White_Cat Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Αγαπητοί φίλοι, Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθεί τελικά ο πανελλαδικός γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τη στελέχωση του δημοσίου τομέα. Απ' ό,τι βλέπω υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς έχουν υποβληθεί συνολικά περίπου 108.000 αιτήσεις. Αν και είμαι ένας ταπεινός άσπρος γάτος, στο διαγωνισμό αυτό έχω τη χαρά και την τύχη να μετέχω κι εγώ, ελπίζοντας να πετύχω μια αρκετά καλή βαθμολογία. Αφού ευχηθώ κατ' αρχήν καλή επιτυχία σε όλους τους εξεταζόμενους, θα ήθελα γενικά τις απόψεις σας για το διαγωνισμό και κυρίως για την έκταση ή τη δυσκολία της ύλης. Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν εξ αρχής ότι δεν υπήρχε -ούτε υπάρχει- κάποιο βιβλίο που να καλύπτει όλη την ύλη. Έπειτα θεωρώ την έκταση της ύλης απίστευτα μεγάλη. Έτσι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός στα τέλη Νοέμβρη του 2022 κι άρχισα να διαβάζω εντατικά, ψάχνω σχετική βιβλιογραφία από 'δω κι από 'κει. Θα ήθελα επίσης τη γνώμη σας για το ποιο από τα δύο τέστ είναι το πιο δύσκολο. Για μένα, δυσκολότερο φαίνεται το τεστ γενικών γνώσεων, καθώς εκεί μπορούν να ρωτήσουν, λίγο ως πολύ, ο,τιδήποτε. Καλή επιτυχία σε όλους με το πιο μελωδικό μου νιαούρισμα !!!!! Σας ευχαριστώ, Ο Άσπρος Γάτος 1
alfaeffe Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, White_Cat είπε Αγαπητοί φίλοι, Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθεί τελικά ο πανελλαδικός γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τη στελέχωση του δημοσίου τομέα. Απ' ό,τι βλέπω υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς έχουν υποβληθεί συνολικά περίπου 108.000 αιτήσεις. Αν και είμαι ένας ταπεινός άσπρος γάτος, στο διαγωνισμό αυτό έχω τη χαρά και την τύχη να μετέχω κι εγώ, ελπίζοντας να πετύχω μια αρκετά καλή βαθμολογία. Αφού ευχηθώ κατ' αρχήν καλή επιτυχία σε όλους τους εξεταζόμενους, θα ήθελα γενικά τις απόψεις σας για το διαγωνισμό και κυρίως για την έκταση ή τη δυσκολία της ύλης. Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν εξ αρχής ότι δεν υπήρχε -ούτε υπάρχει- κάποιο βιβλίο που να καλύπτει όλη την ύλη. Έπειτα θεωρώ την έκταση της ύλης απίστευτα μεγάλη. Έτσι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός στα τέλη Νοέμβρη του 2022 κι άρχισα να διαβάζω εντατικά, ψάχνω σχετική βιβλιογραφία από 'δω κι από 'κει. Θα ήθελα επίσης τη γνώμη σας για το ποιο από τα δύο τέστ είναι το πιο δύσκολο. Για μένα, δυσκολότερο φαίνεται το τεστ γενικών γνώσεων, καθώς εκεί μπορούν να ρωτήσουν, λίγο ως πολύ, ο,τιδήποτε. Αγαπητε Ασπρε Γατε, θα ηθελα να σου ευχηθω καλη επιτυχια και να εχεις οπως λες τη χαρά και την τύχη να πετύχεις μια αρκετά καλή βαθμολογία. Η υλη των γενικων γνωσεων ειναι δημοσιευμένη και υπαρχουν βιβλια και σημειωσεις που την καλυπτουν. 8 λεπτά πριν, White_Cat είπε Καλή επιτυχία σε όλους με το πιο μελωδικό μου νιαούρισμα !!!!! Σας ευχαριστώ, Ο Άσπρος Γάτος Σου αφιερωνω το πιο γλυκο μου αφεψημα, φιλικα, το ταπεινο χαμομηλακι.
qwertyuiop2 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Είναι διαγωνισμός που για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους αποτρέπει την παπαγαλία και την αποστήθιση, ζητώντας σπιρτόζο και διαβασμένο κόσμο (ή γάτο, we are all valid). Για μένα είσαι καλά καλυμμένος αν διαβάσεις πολιτική οικονομία, δημόσια οικονομικά από 2 καλά ακαδημαϊκά βιβλία του είδους και τις 3-4 βοηθητικές πηγές που έχει ανεβάσει ο ίδιος ο ΑΣΕΠ για ψηφιοποίηση, δημοσιοϋπαλληλικά στοιχεία, συνταγματικά ζητήματα. Για τις λειτουργίες οργάνων Ε.Ε. βοηθάει πολύ η wiki, καθώς πιστεύω δε θα βάλουν τα πιο "τεχνικά" και δύσκολα σημεία. Όσον αφορά το άλλο σκέλος, έχει να κάνει με το iq σου (αριθμητικά) και με τη γενικότερη παιδεία σου (scenarios). ΟΣΟ και να προπονηθείς, αν δεν είσαι... γάτος, το πολύ να σώσεις 4-5 ερωτήσεις σε σχέση με αυτές που θα έχανες αν πήγαινες τελείως απροπόνητος. Έχω μπει για πλάκα στα γκρουπς του φβ και κάνουν ένα σωρό ηλίθιες ερωτήσεις άνθρωποι που τους φαίνεται από το φβ προφίλ, τη φάτσα και τα ποστς, ότι δεν πρόκειται να βγάλουν 55/100 σε αυτή τη δοκιμασία ούτε ο Απόστολος Παύλος ο ίδιος να κατέβει να τους κάνει ιδιαίτερα. Κάποιος με βασική παιδεία, υψηλή ευφυΐα, μέτρια σχέση με τις θεματικές ενότητες γνώσεων (οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμονας, νομικός) και 2 βδομάδες διάβασμα, μπορεί να πάρει τη βάση και να είναι επιτυχών, ακόμα κι αν εν τέλει δε διοριστεί ποτέ.
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Πολλά ακούω τελευταία για αυτούς τους διαγωνισμούς. Είναι σαν κάτι τεστ δεξιοτήτων που ήταν μοριοδοτουμενα και τα έδινες παλιά; Τα θυμάμαι στα μέσα του 2000 αυτά. Οι διαγωνισμοί αυτοί δινουν μόρια ανάλογα τον βαθμό που θα συγκεντρώσεις; 1
ant_ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Η περιρρεουσα ατμοσφαιρα δειχνει οτι θα βαλουν ευκολα θεματα(ηδη δεν βαλαν αρνητικη βαθμολογια ενω ειχαν δικαιωμα) και λογω εκλογων Δεν ειναι και ασχημο να εχεις 70-80.000 ατομα(που θα ψηφισουν 1 μηνα μετα..)που να ειναι "επιτυχοντες" και να εχουν την ελπιδα οτι θα διοριστουν και να εισαι εσυ η κυβερνηση που τους το εδωσες αυτο Βεβαια τα ευκολα θεματα ειναι δωρον αδωρον(εκτος αν υπαρχει δυνατοτητα να κρατησεις την βαθμολογια σου και μετα τον επομενο γραπτο διαγωνισμο)αφου το αποτελεσμα θα ειναι οι βασεις που θα δινουν θεση να ανεβουν
Gilmaru Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Γνωρίζει κάποιος κάτι σε σχέση με τον αριθμό των ερωτήσεων και τον χρόνο που θα έχουμε; Επίσης σε σχέση με το αν επιτρέπονται ρολόγια (απλά αναλογικά ή/και ψηφιακά, όχι smartwatch). Έχει κάποιος εικόνα από προηγούμενους διαγωνισμούς στο περίπου; Υπήρχε πίεση χρόνου;
MajinBu Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Ενημερώνω εκ των υστέρων για άτομα που ίσως ενδιαφέρεσαι. Πρώτο μέρος 100 ερωτήσεις, 2 ώρες και 45 λεπτά χρόνος. Δεύτερο μέρος(κατόπιν δίωρου διαλείμματος περίπου) 80 ερωτήσεις, 2 ώρες και 45 λεπτά χρόνος. Απλά αναλογικά και ψηφιακά ρολόγια επιτρέπονται. Τηλέφωνα υποχρεωτικά κλειστά, έξυπνα ρολόγια στην τσάντα.
alan2 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δώθηκε +30 λεπτά παράταση μετά τη διόρθωση στο πρώτο μέρος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα