RaNd Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Παντως υπαρχουν και μερικες καλες εναλλακτικες λυσεις ευκολες την υλοποιηση, οπως : Smoothwall (Βασισμενο σε Linux) http://www.smoothwall.org NetBoz (Βασισμενο σε FreeBSD) http://www.netboz.net/ Proxy, DNS, Firewall, Router, Web Proxy, Intrusion Detection κλπ! Και σιγουρα πιο ασφαλες απο οποιοδηποτε προιον της Microsoft και ΔΩΡΕΑΝ !!! 8) Το μονο που χρειαζεται κανεις ειναι ενα PC Pentium 133 με μια καρτα δικτυου, 64 RAM 2GB HDD και μια απλη VGA (κατω απο 100 ευρω ολα μαζι) :wink:
billpeppas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 "σιγουρα πιο ασφαλες απο οποιοδηποτε προιον της Microsoft" Μην το παρακάνουμε. Μην συγκρίνουμε π.χ. Windows XP...
billpeppas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 "ISA Server" Σωστός ο Δημήτρης ( dimitris___ ) , με τον ISA Server , κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα , έχει πολλές ρυθμίσεις ασφαλείας , βελτιώνεις το όλο δίκτυο , και πολλά άλλα. ( σ.σ. έρχεται και ISA Server Setup & Configuration & Security Hardening guide ) [ δεν ξέρω πότε ακριβώς όμως ]
RaNd Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Οταν λεμε για ISA Server να τον συγκρινουμε με ιδιας κατηγοριας προιοντα!! Δεν νομιζω ο καθενας μας να κατσει να βαζει εναν ISA server σπιτι του!! Και παλι οποιαδηποτε διανομη Linux η Unix με firewall ειναι πιο ασφαλης απο τον ISA server... Xωρις να αναφερω το κοστος του ISA και το Server λειτουργικου που απαιτει η το hardware.....
dimitris__ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Νομίζω ότι πολλοί από τους φίλους έχουν σχηματίσει άποψη για τα microsoft προιόντα μόνο από τις home εκδόσεις. Δεν θα πω ότι ο ISA είναι "μακράν καλύτερος" και τέτοια εύκολα, απλά από την εμπειρία μου και την εμπειρία φίλων admin σε διάφορους τομείς όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι απ' αυτόν. Και μόνο το γεγονός πως είναι AD intergrated και μπορείς να χρησιμοποιήσεις για security elements computernames, groups, usernames, OUs και ότι άλλο χρησιμοποιεί το active directory (αντί μόνο για IP ranges που χρησιμοποιούν άλλα firewalls) σου λύνει τα χέρια. Πάντως ευπρόσδεκτες οι τσαμπέ-linuxάδικες λύσεις (RaNd), και γω την ψάχνω με το linux για να το βάλω όπου δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά σε άλλο post αν είναι εύκολο. Τέλος ένα firewall είναι τόσο δυνατό όσο αυτός που το στήνει (κατά 99,9%). Η ευκολία και οι δυνατότητες που σου δίνει όμως είναι άλλο θέμα. Και στο θέμα αυτό (και για windows δίκτυα) για μένα o ISA είναι κορυφή.
RaNd Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Οταν εισαι Αdmin σε Domain το λογικο ( και καλυτερο) ειναι να παιζεις σε μια πλατφορμα. Απο τον Domain Controller μεχρι τον Web Server, αν η εταιρεια ειναι διατεθιμενη να πληρωσει το κοστος. Απο εκει και περα ειναι στις γνωσεις και στην ορεξη του καθε ενος! Και γω δουλευω με ΝΤ4 Server και Microsoft Proxy 2 και μου εχει λυσει τα χερια! Αλλα δεν θα με χαλαγε να ειχα Domain σε FreeBSD και Squid πανω!! Ο λογος μη εμπιστοσυνης στην M$ ειναι το προφανες, αυτο που αντιμετωπιζουμε ολοι μας ακομα και στο σπιτι μας! Patch και κοντρα patch και update και και και..
dimitris__ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Και παλι οποιαδηποτε διανομη Linux η Unix με firewall ειναι πιο ασφαλης απο τον ISA server... Xωρις να αναφερω το κοστος του ISA και το Server λειτουργικου που απαιτει η το hardware..... Τι εννοείς; Ότι αν "κλείσεις" τον ISA μπορεί κάποιος να μπεί; Το πιο πιθανό είναι όχι μόνο να μην μπορείς να τον περάσεις, αλλά ούτε να δείς ότι υπάρχει... Έχεις προσπαθήσει ποτέ ή μιλάς στον αέρα; Όσο για το κόστος συμφωνώ απόλυτα (1500 ευρώ περίπου μόνο ο ISA στην απλή έκδοση), είναι απαγορευτικό για home χρήση, αλλά αποσβαίνεται εύκολα στα πλαίσια μιας εταιρίας όπου υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμά.
RaNd Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Δεν ειμαι cracker ουτε σπαω συστηματα για να περναω την ωρα μου , αλλα: 1ον ΟΛΑ ΣΠΑΝΕ !!! 2ον Κανε μια ερευνα να δεις ποσοι μεγαλοι οργανισμοι και εταιριες (εντος και εκτος) Ελλαδας χρησιμοιουν ISA και ποσοι Unix - Linux χρησεις
dimitris__ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 O proxy 2.0 δεν είναι firewall, είναι μόνο proxy. Ο ISA είναι proxy και firewall. Επειδή είσαι πληροφορικάριος, κάνε μια δοκιμή, στήσε ένα lab με server 2000, active directory και ISA, και μετά κάνε κάτι ανάλογο με Linux, LDAP και squid. Πόση ώρα σε πήρε να κάνεις το ένα και πόση το άλλο; Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστείς το ένα και πόσο το άλλο; (υπολογίζοντας ότι έχεις 1000 χρήστες και 1000 PC) Πόσο εύκολο είναι να διδάξεις αυτά σε κάποιον που δεν έχει ιδέα κι απ' τα δύο; Έίχα περάσει από ΝΤ4, exchange5.5 και proxy 2 σε 2000 και ISA για πρώτη φορά πρίν 3 χρόνια περίπου σε προηγούμενη δουλειά μου, και έκανα το σταυρό μου (ήμουν με ένα μόνιμο χαζό χαμόγελο μπροστά στην οθόνη για κανα μήνα...). Η διαφορά είναι χαώδης... Όσον αφορά το κόστος, άν κάποιος δει τα enterprise προιόντα των διαφόρων linux distros, θα δει ότι μόνο τσάμπα δεν είναι...
RaNd Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Για ολους του παραπανω λογους που ειπες στην Ελλαδα η M$ χρυσοπουλαει! Σε εταιρια θα προτεινα να εβαζε Μ$ , αλλα για παρτυ μου εχω ξεκινησει με FreeBSD Firewall κλπ κλπ! Πριν 1 χρονο εκανα το πειραμα να σηκωσω Windows 2003 IIS6 και πριν προλαβω να κανω τα updates και να τον σεταρω τον ειχαν σπασει!! (μεσα σε 24ωρες)... Μετα απο αυτο καταλαβα οτι ειτε Μ$ ειτε Linux - Unix θα παρει την ιδια ωρα για να το στησεις χωρις να εχεις προβληματα... Οσο για πιο Advanced σε δικτυα δεν ξερω τι κανει και ποσο καλα το κανει η Μ$ σε VPN, VoIP κλπ... (Εχουμε ξεφυγει απο το topic λιγαααααακι)
yannis27gr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Πηγαίνετε στο Start ( Έναρξη ) -> Control Panel ( Πίνακας Ελέγχου ) -> Network Connections ( Συνδέσεις Δικτύου ) -> Show All Connections ( Εμφάνισε Όλες Τις Συνδέσεις ). Κάνετε δεξί κλίκ στην σύνδεση δικτύου σας ( Local Area Connection ) [ τοπική σύνδεση δικτύου ] , και διαλέγετε Properties ( Ιδιότητες ). Από το μενού , διαλέξτε ( επιλέξτε ) το "Internet Protocol ( TCP/IP )" , και πατήστε Properties ( Ιδιότητες ). Βάζετε tick [ ν ] στο "Obtain an IP address automatically" ( αυτόματη παραχώρηση διεύθυνσης IP ) Επίσης βάζετε tick [ ν ] στο "Obtain DNS server address automatically" [ αυτόματη εύρεση διεύθυνσης του DNS Server ]. Πατάτε ok. Έπειτα πάλι ok ( θα βρίσκεσται στο παράθυρο των ιδιοτήτων της τοπικής σύνδεσης δικτύου ). Αν σας ζητηθεί να κάνετε restart , πραγματοποιήστε το. Μέχρι εδώ όλα πήγαιναν καλά αλλά σε αυτό το βήμα δεν μπορώ να το κάνω. Στο αναδυόμενο μενού δεν υπάρχει το TCP/IP ενώ κι όταν πάω να κάνω επιδιόρθωση μου βγάζει το σφάλμα: Το πρωτόκολο TCP/IP δεν είναι ενεργοποιημένο γι αυτή τη σύνδεση. Η διαδικασία απέτυχε. Τι κάνω λάθος; Υ.Γ.Ο ένα Η/Υ έχει XP PRo ενώ ο άλλος Home Edition, αυθεντικά και τα δύο.
billpeppas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Γιάννη: Πήγαινε στα Properties της Local Area Connection , και πάτα Install... Πήγαινε στο Protocol , και έπειτα θα το βρείς εκεί ( " Internet Protocol [ TCP/IP ] " )
Aligator21 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Γουστάρω τρελλά αυτό το topic. Θα ήθελα εαν γίνεται να εμπλουτιστεί όχι μόνο σε υλικό αλλά και σε "κόντρες" μεταξύ χρηστών (με γνώσεις έτσι; όπως του Rand & billpeppas. ΑΥτό το επίπεδο συζητήσεων είναι κορυφαίο, γιατί εκτός των άλλων μπορεί κάποιος να σχηματίσει μια πολύ καλή γνώμη/άποψη σχετικά με την μικρή του εταιρία ή ακόμα και για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί/πειραματιστεί σπίτι του. Δίνω συγχαρητήρια ειδικά στον bill αλλά και σε αυτούς που θα μας κάνουν να έχουμε πιο καλές και σφαιρικές απόψεις (από αυτές που έχουμε).
evkar Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2004 ρε παιδιά , δυο πράγματα να ρωτήσω. Στα win 2003 server μήπως έχει βγει κανένα pack για την υποστήριξη Bgp πρωτοκόλλου. Μεγάλο μειονέκτημα που δεν υποστηρίζει BGP , παρά μόνο RIP και ΟSFP. Επίσης , μήπως ξέρετε κανένα How-To για trafic shaping . πολύ Παλούκι βρε παιδί μου στα 2003 .Εδώ ακόμη και το Linux είναι πιο εύκολο(ε....χμ...τρόπος του λέγειν δηλαδή). Πάντως , σοβαρά τώρα, αυτά που κάνουν οι Linux διανομές σε θέματα δικτύου , ούτε να τα ονειρευτούν δεν μπορούν τα "παράθυρα" .
billpeppas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2004 "Πάντως , σοβαρά τώρα, αυτά που κάνουν οι Linux διανομές σε θέματα δικτύου , ούτε να τα ονειρευτούν δεν μπορούν τα "παράθυρα" ." Τα 2003 σε συνδυασμό με ISA Server , ADL , μπορούν. Και επαυξάνονται και με την χρήση κιάλλου software... ΤΟ θέμα είναι πόσο μπορείς να τα πληρώσεις [ αγοραστική αξία ] , και η γνώσεις / ταλαιπωρία για την τέλεια και ασφαλή ρύθμιση. How to για TS δεν έχει πάρει το μάτι μου πουθενά. Εγω δεν μπορώ να ετοιμάσω αυτή την στιγμή κανένα guide διότι δεν έχω σχεδόν καθόλου χρόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.