physics Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Καλημέρα σε όλους. Σε Canon EOS 800D καθώς διάβαζα το manual και έψαχνα τις λειτουργίες βρήκα το πλήκτρο της προεπισκόπισης βάθους πεδίου αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί στη μηχανή μου. Δοκίμασα σε manual mode με aperture f22 (ώστε να καταλάβω τη διαφορά) αλλά δεν λειτουργεί ούτε σε live view ούτε μέσω viewfinder. Η μηχανή είναι αγορασμένη εδώ και 1.5 χρόνο αλλά είναι η πρώτη φορά που το δοκίμασα. Έχει κανείς κάποια ιδέα τι να δοκιμάσω η έχει κανείς ίδιο μοντέλο να ελέγξει την ορθή λειτουργία ; Δοκίμασα και δύο διαφορετικούς φακούς. Μήπως θα πρέπει να πάει στο service; 1
sakis444 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δεν έχω καταλάβει ποτέ τι κάνει το dof preview. 😎😂😂 Εννοώντας ότι ποτέ δεν μπόρεσα να παρατηρήσω καμμία διαφορά πέρα από ένα σκοτείνιασμα του πεδίου. Δεν ξανασχοληθηκα! Αν κάποιος μπορεί να το εξηγήσει ευπρόσδεκτο. 1
babisskg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, physics είπε Καλημέρα σε όλους. Σε Canon EOS 800D καθώς διάβαζα το manual και έψαχνα τις λειτουργίες βρήκα το πλήκτρο της προεπισκόπισης βάθους πεδίου αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί στη μηχανή μου. Δοκίμασα σε manual mode με aperture f22 (ώστε να καταλάβω τη διαφορά) αλλά δεν λειτουργεί ούτε σε live view ούτε μέσω viewfinder. Η μηχανή είναι αγορασμένη εδώ και 1.5 χρόνο αλλά είναι η πρώτη φορά που το δοκίμασα. Έχει κανείς κάποια ιδέα τι να δοκιμάσω η έχει κανείς ίδιο μοντέλο να ελέγξει την ορθή λειτουργία ; Δοκίμασα και δύο διαφορετικούς φακούς. Μήπως θα πρέπει να πάει στο service; Καλημέρα σας , όταν λέτε ότι δεν λειτουργεί , βλέπετε δλδ το ίδιο φωτεινά μέσα από το viewfinder ? Δεν σκοτεινιάζει καθόλου η εικόνα πατώντας το ? Δεν ακούγεται κανένας θόρυβος ? Μήπως άθελά σας ορίσατε άλλη λειτουργία στο συγκεκριμένο κουμπί , οπότε δεν κάνει αυτό που πρέπει ? Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2023 από babisskg
physics Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, babisskg είπε Καλημέρα σας , όταν λέτε ότι δεν λειτουργεί , βλέπετε δλδ το ίδιο φωτεινά μέσα από το viewfinder ? Δεν σκοτεινιάζει καθόλου η εικόνα πατώντας το ? Δεν ακούγεται κανένας θόρυβος ? Μήπως άθελά σας ορίσατε άλλη λειτουργία στο συγκεκριμένο κουμπί , οπότε δεν κάνει αυτό που πρέπει ? Δυστυχώς δεν σκοτεινιαζει ούτε ακούγεται ο θόρυβος που θεωρητικά θα έπρεπε. Μόνο back button focus είχα ορίσει αλλά έκανα διαγραφή των ρυθμίσεων για παν ενδεχόμενο. 1
babisskg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, physics είπε Δυστυχώς δεν σκοτεινιαζει ούτε ακούγεται ο θόρυβος που θεωρητικά θα έπρεπε. Μόνο back button focus είχα ορίσει αλλά έκανα διαγραφή των ρυθμίσεων για παν ενδεχόμενο. Άσε με να το ψάξω λίγο . Δες λίγο κι' αυτό διότι μιλάει για " reassign " της λειτουργίας ...... https://support.usa.canon.com/kb/index?page=content&id=ART168008 Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2023 από babisskg
physics Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, babisskg είπε Άσε με να το ψάξω λίγο . Δες λίγο κι' αυτό διότι μιλάει για " reassign " της λειτουργίας ...... https://support.usa.canon.com/kb/index?page=content&id=ART168008 Το είδα και αυτό και το έψαξα αλλά η δική μου μηχανή δεν έχει τέτοια ρύθμιση. Είναι dedicated button. Έψαξα και το manual αλλά δε βρήκα κάτι. Θεωρητικά θα έπρεπε να δουλεύει σε M, Av, Tv, P. Κατά τα άλλα είναι πλήρως λειτουργική μηχανή χωρίς να έχω εντοπίσει κανένα πρόβλημα. Έγινε και δοκιμή και με δεύτερο φακό αλλά δεν άλλαξε κάτι. Απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο να μη λειτουργεί ένα κουμπί το οποίο το δοκίμασα δυστυχώς 1.5 χρόνο αφού την πήρα Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2023 από physics 1
LongTom Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Είναι κάτω από το κουμπί της αλλαγής φακού, σίγουρα το πατάς καλά; Γιατί είναι μπελαλίδικο όταν την κρατάς κανονικά. Επίσης δοκίμασες σε χαμηλό φωτισμό; Εκεί δηλαδή που θα δεις ξεκάθαρα την διαφορά; Τέλος δοκίμασες μόνο το viewfinder ή είδες και την LCD; Γιατί το εγχειρίδιο της μηχανής βλέπω ότι αναφέρει ότι και στην live-view θα δεις το preview. Η ευκολότερη αλλαγή είναι να ξαναπεράσεις το τελευταίο firmware μπας και...
physics Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, LongTom είπε Είναι κάτω από το κουμπί της αλλαγής φακού, σίγουρα το πατάς καλά; Γιατί είναι μπελαλίδικο όταν την κρατάς κανονικά. Επίσης δοκίμασες σε χαμηλό φωτισμό; Εκεί δηλαδή που θα δεις ξεκάθαρα την διαφορά; Τέλος δοκίμασες μόνο το viewfinder ή είδες και την LCD; Γιατί το εγχειρίδιο της μηχανής βλέπω ότι αναφέρει ότι και στην live-view θα δεις το preview. Η ευκολότερη αλλαγή είναι να ξαναπεράσεις το τελευταίο firmware μπας και... Ναι το δοκίμασα και καταλαβαίνω ότι πατιέται κανονικά. Έχει γίνει και δοκιμή σε χαμηλό φωτισμό εξ αρχής καθώς και δοκιμή και σε live view. Είναι σαν να μην κάνει τίποτα εντελώς. Η μηχανή έχει το τελευταίο firmware το 1.1.0. Μπορώ να ξαναπεράσω το ίδιο από πάνω;
LongTom Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, physics είπε Ναι το δοκίμασα και καταλαβαίνω ότι πατιέται κανονικά. Έχει γίνει και δοκιμή σε χαμηλό φωτισμό εξ αρχής καθώς και δοκιμή και σε live view. Είναι σαν να μην κάνει τίποτα εντελώς. Η μηχανή έχει το τελευταίο firmware το 1.1.0. Μπορώ να ξαναπεράσω το ίδιο από πάνω; Εφόσον δοκίμασες τα πάντα όλα, τότε δύσκολα τα πράματα. Για το firmware, συνήθως μπορείς να κάνεις επανεγκατάσταση ως repair της τελευταίας έκδοσης. Δεν ξέρω για την μηχανή σου, αλλά θα λέει το manual ή θα υπάρχει ανάλογο νήμα στα φόρουμ της canon. Εάν πάλι δεν δεις φως, είναι θέμα επισκευής σε τεχνίτη.
babisskg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, physics είπε Το είδα και αυτό και το έψαξα αλλά η δική μου μηχανή δεν έχει τέτοια ρύθμιση. Είναι dedicated button. Έψαξα και το manual αλλά δε βρήκα κάτι. Θεωρητικά θα έπρεπε να δουλεύει σε M, Av, Tv, P. Κατά τα άλλα είναι πλήρως λειτουργική μηχανή χωρίς να έχω εντοπίσει κανένα πρόβλημα. Έγινε και δοκιμή και με δεύτερο φακό αλλά δεν άλλαξε κάτι. Απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο να μη λειτουργεί ένα κουμπί το οποίο το δοκίμασα δυστυχώς 1.5 χρόνο αφού την πήρα Καλά , για επισκευή μόνο και μόνο για το DOF button ούτε λόγος . Ούτε φυσικά για επανεγκατάσταση λογισμικού κλπ . Δεν πρόκειται για τόσο κρίσιμη λειτουργία , εκτός και το σώμα είναι μέσα στην εγγύηση . Να ρωτήσω λίγο για ποιόν / ποιούς φακούς μιλήσατε προηγουμένως .......
LongTom Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 46 λεπτά πριν, babisskg είπε Καλά , για επισκευή μόνο και μόνο για το DOF button ούτε λόγος . Ούτε φυσικά για επανεγκατάσταση λογισμικού κλπ . Δεν πρόκειται για τόσο κρίσιμη λειτουργία , εκτός και το σώμα είναι μέσα στην εγγύηση . Να ρωτήσω λίγο για ποιόν / ποιούς φακούς μιλήσατε προηγουμένως ....... Δεν είναι τίποτα το να κάνεις update την 800αρα. Απλά κατεβάζεις το patch στην CF από το επίσημο πόρταλ της Canon και το περνάς μέσω των μενού. Το βρήκα έπειτα από δευτερόλεπτα ψαξίματος και το έκανα στην 5D II με επιπλέον το magic lantern ως έξτρα ανεπίσημο. Από τα ευκολότερα πράγματα να κάνεις, βέβαια με προσοχή. 1
babisskg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, LongTom είπε Δεν είναι τίποτα το να κάνεις update την 800αρα. Απλά κατεβάζεις το patch στην CF από το επίσημο πόρταλ της Canon και το περνάς μέσω των μενού. Το βρήκα έπειτα από δευτερόλεπτα ψαξίματος και το έκανα στην 5D II με επιπλέον το magic lantern ως έξτρα ανεπίσημο. Από τα ευκολότερα πράγματα να κάνεις, βέβαια με προσοχή. Δεν ήθελα να πω πως είναι κάτι κακό , δεν είναι χρήσιμο να μπει κάποιος σε τέτοια διαδικασία για κάτι που δεν επηρεάζει άμεσα την λειτουργία του σώματος και φυσικά μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτό .
LongTom Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, babisskg είπε Δεν ήθελα να πω πως είναι κάτι κακό , δεν είναι χρήσιμο να μπει κάποιος σε τέτοια διαδικασία για κάτι που δεν επηρεάζει άμεσα την λειτουργία του σώματος και φυσικά μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτό . Δεν πειράζει ιδιαίτερα να δοκιμάσει εφόσον μπορεί να το διορθώσει. Έστω και μια στις χίλιες να είναι αξίζει. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν έχεις DSLR και όχι mirrorless και θέλεις το viewfinder να δώσει καλύτερη εικόνα. Μπορείς να ζήσεις όντως, αλλά κρίμας να μην δοκιμάσει. 1
physics Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα και πάλι. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Οι φακοί που δοκίμασα είναι ο κιτ 18-55 και ο efs 24mm f2.8 stm. Εάν υποθέσουμε ότι έχει 2 χρόνια εγγύηση είμαι εντός εγγύησης για αυτό το ψάχνω κιόλας. Αγορασμένη από μεγάλη αλυσίδα οπότε λογικά θα ισχύει η διετία έτσι δεν είναι;
babisskg Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, physics είπε Καλησπέρα και πάλι. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Οι φακοί που δοκίμασα είναι ο κιτ 18-55 και ο efs 24mm f2.8 stm. Εάν υποθέσουμε ότι έχει 2 χρόνια εγγύηση είμαι εντός εγγύησης για αυτό το ψάχνω κιόλας. Αγορασμένη από μεγάλη αλυσίδα οπότε λογικά θα ισχύει η διετία έτσι δεν είναι; Σκέφτομαι μήπως κάτι δεν γίνεται σωστά , αν βάλετε την μηχανή στο Av mode , αλλάζοντας διάφραγμα από f/3.5 που είναι λογικά το μέγιστο του 18 - 55 , σε f/8 και έχοντας τον φακό στο ανώτερο άκρο δλδ τα 55mm , βλέποντας τον φακό από μπροστά , όταν πατήσετε το dof button λογικά θα δείτε τις λεπίδες του διαφράγματος να μετακινούνται , μαζί με κάποιον έστω θόρυβο ο οποίος θα γίνεται αντιληπτός και από το χέρι σας . Αν όχι ...... τότε και με έναν άλλο . 2 ώρες πριν, LongTom είπε Δεν πειράζει ιδιαίτερα να δοκιμάσει εφόσον μπορεί να το διορθώσει. Έστω και μια στις χίλιες να είναι αξίζει. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν έχεις DSLR και όχι mirrorless και θέλεις το viewfinder να δώσει καλύτερη εικόνα. Μπορείς να ζήσεις όντως, αλλά κρίμας να μην δοκιμάσει. Καλά , δεν έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη την φθηνή σειρά φακών της Canon , οπότε δεν θα ήθελα να πάει η μηχανή σε service μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί ότι έφταιγαν οι φακοί ας πούμε . 10 ώρες πριν, sakis444 είπε Δεν έχω καταλάβει ποτέ τι κάνει το dof preview. 😎😂😂 Εννοώντας ότι ποτέ δεν μπόρεσα να παρατηρήσω καμμία διαφορά πέρα από ένα σκοτείνιασμα του πεδίου. Δεν ξανασχοληθηκα! Αν κάποιος μπορεί να το εξηγήσει ευπρόσδεκτο. Ο καλύτερος που έχω δει μέχρι τώρα , δες το και τα ξαναλέμε αν παραστεί ανάγκη . Δώσε έμφαση στον λόγο που το viewfinder δεν είναι τόσο χρήσιμο σε σχέση με το live view στις DSLR . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα