Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα. Πρόσφατα προχώρησα σε ανακαίνιση ενός διαμερίσματος στο οποίο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ηχομόνωσης. Η πολυκατοικία είναι του 76 . Δυστυχώς όταν προχώρησα στην αγορά του ακινήτου , παρέλειψα να παρατηρήσω το θέμα της ηχομόνωσης,καθώς έψαχνα σχεδόν 4 χρόνια για αγορά σπιτιού και έπρεπε για προσωπικούς λόγους να τελειώσει άμεσα. Καθ ολη την διάρκεια των εργασιών αλλά και πριν από αυτές, δεν είχα ακούσει κάποιον θόρυβο καθώς οι από πάνω έλειπαν για μήνες όπως έμαθα αργότερα. Αυτό λοιπόν είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετήσω γυψοσανιδες στο ταβάνι στον χώρο του σαλονιού καθώς και στην κουζίνα πράγμα το οποίο μάλλον έκανε χειρότερα τα πράγματα. Για να δώσω μια σαφή εικόνα του μεγέθους, ακούω πραγματικά τα πάντα. Βήματα, συνομιλίες, καζανάκι, πόρτες που κλείνουν, έπιπλα μέχρι και ροχαλητό. Προσπάθησα πολλές φορές να μιλήσω με τους από πάνω ευγενικά αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα κάτι. Η φασαρία ακούγεται καθ όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και την νύχτα μέχρι να πέσουν για ύπνο γύρω στις 2 με 3 δηλαδή. Περα από το γεγονός ότι δεν προσπαθούν καθόλου να καταλάβουν ότι πρέπει να συνυπάρχουν όσο το δυνατόν πιο αρμονικά με αλλά ανθρώπινα όντα, γνωρίζω ότι γενικά υπάρχει πρόβλημα με την ηχομονωση της πολυκατοικίας αν σκεφτεί κανείς ότι μένω στον 2ο και φτάνουν στο διαμέρισμα ήχοι από το ισόγειο που υπάρχει γυμναστήριο. Το θέμα λοιπόν είναι το έξεις. Αξίζει να προχωρήσω στην διαδικασία της ηχομόνωσης? Ξέρω ότι δεν θα καλυφτεί 100% το πρόβλημα αλλά έχω χάσει πραγματικά την ηρεμία μου .προσπάθησα πολύ για το συγκεκριμένο ακίνητο και έριξα όσα λεφτά είχα για να το φτιάξω από την αρχή και δεν μπορώ να το χαρώ. Νιώθω συνεχώς ότι ακούγονται τα πάντα και δεν νιώθω σε καμία περίπτωση ήρεμα μέσα σε αυτό. Το να φωνάξω την αστυνομία ξέρω ότι δεν οδηγεί πουθενά (για τις ώρες κοινής ησυχίας μιλάω πάντα),ειδικά μετά από κάτι πληροφορίες από τους γείτονες που μου είπαν για τους από πάνω χωρίς να θέλω να επεκταθώ παραπάνω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι γενικά τους φοβούνται όλοι. Αν γνωρίζει κάποιος για το θέμα της ηχομόνωσης και έχει προχωρήσει σε διαδικασία ηχομόνωσης με αποτέλεσμα, ελεύθερα περιμένω την γνώμη του . Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
korakios Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 42 λεπτά πριν, stavroskons είπε Αυτό λοιπόν είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετήσω γυψοσανιδες στο ταβάνι στον χώρο του σαλονιού καθώς και στην κουζίνα πράγμα το οποίο μάλλον έκανε χειρότερα τα πράγματα ναι , λειτουργεί σαν ηχείο η γυψοσανίδα σκέτη 43 λεπτά πριν, stavroskons είπε Για να δώσω μια σαφή εικόνα του μεγέθους, ακούω πραγματικά τα πάντα. Βήματα, συνομιλίες, καζανάκι, πόρτες που κλείνουν, έπιπλα μέχρι και ροχαλητό. συνομιλίες και ροχαλητό μάλλον θα κοπούν , τα υπόλοιπα απλά δε θα είναι οξύς ο ήχος αλλά θα περνάν τα μπάσα 44 λεπτά πριν, stavroskons είπε Αξίζει να προχωρήσω στην διαδικασία της ηχομόνωσης? ναι εφόσον σκάσεις χιλιάρικα σε τεχνικό γραφείο , να δούνε το χώρο , συχνότητες και να προτείνουν ανάλογης πυκνότητας υλικών , καθώς και βάρους που θα πρέπει να υποστηρίξει η κατασκευή και χωρίς διακοσμητικές παρεμβάσεις αργότερα αλλιώς με "μάστορα" το πολύ-πολύ να δώσεις τζάμπα λεφτά που ίσως βοηθήσουν στη θερμομόνωση 😁 2 1
gbras Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδή έχω κάνει το ίδιο να ξέρεις ότι θα δεις μικρή διαφορά, οι ήχοι περνάνε και από τις κολώνες. Βέβαια αφού έβαλες γυψοσανίδα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έβαλες και ηχομόνωση . Υπάρχουν διάφορα υλικά το πιο σύνηθες είναι ο υαλοβάμβακας . Σωστή ηχομόνωση γίνεται μόνο όταν ντυθεί όλο το σπίτι με ηχομόνωση . Γνώμη μου, πήγαινε νοίκιασε άλλου και πούλησε το. Πολλοί αγοράζουν διαμερίσματα με σκοπό να τα ανακαινίσουν και να τα πουλήσουν. Πες ότι έκανες και εσύ αυτό. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από gbras 2
sphinxgr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 μόνο και μόνο που πήρες του 76 διαμέρισμα ήταν αναμενόμενα όλα αυτά. Αν μπορείς να φύγεις, φύγε. Ακόμα κ ηχομόνωση να βάλεις, ναι θα βελτιωθεί η κατάσταση αλλά ο ήχος θα υπάρχει απο κολώνες και τοίχους.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 7 ώρες πριν, gbras είπε Επειδή έχω κάνει το ίδιο να ξέρεις ότι θα δεις μικρή διαφορά, οι ήχοι περνάνε και από τις κολώνες. Βέβαια αφού έβαλες γυψοσανίδα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έβαλες και ηχομόνωση . Υπάρχουν διάφορα υλικά το πιο σύνηθες είναι ο υαλοβάμβακας . Σωστή ηχομόνωση γίνεται μόνο όταν ντυθεί όλο το σπίτι με ηχομόνωση . Γνώμη μου, πήγαινε νοίκιασε άλλου και πούλησε το. Πολλοί αγοράζουν διαμερίσματα με σκοπό να τα ανακαινίσουν και να τα πουλήσουν. Πες ότι έκανες και εσύ αυτό. Για αρχή σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Όπως έγραψα, λόγω του πει έλειπε ο από πάνω, δεν είχα καταλάβει ότι το σπίτι είχε θέμα ηχομόνωσης και δυστυχώς πλέον θεώρησα τότε ότι θα ήταν περιττό έξοδο. Οι γυψοσανιδες τοποθετήθηκαν για να έρθει σε μια ευθεία το ταβάνι του σαλονιού και στην κουζίνα για τοποθέτηση σποτ. Το ξέρω ότι σίγουρα μεταδίδεται και θα μεταδίδεται από τις κολώνες ο ήχος αλλά αν τουλάχιστον γίνει πιο υποφερτός, ίσως και να αξίζει. Αν επιτρέπεται εσύ έκανες ηχομόνωση μόνο στην οροφή ή σε όλο το διαμέρισμα? Το να το πουλήσω ίσως να είναι μια μελλοντική λύση αλλα προς το παρόν ήθελα να εξαντλήσω όλες τις άλλες επιλογές μέχρι να φτάσω σε αυτό το σημείο.
janus5555 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Γελάω πάρα πολύ, είμαι ακριβώς στην ίδια φάση.. Ολοκλήρωσα ένα γιαπί της δεκαετίας του 70' το καλοκαίρι και μετακόμισα φθινόπωρο, το σπίτι από πάνω ήταν άδειο και δεν είχα καθόλου φανταστεί το όλο θέμα της ηχομόνωσης. Μέχρι που πριν δυο βδομάδες μετακόμισε ένα ζευγαράκι.. Πέρα από παπούτσια, τακούνια, βρύσες που ανοίγουν κλείνουν, ομιλίες προφανώς κτλ, το καλύτερο ήταν την πρώτη μέρα που μπήκαν. Νέα παιδιά να ναι καλά, να μη χαρούν το σπίτι; Το κρεβάτι πάνω δεν έχει ελατήρια ή σούστες πάντως ο θόρυβος που κάνει ακριβώς πάνω από το υπνοδωμάτιό μου, μαζί με την κοπέλα, δεν είναι ότι καλύτερο για νανούρισμα.. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για τον ήχο, προσπάθησε να ηρεμήσεις και θα αρχίσει το αυτί σου να αδιαφορεί. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από janus5555 4
greg4 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Κι εγώ έχω περίπου το ίδιο πρόβλημα αν και από την ανάποδη. Πήρα διαμέρισμα του 77 αλλά ρετιρέ. Οπότε θέμα έχω με ήχους από το κάτω διαμέρισμα. Καζανάκι δεν ακούγεται αλλά δυνατή ομιλία ή μουσική θα ακουστεί. Και δυστυχώς δεν το είχα πάρει είδηση.. Άλλαξα όλο το πάτωμα οπότε θα μπορούσα άνετα να κάνω κάτι. Τώρα πλέον τέλος. Τεσπα η κατάσταση δεν είναι τραγική σε μένα παλεύεται αρκετά, αλλά σε καταλαβαίνω 100%... Πήγαινε σε μια σοβαρή εταιρεία, πάρε προσφορές και ανάλογά προχώρα...
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, janus5555 είπε Γελάω πάρα πολύ, είμαι ακριβώς στην ίδια φάση.. Ολοκλήρωσα ένα γιαπί της δεκαετίας του 70' το καλοκαίρι και μετακόμισα φθινόπωρο, το σπίτι από πάνω ήταν άδειο και δεν είχα καθόλου φανταστεί το όλο θέμα της ηχομόνωσης. Μέχρι που πριν δυο βδομάδες μετακόμισε ένα ζευγαράκι.. Πέρα από παπούτσια, τακούνια, βρύσες που ανοίγουν κλείνουν, ομιλίες προφανώς κτλ, το καλύτερο ήταν την πρώτη μέρα που μπήκαν. Νέα παιδιά να ναι καλά, να μη χαρούν το σπίτι; Το κρεβάτι πάνω δεν έχει ελατήρια ή σούστες πάντως ο θόρυβος που κάνει ακριβώς πάνω από το υπνοδωμάτιό μου, μαζί με την κοπέλα, δεν είναι ότι καλύτερο για νανούρισμα.. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για τον ήχο, προσπάθησε να ηρεμήσεις και θα αρχίσει το αυτί σου να αδιαφορεί. Δυνατό καλωσόρισμα όχι αστεία 🤣 από την στιγμή που και εσένα είναι δικό σου το διαμέρισμα, καταλαβαίνεις ότι το να αφήσω το αυτί μου να αδιαφορεί είναι κάτι που σίγουρα από την μία είναι μια λύση που χρειάζεται μεγάλη ψυχική δύναμη την οποία δεν ξέρω αν κατέχω. Γενικά ποτέ δεν ήμουν περίεργος με τους ήχους .και σε προηγούμενες πολυκατοικίες πάντα υπήρχε θέμα με ήχους (δύσκολο να μείνεις σε πολυκατοικία που να μην έχει θέματα ηχομόνωσης ) πέρα από τις καινούριες που και εκεί παίζεται. στο συγκεκριμένο διαμέρισμα ο καθε θορυβος είναι λες και είναι μέσα στο σπίτι μου .τον πρώτο μήνα δεν ήξερα τι να γίνω σε κάθε χτυπο νόμιζα ότι κάποιος ήταν μέσα στο σπίτι. Εν τω μεταξύ οι απο πανω είναι λες και κάνουν κάθε μέρα μίνι ανακαίνιση δωματίων και και μεταφέρουν τα έπιπλα ΟΛΗ την ημέρα. Τύπου θα προτιμούσα την δική σου περίπτωση που έχει και έναν αέρα ψυχαγωγίας τέλος πάντων 🤣 η και όχι εξαρτάται από τα ντεσιμπέλ 1 ώρα πριν, greg4 είπε Κι εγώ έχω περίπου το ίδιο πρόβλημα αν και από την ανάποδη. Πήρα διαμέρισμα του 77 αλλά ρετιρέ. Οπότε θέμα έχω με ήχους από το κάτω διαμέρισμα. Καζανάκι δεν ακούγεται αλλά δυνατή ομιλία ή μουσική θα ακουστεί. Και δυστυχώς δεν το είχα πάρει είδηση.. Άλλαξα όλο το πάτωμα οπότε θα μπορούσα άνετα να κάνω κάτι. Τώρα πλέον τέλος. Τεσπα η κατάσταση δεν είναι τραγική σε μένα παλεύεται αρκετά, αλλά σε καταλαβαίνω 100%... Πήγαινε σε μια σοβαρή εταιρεία, πάρε προσφορές και ανάλογά προχώρα... Εντάξει αφού είσαι ρετιρέ, καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου προκαλεί εκνευρισμό ο από κάτω αλλά πιστεύω ότι το από πάνω είναι χίλιες φορές χειρότερο. Χωρίς να ξέρω βέβαια το μέγεθος του προβλήματος αλλά για να μου λες ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, θεωρώ ότι αν βάλεις αρκετά χαλιά στο πάτωμα σε βασικά σημεία του σπιτιού, θα απομονώσεις αρκετά το πρόβλημα!
CaMp3on Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Σίγουρα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να βρεις σωστή εταιρεία που αναλαμβάνει. Το χειρότερο σενάριο είναι να πληρώσεις και να μην δεις αποτέλεσμα. Αν πάρεις προσφορές ανέβασε τες εδώ (ενδεικτικά) γιατί πολλοί αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα . Ουσιαστικά δεν είναι μόνο θέμα ήχου αλλά και δονήσεων που περνάνε στο σπίτι σου μέσω του σκελετού της οικοδομής. 1
spocky Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα και συγκεκριμενα το υπνοδωματιο μου λογω του οτι εχει ξυλινο πατωμα το οποιο ειναι περι 10 ποντους κουφιο απο κατω, ακουω τον απο κατω μου πολυ εντονα. Δεν ξερω αν μπορω να λυσω το προβλημα μιας και απο οτι εχω ακουσει απαιτειται πολυ φασαρια και ξυλωμα πατωματος, με αμφιολα αποτελεσματα
sphinxgr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, spocky είπε Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα και συγκεκριμενα το υπνοδωματιο μου λογω του οτι εχει ξυλινο πατωμα το οποιο ειναι περι 10 ποντους κουφιο απο κατω, ακουω τον απο κατω μου πολυ εντονα. Δεν ξερω αν μπορω να λυσω το προβλημα μιας και απο οτι εχω ακουσει απαιτειται πολυ φασαρια και ξυλωμα πατωματος, με αμφιολα αποτελεσματα Αν τον ακούς απο το πάτωμα, βγάζεις πάτωμα, γεμίζεις ηχομονωτικό ή μεμβράνη και κλείνεις με πάτωμα ξανά ή πλακάκι. Προφανώς θα σου πάει 1000€+ Η φθηνή λύση ειναι να βάλεις ένα παχύ χαλί να δεις πως θα πάει Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από sphinxgr
slobou Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στο δικό μας σπίτι διόροφο μένουμε στον πάνω όροφο 150τμ , έγινε πέρσι η περάτωση του ορόφου και ο γυψοσανιδάς για τα ταβάνια έβαλε γυψοσανίδα (Knauff , κορυφή γενικά) . Απο τη στιγμη που στην ταράτσα όμως υπάρχει πιεστικό , και αντλία θερμότητας 30W , δεν μας ρώτησε καν και μας έβαλε παντού ηχομόνωση με υαλοβάμβακα . Εννοείται δεν παίρνουμε χαμπάρι τίποτα όταν λειτουργούν αυτά. Στο πάτωμα βάλαμε ηχομονωση isolfon 3mm αλλά εκεί ακούμε τα πεθερικά μου όταν πχ τραβάνε ένα τραπέζι ή όταν μιλάνε αρκετά δυνατά ή όταν κατεβαίνει το παιδάκι κάτω να παίξει μαζί τους, αυτά γενικά ακούγονται λίγο προς μέτριο. Και φαντάσου στο πάτωμα η σειρά είναι πλακάκι ξύλου, ακολουθεί το Gross beton,μετά η ηχομόνωση και τέλος το αρχικό πάτωμα του ορόφου. 4 πράγματα στη σειρά και ακόμα ακούγεται σε συγκεκριμενες περιπτώσεις. Προς Θεού δεν μας ενοχλεί αυτό, είναι σε normal επιπεδα σ'εμένα αλλά έχω καταλήξει ότι για να κάνεις την απόλυτη ηχομόνωση πρέπει να σπρώξεις πολύ χρήμα δυστυχώς. Θα καταλήξω συμφωνώντας πάντως με τους προλαλήσαντες για την περίπτωση να κοιτάξεις κάπου αλλού και να πουλήσεις το υπάρχον. Καθαρά λόγω και των ιδιαίτερων "συνθηκών" που ανέφερες. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από slobou 1
janus5555 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 παιδιά είναι απίστευτη η ξενέρα να τρως ξύλο για όσο καιρό χρειάζεται να γίνει το καινούριο σπίτι, να μετακομίζεις με δάκρυα χαράς, να χαίρεσαι την ησυχία σου όσο αυτή υπάρχει και ξαφνικά- πολύ ξαφνικά και πολύ σύντομα- να έρχεται/ έρχονται από πάνω και να συνειδητοποιείς ότι δε μένεις πια μόνος! και ότι δεν μπορείς να μείνεις εκεί. και ότι έβαλες τα λεφτά και τον κόπο και τον χρόνο σου κάπου που δεν έπρεπε! υγ. "θα πάω σπιτάκι μου μου λέγανε...θα έχω την ησυχία μου μου λέγανε..δε θα με ενοχλεί κανείς και τίποτα μου λέγανε.." 4
spocky Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αν τον ακούς απο το πάτωμα, βγάζεις πάτωμα, γεμίζεις ηχομονωτικό ή μεμβράνη και κλείνεις με πάτωμα ξανά ή πλακάκι. Προφανώς θα σου πάει 1000€+ Η φθηνή λύση ειναι να βάλεις ένα παχύ χαλί να δεις πως θα πάει Δυστυχως αν δεν εχουν γινει απο την αρχη αυτα το να ξηλωνεις πατωματα κτλ ειναι ενα βασανο που δεν θελω να το ξαναζησω για τα επομενα 10 χρονια...Οποτε μαλλον θα τον υπομεινω τον θορυβο
nyne Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Σας καταλαβαίνω απολυτά.Έχω από κάτω καφενείο(άδεια σνακ μπαρ)/ψησταριά/sports bar/κέντρο διασκεδάσεως με Live μουσική😀,όλα αυτά ανάλογα τη μέρα/εποχή .Ευτυχώς είμαι στο ενοίκιο και αν το αποφασίσω μπορώ να φύγω.Από τη στιγμή που είναι δικό σου εγώ θα έπαιρνα ένα επαγγελματία να φτιάξω οτι μπορώ,βέβαια το απόλυτο δε γίνεται να το έχεις, εκτός αν κάνεις πλωτό δωμάτιο όλο το σπίτι(ουσιαστικά ένα σπίτι μέσα στο σπίτι). 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα