Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aloha παιδιά, αγόρασα μια 4070 Ti απο την ωραία προσφορά του Πλαισίου με το -20% (έχω γράψει και στο αντίστοιχο νήμα της NVIDIA) και μιας και το σύστημα μου ειναι σίγουρα αδύναμο να την οδηγήσει στο 100% και θα παιχτεί bottleneck λέω να κάνω την καρδιά μου πέτρα (και την τσέπη μου λίγο πιο άδεια) και να αναβαθμιστώ. Το θέμα είναι πως, και εξηγούμαι:

Το τωρινό σύστημα αποτελείται απο:
CPU:Ryzen 3600 (non-X)
RAM: Trident Z RGB 16GB 3200MHz
MOBO: ASUS ROG Strix B450 F Gaming
PSU: Corsair RMx 650W (2018)
VGA: Gigabyte 1060 6GB G1

Έχω δυο επιλογές, μπορώ να αναβαθμίσω το τωρινό σύστημα με τον 5800X3D και ενα μεγαλύτερο τροφοδοτικό ή να πάω για εντελώς νεό σύστημα με τον i5 13600K (αν και δεν με απασχολεί το OC στο ελάχιστο).

Τι θα μου προτείνατε;

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι πιο οικονομική επιλογή ο 3d, για να αποδώσει ο 13600K θα χρειαστείς ddr5 ή ddr4 με καλύτερο bandwidth, + φυσικό το νέο mobo...
Επίσης ο 5800Χ3D δεν θα χρειαστεί λογικά μεγαλύτερο wattage, δεν τραβάει πολύ γενικά

Άλλη εναλλακτική ο 5600, θα δεις και μ'αυτόν βελτίωση

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, yonah είπε

Aloha παιδιά, αγόρασα μια 4070 Ti απο την ωραία προσφορά του Πλαισίου με το -20% (έχω γράψει και στο αντίστοιχο νήμα της NVIDIA) και μιας και το σύστημα μου ειναι σίγουρα αδύναμο να την οδηγήσει στο 100% και θα παιχτεί bottleneck λέω να κάνω την καρδιά μου πέτρα (και την τσέπη μου λίγο πιο άδεια) και να αναβαθμιστώ. Το θέμα είναι πως, και εξηγούμαι:

Έχω δυο επιλογές, μπορώ να αναβαθμίσω το τωρινό σύστημα με τον 5800X3D και ενα μεγαλύτερο τροφοδοτικό ή να πάω για εντελώς νεό σύστημα με τον i5 13600K (αν και δεν με απασχολεί το OC στο ελάχιστο).

Τι θα μου προτείνατε;

Άμα σε ενδιαφέρουν μόνο τα games πήγαινε σε 3d. Δεν έχει νόημα να πας σε καινούργια μητρική για τον 13600k μόνο για gaming. 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Με B450 δεν θα χάσει το pci-e gen 4.0 και της CPU αλλά και της GPU?
Μήπως αν είναι να τα πουλήσει τα παλιά, να έμπαινε και μια pci-e gen 4.0 μητρική πακετάκι με τον 5800x3D?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, comfuzio είπε

Με B450 δεν θα χάσει το pci-e gen 4.0 και της CPU αλλά και της GPU?
Μήπως αν είναι να τα πουλήσει τα παλιά, να έμπαινε και μια pci-e gen 4.0 μητρική πακετάκι με τον 5800x3D?

Η απώλεια είναι τόσο ασήμαντη που πραγματικά είναι πεταμένα λεφτά να πάρει μητρική, ειδικά τώρα που είναι ακριβές. Στην τελική αν είναι να πάρει και μητρική τότε χάνεται το οικονομικό πλεονέκτημα της επιλογής να μείνει στην ίδια πλατφόρμα.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 9
Δημοσ.

Ο επεξεργαστής σε b450 δεν μασάει τίποτα ήμουν και εγώ στο τρυπάκι για να αλλάξω ΚΑΙ μητρική αλλά τσάμπα χρήματα  επίσης χάνεται το value for money.  

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, b1LLy23 είπε

Ο επεξεργαστής σε b450 δεν μασάει τίποτα ήμουν και εγώ στο τρυπάκι για να αλλάξω ΚΑΙ μητρική αλλά τσάμπα χρήματα  επίσης χάνεται το value for money.  

Τις διαφορες τις ειδες με αλλη μητρικη ή μεσω youtube  τα κοιταζες?

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Τις διαφορες τις ειδες με αλλη μητρικη ή μεσω youtube  τα κοιταζες?

Λες να έχουν συνεννοηθεί όλα τα κανάλια του youtube για να μην αλλάζει ο κόσμος τις b450 με b550 ; Ή μήπως θα του δώσεις λεφτά να αγοράσει μια b550 για να σου απαντήσει στα σίγουρα ;

Ίσα ίσα αν τα κανάλια λένε ψέματα θα λένε για να αυξηθεί η κατανάλωση επειδή τα παίρνουν από τις εταιρίες και όχι για να μην αγοράζουν οι χρήστες νέο hardware.

Δημοσ.

Ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις, για να σας πω την αλήθεια έλεγα να πήγαινα σε νέα πλατφόρμα για να φτιάξω ενα ITX συστηματάκι που είχα στο μυαλό μου αλλά οι τιμές των μητρικώνε (sic) είναι παντελώς για κλωτσιές και δεν αξίζει, όπως επισημάνθηκε πιο πάνω δεν κάνω κάποια ιδιαίτερα ζόρικη χρήση (να φανταστείτε οτι και ο 3600 για day to day tasks ειναι υπεραρκετός) οπότε θα παω στο πυροβόλο 3D και θα τελειώνω.

Μία τελευταία ερώτηση, θεωρείτε οτι με τα 650W του RMx της Corsair και τα 16GB @ 3200MHz είμαι οκ ή θα χρειαστεί να αλλάξω και κάτι απο αυτά για τον 5800Χ3D και την 4070 Ti;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Η απώλεια είναι τόσο ασήμαντη που πραγματικά είναι πεταμένα λεφτά να πάρει μητρική, ειδικά τώρα που είναι ακριβές.

2 ώρες πριν, b1LLy23 είπε

Ανάλογα το παιχνίδι έχει από ελάχιστες έως μεγάλες διαφορές το PCIe 4.

Κρίμα η 4070Ti σε PCIe 3.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, yonah είπε

Τι θα μου προτείνατε;

Άμα το σηκώνει η τσέπη σου, πήγαινε σε 13600Κ, DDR5 μνήμες και μια Β760/Ζ790 μητρική, θα πάρεις το μάξιμουμ της κάρτας έτσι. Αλλιώς με τον 5800Χ3Δ θα είσαι μια χαρά. Το τροφοδοτικό είναι οκ. 

Αν παίζεις σε 1080ρ, απλά πάρε 5800Χ3Δ και 1440ρ μόνιτορ, θα έχεις πολύ καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού.

2 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Λες να έχουν συνεννοηθεί όλα τα κανάλια του youtube για να μην αλλάζει ο κόσμος τις b450 με b550 ; Ή μήπως θα του δώσεις λεφτά να αγοράσει μια b550 για να σου απαντήσει στα σίγουρα ;

Ίσα ίσα αν τα κανάλια λένε ψέματα θα λένε για να αυξηθεί η κατανάλωση επειδή τα παίρνουν από τις εταιρίες και όχι για να μην αγοράζουν οι χρήστες νέο hardware.

Ο τύπος δεν έχει ιδέα, μη του δινεις σημασία, η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας εξάλλου. Εδώ έλεγε στον άλλον θα έχει μπενεφιτς απο το PCIE 4 και ότι ειναι μαστ χεβ. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Ανάλογα το παιχνίδι έχει από ελάχιστες έως μεγάλες διαφορές το PCIe 4.

Κρίμα η 4070Ti σε PCIe 3.

Ποιες είναι οι μεγάλες διαφορές; 

• Like 4
Δημοσ.

Οι διαφορές λόγω pcie είναι ελαχιστες, είχα δουλέψει 2 ημέρες την 3080 με x4 pcie 3.0 και έτρεχα ολα τα benches κτλ έτσι οταν την πήρα γιατί κόλλησε ένα κομμάτι σκονι στο σλοτ και έκοβε τα lanes ... η διαφορά ήταν κάτω από 3% μεταξύ x4 pcie 3.0 και x16 pcie 3.0

Μεγάλες διαφορές υπάρχουν όταν η vram ειναι περιορισμένη, οπως π.χ στην 6500 ΧΤ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...