Cntrl+X Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το σύστημα: Windows 11, CPU Ryzen 5600X, 32GB RAM, 2 δίσκοι SSD NVMe (ταχύτατοι), με μικρό μόνο μέρος αυτών κατειλημμένο από αρχεία. Το πρόβλημα: Μετά την τελευταία αναβάθμιση των Windows 11 τα αρχεία και τα προγράμματα αργούν πολλά δευτερόλεπτα να ανοίξουν (χωρίς απαραίτητα να εμφανίζεται αυξημένη δραστηριότητα δίσκου στο αντίστοιχο led του κουτιού), πχ όταν θέλω να ανοίξω ένα αρχείο εικόνας με τον ενσωματωμένο viewer των Windows. Επίσης, συχνά καθυστερούν πολύ και οι ιστοσελίδες να ανοίξουν. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο task manager δε δείχνει αυξημένη δραστηριότητα πόρων του συστήματος (CPU/RAM κλπ) από κάποια εφαρμογή κατά τη διάρκεια της καθυστέρησης. Έτρεξα και το crystaldisk mark και η ταχύτητα του δίσκου στον οποίο βρίσκονται τα αρχεία που θέλω να ανοίξω είναι ίδια με την ημέρα που τον πρωτοαγόρασα. Απεγκατέστησα firewall, antivirus, τα ίδια. Σημειωτέον το σύστημα δεν παρουσιάζει freezing, δηλαδή αν επιχειρήσω πχ να κλικάρω το startmenu ενώ περιμένω να ανοίξει μια φωτογραφία, αυτό γίνεται άμεσα. Άπαξ και ανοίξει όμως μια εφαρμογή, εκτελείται ταχύτατα ακόμα κι αν περιλαμβάνει δραστηριότητες σκληρού δίσκου, π.χ. το batch processing αρχείων RAW, γίνεται σφαίρα. Καμιά ιδέα τι να φταίει; Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2023 από Cntrl+X
greekfragma Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 το έχω συναντήσει σε συστήματα με AMD κυρίως και κάποια με intel. Είναι Windows11 bug με pci drivers και επηρεάζει κυρίως το indexing...θα δεις αντίστοιχη καθυστέρηση και όταν πας να πατήσεις το windows button για να σου εμφανίζει τα πιο πρόσφατα αρχεία προγράμματα που άνοιξες. κάποιοι το έλυσαν με εκκαθάριση δίσκου και windows clean system files αλλά εμφανίστηκε μετά από μερικές μέρες ξανά. πιθανόν επειδή το έχει αρκετός κόσμος να βγει διορθωτικό patch σύντομα. 1
Cntrl+X Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, greekfragma είπε το έχω συναντήσει σε συστήματα με AMD κυρίως και κάποια με intel. Είναι Windows11 bug με pci drivers και επηρεάζει κυρίως το indexing...θα δεις αντίστοιχη καθυστέρηση και όταν πας να πατήσεις το windows button για να σου εμφανίζει τα πιο πρόσφατα αρχεία προγράμματα που άνοιξες. κάποιοι το έλυσαν με εκκαθάριση δίσκου και windows clean system files αλλά εμφανίστηκε μετά από μερικές μέρες ξανά. πιθανόν επειδή το έχει αρκετός κόσμος να βγει διορθωτικό patch σύντομα. Ευχαριστώ, πολύ λογική σκέψη. Μετά την τελευταία αναβάθμιση παρατήρησα επίσης ότι τα περιεχόμενα των φακέλων εμφανίζονται πάνω στο κίτρινο εικονίδιο κάθε folder. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2023 από Cntrl+X
HateMe Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Εδώ πάντως με intel και το τελευταίο update, δεν υπάρχει θέμα. Ρώτησα και τον κολλητό που έχει 5600 ryzen και ούτε αυτός έχει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα