Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα τη βοήθειά σας γιατί τα έχω πάρει με την ανοργανωσιά, την ημιμάθεια και την αδιαφορία του τεχνικού τους προσωπικού. Είμαι νέος πελάτης Nova (τί το' θελα;;;) και αρχίζω να μετανιώνω την ώρα και την στιγμή. Εκτός του γνωστού προβλήματος του συγκεκριμένου router με την αναγνώριση κλήσεων, έχω ακόμα ένα. Προσπαθεί ο γιος μου να παίξει online FIFA όπως απροβλημάτιστα έπαιζε τον τελευταίο καιρό που ήμουν στην cosmote, αλλά δεν μπορεί να συνδεθεί στους σέρβερ του παιχνιδιού. Και το πρόβλημα είναι το router διότι αλλάζοντάς το με το προηγούμενο speed port plus της cosmote που έχω ακόμα, συνδέεται κανονικά και μπαίνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλλον πρέπει να είναι κάποια ρύθμιση. Αν μπορεί κάποιος γνώστης να με βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων.

Αν είναι δύσκολο αυτό που ζητάω, τότε μήπως θα ήταν ευκολότερο αν γίνεται να συνδέσω τα 2 router μαζί (bridge ή με κάποιον άλλο τρόπο;) ώστε να συνδέονται οι συσκευές με το speedport και η voip τηλεφωνία με το zyxel ;;; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από geornirv
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η απορια μου ειναι πώς το Speedport Plus της Cosmote παιζει σε γραμμη Nova απο μονο του. Εκτος και αν εβαλες εσυ τους κωδικους PPPoE της Nova χειροκινητα στο Speedport. Επισης, το Speedport θα σου το ζητησουν πισω από την Cosmote.

Anyway, υποψιαζομαι ποιο μπορει να ειναι το προβλημα. Να ζητησεις απο την Nova να σε βγαλουν απο το CG-NAT (όπως το γράφω) καλυτερα μεσω γραπτου μηνυματος για να το καταλαβουν. Αν και τις τελευταιες εβδομαδες μετα την συγχωνευση δεν ακουω καθολου καλα λογια για την εξυπηρετηση τους. Εχουν χασει τα αυγά και τα πασχάλια.

(Εχω Nova-πρωην Wind και εγω με το ZyXEL. Αν εχεις καμια απορια με τις ρυθμισεις του μη διστασεις)

Επεξ/σία από geoavlonitis
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 19/2/2023 στις 8:26 ΜΜ, geoavlonitis είπε

Η απορια μου ειναι πώς το Speedport Plus της Cosmote παιζει σε γραμμη Nova απο μονο του. Εκτος και αν εβαλες εσυ τους κωδικους PPPoE της Nova χειροκινητα στο Speedport. Επισης, το Speedport θα σου το ζητησουν πισω από την Cosmote.

Anyway, υποψιαζομαι ποιο μπορει να ειναι το προβλημα. Να ζητησεις απο την Nova να σε βγαλουν απο το CG-NAT (όπως το γράφω) καλυτερα μεσω γραπτου μηνυματος για να το καταλαβουν. Αν και τις τελευταιες εβδομαδες μετα την συγχωνευση δεν ακουω καθολου καλα λογια για την εξυπηρετηση τους. Εχουν χασει τα αυγά και τα πασχάλια.

(Εχω Nova-πρωην Wind και εγω με το ZyXEL. Αν εχεις καμια απορια με τις ρυθμισεις του μη διστασεις)

Εβαλα σήμερα το Zyxel VMG8623-T50B, γιατί το παλιό δεν ήταν dual band.

Δεν ξέρω γιατί στο PS4 στο speed test, γράφει ότι το router δεν υποστηρίζει ip fragmentetion package και ότι κάποιες λειτουργίες του PS4, μπορεί να μην είναι διαθέσιμες.

Βασικά το μόνο που δεν κάνει, είναι ότι δεν δείχνει την κατάσταση στις υπηρεσίες του PSN.(View status of Playstation Network Services).

Το Nat Type είναι 2 όπως πρέπει και μπαίνει στο PS Store.

Ομως το κινητό μου στον ίδιο χώρο με Wi-Fi, πιάνει 70-100 Mbps download και 10 Mbps upload, ανάλογα σε ποιά μπάντα συνδεθεί, το PS4 πιάνει πολύ λιγότερο και δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτός ο περιορισμός με το fragmentation.

Αν και νομίζω ότι πιάνει όσο με το προηγούμενο modem, πάνω κάτω.30 Mbps download και 6 Mbps upload.Σκέφτομαι μήπως αυξηθεί η ταχύτητα και στο PS4 που επίσης είμαι μέσω Wi-Fi.Απο ότι είδε στο modem, το PS4 συνδέεται μόνο στο 2.4 Ghz, δεν υποστηρίζει 5Ghz σωστά;

Μέσω του modem έδωσα πρόσβαση της Mac του PS4, το έχω ορίσει ως gaming console, έκλεισα και άνοιξα το upnp, άλλαξα και το firewall απο medium σε low, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι.

Διάβασα ότι ακόμα και η αλλαγή UTP στο PS4 δεν αλλάζει κάτι, ίσως μόνο με static ip.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μηπως να δοκιμαζες να το συνδεσεις με Ethernet αν γινεται; Έχεις χαμηλές ταχύτητες λόγω του ότι συνδέεσαι στα 2.4GHz.

Επίσης, στην καρτέλα Network Setting -> Wireless -> Others υπάρχουν οι ρυθμίσεις της εικόνας. Πιθανολογώ αν βάλεις το τελευταίο στο disabled, θα φτιάξει.

image.png.dae4a74b28314f0c5c2cc9d4db60e987.png

Επεξ/σία από geoavlonitis
Δημοσ.
On 19/02/2023 at 19:26, geoavlonitis said:

δεν εχει cgnat  η  nova  οσο ξερω

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, poulinos είπε

δεν εχει cgnat  η  nova  οσο ξερω

Είχε/έχει η wind, μπορεί να είναι από τα κουσούρια του νέου σχήματος, μέχρι να βγάλουν άκρη.

Περιμένουμε μπας και ενεργοποιήσουν και ipv6 επιτέλους.

Δημοσ.
On 25/02/2023 at 14:10, Πέτρος said:

Είχε/έχει η wind, μπορεί να είναι από τα κουσούρια του νέου σχήματος, μέχρι να βγάλουν άκρη.

Περιμένουμε μπας και ενεργοποιήσουν και ipv6 επιτέλους.

για την wind δεν το ξερω δυστυχως. η Nova παντως οσο ηξερα δεν ειχε.τωρα τι εχουν κανει με την ενοποιηση τι να σου πω.ισως να συνεχισει να εχει να κανει με τι Username συνδεεσαι.

On 28/02/2023 at 19:14, lneam said:

εχει καποιος συνδεσει στην υποδοχη usb της συσκευης, usb stick ή hdd ? τι ταχυτητες πιανει ? εχει ftp ?

κατσε να δινει Ftp κτλ γιατι σε πολλες συσκευες ειναι για κατι 4g usb sticks. Μεσα στο μενου δεν βρηκα κατι για Ftp παντως.μονο για 3g/4g αναφερει.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, poulinos είπε

κατσε να δινει Ftp κτλ γιατι σε πολλες συσκευες ειναι για κατι 4g usb sticks. Μεσα στο μενου δεν βρηκα κατι για Ftp παντως.μονο για 3g/4g αναφερει.

στα pdf manuals που υπαρχουν στα site των zyxel + nova/wind, γραφει πως η υποδοχη usb υποστηριζει fat / fat32 με δυνατοτητα για file sharing

μετα την ερωτηση μου εκανα, βρηκα ενα https://www.skroutz.gr/s/27224664/Zyxel-VMG1312-T20B-VDSL2-Ασύρματο-Modem-Router-Wi-Fi-4-με-4-Θύρες-Ethernet.html

μεσα απο δοκιμες που εχω κανει ολα ΟΚ στο USB2 port (μονο μια λειτουργεια να τρεχει)
- lan port στα 100Mb το tranfer rate περιοριζεται στα 11,5ΜΒ read / 5.5MB write
- wifi 300Mb (800.11n / 40MHz) το tranfer rate 8.5MB read / 5.5MB write
 - ftp OK
usb test https://www.skroutz.gr/s/7853618/Sandisk-Ultra-Flair-32GB-USB-3-0-Stick-Μαύρο.html

το ιδιο usb stick στο pc σε usb3 θυρα εχει ταχυτητες > απο 3 φορες

Δημοσ.

Και εγώ έχω το modem/router zyxel.. Ευτυχώς εγώ δεν έχω το πρόβλημα με αναγνώριση κλήσεων αλλά το modem είναι άθλια…. Δεν λειτουργεί σωστά, συγχρονήζει χαμηλά και κάθε μέρα περίπου στις ίδιες ώρες δηλαδή βραδινές ώρες, παράδειγμα 21:00 το ίντερνετ ξεκινάει να κολλάει μετά δεν μπορώ να μπω στο ίντερνετ.. Μπαίνω στις ρυθμίσεις του modem/router, δείχνει ότι είναι κανονικά συνδεδεμένο.. Κάνω speedtest μου δείχνει χάλια ταχύτητα ή δεν κάνει ούτε καν το test..

Κάνω επανεκκίνηση το modem/router και το πρόβλημα λύνεται, αλλά σε κάθε μέρα ή δυο τρεις μέρες μετά κάνει τα ίδια.

Και μου λένε από τη Nova που επικοινώνησα μέσω messenger.. λένε ότι πρέπει να στείλουμε τεχνικό για να ελέγξει το modem ΆΜΑ δεν βρει πρόβλημα θα σε χρεώσουμε..

Πως μπορώ να αλλάξω τώρα αυτό το άθλια modem. Ο φίλος μου έχει το zte και δεν έχει ούτε μία πρόβλημα..

Ξέρω ότι άμα πάω στο κατάστημα θα μου λένε ότι δεν μπορούμε να σου δώσουμε.. πρέπει να στείλουν από κεντρικά. Γιατί στο κατάστημα δίνουν μόνο αν κάνεις νέα σύνδεση ή αναβάθμιση.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, oumtt είπε

Και εγώ έχω το modem/router zyxel.. Ευτυχώς εγώ δεν έχω το πρόβλημα με αναγνώριση κλήσεων αλλά το modem είναι άθλια…. Δεν λειτουργεί σωστά, συγχρονήζει χαμηλά και κάθε μέρα περίπου στις ίδιες ώρες δηλαδή βραδινές ώρες, παράδειγμα 21:00 το ίντερνετ ξεκινάει να κολλάει μετά δεν μπορώ να μπω στο ίντερνετ.. Μπαίνω στις ρυθμίσεις του modem/router, δείχνει ότι είναι κανονικά συνδεδεμένο.. Κάνω speedtest μου δείχνει χάλια ταχύτητα ή δεν κάνει ούτε καν το test..

Κάνω επανεκκίνηση το modem/router και το πρόβλημα λύνεται, αλλά σε κάθε μέρα ή δυο τρεις μέρες μετά κάνει τα ίδια.

Και μου λένε από τη Nova που επικοινώνησα μέσω messenger.. λένε ότι πρέπει να στείλουμε τεχνικό για να ελέγξει το modem ΆΜΑ δεν βρει πρόβλημα θα σε χρεώσουμε..

Πως μπορώ να αλλάξω τώρα αυτό το άθλια modem. Ο φίλος μου έχει το zte και δεν έχει ούτε μία πρόβλημα..

Ξέρω ότι άμα πάω στο κατάστημα θα μου λένε ότι δεν μπορούμε να σου δώσουμε.. πρέπει να στείλουν από κεντρικά. Γιατί στο κατάστημα δίνουν μόνο αν κάνεις νέα σύνδεση ή αναβάθμιση.

γενικα

σε αυτη την σελιδα https://nova.gr/katasthmata  μπορεις να επιλεξεις Έλεγχος / Αντικατάσταση Εξοπλισμού και να βρεις στην περιοχη σου ενα σημειο. Πας με τον zyxel και βλεπεις .... αναλογα θα χειριστεις το προβλημα σου

μπορεις οποτε θελεις να αγορασεις εξοπλισμο απο την αγορα και να λειτουργησει απροβληματιστα. Απ' οσο γνωριζω, εαν δεν εχεις IP τηλεφωνια, δεν υπαρχει προβλημα. Ακομα και να εχεις (πριν την αγορα) δες εαν θελουν να σου πουνε τις ρυθμισεις σε αυτο που εσυ θα αγορασεις (να εχεις βρει το μοντελο) και ολα ΟΚ

μπορεις να δοκιμασεις στο χωρο σου αλλο εξοπλισμο για μερικες μερες ??

μπορεις να κανεις αλλαγη με τον φιλο σου (και οι δυο ταυτοχρονα) και να τα δοκιμασετε σε αλλα σπιτια ?

μπορεις να δοκιμασεις να αναφερεις στο 13700 "βλαβη εξοπλισμου" και αντικατασταση ...

Υ.Γ.

ελπιζω να εχεις κανει hard reset στο modem και χωρις αλλες αλλαγες στις ρυθμισεις να εχεις παλι διαπιστωση την υπαρξη του προβληματος (1-3 μερες) ? σωστα ?

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, lneam είπε

ελπιζω να εχεις κανει hard reset στο modem και χωρις αλλες αλλαγες στις ρυθμισεις να εχεις παλι διαπιστωση την υπαρξη του προβληματος (1-3 μερες) ? σωστα ?

Ναι δεν έχει αλλάξει κάτι, έχω κάνει και hard reset. και τα στοιχεία που έχω αλλάξει μόνο το κωδικού του internet και το όνομα του internet.

Παλιά έχω πάει με το ADSL σύνδεση μου στο κατάστημα Nova έχω ζητήσει αντικατάσταση modem και ανάφερα το πρόβλημα μου, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν.🤷🏻‍♂️

Δημοσ.

το καταστημα Nova ΔΕΝ ειναι τεχνικοι. Υπαρχουν λυσεις, μερικες τις εχω αναφερει ....

57 λεπτά πριν, oumtt είπε

Ναι δεν έχει αλλάξει κάτι, έχω κάνει και hard reset. και τα στοιχεία που έχω αλλάξει μόνο το κωδικού του internet και το όνομα του internet.

Παλιά έχω πάει με το ADSL σύνδεση μου στο κατάστημα Nova έχω ζητήσει αντικατάσταση modem και ανάφερα το πρόβλημα μου, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν.🤷🏻‍♂️

10 ώρες πριν, poulinos είπε

ξανα-κοιταξα το manual, γραφει για ολα και για ftp, sftp, celullar backup, usb sharing

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...