Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Στα Spiderman έχει μεγάλη διαφορά αν δεν κάνω λάθος.

Κάνεις λάθος, η διαφορά είναι αστεία (<3%) και δε γίνεται καν αντιληπτή. Μην πέφτεις θύμα του μάρκετινγκ με το pcie 4 . Αυτά που θα δώσει κάποιος κάτοχος b450 για νέα b550 μητρική χίλιες φορές να τα δώσει για upgrade σε κάποιο από gpu/cpu/ κουτί/psu ή σε μεγαλύτερους δίσκους. Είναι ουσιαστικά ένα τζούφιο upgrade το b450 --> b550. 

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 5
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πάντως το είπα αν έχει σκοπό να πουλήσει τα παλιά και να ρίξει την διαφορά στο pc.
Δεν είναι μόνο η GPU που ΑΝ πάρει τι θα πάρει, είναι ο nvme που κάτι θα κερδίσει, αν όχι τώρα, σε επόμενο upgrade.
Τώρα είναι καθαρά και μόνο για VFM upgrade και σε Α320 να το βάλει το ίδιο θα είναι

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Εγώ πάντως το είπα αν έχει σκοπό να πουλήσει τα παλιά και να ρίξει την διαφορά στο pc.
Δεν είναι μόνο η GPU που ΑΝ πάρει τι θα πάρει, είναι ο nvme που κάτι θα κερδίσει, αν όχι τώρα, σε επόμενο upgrade.
Τώρα είναι καθαρά και μόνο για VFM upgrade και σε Α320 να το βάλει το ίδιο θα είναι

Καλα εκανες και το ειπες , το τι λενε καποιοι αλλοι μπορουν να πιουν ξυδι , σημασια μη δινεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, comfuzio είπε

Φίλε επειδή έχω pc με nvme και με sata ssd είναι δύσκολο να διακρίνω τη διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ τους, πόσο μάλλον ανάμεσα σε nvme pcie3 και 4. Πέρα ίσως από κάποιες πολύ ειδικές περιπτώσεις εργασιών που ελάχιστοι χρήστες χρειάζονται, δεν έχουν καμία πρακτική διαφορά.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Φίλε επειδή έχω pc με nvme και με sata ssd είναι δύσκολο να διακρίνω τη διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ τους, πόσο μάλλον ανάμεσα σε nvme pcie3 και 4. Πέρα ίσως από κάποιες πολύ ειδικές περιπτώσεις εργασιών, που ελάχιστοι χρήστες χρειάζονται, δεν έχουν καμία πρακτική διαφορά.

Παράξενο γιατί εγώ με το pc της υπογραφής βλέπω αρκετές διαφορές ανάμεσα σε nvme pci-e gen 4.0 και με τον 970 evo plus και αντίστοιχα με τους 840 pro/850 evo sata 3.
Το πιο απλό να πω που το βλέπω κάθε μέρα σχεδόν και έχει διαφορά; update σε παιχνίδι του steam. πχ Icarus...το έκανα test σε όλους και μάντεψε; ο pci-e gen 4.0 έκανε τον λιγότερο χρόνο.
Εγώ που κάνω και video edit πάλι βλέπω διαφορά, ακόμα και σε vm που τρέχω κάνει αισθητή την διαφορά ο ένας με τον άλλο.
Αλλά ναι, έχει να κάνει με το τι κάνεις στο pc, αν το ανοίγεις και είσαι με word/excel & chrome ε και με dramless ssd καλά είσαι

Δημοσ.

To πρόβλημα ειναι οτι οι τιμές στις μητρικές, είτε AM4 είτε LGA 1700 είτε ΑΜ5 είναι φουσκωμένες σαν μπαλόνι.

Βέβαια καθόμουν και κοίταζα τους ΑΜ5 επεξεργαστές και ειναι ΤΡΕΛΟ VFM, θα καλοέβλεπα εναν 7600Χ πχ.

2 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Παράξενο γιατί εγώ με το pc της υπογραφής βλέπω αρκετές διαφορές ανάμεσα σε nvme pci-e gen 4.0 και με τον 970 evo plus και αντίστοιχα με τους 840 pro/850 evo sata 3.
Το πιο απλό να πω που το βλέπω κάθε μέρα σχεδόν και έχει διαφορά; update σε παιχνίδι του steam. πχ Icarus...το έκανα test σε όλους και μάντεψε; ο pci-e gen 4.0 έκανε τον λιγότερο χρόνο.
Εγώ που κάνω και video edit πάλι βλέπω διαφορά, ακόμα και σε vm που τρέχω κάνει αισθητή την διαφορά ο ένας με τον άλλο.
Αλλά ναι, έχει να κάνει με το τι κάνεις στο pc, αν το ανοίγεις και είσαι με word/excel & chrome ε και με dramless ssd καλά είσαι

Ένας pcie nvme προφανώς και θα έχει μεγάλη διαφορά απο εναν sata ssd, τωρα για τις διαφορές Gen4 με Gen3 δεν γνωρίζω.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Ο τύπος δεν έχει ιδέα, μη του δινεις σημασία, η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας εξάλλου. Εδώ έλεγε στον άλλον θα έχει μπενεφιτς απο το PCIE 4 και ότι ειναι μαστ χεβ. 

Toν κατάλαβες και εσύ ε? Που να δείς άλλα διαμαντιά, με CPU που παίρνουν 30% σε επιδόσεις αν συνδέσεις 2x8pin στη μητρική. Μιλάμε μοιράζει γνώση

4 λεπτά πριν, yonah είπε

To πρόβλημα ειναι οτι οι τιμές στις μητρικές, είτε AM4 είτε LGA 1700 είτε ΑΜ5 είναι φουσκωμένες σαν μπαλόνι.

Βέβαια καθόμουν και κοίταζα τους ΑΜ5 επεξεργαστές και ειναι ΤΡΕΛΟ VFM, θα καλοέβλεπα εναν 7600Χ πχ.

Απτην στιγγμή που έχεις ήδη am4, o 7600x είναι σκουπίδι. Έχεις ίδιο MT performance με τον 3d, παρόμοιες gaming επιδόσεις και θέλει ακριβές μητρικές και DDR5. 

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Απτην στιγγμή που έχεις ήδη am4, o 7600x είναι σκουπίδι. Έχεις ίδιο MT performance με τον 3d, παρόμοιες gaming επιδόσεις και θέλει ακριβές μητρικές και DDR5. 

Άρα 5800X3D και τέλος;

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Herald είπε

Toν κατάλαβες και εσύ ε? Που να δείς άλλα διαμαντιά, με CPU που παίρνουν 30% σε επιδόσεις αν συνδέσεις 2x8pin στη μητρική. Μιλάμε μοιράζει γνώση

Η ασχετοσύνη δύσκολα κρύβεται αλλά είναι επικίνδυνος για τους χρήστες που ψάχνουν βοήθεια και τις τσέπες τους επίσης. 

37 λεπτά πριν, yonah είπε

Άρα 5800X3D και τέλος;

Ναι φίλε μου, κάνε BIOS Update και καλό gaming! Δε χρειάζεται να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα στην παρούσα φάση. 

Και μπορείς να πάρεις και οθόνη 1440p165+ Hz για να βελτιώσεις και άλλο την εμπειρία χρήσης. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Ναι φίλε μου, κάνε BIOS Update και καλό gaming! Δε χρειάζεται να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα στην παρούσα φάση. 

Και μπορείς να πάρεις και οθόνη 1440p165+ Hz για να βελτιώσεις και άλλο την εμπειρία χρήσης. 

Έχω 4k monitor στις 32", ας πουμε οτι δεν ειναι η πιο έξυπνη αγορά που εχω κάνει ποτέ για παιχνίδια 😅

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, yonah είπε

Έχω 4k monitor στις 32", ας πουμε οτι δεν ειναι η πιο έξυπνη αγορά που εχω κάνει ποτέ για παιχνίδια 😅

Εντάξει τώρα με τη 4070 Ti θα είσαι αρκετά καλά, αντε με γεια! Παίζει ουτε με τον 3600 να μην καταλάβαινεις χοντρο μπουκάλι. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, yonah είπε

Ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις, για να σας πω την αλήθεια έλεγα να πήγαινα σε νέα πλατφόρμα για να φτιάξω ενα ITX συστηματάκι που είχα στο μυαλό μου αλλά οι τιμές των μητρικώνε (sic) είναι παντελώς για κλωτσιές και δεν αξίζει, όπως επισημάνθηκε πιο πάνω δεν κάνω κάποια ιδιαίτερα ζόρικη χρήση (να φανταστείτε οτι και ο 3600 για day to day tasks ειναι υπεραρκετός) οπότε θα παω στο πυροβόλο 3D και θα τελειώνω.

Μία τελευταία ερώτηση, θεωρείτε οτι με τα 650W του RMx της Corsair και τα 16GB @ 3200MHz είμαι οκ ή θα χρειαστεί να αλλάξω και κάτι απο αυτά για τον 5800Χ3D και την 4070 Ti;

Το τροφοδοτικό για 4070ti δεν κάνει minimum είναι 750 με βάση την Nvidia για αυτή τη κάρτα. Εγώ τώρα έφτιαξα pc με 4070 και πείρα 850watt

• Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, geopyth είπε

Το τροφοδοτικό για 4070ti δεν κάνει minimum είναι 750 με βάση την Nvidia για αυτή τη κάρτα. Εγώ τώρα έφτιαξα pc με 4070 και πείρα 850watt

Αυτό σκεφτόμουν και ρώτησα πριν και εγω μιας και η Nvidia προτείνει 100W επιπλέον του δικού μου. Έχω και ένα 800αρι sff gold της cooler master το πολύ πολύ μέχρι να πάρω άλλο. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, yonah είπε

Αυτό σκεφτόμουν και ρώτησα πριν και εγω μιας και η Nvidia προτείνει 100W επιπλέον του δικού μου. Έχω και ένα 800αρι sff gold της cooler master το πολύ πολύ μέχρι να πάρω άλλο. 

Δεν πρέπει να ακούμε την άποψη του κάθε ανιδεου. Το σύστημα σου δύσκολα θα δει συνολική κατανάλωση άνω των 500W. Μια χαρά θα είσαι. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...