KAKADI Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 15 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Μην στεναχωριέσαι φίλος μια χαρά ξέρω πως μας βλέπουν σαν ζώα (ειδικά οι Έλληνες εφοπλιστές) πριν αρκετά χρόνια είχα μπει δόκιμος μηχανικός με τυρί τα χρήματα αλλά είδα ότι θέλανε σκλάβο και μου κόβανε τα πάντα καθώς και τις άθλιες συνθήκες μέσα στο καράβι και τέλος το ότι αν δεν είσαι απο ναυτική οικογένεια/έχεις μέσο θα είσαι για χρόνια σαν Φιλιππινέζος στον κατώτατο και θα λιώσεις και αν δεν τα παρατήσεις τότε (μετά απο αρκετά χρόνια) θα αρχίσεις να δεις σιγα σιγα το "μέλι" (που παρεμπιπτόντως στην δική μου περιορισμένη εμπειρία οι φιλιππινέζοι ήταν καλύτεροι απο τους Έλληνες πχ έμαθα πολλά (πρακτικές μεθοδολογίες συστήματα και γενικά πως δουλεύουν τα πράματα στο καράβι) απο τον 3ο μηχανικό στο πλοίο που ήταν Φιλιππινέζος και είχαμε και μια ανθρώπινη επαφή πχ μέχρι και για τις οικογένειες μας συζητούσαμε μου έφερε παραδοσιακά γλυκά που του έστελνε οι γυναίκα του κτλ ο 2ος και 1ος που ήταν Έλληνες ήταν @@ και μισά και μου συμπεριφερόταν σαν να είμαι το τσουτσέκι τους λες και ειμαι ο ψάρακας στον στρατό για να καταλάβουν και οι άλλοι για τι καταστάσεις μιλάμε και τι χαρακτήρες ο 2ος πολλές έβαζε εναν καθαριστή και λαδά -Φιλιππινέζοι που τους βλέπουν σαν μαϊμούδες εκείνοι να του τρίβουν τις πατούσες και να του κάνουν μασάζ και ήταν 2 μέτρα και βούβαλος λολ τέτοια θεάματα είχα καθημερινά λολ ή κλάψ ανάλογα πως το βλέπει κάποιος ) Εν κατακλείδι δεν είχα σκοπό έτσι και αλλιώς να το κάνω καριέρα της ζωής μου απλά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα μέσα σε 6 χρόνια να κάνω μια μικρή μπάζα (ακούγοντας σαν κορόιδο για τους μισθούς) για να ένα καλό ξεκίνημα στις ΗΠΑ αλλά τα παράτησα πράγμα που όχι μόνο δεν μετάνιωσα αλλά μου βγήκε σε πολύ καλό. Στις ελληνικές εταιρείες το έχω συναντήσει και εγώ οι φιλιππινεζοι να τυγχάνουν καλύτερης αντιμετώπισης απ τους Έλληνες. Anyway κάποια πράγματα αλλάζουν αλλά παίρνουν πολύ καιρό. Προσωπικα δεν έχω μετανιώσει για τη δουλειά που κάνω. Υπάρχει ανταμοιβή. Το πρόβλημα είναι οι συνθήκες. Με το που μπαίνεις μέσα θες 2-3 βδομαδες να συνηθίσεις. Όχι τη δουλειά. Την έλλειψη παροχών όπως είναι το Ίντερνετ. Παραγματικα λες και γυρνάς πίσω σε άλλες εποχές. θα φτιάξει κ αυτό που θα πάει. Αλλωστε τα πρώτα 100 χρόνια λένε είναι δύσκολα. Μονο ο ελον θα μας σώσει.. 😂😂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα