sjtak Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα, σχετικά πρόσφατα έκανα αναβάθμιση σε ένα καινούριο σύστημα με ddr5 και 13700k χρησιμοποιώντας το προηγούμενο κουτί που είχα (600t corsair), αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος από τις θερμοκρασίες και σκέφτομαι να κοιτάξω για κάτι καλύτερο από άποψη ψύξης. Για μέγεθος θα ήθελα κάτι όχι πολύ μεγαλύτερο σε διαστάσεις από αυτό που έχω τώρα, να μπορεί να δεχτεί μεγάλες κάρτες γραφικών, καλή εργονομία/διαχέιριση καλωδίων, καλή συνδεσιμότητα στις μπροστά θύρες (usb), budget έως ~200€ αν είναι κάτι που να αξίζει. Rbg/εμφάνιση δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Με μια γρήγορη ματιά που έριξα, είδα καλές κριτικές για το meshify c, be quiet 500dx και phanteks p600s αν και το τελευταίο είναι ακριβότερο σε σχέση με τα άλλα 2 και δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει. Mήπως υπάρχει κάποια άλλη αξιόλογη πρόταση σε αυτό το επίπεδο τιμών;
@topos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 49 λεπτά πριν, sjtak είπε Καλησπέρα, σχετικά πρόσφατα έκανα αναβάθμιση σε ένα καινούριο σύστημα με ddr5 και 13700k χρησιμοποιώντας το προηγούμενο κουτί που είχα (600t corsair), αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος από τις θερμοκρασίες και σκέφτομαι να κοιτάξω για κάτι καλύτερο από άποψη ψύξης. Για μέγεθος θα ήθελα κάτι όχι πολύ μεγαλύτερο σε διαστάσεις από αυτό που έχω τώρα, να μπορεί να δεχτεί μεγάλες κάρτες γραφικών, καλή εργονομία/διαχέιριση καλωδίων, καλή συνδεσιμότητα στις μπροστά θύρες (usb), budget έως ~200€ αν είναι κάτι που να αξίζει. Rbg/εμφάνιση δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Με μια γρήγορη ματιά που έριξα, είδα καλές κριτικές για το meshify c, be quiet 500dx και phanteks p600s αν και το τελευταίο είναι ακριβότερο σε σχέση με τα άλλα 2 και δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει. Mήπως υπάρχει κάποια άλλη αξιόλογη πρόταση σε αυτό το επίπεδο τιμών; Αυτό εχεις? Ευρύχωρο είναι, mesh βλέπω μπροστά + πάνω. Λογικά δεν θα έπρεπε να είχες πρόβλημα. Για πες πόσα κ ποια fan έχεις+ τι άλλο harware εχεις μέσα και τι θερμοκρασίες(κάτω και από τι load) βλέπεις.
sjtak Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, @topos είπε Αυτό εχεις? Ευρύχωρο είναι, mesh βλέπω μπροστά + πάνω. Λογικά δεν θα έπρεπε να είχες πρόβλημα. Για πες πόσα κ ποια fan έχεις+ τι άλλο harware εχεις μέσα και τι θερμοκρασίες(κάτω και από τι load) βλέπεις. Ναι, αυτό. Ένας 120mm πίσω, 2 120mm πάνω και 2 120mm μπροστά (p12 arctic). Γενικά και στο παλιό σύστημα που το είχα, οι θερμοκρασίες της gpu (1660 super gaming x) ήταν λίγο τσιμπημένες σε σχέση με τα review (73-74c ενώ τα review έπαιζε ~64-67c). Τώρα έχω και τις μνήμες οι οποίες είναι πιο ζεστές (ddr5) και τον επεξεργαστή. Σε 100% load φτάνει πάνω από 93 βαθμούς ο επεξεργαστής ύστερα από undervolting και στοκ power limits αν και έχω πολύ καλή ψύκτρα (frost commander 140) Άμα βγάλω τα μπροστά/πάνω καπάκια, πέφτει η θερμοκρασία 4-5 βαθμούς περίπου. Από hardware έχω 2 sata hhd, 1 nvme και ενα optical drive. Κάρτα γραφικών θα αλλάξω λίγο αργότερα, περιμένω να βγουν τα καινούρια μικρότερα μοντέλα ή/και μήπως πέσουν οι τιμές στις μεγαλύτερες κάρτες. Σε games είμαι περίπου στους 60c στον επεξεργαστή αυτή τη στιγμή αλλά λογικά με κόβει η κάρτα και δεν ζορίζεται πολύ ο επεξεργαστής.
pnick Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δες λίγο το Corsair 5000D airflow. Πολύ καλά επίσης και τα Lian Li Lancool III και η σειρά PC-O11 Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από pnick 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα