Maurikycli Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Οι μηχανικοί έχουν πάντα δίκιο 😕 Μήπως έχεις δημιουργήσει μεγάλους ενιαίους χώρους σχετικά άδειους (αισθητική μινιμαλ) με λείες επιφάνειες;
fragma Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 15 ώρες πριν, stavroskons είπε Καλησπέρα. Πρόσφατα προχώρησα σε ανακαίνιση ενός διαμερίσματος στο οποίο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ηχομόνωσης. Η πολυκατοικία είναι του 76 . Δυστυχώς όταν προχώρησα στην αγορά του ακινήτου , παρέλειψα να παρατηρήσω το θέμα της ηχομόνωσης,καθώς έψαχνα σχεδόν 4 χρόνια για αγορά σπιτιού και έπρεπε για προσωπικούς λόγους να τελειώσει άμεσα. Καθ ολη την διάρκεια των εργασιών αλλά και πριν από αυτές, δεν είχα ακούσει κάποιον θόρυβο καθώς οι από πάνω έλειπαν για μήνες όπως έμαθα αργότερα. Αυτό λοιπόν είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετήσω γυψοσανιδες στο ταβάνι στον χώρο του σαλονιού καθώς και στην κουζίνα πράγμα το οποίο μάλλον έκανε χειρότερα τα πράγματα. Για να δώσω μια σαφή εικόνα του μεγέθους, ακούω πραγματικά τα πάντα. Βήματα, συνομιλίες, καζανάκι, πόρτες που κλείνουν, έπιπλα μέχρι και ροχαλητό. Προσπάθησα πολλές φορές να μιλήσω με τους από πάνω ευγενικά αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα κάτι. Η φασαρία ακούγεται καθ όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και την νύχτα μέχρι να πέσουν για ύπνο γύρω στις 2 με 3 δηλαδή. Περα από το γεγονός ότι δεν προσπαθούν καθόλου να καταλάβουν ότι πρέπει να συνυπάρχουν όσο το δυνατόν πιο αρμονικά με αλλά ανθρώπινα όντα, γνωρίζω ότι γενικά υπάρχει πρόβλημα με την ηχομονωση της πολυκατοικίας αν σκεφτεί κανείς ότι μένω στον 2ο και φτάνουν στο διαμέρισμα ήχοι από το ισόγειο που υπάρχει γυμναστήριο. Το θέμα λοιπόν είναι το έξεις. Αξίζει να προχωρήσω στην διαδικασία της ηχομόνωσης? Ξέρω ότι δεν θα καλυφτεί 100% το πρόβλημα αλλά έχω χάσει πραγματικά την ηρεμία μου .προσπάθησα πολύ για το συγκεκριμένο ακίνητο και έριξα όσα λεφτά είχα για να το φτιάξω από την αρχή και δεν μπορώ να το χαρώ. Νιώθω συνεχώς ότι ακούγονται τα πάντα και δεν νιώθω σε καμία περίπτωση ήρεμα μέσα σε αυτό. Το να φωνάξω την αστυνομία ξέρω ότι δεν οδηγεί πουθενά (για τις ώρες κοινής ησυχίας μιλάω πάντα),ειδικά μετά από κάτι πληροφορίες από τους γείτονες που μου είπαν για τους από πάνω χωρίς να θέλω να επεκταθώ παραπάνω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι γενικά τους φοβούνται όλοι. Αν γνωρίζει κάποιος για το θέμα της ηχομόνωσης και έχει προχωρήσει σε διαδικασία ηχομόνωσης με αποτέλεσμα, ελεύθερα περιμένω την γνώμη του . Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Αν ακούς ακόμα και το ροχαλητό απο άλλους ορόφους, μάλλον πρέπει να φύγεις άμεσα απο την συγκεκριμένη πολυκατοικία γιατί δεν σε βλέπω καλά σε περίπτωση σεισμού.
slobou Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 24 λεπτά πριν, stavroskons είπε Όχι γιατί ειχα ηλιθιο μηχανικό ο οποίος δεν σκέφτηκε να προτείνει κάτι αντίστοιχο. Αν και όπως έγραψα δεν είχαμε κανένα ίχνος θορυβου γιατί όταν έγινε η ανακαίνιση αλλά και κατά την αγορά του διαμερίσματος, οι ένοικοι από πάνω έλειπαν δυστυχώς Ο μηχανικός ώφειλε να το προβλέψει αυτο από την στιγμή που είσαι από κάτω παρόλο που δεν είχες θόρυβο. Το προτείνεις στον πελάτη να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και από κει και πέρα η τσέπη του πελάτη αποφασίζει.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Οι μηχανικοί έχουν πάντα δίκιο 😕 Μήπως έχεις δημιουργήσει μεγάλους ενιαίους χώρους σχετικά άδειους (αισθητική μινιμαλ) με λείες επιφάνειες; Αυτό ξανά πες το ! Δεν πείραξα καθόλου την αρχική διαρρύθμιση του σπιτιού! ανύπαρκτη ηχομόνωση δυστυχώς 😖 8 λεπτά πριν, slobou είπε Ο μηχανικός ώφειλε να το προβλέψει αυτο από την στιγμή που είσαι από κάτω παρόλο που δεν είχες θόρυβο. Το προτείνεις στον πελάτη να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και από κει και πέρα η τσέπη του πελάτη αποφασίζει. Έχεις απόλυτο δίκιο.
alex19871987 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, janus5555 είπε μια μέρα που βαρούσαν με σφυρί στις 11 το βράδυ γιατί μόλις είχαν αγοράσει έπιπλο ΙΚΕΑ, πήγα απλά να συστηθούμε και να ενημερώσω για την έλλειψη ηχομόνωσης.. Ήταν το ζευγάρι και η μητέρα της κοπέλας, νέα παιδιά κάτω από 30. Την προηγούμενη ημέρα (λογικά πριν έρθει και η μητέρα) του δίναν να καταλάβει.. Τσπ, ανέφερα απλά ότι δεν υπάρχει καθόλου ηχομόνωση και ακούω τα πάντα, τα παπούτσια, τη βρύση που ανοίγει, το πλυντήριο που στίβει, μια στροφή, δυο στροφές. Η κοπέλα με κοιτούσε έντρομη, προφανώς δεν "κράταγε" τπτ όταν τελείωνε και όταν της είπα όλα ψιλιάστηκε και κόμπλαρε. Καμιά βδομάδα μετά, πάλι του δίναν να καταλάβει και πάλι δεν κράταγε τπτ, τύπου "αχ θανάση" η φάση.. Δεν έχω απαίτηση να μη βάζουν πλυντήριο ή να μην κάνουν μπάνιο ή ότι άλλο, δεν μπορείς και να απαιτήσεις να μη ζουν οι άνθρωποι. Να βογγάει λίγο λιγότερο θα ήταν ευχάριστο αλλά και αυτό, μάλλον δε γίνεται. Υπομονή, με τον καιρό θα'ναι ένα μουσικό χαλί που δε θα ενοχλεί Να βογγαει λιγότερο η περισσότερο είναι ευχάριστο???
Skywalker333 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 γενικα να ξερεις οτι η σωστη η λύση δεν ειναι τύπου "ριξε μια μονωση νταου/υαλοβαμβακα". Αυτο κανει πολύ λίγο στο πως περνάει ο ήχος. Καταρχάς υπάρχουν συγκεκριμένες μονώσεις ειδικά σχεδιασμένες για αυτο, οχι οτι ναναι. Πέραν αυτού, δεν τα κολλάς όλα πανω στο ταβανι και τέλος γιατι η παλμικη κινηση του ήχου, πάλι θα περάσει έτσι. Το να υπάρχει ενα μικρό κενό αέρος δεν ειναι λάθος, ισα ισα βοηθάει. Η πιο καλη κατασκευή είναι μεταλικός σκελετός ο οποιος δεν ειναι συμβατικες ράγες αλλά με ειδικά πιάστρα στο ταβάνι αλλά και στο ενδιαμεσο τα οποια ταλαντωνονται και αποροφούν καποιες από τις δονήσεις (λυπάμαι, δε θυμάμαι πως τα λέμε στην Ελλαδα αυτα). Ταυτόχρονα, δε βάζεις ότι γυψοσανίδα ναναι, υπάρχουν ειδικές γυψοσανίδες για ηχομόνωση που κόβουν κ αυτες λιγα DBs. Τέλος, όλες οι συνδέσεις πρέπει να γινουν με ειδικό στοκο, οχι περιστασιακό σοβα που μας ξέμεινε. δυστυχώς, η σοβαρή η λύση έχει και ανάλογο κόστος, αλλα και σου κατεβάζει κ το ταβάνι λιγο πιο κατω οποτε σε χαμηλοταβανα σπιτια ειναι θεμα. αλλιως ναι, βαζεις soundbreaker μεταλικες μπαρες στο ταβανι (ξαναλεω, δε κολάμε απευθειας πανω του για καλύτερο αποτελεσμα) και μετα κολλάς τα παντα εκει, την ειδικη ηχομονωση (οχι υαλοβαμβακα, σκληρου τυπου παντα) και μετα την γυψοσανιδα. 4
tounion Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, MaxHeadroom_1985 είπε η λογική σου λοιπόν είναι να μην περπατούν να μην μιλούν να μην κλείνουν πόρτες να μην πηγαίνουν τουαλέτα και τραβούν το καζανάκι και να κοιμούνται ότι ώρα βολεύει εσένα ;;;;; εάν θες ηρεμία αγόρασε ή κατασκεύασε την δική σου μονοκατοικία στο βουνό , αλλά μάλλον και εκεί θα σε ενοχλούν τα πουλιά το θρόισμα των φύλων ακόμα και ο αέρας όταν φυσάει . Είσαι και εσύ από αυτούς που περπατάνε σαν να περνάει η Βέρμαχτ ??
Ducatista Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, stavroskons είπε περιμένω τηλέφωνο για ραντεβού από εταιρία ηχομόνωσης να δω τι προσφορά αλλά και τι υλικά πρόκειται να προτείνουν.θα είναι μεγάλη διαδικασία να βγει όλη η γυψοσανίδα από σαλόνι κουζίνα αλλά προκειμένου να φτιάξει το πράγμα, (αν φτιάξει) προτίθεμαι να τα δοκιμάσω όλα. Αν και το κόστος το φοβάμαι αρκετά. Θα δούμε Όχι γιατί ειχα ηλιθιο μηχανικό ο οποίος δεν σκέφτηκε να προτείνει κάτι αντίστοιχο. Αν και όπως έγραψα δεν είχαμε κανένα ίχνος θορυβου γιατί όταν έγινε η ανακαίνιση αλλά και κατά την αγορά του διαμερίσματος, οι ένοικοι από πάνω έλειπαν δυστυχώς Δεν χρειάζεται να βγει όλη ποσα τετραγωνικά έχεις γυψοσανιδα;
basilis_k6 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 πολλοι εχετε τετοιο προβλημα. μηπως ενα ηχειο με active noice cancellation να είναι το επόμενο hit στις ηλεκτρονικές συσκευες?
BTL Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, stavroskons είπε Όχι γιατί ειχα ηλιθιο μηχανικό ο οποίος δεν σκέφτηκε να προτείνει κάτι αντίστοιχο. Αν και όπως έγραψα δεν είχαμε κανένα ίχνος θορυβου γιατί όταν έγινε η ανακαίνιση αλλά και κατά την αγορά του διαμερίσματος, οι ένοικοι από πάνω έλειπαν δυστυχώς Εχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα ηχομόνωση λόγω προβλήματος που είχα και η πιο cost effective λύση ειναι πετροβάμβακας + μεμβρανη ανάμεσα σε διπλή γυψοσανίδα. Απο εκεί και ύστερα οι λύσεις αν και αποδοτικές ξεφεύγουν σε κόστος > 50€/m^2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Skywalker333 είπε γενικα να ξερεις οτι η σωστη η λύση δεν ειναι τύπου "ριξε μια μονωση νταου/υαλοβαμβακα". Αυτο κανει πολύ λίγο στο πως περνάει ο ήχος. Καταρχάς υπάρχουν συγκεκριμένες μονώσεις ειδικά σχεδιασμένες για αυτο, οχι οτι ναναι. Πέραν αυτού, δεν τα κολλάς όλα πανω στο ταβανι και τέλος γιατι η παλμικη κινηση του ήχου, πάλι θα περάσει έτσι. Το να υπάρχει ενα μικρό κενό αέρος δεν ειναι λάθος, ισα ισα βοηθάει. Η πιο καλη κατασκευή είναι μεταλικός σκελετός ο οποιος δεν ειναι συμβατικες ράγες αλλά με ειδικά πιάστρα στο ταβάνι αλλά και στο ενδιαμεσο τα οποια ταλαντωνονται και αποροφούν καποιες από τις δονήσεις (λυπάμαι, δε θυμάμαι πως τα λέμε στην Ελλαδα αυτα). Ταυτόχρονα, δε βάζεις ότι γυψοσανίδα ναναι, υπάρχουν ειδικές γυψοσανίδες για ηχομόνωση που κόβουν κ αυτες λιγα DBs. Τέλος, όλες οι συνδέσεις πρέπει να γινουν με ειδικό στοκο, οχι περιστασιακό σοβα που μας ξέμεινε. δυστυχώς, η σοβαρή η λύση έχει και ανάλογο κόστος, αλλα και σου κατεβάζει κ το ταβάνι λιγο πιο κατω οποτε σε χαμηλοταβανα σπιτια ειναι θεμα. αλλιως ναι, βαζεις soundbreaker μεταλικες μπαρες στο ταβανι (ξαναλεω, δε κολάμε απευθειας πανω του για καλύτερο αποτελεσμα) και μετα κολλάς τα παντα εκει, την ειδικη ηχομονωση (οχι υαλοβαμβακα, σκληρου τυπου παντα) και μετα την γυψοσανιδα. Σε ευχαριστώ πολύ ,βοήθησε πολύ το μήνυμά σου! Όταν επικοινωνήσω με την κατάλληλη εταιρία θα τα αναφέρω όλα για να δω αν είναι κατάλληλοι για την συγκεκριμένη δουλεία. 45 λεπτά πριν, Ducatista είπε Δεν χρειάζεται να βγει όλη ποσα τετραγωνικά έχεις γυψοσανιδα; Γενικά μετα από 2 γνώμες που πήρα (οχι από εταιρίες αλλά από μεμονωμένους εργατες ), ο ένας μου είπε ότι πρέπει να αφαιρεθεί όλη και ο άλλος μου είπε ότι θα έκοβε κάποια κομμάτια μόνο και μετά θα έβαζε το εκάστοτε υλικό. Έχεις κάνει τέτοιου είδους ηχομόνωση ή κάποια παρόμοια για να μου πεις την γνώμη σου ? 8 λεπτά πριν, BTL είπε Εχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα ηχομόνωση λόγω προβλήματος που είχα και η πιο cost effective λύση ειναι πετροβάμβακας + μεμβρανη ανάμεσα σε διπλή γυψοσανίδα. Απο εκεί και ύστερα οι λύσεις αν και αποδοτικές ξεφεύγουν σε κόστος > 50€/m^2 Γενικά μετά την ηχομόνωση που έκανες, είδες αποτέλεσμα?
Ducatista Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Η λύση που ανέφερε ο φίλος πιο πανω είναι η πιο σωστή αλλά και ο αλλος μάστορας που σου είπε να αφαιρεθεί μεμονωμένα και να βάλει την μόνωση γίνεται το έκανε φίλος και είδε αρκετή διαφορα αν δεν κάνω λάθος έβαλε και φελιζολ και το ηχομονωτικο υλικό νομίζω πως θα σου κάνει δουλειά και το κόστος δεν είναι μεγάλο αλλά ρωτα για καλό και για κακό ποσα dB θα σου κατεβάσουν να είσαι σίγουρος αν θες να το κάνεις ετσι
BTL Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, stavroskons είπε Γενικά μετά την ηχομόνωση που έκανες, είδες αποτέλεσμα? Απόλυτα ευχαριστημένος, το δικό μου πρόβλημα ήταν θόρυβος απο μηχανήματα (δύσκολο λόγω περιοχής συχνοτήτων που δε δουλεύουν σωστά τα μη συμπαγή ~ οικονομικά ~ ηχομονωτικά ) που λύθηκε με τη λογική της παρακάτω εικόνας (χωρίς να κρέμεται ο μεταλλικός σκελέτος λόγω χώρου): Συνδυασμός ορυκτοβάμβακα + διπλή γυψοσανίδα + ενδιάμεση μεμβράση. Προτείνω τη λύση να την εφαρμόσεις πρώτα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού να δεις πως πάει και μετά σε μεγαλύτερους χώρους. Αν δεν δουλέψει μετά τα κοστολόγια ειναι μεγάλα... Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από BTL 3
nermain Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Αστα να παμε εχουμε μια βλαμμενη π εχει το σαλονι της στον τοιχο της κρεβατοκαμαρας. Ωρες κοινης ησυχιας βαζει ραδιο τερμα για να το ακουει στο μπαλκονι π καθετε δυνατα στο οποιο φωναζει στο τηλεφωνο κ οταν την λες κατι λεει "Στο ΜΝ μου" στα ορια να την κανω καταγγελια ειμαι. Οταν λεμε ωρες κοινης ησυχιας ολο το μεσημερι κ το βραδυ απο τις 10 το μεχρι τις 2 το πρωι τουλαχιστον. Αυτο η σκεφτομαι να βαλω μονωση στην κρεβατοκαμαρα.
Black Demis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 το ιδιο και σε μας οικοδομή του 74 6 σπίτια ο καθένας ακούει τον καθένα φάση....... το κάλο ειναι ότι όλοι το έχουμε γραμμένο το θεμα στα @@ μας και εγώ σε δυο βδομάδες συνήθισα και πλέον ουτε καν καταλαβαίνω τπτ εξάλλου τι μπορει να γίνει να σπάσουν όλοι η τοίχοι και να ξανά χτιστούν? η να μην αναπνέει κόσμος και να μην περπατάει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα