Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα φίλοι μου.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με laptop που αγόρασα το 2019.

Πρόκειται για ένα HP Pavilion, επεξεργαστή i7-8550u, μνήμη ram 8 gb dd4, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 1050 2 gb (υπάρχει και ενσωματωμένη της INTEL), 1 ΤΒ σκληρό δίσκο, windows 10 64 bit.

Κάποια στιγμή μέσα στο 2020, κόλλησε ιό με αποτέλεσμα να χρειαστεί να του κάνω πλήρες reset. Ευτυχώς δεν είχα κάτι ιδιαίτερο μέσα που να έπρεπε να είχα προνοήσει για backup.

Σταδιακά, γινόταν όλο και πιο αργό, αλλά υπήρχαν και περίοδοι που λειτουργούσε, απλά είχε μία καθυστέρηση σχετικά ήπια.

Σήμερα και τρία σχεδόν χρόνια μετά από τότε που κόλλησε ιό, το laptop αργεί τραγικότατα όχι μόνο να κάνει εκκίνηση, αλλά ακόμη και να ανοίξει ένα πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να πρέπει να το ανοιγοκλείνω από το κουμπί power on/off. Αυτό δεν γίνεται συνέχεια αλλά στις 7 από τις 10 φορές το παθαίνει.

Ο σκληρός δίσκος του είναι άδειος κατά 70% και τα προγράμματα που του έχω αφήσει μέσα δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά. 

Τι μπορώ να κάνω πιστεύετε;;

Υπάρχει κάποια λύση για να βελτιωθεί και να μην κολλάει πια τόσο πολύ;; 

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου.

Έχω ήδη κάνει backup ότι έβαλα από τότε που τσίμπησε ιούς και μετά, οπότε λες να προχωρήσω σε format, ε;

Είναι κρίμα εν τω μεταξύ γιατί δεν είναι χάλια ως μηχάνημα για να φάει πέταμα.

Δημοσ.

Δες με το HDSentinel την κατάσταση του δίσκου. Τον δίσκο τον άλλαξες με 1TB ssd ή ήρθε με αυτόν; (ρωτάω γιατί το 2019 να έρθει με 1TB ssd είναι λίγο δύσκολο). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μηχάνημα σαν αυτό πρέπει να πετάει αν έχεις το  παρακάτω φορητό τότε δεν έχει ssd

https://www.skroutz.gr/s/16194146/HP-Pavilion-15-BC400nv-i7-8550U-8GB-1TB-GeForce-GTX-1050-FHD-W10.html

χρειάζεσαι αλλαγή δίσκου με ssd ...ο δίσκος πιθανόν να  έχει bad sectors

Επεξ/σία από btcminer22
Δημοσ.

Καλημέρα.

Έχεις δίκιο, εγώ μάλλον έκανα λάθος για τον ssd δίσκο. Αυτό ακριβώς είναι το laptop.

Δηλαδή με ένα format δεν θα πετύχω τίποτα, λες ε;

Διαβάζω πάντως στις κριτικές που έχουν πλέον διαμορφωθεί, ότι είναι πάρα πολύ αργό και άλλοι τα ρίχνουν στον δίσκο και άλλοι στο ότι γενικά έχει θέματα.

Δημοσ.

Καλημέρα. Aν έχει και ζημία ο δίσκος δεν κάνεις τίποτα ο δίσκος δεν θα έχει ούτε 20mbs ταχύτητα ακόμη και με τον πιο φθηνό ssd 120 giga στα 12 ευρώ θα έχεις 450mbs ταχύτητα αν ο δίσκος δεν έχει bad sectors άπλα είναι πολύ αργός στις 5400 στροφές μόνο για backup τον κρατάς και βάζεις ssd

https://www.youtube.com/watch?v=J3hTjEO6IrI

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Είναι κρίμα να πεταχτεί.

750 ευρώ είχα δώσει και το εξόφλησα σε δόσεις, μετά από τρία χρόνια και μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Δημοσ.

Η πιο σοβαρή αναβάθμιση ταχύτητας που μπορείς να κάνεις είναι ένας SSD.

Φυσικά format για να έχεις καθαρό σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Pesfun20 said:

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Είναι κρίμα να πεταχτεί.

750 ευρώ είχα δώσει και το εξόφλησα σε δόσεις, μετά από τρία χρόνια και μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Ποιος είπε να το πετάξεις. Ο δίσκος είναι αργός. Προχώρα με αλλαγή σε ssd (mx500/870evo) και μάλλον υπάρχει περίπτωση να υποστηρίζει και nvme (αν ναι δες για KC3000)

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...