Προς το περιεχόμενο

Networking - Windows 2000, XP, 2003

billpeppas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα κατάφερα! Είμαι πολύ συγκινημένος:cry::cry:.....Τελικά δεν είμαι, πρέπει να κάνω και το linux να δει internet... Ευχαριστώ για τον πολύτιμο αυτό οδηγό!

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά Καλησπέρα.

Έχω σε δίκτυο δύο υπολογιστές (ένα σταθερό κ ένα laptop) μέσω ενός D-Link Router. Ο σταθερός με Ethernet Realtek RTL8139 πάνω στο D-Link G664T κ ο φορητός με μία USB κάρτα NETGEAR WG111v2.

Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν μεταφέρω αρχεία από τον ένα Η/Υ στον άλλο έχω πολύ μικρές ταχύτητες της τάξης των 130kbps.

Μήπως υπάρχει καμμιά ιδέα τι φταίει? Επίσης μήπως έχετε κατά νου κάνα προγραμματάκι για μέτρηση ταχύτητας δικτύου?

Εκ των προτέρων thanx!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Jojo akomh kai to netlimiter sou dixnei thn taxuth metafora dedomenon kai to network load se kathe thread

Kickback exo doulepsei se paliotera laptop polles fores kai to usb eno einai bottleneck gia polla pramata sto diktuo paizei sumpathitika

Dokimase na xrhsimopoieiseis allo protokollo opos ftp metaxu ton ypologiaston kai pes ligo pio analutika to configuration ton duo mhxanhmaton

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

exo kanei to diktyio anamesa sta dyo pc symfona me ton guide toy filou pou ksekinise ayto to post,to thema einai oti eno pleon exo internet sta dyo pc me koinoxristi syndesi toy enos sto allo,den mporo na do to allo pc,gia kati allo aplo,gia na metafero kapoia arxeia poy xreiazomai apo ton enan ston allon mias kai stis theseis dikitiou den moy ton emfanizei kai den ksero ti allo na kano...Poia einai i lysi edo?Perimeno apantisi...Sas eyxaristo

Δημοσ.

paidia ligo voitheia . pira ena usb netgear pou to vazo sto pc mou . thelo na kano diktio me to laptop mou . ekana ayta pou leei o billpeppas (metonomasia workgroup me to idio onoma klp ) . ta vazo na sindente meso windows giati to software tou usb den to katalaveno .

to problima einai oti eno kapoies fores stin arxi katafera na kano tin sindesi , meta otan kano restart den pianei . evgala merika antivirus apo to laptop pali kati egine alla meta apo restart pou ekana tipota . den mporo na katalavo ti ginete . to laptop exei wi-fi kai to pc opos eipa tou exo valei ayto to usb .

episis ayto pou nomizo to ekane na doulepsei einai oti xrisimopoiisa enan odigo diktio ton windows pou me tin voitheia enos usb memory stick metefera tis rithmiseis apo to ena mixanima sto allo .kai tote doulepse . alla kleinontas kai anoigontas epapse na douleyei i sindesi diktiou

ti prepei na kano gia na leitourgei monima to diktio?

Δημοσ.

Ελπίζω να μην κουράζω,με το να πηγαίνω λίγο πίσω στο topic.

Υπάρχουν 2 ειδών firewalls

A) Packet Filtering

ΟR

B) Application Filtering

Ο ISA server είναι κάτι αντίστοιχο των κορυφαίων Ισραηλινών Checkpoint.

Είναι και application και packet filtering. Δεν υπάρχουν και πολλοί τέτοιου είδους...

Ας είμαστε λίχο ανοιχτόμυαλοι....μην βάζουμε ταμπέλες όταν πραγματικά δεν γνωρίζουμε πως δουλεύουν τα πράγματα... Αντε μην φορτώσω με την ημιμάθεια στην Ελλάδα!!!

H ασφάλεια των λειτουργικών συστημάτων είναι καθαρά θέμα Αdmin.

You are strong,as the toughness of your weakest point (Ελπίζω να το'γραψα σωστά)

Ο ISA server είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο. Το ίδιο και τα iptables αν έχεις τα @ρΧιδι@ να τα ρυθμίσεις σωστά.

Λέτε ότι κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνουν patch για την Micro$oft.

Δηλαδή όταν θα γράφεις make mrproper στο Lin*X δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι?

Όταν θα θέλεις να βάλεις ένα καινούριο module/patch?

Αν τα windows έχουν τα τελευταία patch,σωστό ρύθμισμα privileges,και δεν τρέχουν ανούσιες υπηρεσίες είναι το ίδιο "stealth" και πολλές φορές καλύτερα από το Linux. στο θέμα της ασφάλειας. Και ξέρετε γιατί?

Διότι αν ποτέ βάλει ένας ψυχάκιας στο μάτι μια επιχείρηση..(που μπορεί να είναι και πληρωμένος) εαν είναι "έμπειρος επαγγελματίας" θα δουλεύει Linux. Aυτόματα καταλαβαίνουμε ότι δεν "ξέρει" τα windows τόσο καλά όσο το Linux.

Αν ο admin είναι γάτος,τότε το μόνο που έχει να φοβάται είναι οι επιθέσεις άρνησης - εξυπηρέτησης. ;-)

Μην υποτιμάτε τα windows στο θέμα της ασφάλειας. Τους Admins να κράζετε. Aυτοί είναι υπεύθυνοι! Οταν η Microsoft,είχε κάνει διαγωνισμό για το ποιός θα μπορούσε να "μπεί" σε ένα pc με win2k advanced server είχανε σπάσει όλοι τα μούτρα τους!! Bέβαια το μηχάνημα μετά έλιωσε στην κυριολεξία από τις επιθέσεις άρνησης-εξυπηρέτησης,αλλά η ασφάλεια του μηχανήματος δεν παραβιάστηκε!! Που πήγανε οι uber 3lite h4ck3rz??

Aντιθέτως όταν η Αpple τόλμησε να περηφανευτεί πρόσφατα, για το ποιο secure OS,με ένα παρόμοιο challenge...στο τέλος την...τρυπήσανε!!

Nα πούμε και για την άλλη μεριά....για αυτήν που "αντιπαθεί" τα Linux και δεν τα συνιστά σε networking enviroment....

Το 69 (καθώς γυρνούσα εδώ κι εκεί) οι γιατροί με τις παραλλαγές...πώς ανταλλάσανε μηνύματα?? Με ΧP? ή με MS-DOS? ή μήπως με ΝΟVELL??

*nix φίλοι μου..pure unix...

Οι μεγαλύτεροι ftp(και όχι μόνο ) servers πάνω σε τι είναι στημένοι?

Freebsd! Mέχρι και η yahoo και η hotmail "δανειζόντουσαν" τον server του freebsd.org για την την ευελιξία και το flow control που διαθέτει.

Rε παιδιά?? Το insomnia...ακόμη κι αυτό....επάνω σε LINUX είναι στημένο!!

Εν κατακλείδι...θέλω να τονίσω...ότι και τα 2 λειτουργικά έχουν και τα καλά τους και τα κακά τους. Όσον αφορά την Ελλάδα όμως... στις επιχηρήσεις...windows επικρατούν...είτε μας αρέσει είτε όχι.

Sorry Billpeppas που ξέφυγα...αλλά όλα έχουν τα όρια τους...

Βy the way...δεν συγκεντρώνεις και ένα IIS 5.0/6.0 tutorial??

LOVE ALL

Δημοσ.

Μια που βρέθηκα σε αυτο το forum και ειδικα σε αυτη την συζήτηση, αν μπορείτε να με βοηθήσετε. Εχω 3 pc με ιδιες καρτες δικτύου (Realtek), και switch για την συνδεσή τους σε δίκτυο.

Το πρόβλημά μου είναι οτι ενώ το δίκτυο δουλευει πολύ καλά, οι δύο υπολογιστές βλέπουν ο ένας τον άλλον και τα μοιρασμένα, ο τρίτος ενώ βλέπει τα μοιρασμένα των άλλων 2, οι άλλοι δεν μπορούν να μπουν σε αυτόν.

Σε ping που κάνω όλα δείχνουν τέλεια.

Το μηνυμα που μου βγάζει όταν προσπαθώ να δω το 3 pc, ειναι οτι το pc απο το οποίο προσπα8ω να δω, δεν εχει δικαιώματα τέτοια και να επικοινωνήσω με τον admin του δικτύου.

HELP

Δημοσ.

To πιο ορθολογικά γραμμένο post που έχω δει στα forums περί Windows και *x όλα αυτά τα χρόνια. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλα τέτοια...

Μερικά σχόλια μόνο.

Αντε μην φορτώσω με την ημιμάθεια στην Ελλάδα!!!

Μη φορτώσεις... το έκανα και γω παλιά, αλλά δεν ωφελεί. Ο ημιμαθής δε θα αποδεχτεί ποτέ την ημιμάθειά του.

Ο ISA server είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο. Το ίδιο και τα iptables αν έχεις τα @ρΧιδι@ να τα ρυθμίσεις σωστά.

Το θέμα της ασφάλειας ή μη του ISA είναι εύκολο να αποδειχτεί από τα security patches που έχουν βγει εδώ και τόσα χρόνια που κυκλοφορεί. Κι αυτό ισχύει για κάθε κομμάτι software, είτε της MS, είτε Linux κλπ.

Αν τα windows έχουν τα τελευταία patch,σωστό ρύθμισμα privileges,και δεν τρέχουν ανούσιες υπηρεσίες είναι το ίδιο "stealth" και πολλές φορές καλύτερα από το Linux. στο θέμα της ασφάλειας.

Αμάν! Είσαι πολύ τολμηρός!

Οταν η Microsoft,είχε κάνει διαγωνισμό για το ποιός θα μπορούσε να "μπεί" σε ένα pc με win2k advanced server είχανε σπάσει όλοι τα μούτρα τους!! Bέβαια το μηχάνημα μετά έλιωσε στην κυριολεξία από τις επιθέσεις άρνησης-εξυπηρέτησης,αλλά η ασφάλεια του μηχανήματος δεν παραβιάστηκε!! Που πήγανε οι uber 3lite h4ck3rz??

Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι τα Windows είναι τρύπια, επειδή έτσι μας λένε στα πανεπιστήμια οι καθηγητάδες - οι ίδιοι που διάβασα κάπου αλλού πως λένε ότι τα Windows είναι φτιαγμένα σε ...Visual Basic!

BTW, κορυφαία η αναφορά στο Σιδηρόπουλο!

Δημοσ.

Επιτέλους...κι ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει!!

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια dp1975.

Παίζουμε στα ίδια Ttl. ;-)

Ελπίζω τουλάχιστον όποιοι είναι ανοιχτόμυαλοι να "πάρουν" κάτι.

Δημοσ.

Εγώ χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους που χρησιμοποιούν Linux αλλά μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει στην αγορά Πληροφορικής. Είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε πελάτες (ή και εμάς τους ίδιους), άσχετα με το τι λογισμικό μάς δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Δυστυχώς έχω ξαναπεί ότι το μίσος με το οποίο οι καθηγητάδες αντιμετωπίζουν τα MS προϊόντα κάνει τους αυριανούς επαγγελματίες της Πληροφορικής (α) να τα μισούν χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο και (β) να μην τα γνωρίζουν. Το (α) δεν είναι ιδαίτερα κακό, αλλά το (β) τους κάνει να βγαίνουν σε μια αγορά "γυμνοί" αφού -καλώς ή κακώς- οι Ελληνικές εταιρείες είναι γεμάτες με Windows, σε server ή client επίπεδο.

Δημοσ.

Λέτε ότι κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνουν patch για την Micro$oft.

Δηλαδή όταν θα γράφεις make mrproper στο Lin*X δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι?

Όταν θα θέλεις να βάλεις ένα καινούριο module/patch?

Patches genikws paizoun pantou.

To 'make mrproper' omws ti sxesh exei akrivws me thn koubenta?

Sorry kiolas, alla h entolh apla ka8arizei ta .config sto /src prin kaneis compile kapoia version tou kernel.

Ti ennoeis 'den yparxei problhma etsi?'

Profanws k den yparxei problhma. Ena aplo compile kaneis. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...