Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Μένω σε ιδιόκτητη μεζονέτα στο οικόπεδο της οποίας έχω και έναν διάδρομο που χρησιμοποιώ σαν παρκινγκ. Τίποτα δεν είναι κοινόχρηστο, όλα είναι στο δικό μου οικόπεδο. Στην φωτογραφία δείχνω το τέλος του διαδρόμου το οποίο συνορεύει με το οικόπεδο του πίσω από μένα (άφαντος, σχεδόν εγκαταλελημένο) και με του πίσω-δεξιά.

Ήθελα να ρωτήσω, αν κανείς γνωρίζει. Αν πω να βάλω 3 βέργες και να σηκώσω πλέγμα πάνω στο κάγκελο (κόκκινο πλαίσιο στην φωτό) είναι κάτι που πρέπει να βγάλω κάποιου είδους οικοδομική άδεια;

Θέλω να το κάνω και για ασφάλεια αλλά και για το γεγονός ότι όταν βγάζω τον σκύλο στην αυλή, φοβάμαι μην πηδήξει το κάγκελο και πάει δίπλα/πίσω, γιατί είναι πολύ κοντό.

image.jpeg.2154706b2201509cd38622c791d6436a.jpeg

Δημοσ.

έκανα πρόσφατα κάτι αντίστοιχο χωρίς άδεια. μίλησα με τον γείτονα και μοιραστήκαμε το κόστος.

όπως τα λες, με τον πίσω μην ασχοληθείς καν. χάρη θα του κανείς αν το πληρώσεις όλο από την τσέπη σου.

με τον δεξιά, πρέπει να μιλήσετε, ακόμα και αν προτίθεσαι να αναλάβεις όλο το κόστος.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι θέμα για το ποιός θα το κάνει. Πιθανότατα να το κάνω εγώ και να το επωμιστώ. Αυτό που με καίει είναι η άδεια, μην τυχόν και χρειάζεται. Προτίθεμαι βέβαια να κάνω κάτι αρκετά πρόχειρο, ίσως και ιδιοκατασκευή (έχω εργαλεία και ερασιτεχνική εμπειρία)

Δημοσ.

Χμ... Σκέψου πως θα το αναφέρεις στον γείτονα (και πως θα το φτιάξεις) γιατί εαν βάλεις οτιδήποτε, δίνεις πάτημα για εύκολη πρόσβαση στο μπαλκόνι του. Πες του να βάλεις κάγκελα γυρισμένα προς τα εσένα η τελοσπάντων να βρείτε κάποιον τρόπο ώστε να γίνει πιο δύσκολα προσβάσιμο το μπαλκόνι. Οχι πιο εύκολα....

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, filip123go είπε

Χμ... Σκέψου πως θα το αναφέρεις στον γείτονα (και πως θα το φτιάξεις) γιατί εαν βάλεις οτιδήποτε, δίνεις πάτημα για εύκολη πρόσβαση στο μπαλκόνι του. Πες του να βάλεις κάγκελα γυρισμένα προς τα εσένα η τελοσπάντων να βρείτε κάποιον τρόπο ώστε να γίνει πιο δύσκολα προσβάσιμο το μπαλκόνι. Οχι πιο εύκολα....

Το πίσω δεξιά μπαλκόνι, έτσι πως φαίνεται στην φωτογραφία, δεν εμπλέκεται. Η προοπτική το κάνει να φαίνεται έτσι, αλλά εκείνο το μπαλκόνι συνορεύει με το οικόπεδο του πίσω μου. Εξάλλου πλέγμα σκέφτομαι να βάλω, δεν είναι επικίνδυνο το πλέγμα για να το χρησιμοποιήσει κάποιος σαν "βατήρα".

Δημοσ.

Βασικα αυτο το μπαλκονι ειναι τοσο χαμηλα που με μια σκαλα ανεβαινει οποιοσδηποτε, με ή χωρις πλεγμα, δε νομιζω οτι το πλεγμα θα εκανε καμια διαφορα (διευκολυνση), μαλλον ο διπλανος θα πρεπει να λαβει τα δικα του μετρα για προστασια απο εισβολεις... Ισως αν το συζητησετε να μπορειτε να βρειτε μια λυση που θα βολευει και τους δυο, τον καθενα για τους δικους του λογους, και να μοιραστειτε και το κοστος. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, aXer είπε

Καλησπέρα

Μένω σε ιδιόκτητη μεζονέτα στο οικόπεδο της οποίας έχω και έναν διάδρομο που χρησιμοποιώ σαν παρκινγκ. Τίποτα δεν είναι κοινόχρηστο, όλα είναι στο δικό μου οικόπεδο. Στην φωτογραφία δείχνω το τέλος του διαδρόμου το οποίο συνορεύει με το οικόπεδο του πίσω από μένα (άφαντος, σχεδόν εγκαταλελημένο) και με του πίσω-δεξιά.

Ήθελα να ρωτήσω, αν κανείς γνωρίζει. Αν πω να βάλω 3 βέργες και να σηκώσω πλέγμα πάνω στο κάγκελο (κόκκινο πλαίσιο στην φωτό) είναι κάτι που πρέπει να βγάλω κάποιου είδους οικοδομική άδεια;

Θέλω να το κάνω και για ασφάλεια αλλά και για το γεγονός ότι όταν βγάζω τον σκύλο στην αυλή, φοβάμαι μην πηδήξει το κάγκελο και πάει δίπλα/πίσω, γιατί είναι πολύ κοντό.

image.jpeg.2154706b2201509cd38622c791d6436a.jpeg

Αν βάλεις σιδεριά δεν θα «πατιέται» το μπαλκόνι;

Δημοσ.

Για 3 βέργες δεν πιστεύω να κινηθεί ολόκληρος ο πολεοδομικός μηχανισμός του δήμου σου προς διασφάλιση της νομιμότητας 🤣

Συνεννοηθειτε με τους γείτονες στα πλαίσια της αρμονικής γειτνίασής σας και προχωρα στην κατασκευή. 

• Like 3
Δημοσ.

δεν ειναι δομικη παρεμβαση και αμφιβαλλω αν ειναι μονιμη κατασκευη οπως οριζει ο κανονισμος. Αρα κανε οτι θες.

Αν οπως γραφτηκε η πολεοδομια ασχολιοταν με αυτο μετα θα συνεχιζε και με τα πανια/καλαμοτες που βαζουν στα μπαλκονια/βεραντες, με τους ψηλους φρακτες που βαζουν οι "επωνυμοι" κτλ

• Like 1
Δημοσ.

Προσοχή σε αυτό το σημείο, μην γίνει 'πάτημα' για να πηδήξουν στο μπαλκόνι. Μίλα και με αυτόν που έχει το μπαλκόνι, αν θέλει να τσοντάρει στην ενισχυση του.

image.png.c3272f8c36857db620354ec5a8c21d01.png

Δημοσ.

ουτε καν θα σκεφτομουνα να ρωτησω κανεναν. δεν βαζεις καλύτερα καλαμιες χοντρες που τις πουλάνε ετοιμες. τις πιανεις με tie wrap στο καγκελο και εισαι ετοιμος σε 5 λεπτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...