επιλογή και στις 2.

Μην τα έχεις και τα δυο ταυτοχρονα για να μην μπερδευτεις στις επιλογές.

Αν δεν τα καταφέρεις ανέβασε φωτογραφίες και απ τα 2 και τα ακριβή μοντέλα για να μπορέσουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.  

Δημοσ.

Θα πρεπει απο την τηλεοραση σου να επιλεξεις εξοδο ηχου την οπτικη ινα. Μπορει στην τηλεοραση σου να αναφερετε σαν toslink

Μετα αν ο ενισχυτης δεν το δει αυτοματα το input θα πρεπει να το κανεις εσυ χειροκινητα. Να αλαξεις το input απο hdmi σε οπτικη.

🙂

Δημοσ.

to home cinema ειναι το SAMSUNG HT-F5530 Η TV TOSHIBA 55UA2063DG Η ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΑ 2 HDMI IN ΚΑΙ OUT ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ HOME CINEMA Η ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΑ 3 HDMI ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ TV

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ 

Δημοσ.

Για την σύνδεση ότι είπε ο φίλος από πάνω και στο home cinema απο κεντρική οθόνη πας settings-->audio-->audio return channel και το βάζεις on.

Στην τηλεόραση αν δεν λειτουργήσει αυτόματα πας στις ρυθμίσεις /ήχος και επιλέγεις External Audio System και digital output--> auto (σε περίπτωση που δεν έχεις πολυκάναλο ήχο έτσι επιλέγεις dolby digital plus όταν θε βάζεις ταινίες σειρές με πολυκάναλο ήχο)

Δημοσ.

Στο home screen στο γραναζακι πάνω δεξιά (settings)-->Device Preferences -->Sound-->Speakers-->επιλέγεις External Audio System

από κάτω Digital Output--> επιλέγεις Auto ή Dolby Digital Plus (αν δεν έχεις πολυκάναλο ήχο).

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, μιας κ έχει να κάνει με σύνδεση παλιού dvd home cinema με TV. Το έχω στο χωριό κ θελω να το συνδέσω με την τηλεόραση. Το DVD λοιπόν επειδή είναι παλιό εχει έξοδο scart κ θύρα για ακουστικά. Η tv δεν έχει scart αλλά έχει έξοδο για ακουστικά. Άμα τα συνδέσω με jack καλώδιο, θα παίζει ο ήχος μόνο από τα ηχεία του home cinema? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilias78 είπε

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, μιας κ έχει να κάνει με σύνδεση παλιού dvd home cinema με TV. Το έχω στο χωριό κ θελω να το συνδέσω με την τηλεόραση. Το DVD λοιπόν επειδή είναι παλιό εχει έξοδο scart κ θύρα για ακουστικά. Η tv δεν έχει scart αλλά έχει έξοδο για ακουστικά. Άμα τα συνδέσω με jack καλώδιο, θα παίζει ο ήχος μόνο από τα ηχεία του home cinema? 

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις? Η τηλεώραση λογίκα έχει audio out jack. Το dvd home cinema έχει out ή out και in? Θέλεις να έχεις εικόνα στην τηλεόραση και ήχο απ τα ήχεια του home cinema όταν παιζεις κάποια ταινία στο dvd ή να περνάς και τον ήχο της τηλεόρασης (πχ κανάλια) στα ηχεία του home cinema?

Δημοσ.

βασικα ο ηχος με ενδιαφερει. σαν dvd δεν λειτουργει (σαν ενυσχητης ηχου λειτουργει γιατι εχει δοκιμαστει σε τηλεοραση με scart) . θελω να μπορει να παιζει ο ηχος απο τα ηχεια του home cinema με την οποια ενυσχηση σε ενταση κ σε ποιοτητα.

πρεπει να ειναι in απο το dvd home cinema

αυτο ειναι https://www.philips.com.ph/c-p/HTS3152_98/-

Front / Side connections
  • Microphone input 3.5mm jack
  • MP3 Line-in
  • USB

Δημοσ.

Απ ότι βλέπω απ το manual του μοντέλου μπορεις να δώσεις ήχο απ την τηλεόραση αλλά μόνο stereo όχι πολυκάναλο. Είτε οπώς είπες με το καρφί μπροστά είτε με rca(λευκό κόκκινο) πίσω στο audio in tv.

• Thanks 1
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα έχω ένα home cinema lg και μια tv Hisense αλλά δεν μπορώ να το συνδέσω για ακούγεται ο ήχος από τα κανάλια η εφαρμογές. 
οι θύρες που έχω είναι optical in hdmi out scart crc στο home cinema και στην tv optical HDMI arc crc έχω δοκιμάσει όλες τις θύρες αλλά ήχο δεν βγάζει. 

Δημοσ.

Αφού το home cinema έχει optical in και η tv σου optical out θα χρειαστείς ένα καλώδιο Optical (Toslink). Συνδέεις το optical out της tv σου με το optical in του home cinema και είσαι εντάξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...