gozzila100 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) καλησπερα παιδια.. μετα απο μια μικρη ερευνα που ειχα κανει κατεληξα να παρω μια TTartisan 32mm για να δοκιμασω να βγαζω και με καποιον σταθερο φακο. Μιας και ειμαι ακομα αρχαριος επελεξα εναν φτηνο φακο για να εξασκηθω. Εχω μια nikon z5. Σημερα τον χρισημοποιησα πρωτη φορα και παρατηρησα πως οταν βγαζω φωτο και στο πλανο υπαρχει φως βγαζει ενα μεγαλο λευκο θαμπομα.. υπεθεσα πως ειναι επειδη πεφτει το φως πανω στον φακο.. αλλα ειναι φυσιολογικο αυτο? σας ανεβαζω 1-2 φωτο να καταλαβετε τι λεω.. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2023 από gozzila100 1
babisskg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, gozzila100 είπε καλησπερα παιδια.. μετα απο μια μικρη ερευνα που ειχα κανει κατεληξα να παρω μια TTartisan 32mm για να δοκιμασω να βγαζω και με καποιον σταθερο φακο. Μιας και ειμαι ακομα αρχαριος επελεξα εναν φτηνο φακο για να εξασκηθω. Εχω μια nikon z5. Σημερα τον χρισημοποιησα πρωτη φορα και παρατηρησα πως οταν βγαζω φωτο και στο πλανο υπαρχει φως βγαζει ενα μεγαλο λευκο θαμπομα.. υπεθεσα πως ειναι επειδη πεφτει το φως πανω στον φακο.. αλλα ειναι φυσιολογικο αυτο? σας ανεβαζω 1-2 φωτο να καταλαβετε τι λεω.. Ποιόν φακό είχε επάνω αρχικά η Z5 σαν κιτ ας πούμε ....... δοκίμασε με εκείνον και δες αν εμφανίζεται κάτι τέτοιο . Ο φακός που επέλεξες είναι full frame όπως ο αισθητήρας της Z5 ? Δες το ζήτημα και σαν εκμάθηση από την ανάποδη διότι κι' αυτή είναι χρήσιμη πολλές φορές , οπότε δες και το ζήτημα της φωτομέτρησης , αν δλδ η Ζ5 μπορεί να φωτομετρήσει σε όλα τα modes ( Matrix , Center και Spot ) έχοντας έναν manual φακό επάνω της έστω και crop . Πιθανόν να μπορεί να μετρήσει μόνον σε center weighted η και καθόλου . Στην ουσία επειδή θα έχεις έλεγχο μόνο στην ταχύτητα και το ISO , ξεκίνα με ένα f/5.6 στο δαχτυλίδι του φακού , ένα ISO 100 , ενώ για ταχύτητα σε τέτοιες συνθήκες , ξεκίνα με κάτι σε 1/250 και δες τι γίνεται . Το αποτέλεσμα που πήρες μάλλον έχει να κάνει με το γεγονός ότι έβαλες φακό ΟΧΙ full frame , επάνω σε αισθητήρα full frame . Παρόλαυτα μπορείς να το αξιοποιήσεις με κάποιον τρόπο .
gozzila100 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) ο φακος ειναι full frame.. το εψαξα 100 φορες γιατι εκανα λαθος τη πρωτη φορα και ειχα παρει crop σε φουλ οπως λες.. ο κιτ φακος της Ζ5 ( 24-70mm F4) και δεν βγαζει με θωλουρα.. το δοκιμασα.. εβγαλα 100 φωτοφραφιες με διαφορετικα iso f κτλ.. και βγαζει κομπλε.. η πρωτη ειναι με τον κιτ και η δευτερη με το TTartisan.. πρεπει να ειναι ελλατωματικος.. δε παιζει.. εχω δει τοσα review στο αμαζον και δεν ειδα κατι αντιστοιχο μη κοιτατε την αναλυση.. την εκανα ετσι για να ανεβει.. XD Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2023 από gozzila100 1
babisskg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, gozzila100 είπε ο φακος ειναι full frame.. το εψαξα 100 φορες γιατι εκανα λαθος τη πρωτη φορα και ειχα παρει crop σε φουλ οπως λες.. ο κιτ φακος της Ζ5 ( 24-70mm F4) και δεν βγαζει με θωλουρα.. το δοκιμασα.. εβγαλα 100 φωτοφραφιες με διαφορετικα iso f κτλ.. και βγαζει κομπλε.. η πρωτη ειναι με τον κιτ και η δευτερη με το TTartisan.. πρεπει να ειναι ελλατωματικος.. δε παιζει.. εχω δει τοσα review στο αμαζον και δεν ειδα κατι αντιστοιχο μη κοιτατε την αναλυση.. την εκανα ετσι για να ανεβει.. XD Δεν είχε τίποτε ζελατίνες επάνω στα οπτικά , όπως είχα τύχει κάποια φορά ακόμη και στο στοιχείο από την μέσα πλευρά .
pifilos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Είναι αρκετά έντονο. Δοκίμασες να δεις το εσωτερικό του μέσα από μια φωτεινή πηγή ; Ίσως κάτι να φανεί. Όπως και να 'χει εγώ θα τον επέστρεφα. Για να μην υπάρχουν τέτοια ατυχήματα είχα επιμείνει περισσότερο στους 40mm/28mm της Nikon στα μηνύματα που είχαμε ανταλλάξει ή και τον Viltrox 35mm άμα θες το 1.8 . 1
gozzila100 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, pifilos είπε Είναι αρκετά έντονο. Δοκίμασες να δεις το εσωτερικό του μέσα από μια φωτεινή πηγή ; Ίσως κάτι να φανεί. Όπως και να 'χει εγώ θα τον επέστρεφα. Για να μην υπάρχουν τέτοια ατυχήματα είχα επιμείνει περισσότερο στους 40mm/28mm της Nikon στα μηνύματα που είχαμε ανταλλάξει ή και τον Viltrox 35mm άμα θες το 1.8 . ναι ειχες απολυτο δικιο.. ειχα παλαιοτερα μια canon και ειχα δοκιμασει της yongnuo που ηταν ικανοποιητικος.. αλλα μαλλον θα παω σε εναν απο τους 2 που ειχαμε πει.. μιλησα ηδη με αμαζον και μ ειπαν να το στειλω πισω δεν υπαρχει θεμα! παντως κατι φαινεται να μην ειναι σωστο.. για δειτε κατω στη φωτο Ευχαριστω παντως για τα σχολια Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2023 από gozzila100 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα