Προς το περιεχόμενο

Ηχομόνωση ταβανιού.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, janus5555 είπε

παιδιά είναι απίστευτη η ξενέρα να τρως ξύλο για όσο καιρό χρειάζεται να γίνει το καινούριο σπίτι, να μετακομίζεις με δάκρυα χαράς, να χαίρεσαι την ησυχία σου όσο αυτή υπάρχει και ξαφνικά- πολύ ξαφνικά και πολύ σύντομα- να έρχεται/ έρχονται από πάνω και να συνειδητοποιείς ότι δε μένεις πια μόνος! και ότι δεν μπορείς να μείνεις εκεί. και ότι έβαλες τα λεφτά και τον κόπο και τον χρόνο σου κάπου που δεν έπρεπε!

υγ. "θα πάω σπιτάκι μου μου λέγανε...θα έχω την ησυχία μου μου λέγανε..δε θα με ενοχλεί κανείς και τίποτα μου λέγανε.." :P

αυτό σκέφτομαι και εγώ. Ξέρω ότι όποιος προτείνει να φύγεις από το σπίτι αν υπάρχουν τέτοια προβλήματα αλλά δεν είναι εύκολο. Αντε και πες ότι το πουλάς. Αντε να βρεις πάλι κάτι άλλο που δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα, αντε να το αγοράσεις, αντε να το φτιάξεις πάλι από την αρχή. Θα μου πεις αυτά έχουν οι πολυκατοικίες αλλά έπρεπε να λείπουν οι απο πανω πριν και κατά την διάρκεια αγοράς και μετά ανακαίνισης? σκληρό. Μπορείς παρόλα αυτά να μιλήσεις στους από πάνω και να τους ενημερώσεις ευγενικά για τον θόρυβο. Αν δεν είναι προβληματικοι σαν τους δικούς μου ,θα καταλάβουν 

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σε οικοδομη του 70 που μέναμε, είχα κοντέψει να πάθω σχιζοφρένεια από τη φασαρία. κάτω, πάνω αριστερά, δεξιά. μιλάμε για τρέλα. εν τέλει το πουλήσαμε, βάλαμε δάνειο πήραμε καινούριο όπως το θέλαμε και ησυχάσαμε. μπορεί να πληρώνω την επόμενη 10ετια αλλά η ησυχία και η ηρεμία δεν εξαγοράζεται

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gsisr είπε

σε οικοδομη του 70 που μέναμε, είχα κοντέψει να πάθω σχιζοφρένεια από τη φασαρία. κάτω, πάνω αριστερά, δεξιά. μιλάμε για τρέλα. εν τέλει το πουλήσαμε, βάλαμε δάνειο πήραμε καινούριο όπως το θέλαμε και ησυχάσαμε. μπορεί να πληρώνω την επόμενη 10ετια αλλά η ησυχία και η ηρεμία δεν εξαγοράζεται

Συμφωνώ στο κομμάτι της ψυχικής ηρεμίας και αφού μπόρεσες και έφυγες και κατάφερες και πήρες δάνειο είσαι τυχερός. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχω κλείσει καν χρονο στο σπίτι. Επομένως το να το πουλήσω μου φαίνεται αρκετά δύσκολο από πολλές απόψεις 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, stavroskons είπε

εσύ έκανες ηχομόνωση μόνο στην οροφή ή σε όλο το διαμέρισμα

Μονο στην οροφη.

Δημοσ.

δεν έχω εμπειρία από ηχομόνωση οροφής αλλά στο δικό μας σπίτι που βάλαμε ενδοδαπέδια θέρμανση(δηλαδή έξτρα φελιζόλ σε όλο το δάπεδο) σε σχέση με του από κάτω που δεν έχει η διαφορά στους θορύβους είναι αισθητή

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, stavroskons είπε

αυτό σκέφτομαι και εγώ. Ξέρω ότι όποιος προτείνει να φύγεις από το σπίτι αν υπάρχουν τέτοια προβλήματα αλλά δεν είναι εύκολο. Αντε και πες ότι το πουλάς. Αντε να βρεις πάλι κάτι άλλο που δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα, αντε να το αγοράσεις, αντε να το φτιάξεις πάλι από την αρχή. Θα μου πεις αυτά έχουν οι πολυκατοικίες αλλά έπρεπε να λείπουν οι απο πανω πριν και κατά την διάρκεια αγοράς και μετά ανακαίνισης? σκληρό. Μπορείς παρόλα αυτά να μιλήσεις στους από πάνω και να τους ενημερώσεις ευγενικά για τον θόρυβο. Αν δεν είναι προβληματικοι σαν τους δικούς μου ,θα καταλάβουν 

μια μέρα που βαρούσαν με σφυρί στις 11 το βράδυ γιατί μόλις είχαν αγοράσει έπιπλο ΙΚΕΑ, πήγα απλά να συστηθούμε και να ενημερώσω για την έλλειψη ηχομόνωσης.. Ήταν το ζευγάρι και η μητέρα της κοπέλας, νέα παιδιά κάτω από 30. Την προηγούμενη ημέρα (λογικά πριν έρθει και η μητέρα) του δίναν να καταλάβει..

Τσπ, ανέφερα απλά ότι δεν υπάρχει καθόλου ηχομόνωση και ακούω τα πάντα, τα παπούτσια, τη βρύση που ανοίγει, το πλυντήριο που στίβει, μια στροφή, δυο στροφές. Η κοπέλα με κοιτούσε έντρομη, προφανώς δεν "κράταγε" τπτ όταν τελείωνε και όταν της είπα όλα ψιλιάστηκε και κόμπλαρε. Καμιά βδομάδα μετά, πάλι του δίναν να καταλάβει και πάλι δεν κράταγε τπτ, τύπου "αχ θανάση" η φάση..

Δεν έχω απαίτηση να μη βάζουν πλυντήριο ή να μην κάνουν μπάνιο ή ότι άλλο, δεν μπορείς και να απαιτήσεις να μη ζουν οι άνθρωποι. Να βογγάει λίγο λιγότερο θα ήταν ευχάριστο αλλά και αυτό, μάλλον δε γίνεται.

Υπομονή, με τον καιρό θα'ναι ένα μουσικό χαλί που δε θα ενοχλεί :P 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, stavroskons είπε

Καλησπέρα. Πρόσφατα προχώρησα σε ανακαίνιση ενός διαμερίσματος στο οποίο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ηχομόνωσης. Η πολυκατοικία είναι του 76 . Δυστυχώς όταν προχώρησα στην αγορά του ακινήτου , παρέλειψα να παρατηρήσω το θέμα της ηχομόνωσης,καθώς έψαχνα σχεδόν 4 χρόνια για αγορά σπιτιού και έπρεπε για προσωπικούς λόγους να τελειώσει άμεσα. Καθ ολη την διάρκεια των εργασιών αλλά και πριν από αυτές, δεν είχα ακούσει κάποιον θόρυβο καθώς οι από πάνω έλειπαν για μήνες όπως έμαθα αργότερα. Αυτό λοιπόν είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετήσω γυψοσανιδες στο ταβάνι στον χώρο του σαλονιού καθώς και στην κουζίνα πράγμα το οποίο μάλλον έκανε χειρότερα τα πράγματα. Για να δώσω μια σαφή εικόνα του μεγέθους, ακούω πραγματικά τα πάντα. Βήματα, συνομιλίες, καζανάκι, πόρτες που κλείνουν, έπιπλα μέχρι και ροχαλητό. Προσπάθησα πολλές φορές να μιλήσω με τους από πάνω ευγενικά αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα κάτι. Η φασαρία ακούγεται καθ όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και την νύχτα μέχρι να πέσουν για ύπνο γύρω στις 2 με 3 δηλαδή. Περα από το γεγονός ότι δεν προσπαθούν καθόλου να καταλάβουν ότι πρέπει να συνυπάρχουν όσο το δυνατόν πιο αρμονικά με αλλά ανθρώπινα όντα, γνωρίζω ότι γενικά υπάρχει πρόβλημα με την ηχομονωση της πολυκατοικίας αν σκεφτεί κανείς ότι μένω στον 2ο και φτάνουν στο διαμέρισμα ήχοι από το ισόγειο που υπάρχει γυμναστήριο. Το θέμα λοιπόν είναι το έξεις. Αξίζει να προχωρήσω στην διαδικασία της ηχομόνωσης? Ξέρω ότι δεν θα καλυφτεί 100% το πρόβλημα αλλά έχω χάσει πραγματικά την ηρεμία μου .προσπάθησα πολύ για το συγκεκριμένο ακίνητο και έριξα όσα λεφτά είχα για να το φτιάξω από την αρχή και δεν μπορώ να το χαρώ. Νιώθω συνεχώς ότι ακούγονται τα πάντα και δεν νιώθω σε καμία περίπτωση ήρεμα μέσα σε αυτό. Το να φωνάξω την αστυνομία ξέρω ότι δεν οδηγεί πουθενά (για τις ώρες κοινής ησυχίας μιλάω πάντα),ειδικά μετά από κάτι πληροφορίες από τους γείτονες που μου είπαν για τους από πάνω χωρίς να θέλω να επεκταθώ παραπάνω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι γενικά τους φοβούνται όλοι. Αν γνωρίζει κάποιος για το θέμα της ηχομόνωσης και έχει προχωρήσει σε διαδικασία ηχομόνωσης με αποτέλεσμα, ελεύθερα περιμένω την γνώμη του . Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

η λογική σου λοιπόν είναι να μην περπατούν να μην μιλούν να μην κλείνουν πόρτες να μην πηγαίνουν τουαλέτα και τραβούν το καζανάκι και να κοιμούνται ότι ώρα βολεύει εσένα ;;;;; εάν θες ηρεμία αγόρασε ή κατασκεύασε την δική σου μονοκατοικία στο βουνό , αλλά μάλλον και εκεί θα σε ενοχλούν τα πουλιά το θρόισμα των φύλων ακόμα και ο αέρας όταν φυσάει .

• Like 1
  • Confused 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MaxHeadroom_1985 είπε

η λογική σου λοιπόν είναι να μην περπατούν να μην μιλούν να μην κλείνουν πόρτες να μην πηγαίνουν τουαλέτα και τραβούν το καζανάκι και να κοιμούνται ότι ώρα βολεύει εσένα ;;;;; εάν θες ηρεμία αγόρασε ή κατασκεύασε την δική σου μονοκατοικία στο βουνό , αλλά μάλλον και εκεί θα σε ενοχλούν τα πουλιά το θρόισμα των φύλων ακόμα και ο αέρας όταν φυσάει

Η "κοινη" λογικη ειναι οταν ειναι περασμενη η ωρα να προσεχεις τι θορυβους κανεις. Και δεν μιλαμε για αυτους που ειναι αναγκη οπως να πας μια τουλετα η να πιεις νερο. Αλλα να πηγαινεις πανω κατω βολτες στο σπιτι, να τραβας επιπλα, να φωναζεις, να εχεις δυνατα την τηλεοραση χωρις ακουστικα, κλπ. Κοινως να σεβεσαι τον γειτονα σου και να ανησυχεις αν ενοχλεις.

• Like 5
Δημοσ.

η λογική σου λοιπόν είναι να μην περπατούν να μην μιλούν να μην κλείνουν πόρτες να μην πηγαίνουν τουαλέτα και τραβούν το καζανάκι και να κοιμούνται ότι ώρα βολεύει εσένα ;;;;; εάν θες ηρεμία αγόρασε ή κατασκεύασε την δική σου μονοκατοικία στο βουνό , αλλά μάλλον και εκεί θα σε ενοχλούν τα πουλιά το θρόισμα των φύλων ακόμα και ο αέρας όταν φυσάει .

Μάλλον δεν διάβασες καλά και σωστά το κείμενο. Αυτό που είπα είναι ότι υπάρχει τρομερό πρόβλημα ηχομόνωσης, όχι ότι φταίνε απαραίτητα οι ένοικοι καο γ αυτό ανέφερα αν αξίζει να προχωρήσω σε ηχομόνωση του χώρου. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stavroskons είπε

Μάλλον δεν διάβασες καλά και σωστά το κείμενο. Αυτό που είπα είναι ότι υπάρχει τρομερό πρόβλημα ηχομόνωσης, όχι ότι φταίνε απαραίτητα οι ένοικοι καο γ αυτό ανέφερα αν αξίζει να προχωρήσω σε ηχομόνωση του χώρου. 

εάν εννοείς μόνο για τις ώρες κοινής ησυχίας τότε έχεις δίκιο , πάντως εάν ψάξεις στο youtube υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι αποτελεσματικής ηχομόνωσης και σχετικά με όχι μεγάλο κόστος

Δημοσ.

εάν εννοείς μόνο για τις ώρες κοινής ησυχίας τότε έχεις δίκιο , πάντως εάν ψάξεις στο youtube υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι αποτελεσματικής ηχομόνωσης και σχετικά με όχι μεγάλο κόστος

3 λεπτά πριν, MaxHeadroom_1985 είπε

Προφανώς αναφέρομαι για τις ώρες κοινής ησυχίας. Απλά δεν υπάρχει σεβασμός ούτε σε αυτές. Κατά διαστήματα σκέψου έρχεται και ένα παιδάκι πάνω (προφανώς δεν έχω πει κάτι γιατί είναι παιδί),το οποίο τρέχει μέχρι τις 12:30 το βράδυ κυρίως ΣΚ, αλλά και τα μεσημέρια ,ή το ότι τα μεσημέρια σε ώρες πάλι κοινής ησυχίας μπορεί να καρφώνουν πράγματα σε τοίχους ή να κοπανάνε πόρτες (και το εννοώ ότι τις χτυπανε με μίσος). Σε συνδυασμό με την έλλειψη ηχομόνωσης,καταλαβαίνεις ότι επικρατεί ένας μόνιμος "πανικός"

Δημοσ.

Στις γυψοσανίδες που έβαλες στην οροφή δεν τοποθετήθηκε κάποιο ηχοαπορροφητικό πχ πετροβάμβακας;

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Φιλαράκι δοκίμασες στην γυψοσανιδα να βάλεις διπλή ηχομόνωση η και φελιζολ;; 

περιμένω τηλέφωνο για ραντεβού από εταιρία ηχομόνωσης να δω τι προσφορά αλλά και τι υλικά πρόκειται να προτείνουν.θα είναι μεγάλη διαδικασία να βγει όλη η γυψοσανίδα από σαλόνι κουζίνα αλλά προκειμένου να φτιάξει το πράγμα, (αν φτιάξει) προτίθεμαι να τα δοκιμάσω όλα. Αν και το κόστος το φοβάμαι αρκετά. Θα δούμε 

1 λεπτό πριν, BTL είπε

Στις γυψοσανίδες που έβαλες στην οροφή δεν τοποθετήθηκε κάποιο ηχοαπορροφητικό πχ πετροβάμβακας;

Όχι γιατί ειχα ηλιθιο μηχανικό ο οποίος δεν σκέφτηκε να προτείνει κάτι αντίστοιχο. Αν και όπως έγραψα δεν είχαμε κανένα ίχνος θορυβου γιατί όταν έγινε η ανακαίνιση αλλά και κατά την αγορά του διαμερίσματος, οι ένοικοι από πάνω έλειπαν δυστυχώς 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...