Προς το περιεχόμενο

Αξιοπιστία νεων κινητήρων Renault

bloodraven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Για τον προηγούμενο τούρμπο των 800 κάτι κυβικών, έχουμε εικόνα;

899cc εννοεις?

ναι. Εχω ενα clio με αυτον με 90αλογα. toyota διασταυρωση ειναι. Καδενα φοραει οποτε τελος η αλλαγη ιμαντα, 3κυλινδρος, και για εδω μεσα τον γουσταρω περισσοτερο απο τον 2λιτρο πετρελαιο 190 αλογα του tiguan μου.

7,5λ/100 καιω στα βορεια προαστια αλλα μικρες διαδρομες. Μου σημαινει μονιμα παγωμενο το αυτοκινητο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

47 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Είναι ο ίδιος με του τουιγκο παλιότερα;

Γιατί τώρα βγαίνει μόνο με ατμοσφαιρικό 

ποιο βγαινει μονο με ατμοσφαιρικο? το twingo ?

Just now, andreaspA said:

To twingo απο το 2010 μέχρι και την τωρινή γενιά έβγαζε έναν κινητήρα turbo με 1.2 - 100hp. Τώρα βγαίνει μόνο ατμοσφαιρικό. 

Σχετικά με το θέμα: 10 χρόνια είχα το twingo 1.2 80hp. Άλλαξα μια εβαπορέτα, πριν το πουλήσω, και μια αντλία βενζίνης λόγω του ότι είχα 4 χρόνια υγραέριο. Γενικότερα, απροβλημάτιστο σε ηλεκτρονικά. Είχα έκδοση με αισθητήρες φώτων και βροχής, και αυτόματο ηλεκτρονικό κλιματισμό. 

Το scenic του 2018 ,1.6 140hp, το έχει ο αδερφός μου. Γενικά είναι τεράστιο αυτοκίνητο, στο δρόμο πάει τραίνο (αν και λίγο βάρκα για τα δικά μου γούστα) αλλά καίει κάτι παραπάνω στην πόλη (6,9λ/100χλμ). Ωστόσο, του έχει βγάλει κάποια ψιλοπροβληματάκια (βιντιλατέρ και κάτι άλλους αισθητήρες) που στην αντ/πεια της Renault κοστίζουν κάμποσο. 

• Like 2

1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Ναι , το πισωκίνητο

1 ώρα πριν, Agmourk είπε

To twingo απο το 2010 μέχρι και την τωρινή γενιά έβγαζε έναν κινητήρα turbo με 1.2 - 100hp. Τώρα βγαίνει μόνο ατμοσφαιρικό. 

Σχετικά με το θέμα: 10 χρόνια είχα το twingo 1.2 80hp. Άλλαξα μια εβαπορέτα, πριν το πουλήσω, και μια αντλία βενζίνης λόγω του ότι είχα 4 χρόνια υγραέριο. Γενικότερα, απροβλημάτιστο σε ηλεκτρονικά. Είχα έκδοση με αισθητήρες φώτων και βροχής, και αυτόματο ηλεκτρονικό κλιματισμό. 

Μήπως εννοείς το εμπροστοκίνητο;

7 hours ago, Maurikycli said:

Ναι , το πισωκίνητο

Μήπως εννοείς το εμπροστοκίνητο;

Spoiler

Ναι, αυτό εννοώ. Δεν ήξερα ότι υπάρχει πίσωκινητο twingo. Στο link παρακάτω δεν αναφέρει τίποτα. 

https://www.auto-data.net/gr/renault-twingo-ii-generation-2175

4 ώρες πριν, Agmourk είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Ναι, αυτό εννοώ. Δεν ήξερα ότι υπάρχει πίσωκινητο twingo. Στο link παρακάτω δεν αναφέρει τίποτα. 

https://www.auto-data.net/gr/renault-twingo-ii-generation-2175

Μετά έγινε πισωκίνητο όταν έγινε ουσιαστικά παραγωγός του τελευταίου smart
https://trcoff.gr/newmodels/renault-twingo/

https://www.autotriti.gr/data/newcars/times/montela/times_SMART_FORFOUR.asp

• Thanks 1

9 minutes ago, saltofx_v said:

καμια εικονα για την αξιοπιστια του edc κιβωτιου της ρενο εχουμε?

Εμεις που πηραμε προσφατα Megane Grandtour με τον 1.5dci και EDC κιβωτιο, φιλος μηχανικος που δουλευει Renault για πανω απο 20 χρονια μας ειπε μονο με το 6αρι. Το 7αρι εβγαλε θεματακια + οτι εχει πανακριβα λαδια…

Οσο για την αξιοπιστια γενικα των Renault, ο πατερας μου εχοντας περασει απο Γερμανους, Ιαπωνες, Ιταλους, το 2010 “εμπλεξε” με τους Γαλλους αγοραζοντας ενα Laguna II 1.8 (2004) απο φιλο που το ειχε παρει καινουργιο. Το πηραμε με 145k και φτασαμε 422k (με υγραεριο). Τυπικη συντηρηση (ιμαντες, αντλια, νερου, λαδια, φιλτρα, κτλ.), μια φλατζα κεφαλης γτ δακρυζε (εγινε εννοειται γενικη και στην κεφαλη), ενα σετ δισκο - πλατο και μια αντλια βενζινης (λογω υγραεριου). Τιποτα απο ηλεκτρικα, καθολου καταναλωση λαδιου…

Ζει και βασιλευει, το δωσαμε στον γαμπρο μου για να κινειται στο χωριο…

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/2/2023 στις 11:21 ΜΜ, nk9 είπε

Μάλλον δεν έχεις διαβάσει για τα θέματα του 1.2 tce...

Μπα...

Επεξ/σία από agnostos13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, nk9 είπε

Καλα... ΟΛΟΙ οι zetec 1600cc της Ford , εσβηναν στην πορεια. Πηγαινες στις τρομερες αντιπροσωπειες τους, και σου αποσυνδεαν τον αισθητηρα συμπλεκτη κατω απο το πενταλ.

Επεξ/σία από andreaspA

1 λεπτό πριν, Maurikycli είπε

Ξέρει να μου πει κάποιος για την αξιοπιστία αυτού του κινητήρα της ρενώ; 😇

Κανενα προβλημα. 3κυλινδρος, τουρμπατος, σπιρτο εδω μεσα, συμπραξη με Toyota, και καδενα αντι για ιμαντα. Τα σωστα ELF λαδακια οταν λεει ο κατασκευαστης και εισαι κομπλε. (εγω τα αλλαζω καθε 10.000χλμ οχι 15.000χλμ) Στην πραξη ομως τα αλλαζω καθε 5000χλμ ή διετία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...