Προς το περιεχόμενο

Networking - Windows 2000, XP, 2003

billpeppas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον γινεται επειδη δεν εχουν ενεργοποιηθει τα windows στον δευτερο υπολογιστη και ετσι αλλαζει το ονομα μονος του,εβαλα και εγω την λεξη workgroup στον δικο μου και ολα μια χαρα,αν ηξερες να μου ελεγες να ρυθμιζαμε και το DNS καποια στιγμη:-D αλλα το βασικο προβλημα που εμφανιζεται ειναι το εξης μημυμα://Manolis is not accesiblle.You might not have permission to use tis network resource.Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions.

Logon failure:the user has not been granted the reguested logon type at this computer..Ενω ο αλλος υπολογιστης εχει προσβαση στον δικο μου,εγω δεν εχω και μου εμφανιζει το παραπανω μηνυμα.Μηπως φταινε και σε αυτην την περιπτωση τα μη ενεργοποιημενα windows..Ιδιωτικο το καναμε το topic,μονο εμεις μιλαμε :mrgreen: :mrgreen:

• 5 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Logon failure:the user has not been granted the reguested logon type at this computer

Ρώτα στο Γούγλη :)

http://www.techsupportforum.com/showthread.php?t=66647

Lucky me, i found the answer to my own question, but decided to post it just in case anyone else out there is having same problem with XP home. Thank u for ur help

Logon failure: the user has not been granted the requested logon type at this computer

If you see this message the following should be done on the computer containing the shared files:

Download the following and install it

Windows Server 2003 Resource Kit Tools

http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=4544

after installation is complete, click on: Start, All Programs, Windows Resource Kit Tools, Command Shell

Then enter the following commands. (Attention: they are case sensitive.)

net user guest /active:yes

ntrights +r SeNetworkLogonRight -u Guest

ntrights -r SeDenyNetworkLogonRight -u Guest

The first command enables network access for Guest, the two subsequent ones change two different policies to allow network access for Guest.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

mporei n boithisei kapoioos?????

sundesa to laptop mou me to pc mou me asirmates kartes kai sta duo me tous odigous ton windows....kai eno exo sundesi kanonika ....kai mpeno kai internet apo to laptop meso tou pc....den mporo na exo koini xrisi ton skliron diskon...tous ekana share,,,kai tou laptop kai tou pc ala den tous blepo oute sto pc tou laptop oute sto laptop tou pc...mporei na mou pei kaneis ti prepei na kano h ti exo kanei lathos ? euxaristo

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σύνδεσα προσωρινά 1 laptop(192.168.1.3) πάνω στο router που έχω και επίσης στο router έχω το κανονικό pc(192.168.1.2) πάνω. Θέλοντας να τραβήξω κάποια δεδομένα από το φορητό στο pc πατάω \\192.168.1.2\c$ και με βγαίνει ένα παράθυτο που ζητάει ένα κωδικό σαν QUEST (ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ USERNAME). To ίδιο γίνεται και όταν το κάνω ανάποδα. Επίσης σαν \\computrname δε βρίσκω τίποτα.

Ξέρει κανείς τι γίνεται; (firewall ανενεργό και από ιcs service)

Δημοσ.

\\192.168.1.2\c$ ->

H εντολή αυτή είναι για να μπαίνεις στα administrative shares...

για αυτό σου ζητάει password..

Ενεργοποίησε τα file and print sharing,κανε δεξί κλικ επάνω στο folder,δώσε full access anonymous (προσωρινά),βεβαιώσου ότι υπάρχει ping pong. και μετά δώσε στο start - run - (Στο PC 192.168.1.2) \\127.0.0.1. Μπαίνει? Tότε δοκίμασε να δώσεις \\192.168.1.2 από ένα άλλο Pc

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα,εχω 2 pc στο σπιτι.Τι θεώ να κανω τωρα με αυτα τα δυο.Το καινουριο pc θελω να το εχω στο γραφειο μου για gaming και movies αλλα και γιασερφαρισμα.Το αλλο θελω να το κατεβασω στο υπογειο του σπιτιου και να το κανω απλα κατεβαστηρι για το ιντερνετ.Το καινουριο εχει απο το motherboard εχει πανω του 2 1000αρες καρτες 2Gb δηλαδη και στη μια θυρα λεω να βαλω το ρουτερακι με το καινουριο pc για να εχει ιντερνετ.Το ρουτερ μου ειναι το wag354g.Την αλλη θυρα θα την συνδεσω με καλωδιο δυκτιου μεχρι το υπογειο για να συνθεδει στο κατεβαστηρι και να εχω remote access....Και τωρα οι ερωτησεις.

1)Πως θα εχω μπορω να εχω πληρη προσβαση και απομεκρυσμενο ελεγχο στα αρχεια και στην επιφανεια εργασιας απο το καινουριο στο κατεβαστηρι.

2)Το κατεβαστηρι θα φοραει 2 καρτες 100αρες,τη μια θα την εχω συνδεμενη απαυθειας με το router για downloading και την αλλη στη θυρα του τοπικου δικτυου για remote access και μεταφορα αρχειων.Σωστο η λαθος.

3)Ποιο προγραμμα θα χρησιμοποιησω για remote access?Ποιες ρυθμισεις κανω και τι πρεπει να προσεξω.

4)Τι τυπο καλωδιων θα χρειστω απο router σε pc και απο pc σε pc?

Σας ευχαριστω.Καλη χρονια

Δημοσ.
καλησπερα,εχω 2 pc στο σπιτι.Τι θεώ να κανω τωρα με αυτα τα δυο.Το καινουριο pc θελω να το εχω στο γραφειο μου για gaming και movies αλλα και γιασερφαρισμα.Το αλλο θελω να το κατεβασω στο υπογειο του σπιτιου και να το κανω απλα κατεβαστηρι για το ιντερνετ.Το καινουριο εχει απο το motherboard εχει πανω του 2 1000αρες καρτες 2Gb δηλαδη και στη μια θυρα λεω να βαλω το ρουτερακι με το καινουριο pc για να εχει ιντερνετ.Το ρουτερ μου ειναι το wag354g.Την αλλη θυρα θα την συνδεσω με καλωδιο δυκτιου μεχρι το υπογειο για να συνθεδει στο κατεβαστηρι και να εχω remote access....Και τωρα οι ερωτησεις.

1)Πως θα εχω μπορω να εχω πληρη προσβαση και απομεκρυσμενο ελεγχο στα αρχεια και στην επιφανεια εργασιας απο το καινουριο στο κατεβαστηρι.

2)Το κατεβαστηρι θα φοραει 2 καρτες 100αρες,τη μια θα την εχω συνδεμενη απαυθειας με το router για downloading και την αλλη στη θυρα του τοπικου δικτυου για remote access και μεταφορα αρχειων.Σωστο η λαθος.

3)Ποιο προγραμμα θα χρησιμοποιησω για remote access?Ποιες ρυθμισεις κανω και τι πρεπει να προσεξω.

4)Τι τυπο καλωδιων θα χρειστω απο router σε pc και απο pc σε pc?

Σας ευχαριστω.Καλη χρονια

File moy to router tha einai syndedemeno kai me ta 2 PC me kalodio UTP (kanoniko i crossover ,den paizei rolo gia ta router) epomenos tha hrisimopioiseis tin mia thira se kathe PC.

To router tha dinei internet kai sta 2 PC alla tha eheis kai topiko diktio taftohrona. To katevastiri tha to doyleveis me remote control (apo ta windows) kai ta arheia soy mporeis na ta metafereis meso topikoy diktioy kanonika. Na thimase oti kai ta 2 PC prepei na ehoyn kai password sta account toys gia na kaneis remote control. To remote control mporeis na to vreis sto start>all programs>accesories>communications>remote desktop connection...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά προσπαθώ από χθες να συνδέσω το desktop (με σύνδεση ADSL 768) με το laptop μέσω καλωδίου crossover . Aκολούθησα πιστά τις οδηγίες και για τα δυο μηχανήματα . Τόσο το desktop όσο και το laptop που είναι ο πελάτης δείχνουν ότι η σύνδεση του τοπικού δικτύου έχει γίνει , ενώ το laptop μου δείχνει ότι παίρνει και σημα από το internet στα 768. Μόλις όμως προσπαθήσω να ανοίξω κάποιο σάιτ στο laptop , ενώ αρχικά εντοπίζει την διεύθυνση που ζητάω ,προχωράει 1-2 μπάρες στο ανέβασμα του σάιτ και μετά κολάει και δεν προχωράει με τίποτα. Αν το αφήσω περίπου 1 λεπτό τότε μου δείχνει ότι είναι αδύνατο να ανοίξει τον browser. Εχω χρησιμοποιήσει τόσο τον Ι.Ε. , οσο και τον firefox. Μερικές φορές στον firefox μου βγάζει και το εξής

Error 623 : "The system could not find the phone book entry for this connection"

Εχω αποσυνδέσει από το laptop-πελάτη όλα τα firewalls αλλά πάλι τίποτα .

Οταν προσπαθώ να κάνω repair στην τοπική σύνδεση στο laptop μου λέει ότι δεν μπορεί να την κάνει γιατί δεν μπορεί να κάνει "clearing NetBT".

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω ,έχω απογοητευτεί γι' αυτό HEEELPPPP !!!

Δημοσ.

Start -> Settings -> Control Panel

Πας στο Network Connections, και κάνεις δεξί κλίκ στην σύνδεση δικτύου { Local Connection X } και επιλέγεις Properties.

Στο νέο παράθυρο κάνεις κλίκ στο Internet Protocol (TCP/IP) και επιλέγεις Properties.

Στο default gateway βάζεις την IP του router όπως είπαμε.

Δημοσ.
File moy to router tha einai syndedemeno kai me ta 2 PC me kalodio UTP (kanoniko i crossover ,den paizei rolo gia ta router) epomenos tha hrisimopioiseis tin mia thira se kathe PC.

To router tha dinei internet kai sta 2 PC alla tha eheis kai topiko diktio taftohrona. To katevastiri tha to doyleveis me remote control (apo ta windows) kai ta arheia soy mporeis na ta metafereis meso topikoy diktioy kanonika. Na thimase oti kai ta 2 PC prepei na ehoyn kai password sta account toys gia na kaneis remote control. To remote control mporeis na to vreis sto start>all programs>accesories>communications>remote desktop connection...

Λοιπον το δικτυο στηθηκε

2 pc ο ενας Server και ο αλλος client.Και τα δυο κουμπωνουν πανω στο ρουτερ το καθενα με δικο του καλωδιο και τα 2 εχουν προσβαση στο ιντερνετ.Τα δυο pc ενωνει ενα cross over καλωδιο που εφτιαξα εγω για να εχω remote access και μεταφορα αρχειων.Ποιο ειναι το προβλημα?Διαπιστωσα οτι τελικα δεν πατυχα συνδεση των 2 pc μεταξυ τους απο το καλωδιο cross over και τις 2 καρτες δικτυου,αλλα μεσω router!!!Χωρις να το θελω βεβαια και χωρις να κανω καποια ρυθμιση.Ολα ειναι κουμπωμενα οπως τα περιεγραψα,απλα σε καποια φαση που αποσυνδεσα το καλωδιο που εδινε Internet στο client pc ενω ταυτοχρονα εκεινη τη στιγμη τραβουσα απο τον client στο server ενα αρχειο η μεταφορα διεκοπη...και εκει καταλαβα οτι το δυκτιο που παρειχε ιντερνετ στο αλλο pc μεσω του router εδινε και τοπικο δυκτιο.Πως μπορω να τα κανω να δουλευουν ξεχωριστα?Το router δηλαδη να δινει μονο ιντερνετ στα δυο pc και το τοπικο δικτυο για ολα τα υπολοιπα?Μπορω να το κανω αυτο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...