v-tidus Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μόνο σε εμένα δουλεύει μια χαρά το teams με σπάνια προβλήματα; Νομίζω μόνο καλό μπορούν να φέρουν οι βελτιώσεις, δεν χρειάζεται να είμαστε καταστροφολόγοι Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2023 από v-tidus 5
nioniosp Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Αυτο μακάρι να τα καταφέρουν να αποκτήσει ταχύτητα
kirmis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, tsofras είπε Να ευχαριστήσουμε επίσης που σταμάτησαν την υποστήριξη στο linux και τώρα είσαι υποχρεωμένος να έχεις chrome ή edge για να παίζεις με το web app . Ε ναι, ποιός ο λόγος να το υποστηρίζουν και σε Linux? Για το 2% των χρηστών? ?...
lbit Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 αν μου ελεγε καποιος πριν 10 χρονια οτι θα εχω ενα chat προγραμμα το οποιο θα καταλαμβανει ~700MBs μνημης απο τον υπολογιστη μου (οσο ενα CD δηλαδη) ολη την ωρα και θα ηταν και αργο, θα του ελεγα ... "τραβα γ@^# $ου" τωρα λεω, σε ευχαριστω Μ$ που μπορω και το τρεχω στον 3000$ υπολογιστη μου...
jim_p Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, tsofras είπε Να ευχαριστήσουμε επίσης που σταμάτησαν την υποστήριξη στο linux και τώρα είσαι υποχρεωμένος να έχεις chrome ή edge για να παίζεις με το web app . Αν καποιος εινια χρηστης teams σε windows, η αλλαγη στην οποια αναφερεται το αρθρο ισως να αφορα το toolkit με το οποιο το φτιαχνουν. Ισως λοιπον να παρατησανε το σαπιο electron και να το κανουνε πλεον με κατι αλλο, που σιγουρα θα εινια πιο αποδοτικο μιας και το electron ειναι ο πατος σε θεματα χρησης cpu και ram. Οποτε, αφου δεν υποστηριζουν πλεον το λινουξ, αρα δεν παιζει η δικαιολογια του "κοινο toolkit για ολες τις πλατφορμες" (= ατακα καποιου ms employee ή fanboy εδω στο insomnia οταν βγηκε το electron based skype και εκραξα τα χαλια του), γιατι να μην το κανουν σε κατι καλυτερο? Εγω θα γελασω αν το κανουν σε qt6, οπως εινια δηλαδη το σαπιοviber για desktop, που πρακτικα ειναι μια ιστοσελιδα ανοιγμενη στον qt web engine. p.s. Χρηστης λινουξ εδω που χρειαστηκε το teams για 1 μηνα μαθηματων. Η εφαρμογη ηταν τοσο αθλια που τα εκανα ολα απο τον browser (brave). 1
tsofras Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, jim_p είπε Αν καποιος εινια χρηστης teams σε windows, η αλλαγη στην οποια αναφερεται το αρθρο ισως να αφορα το toolkit με το οποιο το φτιαχνουν. Ισως λοιπον να παρατησανε το σαπιο electron και να το κανουνε πλεον με κατι αλλο, που σιγουρα θα εινια πιο αποδοτικο μιας και το electron ειναι ο πατος σε θεματα χρησης cpu και ram. Οποτε, αφου δεν υποστηριζουν πλεον το λινουξ, αρα δεν παιζει η δικαιολογια του "κοινο toolkit για ολες τις πλατφορμες" (= ατακα καποιου ms employee ή fanboy εδω στο insomnia οταν βγηκε το electron based skype και εκραξα τα χαλια του), γιατι να μην το κανουν σε κατι καλυτερο? Εγω θα γελασω αν το κανουν σε qt6, οπως εινια δηλαδη το σαπιοviber για desktop, που πρακτικα ειναι μια ιστοσελιδα ανοιγμενη στον qt web engine. p.s. Χρηστης λινουξ εδω που χρειαστηκε το teams για 1 μηνα μαθηματων. Η εφαρμογη ηταν τοσο αθλια που τα εκανα ολα απο τον browser (brave). Δεν ξέρω ρε μαν 3 χρόνια την χρησιμοποιώ δεν είχα ποτέ θέμα 31 λεπτά πριν, kirmis είπε Ε ναι, ποιός ο λόγος να το υποστηρίζουν και σε Linux? Για το 2% των χρηστών? ?... Για τον ίδιο λόγο που η Microsoft έβαλε υποσύστημα Linux στα Windows, για αυτό το 2% ... 1
alexx_bauer Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Προς τους χρήστες Teams: Πόσο καλό είναι το transcribe της ελληνικής γλώσσας; Είναι τόσο καλό όσο η φωνητική αναγνώριση της MS γενικά; Επίσης, γίνεται σε πραγματικό χρόνο ή μετά; Θα ήθελα μια απάντηση διότι με ενδιαφέρει, και τα πληρωνα για συνδρομή ευχαρίστως.
jim_p Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, tsofras είπε Για τον ίδιο λόγο που η Microsoft έβαλε υποσύστημα Linux στα Windows, για αυτό το 2% ... Για να ειμαστε ειλικρινεις, η ms εφτιαξε το wsl για να προσελκυσει τους προχωρημενους χρηστες που θα τρεξουν το Χ (απλο?) προτζεκτ ή (απλα?) cli tools σε ενα vm με λινουξ. Σαν αποδοση εινια χειροτερο απο native λινουξοεγκατασταση, αλλα καλυτερο απο native λυση σε windows. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2023 από jim_p
tsofras Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 55 λεπτά πριν, jim_p είπε Για να ειμαστε ειλικρινεις, η ms εφτιαξε το wsl για να προσελκυσει τους προχωρημενους χρηστες που θα τρεξουν το Χ (απλο?) προτζεκτ ή (απλα?) cli tools σε ενα vm με λινουξ. Σαν αποδοση εινια χειροτερο απο native λινουξοεγκατασταση, αλλα καλυτερο απο native λυση σε windows. Δεν είπα κάτι διαφορετικό , απλά ότι προφανώς ενδιαφέρεται για αυτό το 2% (που οκ για εμένα δεν είναι 2% αλλά να χαμε να λέγαμε)
stamy Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, v-tidus είπε Μόνο σε εμένα δουλεύει μια χαρά το teams με σπάνια προβλήματα; Νομίζω μόνο καλό μπορούν να φέρουν οι βελτιώσεις, δεν χρειάζεται να είμαστε καταστροφολόγοι δεν είπε κανείς ότι δν δουλέυει σωστά.. είπαμε ότι τραβάει πόρους απο το κάθε μηχάνημα και αυτό θα διορθώσουν.
Sorath Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, lbit είπε αν μου ελεγε καποιος πριν 10 χρονια οτι θα εχω ενα chat προγραμμα το οποιο θα καταλαμβανει ~700MBs μνημης ... Φίλε μου, το Teams δεν είναι απλά ένα chat πρόγραμμα. Στην ουσία, φέρνει σε ένα σημείο, σχεδόν όλες τις λειτουργίες του 365 , οι οποίες μόνο λίγες δεν είναι, συν οτι επιπλέον integration ή app του βάλεις. Προσωπικά δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα απο θέμα απόδοσης ή συμπεριφοράς. 2 1
gakost Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 20 ώρες πριν, v-tidus είπε Μόνο σε εμένα δουλεύει μια χαρά το teams με σπάνια προβλήματα; Νομίζω μόνο καλό μπορούν να φέρουν οι βελτιώσεις, δεν χρειάζεται να είμαστε καταστροφολόγοι Κι εγώ δεν έχω προβλήματα. Από την άλλη όμως δεν ξέρεις ο καθένας με τι προσπαθεί να το τρέξει. Μερικα πιθανά σενάρια. Παίρνει κάποιος καινούργιο laptop με ελάχιστη μνήμη και οριακό επεξεργαστή σε προσφορά 400 ευρώ και κολλάει το σύμπαν και του φταίνε όλα τα αλλά εκτός από την απόφαση του να αγοράσει το συγκεκριμένο μηχάνημα. Άλλο σενάριο έχεις το αρχαίο Core2Duo του έβαλες έναν ssd και μια τεσσάρα μνήμη και πετάει το μηχάνημα στο Ίντερνετ. Γιατί να το αλλάξεις… Η το καλύτερο αγοράζεις σε προσφορά το Optiplex που απέσυρε η μεγάλη εταιρια και κάποιος τα αγόρασε με την παλέτα τα σουλούπωσε και νομίζεις ότι έκανες την αγορά του αιώνα και οι άλλοι είναι τα κορόιδα που αγοράζουν καινούργια. Μια χαρά είναι για το γραφείο για τον καημένο υπάλληλο, να λέει και ευχαριστώ που έχει και υπολογιστή. Δεν λέω ότι είναι η σούπερ εφαρμογή αλλά χάλια δεν όπως την περιγράφουν κάποιοι.
jim_p Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δικιο εχεις. Ολες οι εφαρμογες πρεπει να ξαναγραφτουν σε electron ωστε να αναβαθμησουμε ολοι τα συστηματα μας για να μπορουμε να τρεχουμε κατι το οποιο ο dev του βαριεται (ή δεν ξερει) να το γραψει σε ενα σωστο και αποδοτικο toolkit... Ειναι επισης λογικοτατο μια εφαρμογη που εχει ενα μονο feature και κανει μια απλη δουλεια, πχ teams, skype κλπ να καταναλωνει οσους πορους καταναλωνει μια εφαρμογη επαγγελματικου επιπεδου, πχ photoshop, premiere, autocad κλπ, που κανει 2^n περισσοτερα πραγματα ή εχει 2^n περισσοτερα features πανω της... Κλασσικη απαντηση τεμπελη dev εδω "μα η Χ electron based εφαρμογη σαβουρα μου μου παιζει μια χαρα στο καθημερινο συστημα μου με τον i7 και τα 32gb ram!". Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από jim_p 1
lbit Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 5 ώρες πριν, Sorath είπε Φίλε μου, το Teams δεν είναι απλά ένα chat πρόγραμμα. Στην ουσία, φέρνει σε ένα σημείο, σχεδόν όλες τις λειτουργίες του 365 , οι οποίες μόνο λίγες δεν είναι, συν οτι επιπλέον integration ή app του βάλεις. Προσωπικά δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα απο θέμα απόδοσης ή συμπεριφοράς. Αν το βλεπεις ετσι σιγουρα και εχεις δικιο ... ignorance is a bliss (τρεξε ενα wireshark και θα δεις τι εννοω) Εγω βλεπω ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα πριν που δουλευα Slack με το Teams. Αλλα βλεπεις το Slack κοστιζει, ενω πληρωνεις ηδη για το M365 (μπορει καποιος να αποχωριστει τα diabolo-office?) ... ειναι "τζαμπα" ! what ever. 1
great Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, lbit είπε Αν το βλεπεις ετσι σιγουρα και εχεις δικιο ... ignorance is a bliss (τρεξε ενα wireshark και θα δεις τι εννοω) Εγω βλεπω ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα πριν που δουλευα Slack με το Teams. Αλλα βλεπεις το Slack κοστιζει, ενω πληρωνεις ηδη για το M365 (μπορει καποιος να αποχωριστει τα diabolo-office?) ... ειναι "τζαμπα" ! what ever. εδω υπηρχε διαφορα πριν με skype for business(lync server) πριν ερθει αυτο το καταραμενο στην ζωη μας Τo share screen ειναι πολλες φορες που θελει να κλεισεις και να ξανανοιξεις για να παιξει. Και ναι δεν το εχουν ολοι, δεν κανει τα ιδια θεματα σε ολους δεν δεν δεν. Αλλα να παρουμε το ποσοστο των επαγγελματιών που το δουλεουν αναγκαστικα σε εταιρειες, βριζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα