Προς το περιεχόμενο

Ηχομόνωση ταβανιού.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 24/2/2023 στις 3:57 ΜΜ, kostisger είπε

Ειχα προβληματιστει γιατι όταν πήγα να δω το σπίτι από πάνω κατοικουνταν οποτε ήξερα πανω κατω τι παίζει με την ηχομονωση του χώρου και έψαχνα για λύσεις. Ψάχνοντας σε φόρουμ που ασχολείται με ηχητικα διάβασα κάποια πράγματα και επειδη τα εξειδικευμένο γραφεία κόστιζαν παρα πολύ άρχισα να ρωταω γυψοσανιδαδες για συγκεκριμένα πράγματα.

Αφού απογοητευτηκα γιατι οι περισσότεροι γυψοσανιδαδες πετούσαν ατάκες του τύπου "πετάω ένα πετροβαμβακα απο πανω και είσαι ποπα" τυχαία από ενα κομμωτήριο που πήγαινε η μητέρα μου είδε τη δουλειά στη ψευδοροφη και ρώτησε ποιος την έκανε.

Ο συγκεκριμένος μάστορας γενικα ασχολείται με εμπορικα μαγαζια και χώρους εστίασης και όχι τόσο με σπίτια και όταν του πα ότι θέλω ηχομονωση μου είπε ότι θα ακολουθήσει παρόμοια διαδικασία που κάνει σε χώρους με μουσική. Μου έστειλε το τι θα κάνει και αυτα που έγραφε ηταν παρόμοια με αυτά που ειχα διαβάσει οποτε τον επέλεξα παρόλο που ήταν πιο ακριβός. Υποθετω όσοι ασχολούνται με παρόμοιες ανακαινίσεις σε χώρους εστίασης ίσως είναι πιο εξειδικευμένοι απο τα απλα συνεργεια αλλα πάντα σε μικρότερο βαθμό από ειδικά τεχνικά γραφεία που έρχονται μετράνε ακουστική κάνουν μελετη και προτείνουν συγκεκριμένα υλικα. Εγώ ξαναλέω δεν είχα το μπάτζετ για αυτα τα τεχνικά γραφεία ούτε το χρόνο γιατι πιέζομαι να τελειώσει η ανακαινιση και ελπίζω να κόβει τουλάχιστον αεροφερτους. Αμα θες μπορώ να ψάξω αυτα που διάβαζα και να στα στείλω με ένα πμ.

φίλε Κώστα σου έχω στείλει πμ 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα, ειδα το thread και θα ηθελα αν μπορειτε να μου προτεινετε καποια λύση και εμενα...

Το προβλημα ειναι το εξής,

Προκειται για διαμερισμα και η πολυκατοικια ειναι παλια, με αποτελεσμα η ηχομόνωση να ειναι μηδαμινη ως ανυπαρκτη. Το ολο θεμα ειναι η μεσοτοιχια που υπαρχει με το διπλανο διαμερισμα.

Ειμαι gamer και κατα κυριο λογο ασχολουμαι βραδινες ωρες με αποτελεσμα να ενοχλώ με την ομιλια μου τους διπλανους που κοιμουνται ακριβως πισω απο τον τοίχο..

Θα ηθελα απο εσας αν μπορειτε να μου προτεινετε καποια λυση ηχομόνωσης ωστε να λυθει πλεον αυτο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ribakos13 είπε

Καλησπερα, ειδα το thread και θα ηθελα αν μπορειτε να μου προτεινετε καποια λύση και εμενα...

Το προβλημα ειναι το εξής,

Προκειται για διαμερισμα και η πολυκατοικια ειναι παλια, με αποτελεσμα η ηχομόνωση να ειναι μηδαμινη ως ανυπαρκτη. Το ολο θεμα ειναι η μεσοτοιχια που υπαρχει με το διπλανο διαμερισμα.

Ειμαι gamer και κατα κυριο λογο ασχολουμαι βραδινες ωρες με αποτελεσμα να ενοχλώ με την ομιλια μου τους διπλανους που κοιμουνται ακριβως πισω απο τον τοίχο..

Θα ηθελα απο εσας αν μπορειτε να μου προτεινετε καποια λυση ηχομόνωσης ωστε να λυθει πλεον αυτο.

• Να βάλεις ακουστικά
  • Να κόψεις το Sub Woofer
  • Να βάλεις ηχομονωτική γυψοσανίδα στον τοιχο, με εσωτερικό μονωτικό και επιπλέον κενό ανάμεσα και όλα αυτά με κατασκευή για ηχομόνωση. Αυτό θα μειώσει τον αερόφερτο ήχο, όχι όμως και τον ήχο του Sub που μεταφέρεται απο τους υπόλοιπους τοίχους.

Οπότε μένεις στα 2 πρώτα.

Επίσης μπορείς να βρεις κ πρωινή δουλεια, για να κοιμάσαι τα βράδια!!!

Δημοσ.

για το 1o ποστ....το ταβανι θελει χοντρο πετροβαμβακα και γυψοσανιδες, δεν ειναι κατι που το κανεις μονος, θελει συνεργειο να ερθει να κανει μελετη και μετα δεν θα ακους τιποτα!

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε. Ξεθάβω το θέμα μετά από 1 χρόνο. 

Τελικά βρήκε κανείς δοκιμασμένη λύση; Κι εγώ έχω τεράστιο πρόβλημα με διαμέρισμα 86τμ του 1969. Είμαι τύπος που τον ενοχλούν πολύ οι θόρυβοι και εκνευρίζεται εύκολα. Μετά τον Covid, μετακόμισαν καινούργιοι γείτονες με παιδιά επάνω και φοιτητές δίπλα μου. Το αποτέλεσμα, όλη τη μέρα να ακούω από πάνω παιδιά να τρέχουν και να χτυπάνε παιχνίδια και πόρτες μέχρι τις 12-1 πμ και τους φοιτητές να χασκογελανε με κόσμο μέχρι τις 3-4 πμ. Τα ΣΚ τα παιδιά είναι όλη μέρα μέσα και κάνουν θόρυβο. 

Πέρσι είχα φρικάρει και ένιωσα ότι θα πάθω κρίση πανικού, τουλάχιστον 2-3 φορές. Ακόμα και οι καρέκλες που χτυπάει η φοιτήτρια δίπλα μου, ακούγονται σαν βόμβες που σκάνε στο πάτωμα. Προσωρινή λύση, η παρατήρηση σε όλους και ο ύπνος με ωτοασπίδες, αν και με πιέζουν λίγο στα αυτιά. 

Δεν φταίνε βέβαια μόνο αυτοί, το κτίριο έχει τραγική ηχομόνωση γενικά. Ακούγονται τα πάντα, ακόμα και η δόνηση από το κινητό του από πάνω. Δυστυχώς, το διαμέρισμα ανήκε στον παππού μου και δεν μπορώ έτσι απλά να φύγω (οι γονείς μου είναι επαρχία). Παρότι σιχαίνομαι την Αθήνα, δυστυχώς μόνο εδώ υπάρχουν δουλειές. Οπότε σκέφτομαι να ρίξουμε μερικά χρήματα, για να το φτιάξουμε. Αλλά εξαρτάται από το πόσα θα βγει η σούμα στο τέλος και αν θα μειωθεί ο θόρυβος έστω και λίγο... 

Σε ποιο μάστορα θα πρέπει να απευθυνθώ, για ταβάνι και τοίχους, που να ξέρει όμως ακριβώς τι πρέπει να κάνει και οικονομικά; Μαραγκό; Κάποιον άλλο; 

Στις 22/2/2023 στις 12:23 ΠΜ, gbras είπε

Οταν διαβαζω κατι τετοια το πρωτο που σκεφτομαι ειναι οτι αν η οπλοκατοχη ηταν οπως στην Αμερικη θα ειχαμε 100 φορες περισσοτερες δολοφονιες. Δεν θελει και πολυ να σου γυρισει το ματι. Απο την αλλη θα υπηρχε περισσοτερη ησυχια...

Μπορω να φανταστω και τους τιτλους " Την σκοτωσε επειδη ακουγε μουσικη" " Την δολοφονησε γιατι μιλουσε στο τηλεφωνο"...

Επειδη μαλλον δεν εχεις οπλο, ταραξε την στις ενοχλησεις και καταγγελιες δεν γινεται διαφορετικα.

Χα, το έχω σκεφτεί αυτό. Ότι με τόση γαϊδουριά που υπάρχει γύρω μας, αν είχαμε κι εμείς 10 όπλα σε κάθε σπίτι όπως οι Αμερικανοί, θα βλέπαμε χειρότερα εγκλήματα από εκείνων...😝

Επεξ/σία από MitsosDaBest13
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 14/4/2024 στις 11:16 ΜΜ, MitsosDaBest13 είπε

Σε ποιο μάστορα θα πρέπει να απευθυνθώ

Σε τεχνική εταιρία ή έστω γυψοσανιδά (τεχνίτες ξηράς δόμησης).

Στις 14/4/2024 στις 11:16 ΜΜ, MitsosDaBest13 είπε

που να ξέρει όμως ακριβώς τι πρέπει να κάνει και οικονομικά;

αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί...

Τα ξαναέγραψα πρόσφατα σε άλλο νήμα:

Ο ήχος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, όσον αφορά το τρόπο μεταφοράς του:

1. Κτυπογενής: Όπως χτυπήματα, πόρτες που κλείνουν με δύναμη, περπάτημα σε σκληρά δάπεδα, έπιπλα που σέρνονται κτλ. Στην πράξη δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Πρέπει να σταματούν στην πηγή τους, στην περίπτωσή σου ο από πάνω να κάνει κολυμβητό δάπεδο (πολύ μεγάλο κόστος) ή απλά να βάλει χαλιά ή να σταματήσει αυτό που κάνει και παράγει το θόρυβο ... Σημειώνω ότι ο ήχος αυτός μπορεί να παράγεται αρκετά μακρύτερα, πχ 4 ορόφους πιο πάνω/κάτω, και να ακούγεται σε όλη την οικοδομή καθώς μεταφέρεται από τα σκληρά της στοιχεία (μπετό, τοίχους κτλ). 

2. Αερόφερτος: Είναι η ομιλία/φωνές, μουσική, τηλεόραση κτλ. Μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση με γυψοσανίδα όπου στο εσωτερικό θα μπει ειδικός πετροβάμβακας (πχ ultracoustic της Knauf). Έπειτα θα χρειαστεί στοκάρισμα/σπατουλάρισμα η επιφάνεια και βαφή. Βελτίωση θα δεις σίγουρα, αλλά το πόσο ή το αν θα είσαι ικανοποιημένος μετά είναι πολύ υποκειμενικό. Μπορείς να κάνεις μόνο οροφή ή και τοίχους και χάνεις λίγα εκατοστά από τις επιφάνειες αυτές.

Σημειώνεται ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες εργασίες, ηλεκτρολογικά, σπατουλαρίσματα, βαφή και πιθανώς και άλλες (που επίσης ανεβάζουν το κόστος).

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα. Ειδικα με ομιλίες βηματα και επιπλα... Και παντα ωρες κοινης ησυχίας . Τους εχω μιλησει με το καλο, αλλες φορες με τσαμπουκα, εχω φωναξει αστυνομία... Τιποτα. Τα παιδια ειναι παρατημενα μονα τους ΟΛΗ μερα , φωνάζουν φιλους, κοπανανε, ουρλιαζουν παντα ωρες κοινης ησυχίας και οποτε εχω πιασει τους δικους τους μου εχουν πει οτι ειναι τα καλυτερα παιδια , αγγελουδια και μονο διαβαζουν και κοιμούνται , ολα αυτα κατα λεξη. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω εκτος απτο να μετακομισω? Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα τεχνικά ζητήματα τα έχουν αναλύσει οι υπολοιποι πολύ καλά.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αποκοψετε τους θορύβους από το διαμέρισμα σας. Τους αεροφερτους μόνο θα μειώσετε. Ότι μεταδίδεται μέσα από την μάζα των υλικών απλά ΔΕΝ.

Οπότε μην ξοδεύεστε άσκοπα εάν ψάχνετε το Ζεν.

Δεν έχει σχεση η κατασκευή και το έτος κατασκευής της οικοδομής εάν το πρόβλημα σας είναι οι αθόρυβοι των πάνω και των κάτω. Η ίδια κατασκευή δαπέδων γίνεται δεκαετίες τώρα. Ούτε οι νέες οικοδομές έχουν ηχομόνωση σε δαπεδα.

Το μόνο που έχουν οι νέες οικοδομές είναι διπλα τούβλα στους διαχωριστικους τοίχους των διαμερισματων με πετροβαμβακα για ηχομόνωση ανάμεσα σε διαμερίσματα του ίδιου ορόφου.

Για όσους παραπονιούνται ότι τους ενοχλούν τα βήματα και οι απλές ομιλίες από τους γειτονους τους θα πρέπει να τους πω ότι δεν έχουν δίκιο.

Δεν είναι ότι οι γείτονες τους δεν τους σέβονται. Είναι ότι οι ίδιοι έχουν για κάποιο λόγο μια υπέρ-ευαισθησία στους θορύβους. Το λες και "αρρώστια" κατά κάποιο τρόπο.

Δεν μπορείς να ζητάς από τον γείτονα σου να μην μιλάει σε κανονικούς τόνους στο σπίτι του μέσα. Δεν μπορείς να του ζητάς να μην περπατάει στο σπίτι του και να φοράει μόνο κάλτσες περπατωντας σαν την γάτα.

Και ακόμη και στις ωρες κοινής ησυχίας δεν σημαίνει ότι σήμανε το σιωπητηριο στον στρατό και δεν κουνιέται τίποτε δεν μιλάει κανείς.

Εάν όντως έχετε οργανικά τόσο σοβαρό πρόβλημα με τους ήχους  (διότι για προσωπικό σας πρόβλημα πρόκειται) δεν υπάρχει άλλη λύση από το να βρείτε ένα σπίτι μονοκατοικία και μαλιστα σε αρκετή απόσταση από τα υπόλοιπα σπίτια.

Τα παραπάνω τα λέω με προσωπική εμπειρία. Όντας φοιτητής η τότε κοπελιά μου είχε αντίστοιχο πρόβλημα με τους ήχους. Επειδή μέναμε μαζί μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι εξεφραζε τα αντίστοιχα παράπονα με τον αντίστοιχο τρόπο αλλά η πραγματικότητα ήταν ότι οι καημένοι οι γείτονες απλά υπήρχαν δίπλα μας (και πάνω και κάτω μας) χωρίς να κάνουν κάτι ιιδιαίτερο. Τα ίδια πράγματα ακούγαμε αλλά η κλίμακα μεγέθους που ο εγκέφαλος μας τα αντιλαμβανοταν είχε μεγάλη διαφορά. Συμβαίνει.

Παρεμπιπτωντος. Οι ομιλίες μεταδίδονται πολύ και μακριά και μέσω των σωλήνων εξαερισμού των λουτρών.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Τα τεχνικά ζητήματα τα έχουν αναλύσει οι υπολοιποι πολύ καλά.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αποκοψετε τους θορύβους από το διαμέρισμα σας. Τους αεροφερτους μόνο θα μειώσετε. Ότι μεταδίδεται μέσα από την μάζα των υλικών απλά ΔΕΝ.

Οπότε μην ξοδεύεστε άσκοπα εάν ψάχνετε το Ζεν.

Δεν έχει σχεση η κατασκευή και το έτος κατασκευής της οικοδομής εάν το πρόβλημα σας είναι οι αθόρυβοι των πάνω και των κάτω. Η ίδια κατασκευή δαπέδων γίνεται δεκαετίες τώρα. Ούτε οι νέες οικοδομές έχουν ηχομόνωση σε δαπεδα.

Το μόνο που έχουν οι νέες οικοδομές είναι διπλα τούβλα στους διαχωριστικους τοίχους των διαμερισματων με πετροβαμβακα για ηχομόνωση ανάμεσα σε διαμερίσματα του ίδιου ορόφου.

Για όσους παραπονιούνται ότι τους ενοχλούν τα βήματα και οι απλές ομιλίες από τους γειτονους τους θα πρέπει να τους πω ότι δεν έχουν δίκιο.

Δεν είναι ότι οι γείτονες τους δεν τους σέβονται. Είναι ότι οι ίδιοι έχουν για κάποιο λόγο μια υπέρ-ευαισθησία στους θορύβους. Το λες και "αρρώστια" κατά κάποιο τρόπο.

Δεν μπορείς να ζητάς από τον γείτονα σου να μην μιλάει σε κανονικούς τόνους στο σπίτι του μέσα. Δεν μπορείς να του ζητάς να μην περπατάει στο σπίτι του και να φοράει μόνο κάλτσες περπατωντας σαν την γάτα.

Και ακόμη και στις ωρες κοινής ησυχίας δεν σημαίνει ότι σήμανε το σιωπητηριο στον στρατό και δεν κουνιέται τίποτε δεν μιλάει κανείς.

Εάν όντως έχετε οργανικά τόσο σοβαρό πρόβλημα με τους ήχους  (διότι για προσωπικό σας πρόβλημα πρόκειται) δεν υπάρχει άλλη λύση από το να βρείτε ένα σπίτι μονοκατοικία και μαλιστα σε αρκετή απόσταση από τα υπόλοιπα σπίτια.

Τα παραπάνω τα λέω με προσωπική εμπειρία. Όντας φοιτητής η τότε κοπελιά μου είχε αντίστοιχο πρόβλημα με τους ήχους. Επειδή μέναμε μαζί μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι εξεφραζε τα αντίστοιχα παράπονα με τον αντίστοιχο τρόπο αλλά η πραγματικότητα ήταν ότι οι καημένοι οι γείτονες απλά υπήρχαν δίπλα μας (και πάνω και κάτω μας) χωρίς να κάνουν κάτι ιιδιαίτερο. Τα ίδια πράγματα ακούγαμε αλλά η κλίμακα μεγέθους που ο εγκέφαλος μας τα αντιλαμβανοταν είχε μεγάλη διαφορά. Συμβαίνει.

Παρεμπιπτωντος. Οι ομιλίες μεταδίδονται πολύ και μακριά και μέσω των σωλήνων εξαερισμού των λουτρών.

Ρε φιλε δε γινεται 1 και 2 η ωρα να ακουω γελια κοπανηματα ουρλιαχτα και ΔΥΝΑΤΕΣ ομιλιες. Δεν ειπε κανεις να μη μιλας αλλα δε μπορει οταν σου εχω κανει επανηλλημένα παρατηρησεις εσυ να χασκογελας να φερνεις φιλους σου και να ενοχλεις μεχρι τις 2 το βραδυ. Αλλο καθε μερα και αλλο μια φορα στον τοσο. Υπαρχουν νομοι για εναν λογο, αν δε μπορεις να τους τηρήσεις πηγαινε μεινε σε βουνο 

Ουτε ειπα κατι για τα περπατηματα. Οταν όμως κοπανας τις καρεκλες σου και τις τριζεις Ο,ΤΙ ΩΡΑ ΝΑ ΝΑΙ κυριολεκτικα (ειτε 3 η ωρα το βραδυ ειτε 4 το μεσημέρι που ειμαι κουρασμενος απο δουλεια και θελω να κοιμηθω) τι πρεπει να κανω? Μακαρι να μπορουσα να μετακομισω αλλα δε γινεται και δε μπορεί καποιος επειδη δεν μπορει να καταλαβει οτι ενοχλει να πρεπει να κανω εγω το παγωνι 

Επισης δε νομιζω να ισχυει τοσο πολυ το "σε ολες τις πολυκατοικιες ακουγονται ολα" , εγω κυριολεκτικα στήνω αφτί και μπορω να ακουσω ΤΑ ΠΑΝΤΑ που λενε οι απο πανω. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ομως. Και αυτοι ακουνε εμενα ΑΚΡΙΒΩΣ τι λεω γιατι πολλες φορές τους φωναζω να το ραψουν κατι που γινεται προσωρινά 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Aggelos_INSM είπε

Ρε φιλε δε γινεται 1 και 2 η ωρα να ακουω γελια κοπανηματα ουρλιαχτα και ΔΥΝΑΤΕΣ ομιλιες. Δεν ειπε κανεις να μη μιλας αλλα δε μπορει οταν σου εχω κανει επανηλλημένα παρατηρησεις εσυ να χασκογελας να φερνεις φιλους σου και να ενοχλεις μεχρι τις 2 το βραδυ. Αλλο καθε μερα και αλλο μια φορα στον τοσο. Υπαρχουν νομοι για εναν λογο, αν δε μπορεις να τους τηρήσεις πηγαινε μεινε σε βουνο 

Ουτε ειπα κατι για τα περπατηματα. Οταν όμως κοπανας τις καρεκλες σου και τις τριζεις Ο,ΤΙ ΩΡΑ ΝΑ ΝΑΙ κυριολεκτικα (ειτε 3 η ωρα το βραδυ ειτε 4 το μεσημέρι που ειμαι κουρασμενος απο δουλεια και θελω να κοιμηθω) τι πρεπει να κανω? Μακαρι να μπορουσα να μετακομισω αλλα δε γινεται και δε μπορεί καποιος επειδη δεν μπορει να καταλαβει οτι ενοχλει να πρεπει να κανω εγω το παγωνι 

Επισης δε νομιζω να ισχυει τοσο πολυ το "σε ολες τις πολυκατοικιες ακουγονται ολα" , εγω κυριολεκτικα στήνω αφτί και μπορω να ακουσω ΤΑ ΠΑΝΤΑ που λενε οι απο πανω. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ομως. Και αυτοι ακουνε εμενα ΑΚΡΙΒΩΣ τι λεω γιατι πολλες φορές τους φωναζω να το ραψουν κατι που γινεται προσωρινά 

Η αναφορα δεν πηγαινε σε εσενα αλλα γενικα σε οσους τους ενοχλουν και οι τυπικοι θορυβοι.

Διαβασε το αρχικο post...

Στις 20/2/2023 στις 12:10 ΠΜ, Επισκέπτης είπε

Για να δώσω μια σαφή εικόνα του μεγέθους, ακούω πραγματικά τα πάντα. Βήματα, συνομιλίες, καζανάκι, πόρτες που κλείνουν, έπιπλα μέχρι και ροχαλητό. Προσπάθησα πολλές φορές να μιλήσω με τους από πάνω ευγενικά αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα κάτι. Η φασαρία ακούγεται καθ όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και την νύχτα μέχρι να πέσουν για ύπνο γύρω στις 2 με 3 δηλαδή. Περα από το γεγονός ότι δεν προσπαθούν καθόλου να καταλάβουν ότι πρέπει να συνυπάρχουν όσο το δυνατόν πιο αρμονικά με αλλά ανθρώπινα όντα, γνωρίζω ότι γενικά υπάρχει πρόβλημα με την ηχομονωση της πολυκατοικίας αν σκεφτεί κανείς ότι μένω στον 2ο και φτάνουν στο διαμέρισμα ήχοι από το ισόγειο που υπάρχει γυμναστήριο

Επειδη το εχω ζησει οπως ειπα ξαναλεω ότι εαν τον οποιονδηποτε τον ενοχλουν οι φυσιολογικοι θορυβοι θα πρεπει να το δει και να το εξετασει και απο την ιατρικη αποψη το θεμα.

Δεν εχουμε ολοι την ιδια αντιληψη στους ήχους οπως δεν εχουμε την ιδια αντιληψη και στον πόνο και στο φως, στην οσμη, στην γευση και σε αλλα.

Παραδειγμα που αναφερθηκε και τουλαχιστον ειναι εις γνωση του προσωπικου του προβληματος.

Στις 14/4/2024 στις 10:16 ΜΜ, MitsosDaBest13 είπε

Είμαι τύπος που τον ενοχλούν πολύ οι θόρυβοι και εκνευρίζεται εύκολα. Μετά τον Covid, μετακόμισαν καινούργιοι γείτονες με παιδιά επάνω και φοιτητές δίπλα μου. Το αποτέλεσμα, όλη τη μέρα να ακούω από πάνω παιδιά να τρέχουν και να χτυπάνε παιχνίδια και πόρτες μέχρι τις 12-1 πμ και τους φοιτητές να χασκογελανε με κόσμο μέχρι τις 3-4 πμ. Τα ΣΚ τα παιδιά είναι όλη μέρα μέσα και κάνουν θόρυβο. 

Πέρσι είχα φρικάρει και ένιωσα ότι θα πάθω κρίση πανικού, τουλάχιστον 2-3 φορές. Ακόμα και οι καρέκλες που χτυπάει η φοιτήτρια δίπλα μου, ακούγονται σαν βόμβες που σκάνε στο πάτωμα. Προσωρινή λύση, η παρατήρηση σε όλους και ο ύπνος με ωτοασπίδες, αν και με πιέζουν λίγο στα αυτιά. 

Δεν φταίνε βέβαια μόνο αυτοί, το κτίριο έχει τραγική ηχομόνωση γενικά. Ακούγονται τα πάντα, ακόμα και η δόνηση από το κινητό του από πάνω.

Εχουν δοθεί και αναφερθεί σωστές λύσης ηχομόνωσης για τους αεροφερτους ήχους οπως οι παρακατω:

Στις 20/2/2023 στις 7:54 ΜΜ, BTL είπε

Απόλυτα ευχαριστημένος, το δικό μου πρόβλημα ήταν θόρυβος απο μηχανήματα (δύσκολο λόγω περιοχής συχνοτήτων  που δε δουλεύουν σωστά τα μη συμπαγή ~ οικονομικά ~ ηχομονωτικά ) που λύθηκε με τη λογική της παρακάτω εικόνας (χωρίς να κρέμεται ο μεταλλικός σκελέτος λόγω χώρου): Συνδυασμός ορυκτοβάμβακα + διπλή γυψοσανίδα + ενδιάμεση μεμβράση.  Προτείνω τη λύση να την εφαρμόσεις πρώτα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού να δεις πως πάει και μετά σε μεγαλύτερους χώρους. Αν δεν δουλέψει μετά τα κοστολόγια ειναι μεγάλα...

ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡ.BARRIER 5000x1000x1,8mm 3,5R ISOLFON - ΑΦΟΙ ΠΑΛΑΓΚΑ Ο.Ε.

Στις 20/2/2023 στις 10:17 ΜΜ, azuli είπε

Γινεται να ηχομονωθεις αλλα ειναι ακριβο σπορ.

Ο μονος τροπος να ξερεις,που μπορεις να σταματησεις τον ηχο σε τετοια περιπτωση,ειναι διπλοι τοιχοι/ταβανι με επενδυση χοντρες μεταλλικες πλακες.

Οχι δεν κανω πλακα,μερικες συχνοτητες ειναι πολυ δυσκολο να σταματησουν και θελουν πολυ σκληρα υλικα.Με πετρα γινεται ας πουμε αλλα δεν εχεις περιθωριο μεσα σε διαμερισμα για πετρινο τοιχο 1 μετρο παχος.Εκει ερχεται η μεταλλικη πλακα.

Το ερωτημα ειναι : ποσα λεφτα θα εδινες για την ηρεμια σου.

Επισης θα χρειαστεις σοβαρο συνεργειο με εξειδικευση,οχι 2 παλικαρια που κανουν μαστοριλικια για το μεροκαματο.Μιλαμε για χοντρη μοντα δωματιου,ουσιαστικα φτιαχνεις ενα δωματιο μεσα στο δωματιο.

Δεν υπαρχει κανενας αλλος τροπος να το πετυχεις σε διαμερισμα,οι υαλοβαμβακες κλπ υλικα θα ριξουν απλα μερικα db τον ηχο αλλα σε καμια περιπτωση ικανοποιητικα.

Οποτε προσεξε που θα βαλεις τα λεφτα σου γιατι ακομα και η λυση με 2πλη γιψοσανιδα και υαλοβαμβακα στυλ γεμιση θα σου κοστισει κι αυτη ακριβα και παλι θα ακους απο πανω.

Ουσιαστικα μια η η αλλη.Τα λεφτα που θες για σωστη ηχομονωση ειναι τα ιδια με μιας καλης ανακαινισης στο νεο σπιτι σου αν αποφασισεις να πουλησεις και να αγορασεις αλλου.

Στις 21/2/2023 στις 5:43 ΜΜ, ts0ts0s είπε

Εγω σε ακίνητο που αγόρασα το 2020 (πολυκατοικια του 80) και περασα σε 2 τοιχους του σαλονιου (ενας τοίχος περιπου 1,30μ x 3,20υ και ενας τοιχος με 5μ x 3,20υ) μια αντικραδασμικη επιφανεια,πετροβαμβακα και γυψοσανιδα ηχομονωσης,ειδα μια αρκετα σημαντικη βελτιωση στο θορυβο και στην ουσια το παχος των κατασκευων ειναι μαξ 7-8 ποντους.

Το κοστος ηταν περιπου 600-700€ χωρις στοκαρισμα και βαψιμο και ηταν φιλικη τιμη μεσω ενος γνωστου.

Να τονισω οτι στο σαλονι υπαρχει και κολωνα που προφανως περναει και απο εκει θορυβος οπως επισης ειναι παρκε με καποιο κενο που και αυτο δε βοηθαει. Απο προσωπικη εμπειρια,διαφορά βλέπεις αλλά εξαρταται και πολυ απο το τι γειτονες εχεις.

Στις 22/2/2023 στις 1:26 ΠΜ, kostisger είπε

Κάνω τώρα ανακαινιση σε κατοικία του 70 και στο ταβανι θα μπει διπλή γυψοσανιδα με ηχομονωτικη μεμβράνη ενδιάμεσα και πετροβαμβακα κολλημενο στο ταβανι. Ο σκελετός θα είναι με ανάρτηση με λάστιχο για τους κραδασμούς. Περιμετρικα σε όλες της επαφές τοίχου και μεταλλου γυψοσανιδας θα τοποθετηθεί ενδιάμεσα αφρώδη ηχομονωτικη ταινία. Το κόστος υπερδιπλάσιο απο ότι μου διναν για απλή γυψοσανιδα αλλα αν έστω δεν ακούω τις ομιλίες απο πανω χαλάλι τα χρήματα. Θα επανέλθω μόλις τελειώσει η ανακαίνιση.

Παραδειγματα ηχομονωτικων υλικων κτιριου

Ηχομονωτικά Υλικά Κτηρίων: Άριστη Ποιότητα! | GroupScience

Οι αεροφερτοι ηχοι ειναι εφικτο να μπλοκαριστουν.

Οι Ηχοι που μεταφερονται μεσα απο την μαζα των υλικων (μπετο, τουβλα, σοβας στην προκειμενη περιπτωση) ειναι πολύ δύσκολο να ακυρωθούν.

ΔΕΝ ειναι ούτε τυπικό ούτε και υποχρεωτικό σε μια κατασκευή να κανεις ηχομονωση στα δάπεδα. Μονο ηχομόνωση με πετροβαμβακα εσωτερικά των διαχωριστικών τοίχων των διαμερισματων. Οποτε μια νεα οικοδομη με μια παλαια δεν διαφερει στην πράξη στην ηχομονωση αναμεσα στους οροφους παρα μονο αναμεσα στα διαμερισματα του ιδιου οροφου.

Για τα δαπεδα υπαρχουν ηχομονωτικά φύλλα που μπορεις να βάλεις πριν τα γεμίσματα δαπέδων τα οποία βοηθούν πολύ. ΑΛΛΑ πρεπει να προσέξεις ότι τα φύλλα θα πρέπει να ανέβουν και στο πλαι και τα σοβατεπια δεν θα πρεπει να ακουμπανε στο δάπεδο αλλα να αφήνουν αστοκάριστο κενο ωστε στην πράξη να δηνιουργήσεις ενα "πλωτό" δαπεδο.

Οι ηχοι μεσω των τοιχων/μπετων θα εξακολουθήσουν να μεταφερονται αλλα η κατασταση θα ειναι πολύ καλύτερη.

Για τα καζανακια κλπ που λετε για το μπανιο η λύση ειναι αντιστοιχη. Μονωτικό υλικό γύρω από ολες τις σωληνώσεις (και του κρύου νερου αλλα και γυρω απο τα ειδικα τεμαχια τους (πχ ταφ).

Πολύ μεγάλο μερος από τις συνομιλίες του πιθανα ακούτε μεταφέρονται μέσω των σωλήνων εξαερισμού των μπάνιων σας μιας και στην πλειοψηφία τους η μια ακουμπά την αλλη και λειτουργούν και σαν ηχείο αλλα και με αμεση μεταδοση του ηχου με την επαφή τους. Προσωπική μου εντολή πάντα στα μαστορια ηταν να μπαίνει πετροβαμβακας γυρω απο καθε σωλήνα μεμονωμενα ωστε να εξαλείφεται κατα το δυνατόν το φαινόμενο. Οχι εντελως παντα διοτι ενα μικρό μερος του ηχου μεταφερεται και απο την αποληξη τους. 

Αυτή την στιγμή ακούω τους απο κάτω μου μέσω του μπάνιου (υποθέτω και αυτοί ένας). Κλείνετε τις πόρτες των λουτρών σας όποτε

Το ιδιο μεταφερεται πολλες φορες και απο τις καμινάδες του τζακιου οταν δεν κατασκευαζονται σωστα, δηλαδη μεμονωμενοι σωλήνες με μονωση πετροβαμβακα γυρω τους και με απολήξεις σε διαφορετικό ύψος. Βεβαια εαν η διαφορά ύψους και η θεση των καμιναδων δεν ειναι σωστή εκτός απο ηχους θα εχετε και καπνό μεσα στο σπιτι σας.

Οπως καταλαβαινετε μικρες κατασκευαστικες λεπτομερειες μπορουν να κανουν διαφορά.

Στις 24/2/2023 στις 11:27 ΠΜ, nermain είπε

Γιατι τι ακριβως μπορει να της κανει μια καταγγελια; Στο ΑΤ μου ειπαν οτι για να γινει κατι πρεπει να κανουν αλλα 3 ατομα τουλαχιστον

Μην ακουτε οτι σας ξεφουρνισει ο καθενας. Διαβαστε την σχετικη νομοθεσια και τα δικαιωματα σας.

Δεν τα λεω εγω. Δικηγοροι παρ' Αρείω Πάγω τα λενε.

Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας, πώς με καλύπτει ο νόμος αν έχω... φασαριόζους γείτονες - Μήνυση, ασφαλιστικά μέτρα ή εξώδικο; - Law & Order (lawandorder.gr)

"Ποιες είναι οι κυρώσεις;

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 6 του Ν. 1481/1984 με φυλάκιση έως πέντε μηνών ή χρηματική ποινή έως εκατόν πενήντα ημερήσιες μονάδες.

Εφ' όσον γίνει καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας, που θεωρείται κατά τα άνω ως έγκλημα, αυτό είναι αυτόφωρο και μπορεί να επιληφθεί η αστυνομία για σύλληψη των "δραστών" και τήρηση της διαδικασίας του αυτοφώρου (σύλληψη, προσαγωγή σε εισαγγελέα,  παραπομπή προς εκδίκαση στο αυτόφωρο ακροατήριο)."

Διατάραξη Κοινής Ησυχίας | Νομικά Blogs | Lawspot

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...