Προς το περιεχόμενο

Networking - Windows 2000, XP, 2003

billpeppas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε "asmilon"σε υπερευχαριστω για το εκτακτο ενδιαφερον σου στο προβλημα μου.Πιστευω θα λυθει με αυτον τον τροπο μιας και εχω απλη συνδεση.Αν τυχει κανα απροοπτο θα σε ενημερωσω.THANKS!

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παλι προβληματακια.Εκανα αυτα που μου ειπε ο φιλος "asmilon" και τωρα εκει που λεει "view workgroup computers" φαινεται μονο ο δικος μου ενω ο αλλος οχι.Και στον αλλο υπολογιστη φαινεται μονο ο ιδιος και εκει.Εχουν το ιδιο ονομα στο workgroup ομως αλλα παλι τα ιδια και ο αλλος υπολογιστης δεν εχει προσβαση στο ιντερνετ οταν ειναι ο δικος μου!

Δημοσ.

Ας τα πιασουμε ενα ενα...

Εχεις καποιο firewall? Αν ναι πρεπει να ρυθμιστει

Εχεις Service Pack 2 και στα 2 μηχανηματα? Αν οχι πρεπει να μπει

Μπορεις να κανεις ping απο το ενα μηχανημα στο αλλο? Απο το πρωτο πχ πηγαινε Εναρξη->Εκτελεση και γραψε cmd. Στο παραθυρο που θα ανοιξει γραψε ping 192.168.0.2 και κανε και το αντιστοιχο στον δευτερο και δες αν θα εχεις αποκριση...

Δημοσ.

Δεν εχω κανενα firewall,και επισης και τα δυο μηχανηματα εχουν Service pack 2.Παντως δεν εχει καμια ανταποκριση οτανγραφω την εντολη αυτη στο παραθυρο "cmd.exe"μου γραφει το μηνυμα :192.168.0.2 is not recognised as an internal or external command operable program or batch file!τωρα?

Δημοσ.

Χμμ μαλλον δε με καταλαβες :-)

ping 192.168.0.2 απο τον υπολογιστη που ορισες ως 192.168.0.1 .

Το καλωδιο το αλλαξες τελικα και εβαλες cross over? Με κανονικο καλωδιο δε θα παιξουν οι 2 υπολογιστες, αυτο ειναι για συνδεση με hub/switch...

Δημοσ.

το καλωδιο ειναι crossover,ναι.λοιπον εκανα ping και μου γραφει :reguest timed out και μετα στα στατιστικα γραφει: packets send 4 recieved 0 lost 4 (loss 100%)

Δημοσ.

Μπορει να φταιει το καλωδιο σου να μη στο εφτιαξαν σωστα :-?

Kοιτα αν κουμπωνουν καλα τα καλωδια και δες αν αναβουν λαμπακια εκει που ειναι τα καλωδια στις καρτες δικτυου...

Σου βγαζει οτι συνδεθηκαν και οι 2 υπολογιστες στα 100MBit?

Σιγουρα δεν εχεις καποιο firewall οπως το Norton Internet Security ή το ZoneAlarm?

Δημοσ.

δειχνει και τους δυο συνδεμενους στα 100mbit,ναι.και τα λαμπακια αναβουν.Εχω απενεργοποιησει το firewall των windows,αλλα μαλλον επεμβαινει και to norton οπως λες το οποιο το εχω autoprotect παντα στο on.του norton antivirus προστασια ειναι,οχι firewall νομιζω

Δημοσ.

Αν εχεις το Internet security τοτε εχεις firewall και αυτο σου κανει το μπλοκαρισμα. Πηγαινε στις επιλογες του firewall και βαλε την ζωνη 192.168.0.1-192.168.0.255 να ειναι trusted ή home δε θυμαμαι πως το λεει και θα εισαι ενταξει μετα, θα μπορεις να κανεις ping και ολα τα αλλα...

Δημοσ.

με εχει κουρασει πολυ το θεμα παντως οταν αποσυνδεω τον ενανα υπολογιστη,στον αλλον δεν αλλαζει το εικονιδιο στην taskbar και τον δειχνει ακομα connected και το λαμπακι στην καρτα δικτυου συνεχιζει να ειναι αναμμενο(καπως υποπτο μου φαινεται αυτο),απλα στο satus εχει ακινητοποιηθει ο αριθμος στα sent packets.Θα δω τι μπορω να κανω και μαλλον θα σε ενοχλησω ξανα αν δεν καταφερω κατι.thnx

και με σβηστο τον αλλο υπολογιστη αν αποσυνδεθω και συνδεθω ξανα,υποτιθεται πως συνδεεται και γαφει κανονικα "Connected"Αν ειναι δυνατον!

Δημοσ.

Λοιπον τελικα εφτιαξα τη συνδεση αλλα δεν ανοιγει σελιδες στο ιντερνετ απο τον αλλον υπολογιστη οταν εχω συνδεθει με τον δικο μου,ενω τα εχω κανει ολα share και εχω απενεργοποιησει το firewall.Τελοσπαντων!Ξερει καποιος που μπορω να βρω προγραμματακια για τοπικο δικτυο.να συνομιλαω με τον αλλο καθως και να εχουν κ αλλες δυνατοτητες.

Δημοσ.

Mπορει να φταιει κατι στο DNS, μπηως εχεις πειραξει τιποτα εκει? Ειναι περιεργο δε πρεπει να σου προκαλει προβλημα. Πως μπαινεις στο Ιντερνετ?

Για συνομιλια μεσω τοπικου δκτυου χρησιμοποιησε το:

Network Assistant (Nassi for short)

ss_main.gif

Aπλα καταπληκτικο θα σε καλυψει σε οτι θελεις και εχει δυνατοτητες που δε θα εχεις φανταστει για lan chatting...

Δημοσ.

Mε απλη συνδεση συνδεομαι,απλο modem.Στο DNS δεν εχω πειραξει κατι αλλα ειναι στο manual και δεν εχει καμια διευθυνση απο κατω,μπαινει αυτοματα manual εφοσον εχω και το IΡ manual.κατι ακομα,ενω τα firewall ειναι απενεργοποιημενα καμια φορα δεν με εφηνει να εχω προσβαση στο αλλο pc λεγοντας οτι δεν εχω το δικαιωμα απο τον administrator κτλ.Αλλες ομως μπαινει.κατι αλλο περιεργο ειναι οτι οταν παταω "view workgroup computers"καμια φορα αργει να ανοιξει το παραθυρο και καμια φορα δεν εμφανιζει ουτε τον ιδιο τον δικο μου υπολογιστη ουτε τον αλλο,ενω μετα απο λιγο μπορει να εμφανιζει το δικο μου μονο..Strange things! :mrgreen:

Δημοσ.

λοιπον παρατηρησα μολις τωρα οτι ο αλλος υπολογιστης αλλαζει ονομα του workgroup μονος του.Απο "ΗΟΜΕ" που εχω βαλει ως ονομα το αλλαζει σε "WORKGROUP".Γιατι ομως...

Δημοσ.

Απο μονος του ειναι λιγο δυσκολο φιλε μου :-? Φτιαξε το παλι να ειναι και οι 2 στο ιδιο Workgroup και κανε και ενα ελεγχο για ιους...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...