Dimos D Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπερα.Μιας και δεν βρηκα παρομοιο θεμα ανοιγω καινουριο.Αντιμετοπιζω το εξης προβλημα.Εχω πραγματοποιησει αγορα στο ASOS μεσω paypal με την χρεωστικη μου καρτα (Πειραιως).Τα προιοντα επιστραφηκαν και μου εκαναν επιστροφη χρηματων παλι μεσω paypal.Το προβλημα ειναι οτι η επιστροφη φαινεται σαν τραπεζικο εμβασμα με αποτελεσμα η τραπεζα να μου κρατησει προμηθεια.Εχει αντιμετωπισει κανεις αλλος αυτο το προβλημα;Οι επιστροφες χρηματων μεσω paypal φαινονται αποστελονται παντα σαν εμβασμα;
NikosKallithea Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Dimos D είπε Καλησπερα.Μιας και δεν βρηκα παρομοιο θεμα ανοιγω καινουριο.Αντιμετοπιζω το εξης προβλημα.Εχω πραγματοποιησει αγορα στο ASOS μεσω paypal με την χρεωστικη μου καρτα (Πειραιως).Τα προιοντα επιστραφηκαν και μου εκαναν επιστροφη χρηματων παλι μεσω paypal.Το προβλημα ειναι οτι η επιστροφη φαινεται σαν τραπεζικο εμβασμα με αποτελεσμα η τραπεζα να μου κρατησει προμηθεια.Εχει αντιμετωπισει κανεις αλλος αυτο το προβλημα;Οι επιστροφες χρηματων μεσω paypal φαινονται αποστελονται παντα σαν εμβασμα; Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτο επειδή χρησιμοποίησες χρεωστική
Dimos D Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δεν εχω καταλαβει αν οι επιστροφες μεσω paypal φαινονται παντα ως εμβασμα στην τραπεζα ή απλα ετυχε;Δηλαδη σε ολους που πληρωνουν με χρεωστικη μεσω paypal στις επιστροφες χρεωνονται;
NikosKallithea Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Dimos D είπε Δηλαδη σε ολους που πληρωνουν με χρεωστικη μεσω paypal στις επιστροφες χρεωνονται Ναι
jkoukos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Σε Εθνική και Πειραιώς τα εισερχόμενα εμβάσματα έως 15€ είναι δωρεάν χωρίς προμήθεια.
Dimos D Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Αν πληρώσω μέσω λογαριασμού PayPal αντί μέσω χρεωστικής και η επιστροφή γίνει στον λογαριασμό και έπειτα τα βάλω στην τράπεζα μπορώ να γλυτωσω το έμβασμα ;
NikosKallithea Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Dimos D είπε Αν πληρώσω μέσω λογαριασμού PayPal αντί μέσω χρεωστικής και η επιστροφή γίνει στον λογαριασμό και έπειτα τα βάλω στην τράπεζα μπορώ να γλυτωσω το έμβασμα ; Οχι δεν γλυτώνεις. Βαλε μια πιστωτική, προπληρωμή ή ρεβολουτ οτι προτιμάς
jkoukos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Dimos D είπε Αν πληρώσω μέσω λογαριασμού PayPal αντί μέσω χρεωστικής και η επιστροφή γίνει στον λογαριασμό και έπειτα τα βάλω στην τράπεζα μπορώ να γλυτωσω το έμβασμα ; Τα γλυτώνεις αν τα σπάσεις σε εμβάσματα των 15€, όπως έγραψα παραπάνω στις δύο τράπεζες. Προσοχή! Βλέπω ότι από 1/1/2023 η Πειραιώς άλλαξε πολιτική και έχει προμήθεια από το πρώτο ευρώ. Στην Εθνική ισχύει προμήθεια πάνω από τα 15€ όπως ήδη ανέφερα και στην Eurobank πάνω από 20€. Σήμερα μόνον αυτές οι δύο έχουν μηδενική προμήθεια έως κάποιου ποσού εισερχόμενου εμβάσματος.
NikosKallithea Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, jkoukos είπε Τα γλυτώνεις αν τα σπάσεις σε εμβάσματα των 15€, όπως έγραψα παραπάνω στις δύο τράπεζες. Μην γράφετε ότι διαβάζεται απο εδω και απο εκεί, τι να σπάσει σε εμβάσματα, εδω μιλάμε για επιστροφές απο αγορές μέσω ππ, refund δηλαδή 1 1
jkoukos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σε παρακαλώ δες σε ποιο ακριβώς ερώτημα του φίλου απάντησα. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από jkoukos
NikosKallithea Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, jkoukos είπε Σε παρακαλώ δες σε ποιο ακριβώς ερώτημα του φίλου απάντησα. Βλεπω και δεν υπάρχει τιποτα να σπάσει εδω, στο λέω καλοπροαίρετα γιατι είσαι απο τα μέλη που εκτιμώ Η πληρωμή μεσω ππ και με τον συνδεμένο λογαριασμό, σημαινει οτι η επιστροφή θα γινει και παλι στην ελληνική τράπεζα και οχι στο μπαλανς του ππ οπότε Τζιφός 1
jkoukos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Όχι φίλε. Το PayPal επιστρέφει τα χρήματα πάντα στον λογαριασμό από τον οποίο έγινε η αγορά. Το ερώτημα του φίλου είναι απλό. Αν η πληρωμή γίνει από το διαθέσιμο ποσό στον λογαριασμό του PayPal (άρα καμία σχέση χρεωστική, πιστωτική και τράπεζα και το αναφέρει) και με το refund επιστραφεί σε αυτόν το χρηματικό ποσό, μεταφέροντάς το στον τραπεζικό του λογαριασμό θα έχει προμήθεια; Εσύ τι λες; Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από jkoukos 1
vs_skg Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Βλεπω και δεν υπάρχει τιποτα να σπάσει εδω, στο λέω καλοπροαίρετα γιατι είσαι απο τα μέλη που εκτιμώ Η πληρωμή μεσω ππ και με τον συνδεμένο λογαριασμό, σημαινει οτι η επιστροφή θα γινει και παλι στην ελληνική τράπεζα και οχι στο μπαλανς του ππ οπότε Τζιφός λάθος
Dimos D Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Λοιπον το εψαξα λιγο παραπανω το θεμα και το προβλημα ειναι οτι μου επεστρεψαν τα χρηματα ως τραπεζικο εμβασμα ενω επρεπε να μου τα επιστρεψουν ως αντιλογισμος αγορας.Επικοινωνησα με ASOS και μου ειπαν οτι κανονικα τα επιστρεφουν ως αντιλογισμο και οχι ως τραπεζικο εμβασμα και οτι θα μου στειλουν email ενημερωσης σχετικα με το τι εχει γινει. 1
user2163 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Στην Paypal οι επιστροφές γίνονται πάντα στο μέσο πληρωμής. Σε περίπτωση πληρωμής μέσω τραπεζικού λογαριασμού (sepa direct debit για εμάς του Ε.Ο.Χ.) η επιστροφή γίνεται πίσω στον τραπεζικό λογαριασμό και λογίζεται ως έμβασμα στις τράπεζες και φυσικά ισχύουν οι προμήθεις εισερχόμενου SEPA. Σε περίπτωση πληρωμής από το balance, απλά πάει στο balance του paypal στο αντίστοιχο νόμισμα που γίνεται η επιστροφή χωρίς προμήθειες. Σε περίπτωση κάρτας (πιστωτικής, χρεωστικής η προπληρωμένης) πάνε πίσω στην κάρτα και όχι αυτά δεν λογίζονται σαν έμβασμα και δεν ισχύουν οι χρεώσεις εμβάσματος. Μερικές τράπεζες χρεώνουν πιστώσεις σε ορισμένες κάρτες εμπειρικά ξέρω ότι η Πειραιώς έχει χρέωση στις πιστωτικές μόνο για πιστώσεις, σε χρεωστικές καμία τράπεζα δεν έχει χρεώσεις εκτός αν είναι σε άλλο νόμισμα. Επίσης το να γίνεται χρέωση με χρεωστική κάρτα και επιστροφή σε λογαριασμό δεν γίνεται, δεν γνωρίζει το PayPal τι λογαριασμό έχεις συνδέσει εσύ στην χρεωστική σου κάρτα. Μπορείς να μας βγάλεις ένα screenshot από τη συναλλαγή στο PayPal κρύβοντας τις ευαίσθητες πληροφορίες για να ξεκαθαρίσουμε τι έγινε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα