azuli Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Γινεται να ηχομονωθεις αλλα ειναι ακριβο σπορ. Ο μονος τροπος να ξερεις,που μπορεις να σταματησεις τον ηχο σε τετοια περιπτωση,ειναι διπλοι τοιχοι/ταβανι με επενδυση χοντρες μεταλλικες πλακες. Οχι δεν κανω πλακα,μερικες συχνοτητες ειναι πολυ δυσκολο να σταματησουν και θελουν πολυ σκληρα υλικα.Με πετρα γινεται ας πουμε αλλα δεν εχεις περιθωριο μεσα σε διαμερισμα για πετρινο τοιχο 1 μετρο παχος.Εκει ερχεται η μεταλλικη πλακα. Το ερωτημα ειναι : ποσα λεφτα θα εδινες για την ηρεμια σου. Επισης θα χρειαστεις σοβαρο συνεργειο με εξειδικευση,οχι 2 παλικαρια που κανουν μαστοριλικια για το μεροκαματο.Μιλαμε για χοντρη μοντα δωματιου,ουσιαστικα φτιαχνεις ενα δωματιο μεσα στο δωματιο. Δεν υπαρχει κανενας αλλος τροπος να το πετυχεις σε διαμερισμα,οι υαλοβαμβακες κλπ υλικα θα ριξουν απλα μερικα db τον ηχο αλλα σε καμια περιπτωση ικανοποιητικα. Οποτε προσεξε που θα βαλεις τα λεφτα σου γιατι ακομα και η λυση με 2πλη γιψοσανιδα και υαλοβαμβακα στυλ γεμιση θα σου κοστισει κι αυτη ακριβα και παλι θα ακους απο πανω. Ουσιαστικα μια η η αλλη.Τα λεφτα που θες για σωστη ηχομονωση ειναι τα ιδια με μιας καλης ανακαινισης στο νεο σπιτι σου αν αποφασισεις να πουλησεις και να αγορασεις αλλου. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από azuli
Maurikycli Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, nermain είπε Ωρες κοινης ησυχιας βαζει ραδιο τερμα για να το ακουει στο μπαλκονι π καθετε δυνατα στο οποιο φωναζει στο τηλεφωνο κ οταν την λες κατι λεει "Στο ΜΝ μου" στα ορια να την κανω καταγγελια ειμαι. Οταν λεμε ωρες κοινης ησυχιας ολο το μεσημερι κ το βραδυ απο τις 10 το μεχρι τις 2 το πρωι τουλαχιστον. Να την κάνεις 😕 2
Son^Goku Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 https://www.google.com/search?q=ωτοασπίδεσ&newwindow=1&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=inv&sxsrf=AJOqlzUMHIPAVRExWXsUkfGr8u4ZsV75fg:1676930297335&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj-5b2VjKX9AhWoVKQEHZBdAYoQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=360&bih=1008&dpr=3#imgrc=tOUP7n4ToZBliM
ts0ts0s Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Εγω σε ακίνητο που αγόρασα το 2020 (πολυκατοικια του 80) και περασα σε 2 τοιχους του σαλονιου (ενας τοίχος περιπου 1,30μ x 3,20υ και ενας τοιχος με 5μ x 3,20υ) μια αντικραδασμικη επιφανεια,πετροβαμβακα και γυψοσανιδα ηχομονωσης,ειδα μια αρκετα σημαντικη βελτιωση στο θορυβο και στην ουσια το παχος των κατασκευων ειναι μαξ 7-8 ποντους. Το κοστος ηταν περιπου 600-700€ χωρις στοκαρισμα και βαψιμο και ηταν φιλικη τιμη μεσω ενος γνωστου. Να τονισω οτι στο σαλονι υπαρχει και κολωνα που προφανως περναει και απο εκει θορυβος οπως επισης ειναι παρκε με καποιο κενο που και αυτο δε βοηθαει. Απο προσωπικη εμπειρια,διαφορά βλέπεις αλλά εξαρταται και πολυ απο το τι γειτονες εχεις. 2
gbras Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Στις 20/2/2023 στις 10:15 ΜΜ, nermain είπε Αστα να παμε εχουμε μια βλαμμενη π εχει το σαλονι της στον τοιχο της κρεβατοκαμαρας. Ωρες κοινης ησυχιας βαζει ραδιο τερμα για να το ακουει στο μπαλκονι π καθετε δυνατα στο οποιο φωναζει στο τηλεφωνο κ οταν την λες κατι λεει "Στο ΜΝ μου" στα ορια να την κανω καταγγελια ειμαι. Οταν λεμε ωρες κοινης ησυχιας ολο το μεσημερι κ το βραδυ απο τις 10 το μεχρι τις 2 το πρωι τουλαχιστον. Αυτο η σκεφτομαι να βαλω μονωση στην κρεβατοκαμαρα. Οταν διαβαζω κατι τετοια το πρωτο που σκεφτομαι ειναι οτι αν η οπλοκατοχη ηταν οπως στην Αμερικη θα ειχαμε 100 φορες περισσοτερες δολοφονιες. Δεν θελει και πολυ να σου γυρισει το ματι. Απο την αλλη θα υπηρχε περισσοτερη ησυχια... Μπορω να φανταστω και τους τιτλους " Την σκοτωσε επειδη ακουγε μουσικη" " Την δολοφονησε γιατι μιλουσε στο τηλεφωνο"... Επειδη μαλλον δεν εχεις οπλο, ταραξε την στις ενοχλησεις και καταγγελιες δεν γινεται διαφορετικα. 1
kostisger Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Κάνω τώρα ανακαινιση σε κατοικία του 70 και στο ταβανι θα μπει διπλή γυψοσανιδα με ηχομονωτικη μεμβράνη ενδιάμεσα και πετροβαμβακα κολλημενο στο ταβανι. Ο σκελετός θα είναι με ανάρτηση με λάστιχο για τους κραδασμούς. Περιμετρικα σε όλες της επαφές τοίχου και μεταλλου γυψοσανιδας θα τοποθετηθεί ενδιάμεσα αφρώδη ηχομονωτικη ταινία. Το κόστος υπερδιπλάσιο απο ότι μου διναν για απλή γυψοσανιδα αλλα αν έστω δεν ακούω τις ομιλίες απο πανω χαλάλι τα χρήματα. Θα επανέλθω μόλις τελειώσει η ανακαίνιση. 6
CaMp3on Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, kostisger είπε Πόσο κοστίζει το μέτρο;
kostisger Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, CaMp3on είπε Πόσο κοστίζει το μέτρο; Επειδή γίνεται και εσωτερικά θερμομονωση σε κάποιους τοιχους (βορεινή πλευρά στον αέρα αλλα στα όρια του οικοπέδου με προβληματικους γείτονες) είχα πάρει για όλα προσφορα. Υπολογίζω όμωςπερίπου 65-70 το μετρο.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Στις 22/2/2023 στις 1:09 ΜΜ, kostisger είπε Επειδή γίνεται και εσωτερικά θερμομονωση σε κάποιους τοιχους (βορεινή πλευρά στον αέρα αλλα στα όρια του οικοπέδου με προβληματικους γείτονες) είχα πάρει για όλα προσφορα. Υπολογίζω όμωςπερίπου 65-70 το μετρο. Φίλε Κώστα επειδή δεν έχω βγάλει άκρη με το να βρω κάποιον που να ξέρει ακριβώς τι να μου προτείνει, ο άνθρωπος που βρήκες εσύ είναι γνωστός ή τον βρήκες μέσω ίντερνετ?
tollisth Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Στις 20/2/2023 στις 10:15 ΜΜ, nermain είπε Αστα να παμε εχουμε μια βλαμμενη π εχει το σαλονι της στον τοιχο της κρεβατοκαμαρας. Ωρες κοινης ησυχιας βαζει ραδιο τερμα για να το ακουει στο μπαλκονι π καθετε δυνατα στο οποιο φωναζει στο τηλεφωνο κ οταν την λες κατι λεει "Στο ΜΝ μου" στα ορια να την κανω καταγγελια ειμαι. Οταν λεμε ωρες κοινης ησυχιας ολο το μεσημερι κ το βραδυ απο τις 10 το μεχρι τις 2 το πρωι τουλαχιστον. Αυτο η σκεφτομαι να βαλω μονωση στην κρεβατοκαμαρα. Μην την χαρίσεις καθολου,αυτη να χάσει την ηρεμία της όχι εσυ
nermain Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 47 λεπτά πριν, tollisth είπε Μην την χαρίσεις καθολου,αυτη να χάσει την ηρεμία της όχι εσυ Γιατι τι ακριβως μπορει να της κανει μια καταγγελια; Στο ΑΤ μου ειπαν οτι για να γινει κατι πρεπει να κανουν αλλα 3 ατομα τουλαχιστον
slobou Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 20/2/2023 στις 10:15 ΜΜ, nermain είπε Αστα να παμε εχουμε μια βλαμμενη π εχει το σαλονι της στον τοιχο της κρεβατοκαμαρας. Ωρες κοινης ησυχιας βαζει ραδιο τερμα για να το ακουει στο μπαλκονι π καθετε δυνατα στο οποιο φωναζει στο τηλεφωνο κ οταν την λες κατι λεει "Στο ΜΝ μου" στα ορια να την κανω καταγγελια ειμαι. Οταν λεμε ωρες κοινης ησυχιας ολο το μεσημερι κ το βραδυ απο τις 10 το μεχρι τις 2 το πρωι τουλαχιστον. Αυτο η σκεφτομαι να βαλω μονωση στην κρεβατοκαμαρα. Βρες έναν μαγκιόρη φίλο σου μαζέψτε 3-4 κατσαρίδες απο τον δρόμο (η καμιά αποθήκη ) βάλτε τες σε ένα τάπερ πλαστικό, κλεισε το, πήγαινε χτύπα της το κουδούνι και μόλις ανοίξει ρίξε το τάπερ μέσα να σκάσει κάτω. Θα σου πω εγώ αν θα ξαναπεί στο μνι της. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2023 από slobou
tollisth Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 41 λεπτά πριν, nermain είπε Γιατι τι ακριβως μπορει να της κανει μια καταγγελια; Στο ΑΤ μου ειπαν οτι για να γινει κατι πρεπει να κανουν αλλα 3 ατομα τουλαχιστον Στο ΑΤ βαριούνται,δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο για αυτο,εαν τους φωνάξεις και υπάρχει θόρυβος το καταγράφουν (έχουν υποχρέωση να το κάνουν) για να υπάρχει σαν συμβάν η αναφορα για να το έχεις μελλοντικά αν το χρειαστείς δικαστικός,ο επόμενος και ποιο άμεσος τρόπος είναι ένα ωραίο στολισμα από κοντά καθε φορα που θα κανει φασαρία η γενικά την κανείς την ζωή πατίνι για να σκεφτεί την επόμενη πολύ καλα τι θα ξαναπεί δυστυχώς κάποιοι καταλαβαίνουν μόνο έτσι
nermain Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Ενταξει αυτη ειναι απο τα χειροτερα ατομα π υπαρχουν. Αφηνει σκουπιδια στο μπαλκονι, σκουπιδια στην εισοδο του σπιτιου της π ειναι διπλα μας μεχρι καποιος αλλος να τα πεταξει. Ερχονται φιλοι της, της λενε φευγοντας "να τα πεταξουμε" και τους λεει οχι οχι θα τα πεταξω εγω μετα. Το μετα ειναι μετα απο 5 μερες, εδω εχει κατεβει να παει βολτα χωρις να τα παρει. Μιλαμε αυτη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. 39 λεπτά πριν, tollisth είπε Στο ΑΤ βαριούνται,δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο για αυτο,εαν τους φωνάξεις και υπάρχει θόρυβος το καταγράφουν (έχουν υποχρέωση να το κάνουν) για να υπάρχει σαν συμβάν η αναφορα για να το έχεις μελλοντικά αν το χρειαστείς δικαστικός,ο επόμενος και ποιο άμεσος τρόπος είναι ένα ωραίο στολισμα από κοντά καθε φορα που θα κανει φασαρία η γενικά την κανείς την ζωή πατίνι για να σκεφτεί την επόμενη πολύ καλα τι θα ξαναπεί δυστυχώς κάποιοι καταλαβαίνουν μόνο έτσι Και τι θα κανουν; Δηλαδη εστω οτι κανω μηνυση πληρωνω δικηγορους τι θα την κανουν; 300ε προστιμο; . Αν ηξερα οτι πχ το δικαστηριο την αναγκασει να φυγει να νοικιασει αλλου, της βαλει 5χιλ προστιμο κλπ θα ειχα κανει απο περσι μηνυση. Αλλα οταν το ειχα ψαξει δεν ειχα βρει οτι υπαρχει κατι που μπορουν να την κανουν. Ενας φιλος μ που παιρνει εδω κ χρονια για αντιστοιχους γειτονες ακομη δεν εχει γινει κατι. (τσιγγανικα γλεντια 2 εβδομαδες συνεχομενα απο το πρωι μεχρι το βραδυ, καινε πλαστικα σκουπιδια απο καδους ανακυκλωσης στην σομπα, κλεινουν ολοκληρο το δρομο με το τρικυκλο κλπ). Τιποτα δεν τους εχουν κανει. Πρεπει να εχει παει η αστυνομια τουλαχιστον 50 φορες τα τελευταια 3 χρονια μονο απο αυτον. Στο τελος θα σηκωθει να φυγει αυτος
kostisger Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, stavroskons είπε Φίλε Κώστα επειδή δεν έχω βγάλει άκρη με το να βρω κάποιον που να ξέρει ακριβώς τι να μου προτείνει, ο άνθρωπος που βρήκες εσύ είναι γνωστός ή τον βρήκες μέσω ίντερνετ? Ειχα προβληματιστει γιατι όταν πήγα να δω το σπίτι από πάνω κατοικουνταν οποτε ήξερα πανω κατω τι παίζει με την ηχομονωση του χώρου και έψαχνα για λύσεις. Ψάχνοντας σε φόρουμ που ασχολείται με ηχητικα διάβασα κάποια πράγματα και επειδη τα εξειδικευμένο γραφεία κόστιζαν παρα πολύ άρχισα να ρωταω γυψοσανιδαδες για συγκεκριμένα πράγματα. Αφού απογοητευτηκα γιατι οι περισσότεροι γυψοσανιδαδες πετούσαν ατάκες του τύπου "πετάω ένα πετροβαμβακα απο πανω και είσαι ποπα" τυχαία από ενα κομμωτήριο που πήγαινε η μητέρα μου είδε τη δουλειά στη ψευδοροφη και ρώτησε ποιος την έκανε. Ο συγκεκριμένος μάστορας γενικα ασχολείται με εμπορικα μαγαζια και χώρους εστίασης και όχι τόσο με σπίτια και όταν του πα ότι θέλω ηχομονωση μου είπε ότι θα ακολουθήσει παρόμοια διαδικασία που κάνει σε χώρους με μουσική. Μου έστειλε το τι θα κάνει και αυτα που έγραφε ηταν παρόμοια με αυτά που ειχα διαβάσει οποτε τον επέλεξα παρόλο που ήταν πιο ακριβός. Υποθετω όσοι ασχολούνται με παρόμοιες ανακαινίσεις σε χώρους εστίασης ίσως είναι πιο εξειδικευμένοι απο τα απλα συνεργεια αλλα πάντα σε μικρότερο βαθμό από ειδικά τεχνικά γραφεία που έρχονται μετράνε ακουστική κάνουν μελετη και προτείνουν συγκεκριμένα υλικα. Εγώ ξαναλέω δεν είχα το μπάτζετ για αυτα τα τεχνικά γραφεία ούτε το χρόνο γιατι πιέζομαι να τελειώσει η ανακαινιση και ελπίζω να κόβει τουλάχιστον αεροφερτους. Αμα θες μπορώ να ψάξω αυτα που διάβαζα και να στα στείλω με ένα πμ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα