physics Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, babisskg είπε Σκέφτομαι μήπως κάτι δεν γίνεται σωστά , αν βάλετε την μηχανή στο Av mode , αλλάζοντας διάφραγμα από f/3.5 που είναι λογικά το μέγιστο του 18 - 55 , σε f/8 και έχοντας τον φακό στο ανώτερο άκρο δλδ τα 55mm , βλέποντας τον φακό από μπροστά , όταν πατήσετε το dof button λογικά θα δείτε τις λεπίδες του διαφράγματος να μετακινούνται , μαζί με κάποιον έστω θόρυβο ο οποίος θα γίνεται αντιληπτός και από το χέρι σας . Αν όχι ...... τότε και με έναν άλλο . Καλά , δεν έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη την φθηνή σειρά φακών της Canon , οπότε δεν θα ήθελα να πάει η μηχανή σε service μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί ότι έφταιγαν οι φακοί ας πούμε . Ο καλύτερος που έχω δει μέχρι τώρα , δες το και τα ξαναλέμε αν παραστεί ανάγκη . Δώσε έμφαση στον λόγο που το viewfinder δεν είναι τόσο χρήσιμο σε σχέση με το live view στις DSLR . Έκανα μια ακόμα δοκιμή. Σύνδεσα με usb καλώδιο την κάμερα στο pc και άνοιξα το eos utility remote view. Εκεί υπάρχει κουμπί εικονικό dof και λειτουργεί! Άρα μιλάμε για πρόβλημα είτε στο κουμπί είτε έχει γίνει κάτι corrupt στο firmware 1
pifilos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, physics είπε Έκανα μια ακόμα δοκιμή. Σύνδεσα με usb καλώδιο την κάμερα στο pc και άνοιξα το eos utility remote view. Εκεί υπάρχει κουμπί εικονικό dof και λειτουργεί! Άρα μιλάμε για πρόβλημα είτε στο κουμπί είτε έχει γίνει κάτι corrupt στο firmware Ωστόσο σε προηγούμενο post αναφέρθηκε πως το κουμπί ήταν προγραμματισμένο να λειτουργεί ως back button focus. Εφόσον λειτουργούσε έτσι έγινε κάτι μετά ; Ταπεινή μου γνώμη είναι πως αν δεν πρόκειται για κάτι ζωτικό κατά τη λήψη να μην πάει για service. Αν όμως είναι απαραίτητο πάσο, ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά. 1
babisskg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 34 λεπτά πριν, physics είπε Έκανα μια ακόμα δοκιμή. Σύνδεσα με usb καλώδιο την κάμερα στο pc και άνοιξα το eos utility remote view. Εκεί υπάρχει κουμπί εικονικό dof και λειτουργεί! Άρα μιλάμε για πρόβλημα είτε στο κουμπί είτε έχει γίνει κάτι corrupt στο firmware Χωρίς να θέλω να πω τίποτε , ένα τελευταίο βήμα , κάποιος γνωστός με φακό Canon , έστω τον κιτ 18 - 55 για μία δοκιμή . Μετά από αυτό ....... Ναι , σε εγγύηση θα την έστελνα για έλεγχο κλπ .
physics Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Το back button focus ήταν assigned σε άλλο πλήκτρο αλλά τα επανέφερα όλα στα εργοστασιακα. Έκανα και τη δοκιμή με 2 δικούς μου φακούς. Θα ψάξω να βρω από κανένα γνωστό κάποιον να δοκιμάσω και με 3ο αλλά τόσο γκαντεμιά να μη δουλεύουν 2 φακοί; 1
babisskg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, physics είπε Το back button focus ήταν assigned σε άλλο πλήκτρο αλλά τα επανέφερα όλα στα εργοστασιακα. Έκανα και τη δοκιμή με 2 δικούς μου φακούς. Θα ψάξω να βρω από κανένα γνωστό κάποιον να δοκιμάσω και με 3ο αλλά τόσο γκαντεμιά να μη δουλεύουν 2 φακοί; Έχουμε πάθει πολύ χειρότερα , αυτό θεωρείται πταίσμα ....... καλή ευκολία !
physics Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Έχουμε νέα εξέλιξη. Μετά από διαγραφή ρυθμίσεων 4-5 φορές και πάτημα του dof καμμια 100αρια φορές, πλέον λειτουργεί κανονικά! Δεν ξέρω γιατί και πως! Και λειτουργεί και στους 2 φακούς! Δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση... Θα δω πως θα πάει και θα ενημερώσω εκ νέου.. Ίσως το button να είχε κολλήσει για κάποιο λόγο και λειτουργουσε? Δεν είχε πατηθεί και πότε πριν Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2023 από physics
physics Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Συνέχεια δοκιμών.. Ποτέ λειτουργεί και πότε δεν λειτουργεί το κουμπί. Δεν έχω βρει αν το προκαλεί κάτι. Ο μόνος τρόπος που το ξεκολλάω είναι τραβώντας διαδοχικές φωτογραφίες με κρατημένο το dof. Οπότε κάποια στιγμή ξεκολλάει. Hardware η software το πρόβλημα λοιπόν? Θα επικοινωνήσω αύριο με canon να δω τη διαδικασία service μέσω εγγύησης 1
Λύση babisskg Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Λύση Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 11 ώρες πριν, physics είπε Συνέχεια δοκιμών.. Ποτέ λειτουργεί και πότε δεν λειτουργεί το κουμπί. Δεν έχω βρει αν το προκαλεί κάτι. Ο μόνος τρόπος που το ξεκολλάω είναι τραβώντας διαδοχικές φωτογραφίες με κρατημένο το dof. Οπότε κάποια στιγμή ξεκολλάει. Hardware η software το πρόβλημα λοιπόν? Θα επικοινωνήσω αύριο με canon να δω τη διαδικασία service μέσω εγγύησης Hardware πλέον , δωστην τώρα που είναι σε εγγύηση και ρώτα κιόλας αν αυτή η επέμβαση που θα κάνουν , σου δίνει το δικαίωμα επιπλέον εγγύησης σαν εργασία , μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα ......... η εκπνέει μαζί με την συνολική εγγύηση .......... για το ου μη γένοιτο .......
physics Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Επιδιορθώθηκε τελικά εντός εγγύησης με αλλαγή του κουμπιού (και πιθανότατα καλωδιοταινίας καθώς πρέπει να είναι κολλημένο το κουμπί πάνω της). Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα