trospe Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Patches genikws paizoun pantou. To 'make mrproper' omws ti sxesh exei akrivws me thn koubenta? Sorry kiolas' date=' alla h entolh apla ka8arizei ta .config sto /src prin kaneis compile kapoia version tou kernel. Ti ennoeis 'den yparxei problhma etsi?' Profanws k den yparxei problhma. Ena aplo compile kaneis. [/quote'] Εκεί ήθελα να καταλήξω...ότι ετοιμάζεται to kernel compilation... δηλαδή ξανά μανά... Οπως και στα windows ξανά μανά updates....
or1onas Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Cool. Alla epeidh o kernel synh8ws ginetai compile logw epipleon features k oxi aparaithta logw problhmatwn, pio or8ologika swsto paradeigma 8a htan to: "patch -p1 < file.patch"
takistmr Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2006 Εκτός από εκπαιδευτικους λόγους (που στη συγκεκριμένη περίπτωση λιγοι πραγματικα το έχουν ανάγκη) δεν βλέπω γιατί πρέπει κάποιος να φτιάξει δίκτυο με server 2k / 2k3 στο σπίτι του για σύνδεση 2 PCs!!!!! Ακούγεται παράλογο!!!! Επίσης, συμφωνώ με το αγαπητό φίλο που υποστηρίζει ότι αν ο admin του δικτύου γνωρίσει καλά τη δουλεία του τότε δεν εξαρτάται η ασφάλεια του δικτύου απο το λειτουργικό που τρέχει στο server του.
arni Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Ειναι τελεια αυτα τα mini manuals. Μιά ερώτηση μόνο: Αν κάνω έστω όλα αυτά θά έχω ελεγχο των clients στο δίκτυο κτλ κτλ. Οτι ισχύει γιά τους ενσύρματους clients ισχύει και γιά τους ασύρματους; Φαντάζομαι οτι ο DHCP θα τους δίνει αυτόματο ip κτλ. Αν θέλω τώρα να οδηγήσω τούς ασύρματους clients σε άλλο netmask, π.χ. αν υποθέσουμε ότι χρησιμοποιώ το netmask 192.168.10.ΧΧ γιά τούς ενσύρματους και το ip pool ειναι 192.168.10.10 μέχρι ας πούμε 192.168.10.245 και θέλω οι ασύρματοι νά βρισκονται στο ίδιο ip pool table αλλα με το πού θά μπούν στο δίκτυο να γίνονται redirect κατ' ευθείαν στο 192.168.25.100 άσχετα με την start page τους τι κάνω; Στήνω ενα web site και τους κάνω redirect απο κεί; ειναι ευκολότερο αυτό; Αν γνωρίζει κάποιος κάτι... παρακαλώ Ευχαριστώ όλους Arni
trospe Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2006 Ειναι τελεια αυτα τα mini manuals. Μιά ερώτηση μόνο: Αν κάνω έστω όλα αυτά θά έχω ελεγχο των clients στο δίκτυο κτλ κτλ. Οτι ισχύει γιά τους ενσύρματους clients ισχύει και γιά τους ασύρματους; Φαντάζομαι οτι ο DHCP θα τους δίνει αυτόματο ip κτλ. Αν θέλω τώρα να οδηγήσω τούς ασύρματους clients σε άλλο netmask' date=' π.χ. αν υποθέσουμε ότι χρησιμοποιώ το netmask 192.168.10.ΧΧ γιά τούς ενσύρματους και το ip pool ειναι 192.168.10.10 μέχρι ας πούμε 192.168.10.245 και θέλω οι ασύρματοι νά βρισκονται στο ίδιο ip pool table αλλα με το πού θά μπούν στο δίκτυο να γίνονται redirect κατ' ευθείαν στο 192.168.25.100 άσχετα με την start page τους τι κάνω; Στήνω ενα web site και τους κάνω redirect απο κεί; ειναι ευκολότερο αυτό; Αν γνωρίζει κάποιος κάτι... παρακαλώ Ευχαριστώ όλους Arni[/quote'] Δεν είμαι εξπερ στα wireless αλλά,στο wi fi συνδεεσαι ή με ad-hoc σύνδεση (p2p) ή με access point που διανέμει ips στους clients (server - client). το netmask 192.168.10.ΧΧ :twisted: αλλα με το πού θά μπούν στο δίκτυο να γίνονται redirect κατ' ευθείαν στο 192.168.25.100 άσχετα με την start page τους τι κάνω Μισό λεπτό...για "napt" μιλάς? Tι είδους redirection θέλεις? Kατά πάσα πιθανότητα αν μιλάς για "http" δεν μπορεί να γίνει redirection σε μια σελίδα όταν υπάρχει διαφορετική home page. Οταν ανοίγει ο περιηγητής ιστοσελίδων (ατςςςς) ψάχνει να βρεί συνδέσεις δικτύου στέλνοντας πακέτα στην αρχική ιστοσελίδα που έχουν οι ρυθμίσεις του. Εκτός κι αν κατάλαβα θέλεις κάτι λίγο παράνομο,(hijacking,spoofing) πράγμα το οποιο δεν μπορώ να βοηθήσω.
arni Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 ευχαριστώ γιά τον χρονο σου. θα επανέλθω να σου εξηγήσω ακριβώς τι χρειάζομαι. μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα παράνομο.. Arni
trospe Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 Δημοσ. 4 Μαΐου 2006 ευχαριστώ γιά τον χρονο σου. θα επανέλθω να σου εξηγήσω ακριβώς τι χρειάζομαι. μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα παράνομο.. Arni Τake your time... ;-)
LuNaTiC Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 "Mia voitheia an kserei kaneis... Exw 2 PC me XP Pro se diktio kai to ena exei DSL me USB modem. Mesw diktiou exw energopoiisei to ICS kai ena Proxy server. To provlima me ton client einai oti parolo pou vlepei ti DSL sindesi kanonika surfarei gia merika lepta kai meta oxi. Afti i diadikasia sinexizetai sinexia, merika lepta on merika off. Exw apenergopoiisei to DNS, exw valei default gateway to Server PC kai akoma ta idia. Mipws fteei apla oti einai ligo argo PC o Client? (PIII 450)" Exo akrivos to idio problima alla ta dio pc pou xrisimopoio einai sxedon kainourgia Kamia lisi? Episis mipos fteei pou o client exei sp2 kai o server sp1? Sto client me ta sp2 otan pao na energopoiiso i apenergopoiiso to firewall mou ta exei ola grizarismena... Mipos den egine kati sosta me tin egkatastasi tou sp2? Auto pou thelo vasika einai otan exo to kentriko mou pc anoixto kai sto net na mporei na surfarei kai o client ..kai fisika koinoxrista arxeia
koutibasp Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά! Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εάν υπάρχει δυνατότητα από το p.c. που μοιράζει το net να διακόπτει και να ξαναδίνει την σύνδεση?Δηλαδή κάτι σαν on-off χωρίς πολλά κλικ και ρυθμίσεις. Να υπάρχει ένα control-panel στην επιφάνεια εργασίας και από εκεί να δίνει ή όχι. Υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα? Κόστος , κλπ,κλπ,κλπ. Ευχαριστώ...
billpeppas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά! Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εάν υπάρχει δυνατότητα από το p.c. που μοιράζει το net να διακόπτει και να ξαναδίνει την σύνδεση?Δηλαδή κάτι σαν on-off χωρίς πολλά κλικ και ρυθμίσεις. Να υπάρχει ένα control-panel στην επιφάνεια εργασίας και από εκεί να δίνει ή όχι. Υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα? Κόστος , κλπ,κλπ,κλπ. Ευχαριστώ... Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ανάλογα με το "πως" μοιράζεις/έχεις την σύνδεση net στον server, ανάλογα κλείνει και ανοίγει. Στο κάτω κάτω, πας στο Connection Properties του εκάστοτε LAN Adapter ( NIC ) [ @ Network Connections ] και κάνεις un-tick το "share this connection". Αν γίνεις πιο συγκεκριμένος ( π.χ. έχω dsl με ADSL Router, και την μοιράζω ως εξής... ) θα μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος.
O mitsios Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 φιλοι μου καλησπερα,εχω συνδεσει τους δυο μου υπολογιστες μεσω τοπικου δικτυου με δυο απλες pci καρτες.το θεμα ειναι οτι ενω ακολουθησα κατα γραμμα ολες τις ρυθμισεις του forum,μου εμφανιζεται το μηνυμα στο εικονιδιο οτι "a network cable is unpugged"ειναι ομως συνδεμενο.μηπως ο ηλεκτρολογος το εφτιαξε λαθος και συνδεσε λαθος τα βυσματα??παντως τα χρωματα και στα δυο βυσματα τα βλεπω να ταιριαζουν!Παντως οταν τα ξεσυνδεω δεν αλλαζει το μηνυμα.Να το παω το καλωδιο πισω η μηπως φταιει κατι αλλο?? help please.ευχαριστω!
billpeppas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 φιλοι μου καλησπερα,εχω συνδεσει τους δυο μου υπολογιστες μεσω τοπικου δικτυου με δυο απλες pci καρτες.το θεμα ειναι οτι ενω ακολουθησα κατα γραμμα ολες τις ρυθμισεις του forum,μου εμφανιζεται το μηνυμα στο εικονιδιο οτι "a network cable is unpugged"ειναι ομως συνδεμενο.μηπως ο ηλεκτρολογος το εφτιαξε λαθος και συνδεσε λαθος τα βυσματα??παντως τα χρωματα και στα δυο βυσματα τα βλεπω να ταιριαζουν!Παντως οταν τα ξεσυνδεω δεν αλλαζει το μηνυμα.Να το παω το καλωδιο πισω η μηπως φταιει κατι αλλο??help please.ευχαριστω! Καλησπέρα φίλε μου, ακριβώς όπως το είπες, αν τα καλώδια στα βύσματα είναι με την ίδια σειρά, τότε πήρες λάθος καλώδιο. Αυτό είναι straight το οποίο χρησιμοποιείς αν παρεμβάλεται Switch/Hub μεταξύ των PC. Τώρα που συνδέεις PC με PC απευθείας ( ένα καλώδιο από την μια κάρτα δικτύου στην άλλη ) χρειάζεσαι crossover καλώδιο. Μπορείς είτε να το "πειράξεις" και να το φτιάξεις μόνος σου ( χρησιμοποιώντας το υπάρχον καλώδιο ) είτε να το πας πίσω και να πάρεις ένα έτοιμο crossover cable.
O mitsios Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 το εφτιαξα.ευχαριστω φιλε billpeppas.Εχω κολλησει ομως καπου αλλου τωρα,σε κατι λεπτομερειες θα ελεγα.Καταρχην κανω για παραδειγμα τον δισκο μου c: να ειναι sharing και στον αλλο υπολογιστη οταν παω δεν τον βλεπω πουθενα.τον βαζω και στα sharing documents αλλα παλι τιποτα.επισης εχει ενα θαυμαστικο η συνδεση μου και μου λεει "status:limited or no connectivity.You might not be able to access the internet or some network resources.This problem occured because the network did not assign a network address to the computer".Eπισης,οταν συνδεομαι στον δικο μου,ο αλλος υπολογιστης δεν ανοιγει σελιδες στο internet.Aπο δικτυα παιδια ειμαι ασχετος,οποιος μπορεσει ας μου λυσει κανα προβληματακι μου.thanks!!
asmilon Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Τι συνδεση στο ιντερνετ εχεις? Απλο μοντεμ? Για το προβλημα που σου βγαζει, θα στρωσει αν ρυθμισεις στατικες ΙΡ σε καθε μηχανημα. Για να το κανεις αυτο κανε τα παρακατω: Πηγαινε σε καθε υπολογιστη στον Πινακα Ελεγχου->Συνδεσεις Δικτυου->Τοπικη συνδεση->Ιδιοτητες->Πρωτοκολλο Ιντερνετ (TCP/IP)->Ιδιοτητες και βαλε: Διυθυνση ΙΡ 192.168.0.1 (αυτη την τιμη την αλλαζεις σε καθε υπολογιστη, οποτε στον δευτερο βαλε 192.168.0.2) Μασκα υποδικτυου 255.255.255.0 Αυτα αρκουν αν δεν εχεις ADSL, αν εχεις πες με τι μπαινεις και να προσωρησουμε να ρυθμισουμε και αυτη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.