Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρατηρώ ότι η μεταφόρτωση Dropbox επιβραδύνει δραστικά την ταχύτητα του διαδικτύου. Όταν δηλαδή κάνω upload μεγάλο όγκο δεδομένων δεν μπορώ ούτε απλά να περιηγηθώ στο διαδίκτυο, διότι οι σελίδες αργούν φοβερά να φορτώσουν. Το fast.com επίσης δείχνει την ταχύτητα να σέρνεται.

Η σύνδεση μου είναι με οπτική ίνα 100/10 mbps.

Το έχει κανείς παρατηρήσει; Υπάρχει λύση; Ίσως να περιορίσω το bandwidth του upload αλλά για ποιον λόγο να κάνει μια σύνδεση με 100mbs να σέρνεται;

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειναι πολυ φυσικολογικο αμα χρησιμοποιει και τα 10mbs του upload κλεινει σαν γραμμη. Για αυτο λεμε 100/10 . Aμα το ενα απο τα 2 χρησιμοποιειται μειωνεται το αλλο . 

Το παρατηρω και εγω με την adsl 24 που εχω 10/1 ( ουτε καν 1mbs upload ) , βεβαια τωρα με το booster δεν εχει τυχει να το χρησιμοποιησω που δινει upload 5mbs . 

Eγω στην θεση σου οταν θα χρειαζομουνα να κανω upload αρχεια μεγαλα θα ενεργοποιουσε ενα πακετο με απεριοριστα data στην vodafone cu που εχω και θα ανεβαζα απο το δικτυο κινητης τα αρχεια που θα ποιανει πολυ μεγαλο upload απο τα 10που πιανεις τωρα με την σταθερη. Το καλο με το δικτυο κινητης ειναι αυτο αλλα επειδη ποτε δεν μπορεις να ξερεις τι ταχυτητα να εχεις διοτι δεν ξερεις τι χρηση γινεται εκεινη την στιγμη που εσυ το χρειαζεσαι . Παντως booster με 100 ρα γραμμη δεν γινεται . Εγω εχω παρει και το tiplink mr 600 4g+ και βαζω καρτα σημ οταν το χρειαζομαι ή χρησιμοποιω το smartphone ειτε με usb ( με τοπικη συνδεση για να μην χανω με wifi ) ειτε με wifi hot spot. 

Το 4gg modem εχει 2 λειτουργιες ειτε extender της υπαρχουσας συνδεσης ειτε με καρτα σημ . Ειτε μια καινουργια αναβαθμιση που αμα πεσει το δικτυο σταθερης να παρει κατευθειαν απο σημ . ( Πολυ χρησιμο )  . 

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Δημοσ.

το να εχεις 100/10 και να ανεβαζεις αρχεια και να μην μπορεις να κανεις browsing ΟΧΙ δεν ειναι φυσιολογικο

αλλο το 24/1 που μπουκωνει με την μια η γραμμη γιατι τι να κανει και αλλο 100/10
Με τι συνδεση μπαινεις, ασυρματα ή ενσυρματα, γιατι ασυρματα παιζει ρολο και το ασυρματο στο ποσα πακετα μπορει να χειριστει, ειτε ειναι Up ειτε down
αν εισαι ενσυρματο εινα αποκλειστικα προβλημα της γραμμης

Δημοσ.
Στις 22/2/2023 στις 3:23 ΜΜ, johnmegarythmos είπε

ειναι πολυ φυσικολογικο αμα χρησιμοποιει και τα 10mbs του upload κλεινει σαν γραμμη. Για αυτο λεμε 100/10 . Aμα το ενα απο τα 2 χρησιμοποιειται μειωνεται το αλλο . 

Το παρατηρω και εγω με την adsl 24 που εχω 10/1 ( ουτε καν 1mbs upload ) , βεβαια τωρα με το booster δεν εχει τυχει να το χρησιμοποιησω που δινει upload 5mbs . 

Eγω στην θεση σου οταν θα χρειαζομουνα να κανω upload αρχεια μεγαλα θα ενεργοποιουσε ενα πακετο με απεριοριστα data στην vodafone cu που εχω και θα ανεβαζα απο το δικτυο κινητης τα αρχεια που θα ποιανει πολυ μεγαλο upload απο τα 10που πιανεις τωρα με την σταθερη. Το καλο με το δικτυο κινητης ειναι αυτο αλλα επειδη ποτε δεν μπορεις να ξερεις τι ταχυτητα να εχεις διοτι δεν ξερεις τι χρηση γινεται εκεινη την στιγμη που εσυ το χρειαζεσαι . Παντως booster με 100 ρα γραμμη δεν γινεται . Εγω εχω παρει και το tiplink mr 600 4g+ και βαζω καρτα σημ οταν το χρειαζομαι ή χρησιμοποιω το smartphone ειτε με usb ( με τοπικη συνδεση για να μην χανω με wifi ) ειτε με wifi hot spot. 

Το 4gg modem εχει 2 λειτουργιες ειτε extender της υπαρχουσας συνδεσης ειτε με καρτα σημ . Ειτε μια καινουργια αναβαθμιση που αμα πεσει το δικτυο σταθερης να παρει κατευθειαν απο σημ . ( Πολυ χρησιμο )  . 

Ωραία παρατήρηση/λύση αλλά εδώ η κάλυψη της κινητής είναι οριακά εφικτή.

Θεωρώ πως υπάρχει πρόβλημα στην γραμμή ή στην διαχείρηση που κάνει το dropbox. 

Στις 22/2/2023 στις 3:47 ΜΜ, verylife78 είπε

το να εχεις 100/10 και να ανεβαζεις αρχεια και να μην μπορεις να κανεις browsing ΟΧΙ δεν ειναι φυσιολογικο

αλλο το 24/1 που μπουκωνει με την μια η γραμμη γιατι τι να κανει και αλλο 100/10
Με τι συνδεση μπαινεις, ασυρματα ή ενσυρματα, γιατι ασυρματα παιζει ρολο και το ασυρματο στο ποσα πακετα μπορει να χειριστει, ειτε ειναι Up ειτε down
αν εισαι ενσυρματο εινα αποκλειστικα προβλημα της γραμμης

Συμφωνώ και γι' αυτό το ψάχνω, μου φαίνεται παράλογο. Δεν υπάρχει θέμα στην τοπική σύνδεση, χρησιμοποιώ fritzbox, και έχω δοκιμάσει και τα δύο.

Σκέφτομαι μήπως κάτι λάθος συμβαίνει στην διαχείρηση του bandwidth από το dropbox. στα δικά του forum δεν έχω βρει παρόμοιο thread.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...