skoil_elikikou Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, αν και 1ο ποστ, έχω περάσει αρκετές ώρες διαβάζοντας αντίστοιχα θέματα (και άλλα) αλλά δεν βρήκα κάτι που να απαντά στις ερωτήσεις που έχω , εξού και το thread. Αν οι mods πιστεύουν ότι πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη κατηγορία, παρακαλώ ας πράξουν δεόντως. Σε γενικές γραμμές , υπάρχουν 3 όροφοι, σε 2 απο τους οποίους θέλω να φτασει τηλεφωνία και data μεσω UTP (ενα για τον εναν όροφο και ενα για τον αλλο - ο τριτος δεν προέχει τωρα). Τα καλώδια ξεκινάνε από το ιδιο σημείο (αποθήκη) αλλά δεν μιλαμε για δομημένη καλωδίωση ή τοπολογία αστέρα. Απλά καταλήγουν σε καποιες πρίζες.. Προσπάθησα να δώσω όσο πιο πλήρεις πληροφορίες γίνεται και εφτιαξα τα επισυναπτόμενα σκαριφηματα όπου αναλύω και το πρόβλημα - τι θέλω να κανω, τι πλανο θα ακολουθήσω και τι προβλήματα αντιμετωπιζω προς το παρόν με τις αντιστοιχες ερωτησεις. Είναι το πλάνο εφικτό έτσι όπως το σκέφτηκα? Υπάρχει πιο αποδοτικός τρόπος για να επιτευχθει το ζητούμενο; (πλην της εξ. γραμμής) Οτι ιδέες /απαντήσεις έχετε στις ερωτήσεις , καλοδεχούμενες! Οι ερωτήσεις γίνονται για να μάθω και κάτι παραπάνω και να δοκιμάσω τη κατανόηση (και μη) μου σε ότι έχω διαβάσει. Το θέμα δεν έιναι να μην έρθει ηλεκτρολόγος , (που θα έρθει αν χρειαστεί φυσικά) , αλλά θα προτιμούσα να το δοκιμάσω (ότι μπορώ) μόνος μου πρώτα (ετσι και για την χαρά του πράγματος) Οποια βοήθεια - συλλογισμός , ευπρόσδεκτη/ος! Ευχαριστω Page 2 of 3.pdf Page 1 of 3.pdf Page 3 of 3.pdf Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από skoil_elikikou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Ας ξεκινήσουμε απο τα απλα Αν καθε utp ξεκινα απο την αποθηκη και καταλήγει στους οροφους τοτε στην αποθηκη καταργείς τις πριζες και βαζεις ενα switchακι, μετα ειναι ευκολα τα πράγματα για τους οροφους. Τωρα αν δεν βρίσκεις σημα ρευμα οπως λες σε κάποιες πρίζες απο εδω βοηθεια δεν γίνεται να δεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skoil_elikikou Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Ευχαριστώ Νίκο για την απάντηση. Κατάλαβα, Switch + τερματισμός απλά τα UTP με κλιπς. Μιας και αναφέρθηκε, έχεις να προτείνεις κάποιο έτσι απλο και αξιόπιστο switch? Στο διαταύτα, δοκίμασα αλλο ζεύγος του UTP B σε μάτιση με τη γραμμή του ΟΤΕ και δεν δίνει σήμα στην αλλή ακρη του UTP Β - πρίζα 1 (2ος οροφος) ..μόνο το ζεύγος μπλε/ασπρο-μπλε φαίνεται να παρουσιάζει συνέχεια. Εγκεφαλος ο ηλεκτρολογος😕. τελος πάντων. Με τούτα και με κείνα , ή νέα γραμμή λοιπόν ή καποιο δίκτυο wifi mesh. υγ. αληθεια, ενημερωτικά το wifi σαν σήμα ειναι καλύτερα να προέρχεται απο κάτω προς τα πάνω? λειτουργεί σαν σε διαταξη 'ομπρέλα' το σήμα δηλάδη(ας πουμε) Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lneam Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, skoil_elikikou είπε υγ. αληθεια, ενημερωτικά το wifi σαν σήμα ειναι καλύτερα να προέρχεται απο κάτω προς τα πάνω? λειτουργεί σαν σε διαταξη 'ομπρέλα' το σήμα δηλάδη(ας πουμε) εγω νομιζω πως αυτες οι κεραιες ειναι γενικης χρησης και το σημα ειναι σφαιρικης εκπομπης 360 μοιρες στο κενο δηλ. χωρις εμποδια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 On 20/02/2023 at 17:38, skoil_elikikou said: Στο διαταύτα, δοκίμασα αλλο ζεύγος του UTP B σε μάτιση με τη γραμμή του ΟΤΕ και δεν δίνει σήμα στην αλλή ακρη του UTP Β - πρίζα 1 (2ος οροφος) ..μόνο το ζεύγος μπλε/ασπρο-μπλε φαίνεται να παρουσιάζει συνέχεια. Εγκεφαλος ο ηλεκτρολογος😕. τελος πάντων πρεπει να βρεις που εχουν γινει οι ματισεις για να δωσεις συνεχεια σε ολο το utp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα