d4ydr33m3r Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Herald είπε Α εννοείς εκτος πριζας πέφτει κάτω από τα 30w? Οκ, απλά γενικά μου φαίνεται αδιάφορη μέτρηση, τι δουλειά θα κάνεις με laptop εκτός πριζας που να σε καίει η απόδοση? Γενικά δεν με πείθει η apple, είδα το mac book pro το 16αρι που το έχει αδερφός μου και μου φάνηκε πολύ meeeh, ειδικά για τα 3.5k που εδωσε. Είχα δίπλα ενα 14αρι των 500 ευρώ με 5600h και μέχρι και η οθόνη καλύτερη ήταν, δηλαδή wtf? Τα παντα.. Πες οτι ειμαι αρχιτεκτονας και δουλευω πανω σε ενα project εν κινησει σε 3D cad, ενας απλος techtuber που απλα θελει να φτιαξει το timeline του και να το κανει encode/export οσο ταξιδευει και δεν εχει προσβαση σε πριζα,ενας γραφιστας,designer κ.ο.κ υπαρχουν πολλοι που για αυτους ο χρονος ειναι χρημα και δουλευουν οσο μετακινουνται.. Πολλες φορες ακομη και στο αεροπλανο, υπαρχουν θεματα με την τροφοδοσια οποτε καταλαβαινεις τι διαφορα θα κανει ενα τετοιο μηχανημα.. Το λαπτοπ δεν το περνεις για να το χρησιμοποιεις μονο στην πριζα, παροτι αποτελει μια decent επιλογη για φοιτητες σε ξενωνα, για ανθρωπους γενικα που δεν μπορουν εξ ορισμου να χρησιμοποιουν desktop στην βαση τους Βασικα δεν σου μιλαω για τα λαπτοπ τους μονο ηρθε η κουβεντα εκει, σου μιλαω για τα mac mini και mac studio που ειναι πραγματικα πολυ μικρου footrpint και για επαγγελματιες που κανουν συγκεκριμενα πραγματα μπορει να ειναι σωτηρια.. Το εχει πιασει το νοημα η Apple και ξερει το target group της αλλα την σημερον ημερα ειδικα στο portable ειναι απιαστη.. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από d4ydr33m3r 1
Herald Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Τα παντα.. Πες οτι ειμαι αρχιτεκτονας και δουλευω πανω σε ενα project εν κινησει σε 3D cad, ενας απλος techtuber που απλα θελει να φτιαξει το timeline του και να το κανει encode/export οσο ταξιδευει και δεν εχει προσβαση σε πριζα,ενας γραφιστας,designer κ.ο.κ υπαρχουν πολλοι που για αυτους ο χρονος ειναι χρημα και δουλευουν οσο μετακινουνται.. Πολλες φορες ακομη και στο αεροπλανο, υπαρχουν θεματα με την τροφοδοσια οποτε καταλαβαινεις τι διαφορα θα κανει ενα τετοιο μηχανημα.. Το λαπτοπ δεν το περνεις για να το χρησιμοποιεις μονο στην πριζα, παροτι αποτελει μια decent επιλογη για φοιτητες σε ξενωνα, για ανθρωπους γενικα που δεν μπορουν εξ ορισμου να χρησιμοποιουν desktop στην βαση τους Different strokes for different folks που λέμε, απλά με τίποτα δεν θα θυσίαζα επιδόσεις στη πρίζα για να έχω επιδόσεις εκτός πριζας. Απτό link που ανέβασε πιο πάνω o atheatos το λαπιτοπι με την 4090 σε φάσεις είναι και 4 φορές πιο γρήγορο από τον m2 max. Δηλαδή ακόμα και γιαυτόν που χρειάζεται δύναμη και εκτός πριζας, θα αγόραζε κάτι τόσο πολύ πιο αργό όταν βρίσκεται σε πρίζα? 10 λεπτά πριν, atheatos είπε Μπορεί να θέλεις να επεξεργαστείς ένα video on the go. Το laptop για αυτό έχει μπαταρία . Αλλιώς παίρνεις portable desktop που στην ουσία έτσι ήταν πάντα τα gaming laptops. Ναι αλλά πόσες επιδόσεις πρέπει να θυσιάσεις όταν είσαι στη πρίζα για να έχεις καλύτερες επιδόσεις εκτός πριζας? Απτο link που ανέβασες το laptop με την mobile 4090 (που ουσιαστικά είναι 4070ti - 4080 σε desktop) είναι μέχρι και 4 φορές πιο γρήγορο σε κάποια σενάρια από τον m2 max. Είναι λίγο τρομακτικές οι διαφορές, δεν κάνει με τίποτα για main pc το macbook
atheatos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Herald είπε Different strokes for different folks που λέμε, απλά με τίποτα δεν θα θυσίαζα επιδόσεις στη πρίζα για να έχω επιδόσεις εκτός πριζας. Απτό link που ανέβασε πιο πάνω o atheatos το λαπιτοπι με την 4090 σε φάσεις είναι και 4 φορές πιο γρήγορο από τον m2 max. Δηλαδή ακόμα και γιαυτόν που χρειάζεται δύναμη και εκτός πριζας, θα αγόραζε κάτι τόσο πολύ πιο αργό όταν βρίσκεται σε πρίζα? Ναι αλλά έχει και 4 φορές μεγαλύτερη κατανάλωση…..όποτε εκτός πρίζας ειναι άχρηστο…. Τέλος πάντων το ένα είναι ο ορισμός της έννοιας laptop και το άλλο είναι ο ορισμός του portable desktop.
d4ydr33m3r Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Herald είπε Different strokes for different folks που λέμε, απλά με τίποτα δεν θα θυσίαζα επιδόσεις στη πρίζα για να έχω επιδόσεις εκτός πριζας. Απτό link που ανέβασε πιο πάνω o atheatos το λαπιτοπι με την 4090 σε φάσεις είναι και 4 φορές πιο γρήγορο από τον m2 max. Δηλαδή ακόμα και γιαυτόν που χρειάζεται δύναμη και εκτός πριζας, θα αγόραζε κάτι τόσο πολύ πιο αργό όταν βρίσκεται σε πρίζα? Προφανως και εξαρταται τις αναγκες του καθενος, ουτε προκειται ποτε να παρω εγω γιατι δεν μου χρειαζεται για αυτα που κανω. Γενικα πολυ πιο αργα δεν ειναι τα mac mini και mac studio ειδικα με τα ultra chip εχει θηριακια η Apple ψαξτο λιγο καλυτερα και θα το δεις και ειναι μεγαλο πλεονεκτημα οι encoders, το περιβαλλον και η συνεργασια του h/w με το s/w της Apple για πολλες εφαρμογες.. Δεν ειναι χαζοι πολλοι επαγγελματιες που ορκιζονται σε αυτην, κατι παραπανω θα ξερουν.. Μην σκεφτεσαι με την λογικη του desktopa εμεις ειμαστε αλλα φυντανια, εχουμε αλλο mindset και κανουμε αλλες δουλειες..Βαζουμε βγαζουμε τα καλυτερα συνεχεια και παραμετροποιουμε, ο επαγγελματιας θελει αξιοπιστια και κατι που θα δουλευει αρτια και γρηγορα χωρις πολλα πολλα.. Και που φυσικα γιατι εκει ξεκινησε η συζητηση η αυτονομια για αυτον δεν αποτελει προβλημα για να δουλευει οσο κινειται.. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από d4ydr33m3r 1
atheatos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Προφανως και εξαρταται τις αναγκες του καθενος, ουτε προκειται ποτε να παρω εγω γιατι δεν μου χρειαζεται για αυτα που κανω. Γενικα πολυ πιο αργα δεν ειναι τα mac mini και mac studio ειδικα με τα ultra chip εχει θηριακια η Apple ψαξτο λιγο καλυτερα και θα το δεις και ειναι μεγαλο πλεονεκτημα οι encoders, το περιβαλλον και η συνεργασια του h/w με το s/w της Apple για πολλες εφαρμογες.. Δεν ειναι χαζοι πολλοι επαγγελματιες που ορκιζονται σε αυτην, κατι παραπανω θα ξερουν.. Μην σκεφτεσαι με την λογικη του desktopa εμεις ειμαστε αλλα φυντανια, εχουμε αλλο mindset και κανουμε αλλες δουλειες..Βαζουμε βγαζουμε τα καλυτερα συνεχεια και παραμετροποιουμε, ο επαγγελματιας θελει αξιοπιστια και κατι που θα δουλευει αρτια και γρηγορα χωρις πολλα πολλα.. Και που φυσικα γιατι εκει ξεκινησε η συζητηση η αυτονομια για αυτον δεν αποτελει προβλημα για να δουλευει οσο κινειται.. Κάτι έχει ακουστεί για Mac Pro με pcie gpu. Αν και πάλι amd παίζει να είναι , δεν θα μου έκανε έκπληξη αν δεχόταν και nvindia. (Για να μείνουμε και on topic) 1
Herald Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, atheatos είπε Ναι αλλά έχει και 4 φορές μεγαλύτερη κατανάλωση…..όποτε εκτός πρίζας ειναι άχρηστο…. Τέλος πάντων το ένα είναι ο ορισμός της έννοιας laptop και το άλλο είναι ο ορισμός του portable desktop. Ε και το άλλο είναι άχρηστο εντός πριζας.
atheatos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, Herald είπε Different strokes for different folks που λέμε, απλά με τίποτα δεν θα θυσίαζα επιδόσεις στη πρίζα για να έχω επιδόσεις εκτός πριζας. Απτό link που ανέβασε πιο πάνω o atheatos το λαπιτοπι με την 4090 σε φάσεις είναι και 4 φορές πιο γρήγορο από τον m2 max. Δηλαδή ακόμα και γιαυτόν που χρειάζεται δύναμη και εκτός πριζας, θα αγόραζε κάτι τόσο πολύ πιο αργό όταν βρίσκεται σε πρίζα? Ναι αλλά πόσες επιδόσεις πρέπει να θυσιάσεις όταν είσαι στη πρίζα για να έχεις καλύτερες επιδόσεις εκτός πριζας? Απτο link που ανέβασες το laptop με την mobile 4090 (που ουσιαστικά είναι 4070ti - 4080 σε desktop) είναι μέχρι και 4 φορές πιο γρήγορο σε κάποια σενάρια από τον m2 max. Είναι λίγο τρομακτικές οι διαφορές, δεν κάνει με τίποτα για main pc το macbook Κανένα laptop για μένα δεν είναι main pc. Έχω το desktop μου για main pc και MacBook Pro για λαπτοπ. Και φυσικά για tablet έχω iPad. Έκαστος στο είδος του …. 1 λεπτό πριν, Herald είπε Ε και το άλλο είναι άχρηστο εντός πριζας. Όπως νομίζεις. Αν για σένα τα laptop πρέπει να είναι portable desktop τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε. 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, atheatos είπε Κανένα laptop για μένα δεν είναι main pc. Έχω το desktop μου για main pc και MacBook Pro για λαπτοπ. Και φυσικά για tablet έχω iPad. Έκαστος στο είδος του …. Και εγω iPad Pro 2018 εχω αλλα μαλλον θα παω σε Tab S8 Ultra τωρα λογω καλυτερου form factor για multimedia consumption και οθοναρας,πλεον εχουν πολυ καλο SoC και οχι τα ρεταλια και δινουν και 4 χρονια updates.. Samsung ετσι να αναψουν λιγο τα αιματα και να φτιαξω και το ecosystem με το S23U μου 😛 lol Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από d4ydr33m3r
atheatos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, d4ydr33m3r είπε Και εγω iPad Pro 2018 εχω αλλα μαλλον θα παω σε Tab S8 Ultra τωρα λογω καλυτερου form factor για multimedia consumption και οθοναρας Samsung ετσι να αναψουν λιγο τα αιματα και να φτιαξω και το ecosystem με το S23U μου 😛 lol Samsung έχω το flip 3 και θεωρώ κορυφαία την Samsung στα κινητά αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί . Από εκεί και ύστερα το ecosystem της είναι για γέλια. Προσωπική άποψη. 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, atheatos είπε Κάτι έχει ακουστεί για Mac Pro με pcie gpu. Αν και πάλι amd παίζει να είναι , δεν θα μου έκανε έκπληξη αν δεχόταν και nvindia. (Για να μείνουμε και on topic) Παρακολουθω τον Vadim τον καμμενο με Apple οτι ειναι να βγει θα το παρουσιασει εκτενως, παροτι slightly biased κανει καλη δουλεια για να ξεκοκκαλιζει τo Apple h/w 2 λεπτά πριν, atheatos είπε Samsung έχω το flip 3 και θεωρώ κορυφαία την Samsung στα κινητά αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί . Από εκεί και ύστερα το ecosystem της είναι για γέλια. Προσωπική άποψη. Καλα τι ecosystem μονο με ταμπλετ,κινητο και ακουστικα τλπ ναι αν εχει κατι η Apple ειναι αυτο.. /offtopic mode off 1
Herald Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Και εγω iPad Pro 2018 εχω αλλα μαλλον θα παω σε Tab S8 Ultra τωρα λογω καλυτερου form factor για multimedia consumption και οθοναρας,πλεον εχουν πολυ καλο SoC και οχι τα ρεταλια και δινουν και 4 χρονια updates.. Samsung ετσι να αναψουν λιγο τα αιματα και να φτιαξω και το ecosystem με το S23U μου 😛 lol Zenfone 9 μόνο 😎 Ήμουνα έτοιμος για fold 4 αλλά η χαράδρα στη μέση είναι meeeeh Είμαστε ontopic? Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από Herald 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Herald είπε Zenfone 9 μόνο 😎 Ήμουνα έτοιμος για fold 4 αλλά η χαράδρα στη μέση είναι meeeeh Vivo X fold αν και το s/w της Samsung δεν υπαρχει για foldable..
atheatos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Ταξιδεύω συχνά με αεροπλάνο και μόλις τώρα μου ήρθε στο μυαλό ,η εικόνα κάποιου που προσπαθεί να βάλει στην πρίζα που είναι στο κάθισμα το λαπτοπ με την 4090….😶 Εχουν να πεσουν ασφάλειες στην καμπίνα των επιβατών που θα πάνε σύννεφο….🙄 ΝΟΤ bad. Φορητοί υπολογιστές με ή χωρίς μπαλαντέζα θα έπρεπε να είναι ο τίτλος αλλά τέλος πάντων….
Nera1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Αν χρειάζεσαι αυτα τα 2-3 πράγματα που κάνει το chromebook της Απλ.. ικανοποιητικά για την κατανάλωση που έχει,και δε σε απασχολεί να πληρώσεις το πριμιουμ για αυτο το niche προϊόν, είναι καλύτερο από ενα x86 σύστημα. Πως είναι αυτα τα ειδικευμένα μηχανακια για mining;Που ειναι καλύτερα απο x86 και gpu,μόνο για mining; Ε,αυτό..
atheatos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 55 λεπτά πριν, Nera1 είπε Αν χρειάζεσαι αυτα τα 2-3 πράγματα που κάνει το chromebook της Απλ.. ικανοποιητικά για την κατανάλωση που έχει,και δε σε απασχολεί να πληρώσεις το πριμιουμ για αυτο το niche προϊόν, είναι καλύτερο από ενα x86 σύστημα. Πως είναι αυτα τα ειδικευμένα μηχανακια για mining;Που ειναι καλύτερα απο x86 και gpu,μόνο για mining; Ε,αυτό.. Για asic μιλάς. Αυτό. Τώρα ξέρεις. Από αυτά που έγραψες έχεις ακόμα πολλά να μάθεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα