ChrisN.S. Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε παρα πολλα 250 ευρω , εγω την εβαλα σε ενα δευτερο κινητο που εχω 5Τζι και πεταει αναλόγως τις ανάγκες, χρησιμοποίησε το κινητό ως hotspot για μερικές ώρες με full bandwidth και θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άνετα ως μαγειρικό σκεύος.
APPLEGEEK Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, ChrisN.S. είπε αναλόγως τις ανάγκες, χρησιμοποίησε το κινητό ως hotspot για μερικές ώρες με full bandwidth και θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άνετα ως μαγειρικό σκεύος. το κανω φιλε με ps5 και αλλη μια συσκευει 1
ChrisN.S. Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Να κάνω και μια ελαφρώς offtopic ερώτηση για όποιον γνωρίζει, σε φορητότητα από wind σε cosmote όπου είχε λήξει το συμβόλαιο (δεν υπάρχουν ποινές σπασίματος συμβολαίου κλπ) τι οφείλεται στην wind; μέχρι και τον τελευταίο μήνα που έχει εκδοθεί; γιατί νομίζω ότι είναι ήδη προπληρωμένος ο τελευταίος μήνας.
Thrylos7 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 20 λεπτά πριν, ChrisN.S. είπε Να κάνω και μια ελαφρώς offtopic ερώτηση για όποιον γνωρίζει, σε φορητότητα από wind σε cosmote όπου είχε λήξει το συμβόλαιο (δεν υπάρχουν ποινές σπασίματος συμβολαίου κλπ) τι οφείλεται στην wind; μέχρι και τον τελευταίο μήνα που έχει εκδοθεί; γιατί νομίζω ότι είναι ήδη προπληρωμένος ο τελευταίος μήνας. με βαση την ημερομηνια που θα γινει η ενεργοποιηση σου στο νεο παροχο, θα βγει τελικος λογαριασμος ο οποιος θα σου ζηταει να πληρωσεις την αναλογια των ημερων που πρεπει ή αν ειχες προπληρωσει, θα ειναι πιστωτικός με βάση την αναλογια των ημερων που υπολειπονταν για το διαστημα που προπληρωσες. Πχ ας πουμαι οτι καθε 1η του μηνος παιρνεις λογαριασμο για τον προηγουμενο μηνα, και οτι 10 Μαρτιου ενεργοποιεισαι στην Cosmote. Ειχε πληρωσει 1η Μαρτιου για το διαστημα εως 28 φεβρουαριου. Αρα θα βγει τελικος λογασιαμος για το διαστημα 1η εως 10 Μαρτιου, και αναλογικα θα πληρωσεις 10/31 του παγίου σου. Αν στο παραπανω σεναριο προπληρωνες 1η του μηνος τον τρεχον μηνα, τοτε θα βγει τελικος λογαριασμος στον οποιο θα σου πιστωνονται τα 21/31 του παγιου που ηδη πληρωσες 1η Μαρτιου. Εφοσον δεν εισαι πια πελατης, πρεπει να πας σε καταστημα για να εισπραξεις την πιστωση, αλλιως αν εχεις καποια αλλη ενεργη συνδεση με αυτους (πχ καποιο κινητο) μπορεις να ζητησεις να μετρησει η πιστωση σε μελλοντικους λογαριασμους εκει. 1
ALIEN-3- Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, ChrisN.S. είπε Με την τεράστια διαφορά της φορητότητας σε όλη την Ελλάδα. Για ένα χρόνο όμως μετά θα πληρώνεις μόνο 3 ευρώ . Επίσης πέρα από την φορητότητα υπάρχουν και πάρα πολλά σπίτια που δεν έχουν την δυνατότητα γρήγορου ενσύρματου ίντερνετ
Moderators matrixxx Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, fysikos είπε ~250ε /12=20,8ε τον μήνα για αγορά modem + 3ε η sim= 24e περίπου όσο έχει η σύνδεση δλδ.... Συμφωνω στο οτι ειναι πολλα τα λεφτα για μοντεμ. Παρα πολλα. Αλλα δεν ξερω γιατι διαιρεις με 12. 24μηνα ειναι ολα τα συμβολαια και του θεματος. Επομενως 250/24=10μισο το μηνα για δυο χρονια. Περιπου οσο τα απεριοριστα (ηταν 13.77+3 η δευτερη καρτα βεβαια). Αν πηραν και την 100αρα, πανε στο 41 περιπου συνολο, 44 με 2η sim, οποτε με το ρουτερ παει 55. Πιο λογικο για συγκριση. Αλλα αν εχεις 5G σημα στο σπιτι σου και πιανεις πανω απο 100-200 Mbps (αφορα νομιζω πολυ μικρο ποσοστο του κοσμου), τοτε τι το θες το σταθερο; Παιρνεις μονο απεριοριστα σε κινητο, 2η sim και το ρουτερ και ετσι αρχιζει να συμφερει νομιζω. Μεχρι να περασει ο καιρος, να παρουν πολλοι 5G στην περιοχη σου και να κινδυνευει να πεσει η ταχυτητα σου σε 10-30-50-100 Mbps πιθανον, οποτε μετα αρχιζει το προβλημα. 2
APPLEGEEK Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 57 λεπτά πριν, matrixxx είπε Συμφωνω στο οτι ειναι πολλα τα λεφτα για μοντεμ. Παρα πολλα. Αλλα δεν ξερω γιατι διαιρεις με 12. 24μηνα ειναι ολα τα συμβολαια και του θεματος. Επομενως 250/24=10μισο το μηνα για δυο χρονια. Περιπου οσο τα απεριοριστα (ηταν 13.77+3 η δευτερη καρτα βεβαια). Αν πηραν και την 100αρα, πανε στο 41 περιπου συνολο, 44 με 2η sim, οποτε με το ρουτερ παει 55. Πιο λογικο για συγκριση. Αλλα αν εχεις 5G σημα στο σπιτι σου και πιανεις πανω απο 100-200 Mbps (αφορα νομιζω πολυ μικρο ποσοστο του κοσμου), τοτε τι το θες το σταθερο; Παιρνεις μονο απεριοριστα σε κινητο, 2η sim και το ρουτερ και ετσι αρχιζει να συμφερει νομιζω. Μεχρι να περασει ο καιρος, να παρουν πολλοι 5G στην περιοχη σου και να κινδυνευει να πεσει η ταχυτητα σου σε 10-30-50-100 Mbps πιθανον, οποτε μετα αρχιζει το προβλημα. εγω εχω 150 εως 500 αναλογα τα κεφια, παρολα αυτα το πινγκ μετραει για εμενα στα παινχιδια , 23 μαξ εχω ενω με την land line εχω 30+
dream21 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Τηλεφωνική προσφορά που δέχτηκα που έληγε το συμβολαιό μου COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED L 1) COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED L 43,57 + extra sim 3,01 + extra sim 3,01 = 49,59 Πλήρωνα για το δικό μου Νουμερο. Πλεον Απο εχθες μετα την προσφορα που δέχθηκα τηλεφωνική πήγε στην μισή τιμή 24,80€ για τους επόμενους 24 μήνες. 2) Στα 2 τηλέφωνα της κόρης και του γιού μου που είναι whats up καθε μηνα 10€ εκαστος δηλαδη 20€ κάθε μηνα βάζει η cosmote και για τους υπολοιπους 24 μηνες συνολο ενα 480€ στην τσέπη μου. 3) Σταθερο ADSL 24 δεν υπάρχει ουτε VDSL ουτε FTTH στην περιόχη μου πλήρωνα 29.90€ και μου το πήγαν 22,90€. 4) CosmoteTV απο 28€ μου το έκαναν 25€ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 73€ Ιντερνετ έχω απο 4G+ Cosmote στο σπιτι 200/60 με την μια απο τις 2 extra sim που πληρωνω και κατανάλωση δεδομενων συνολικα 5 με 6 ΤΒ απο τα 100ΤΒ που ειναι υποτιθεται στα ψιλα γραμματα το οριο καθε μηνα. 1 ώρα πριν, ChrisN.S. είπε Τα λιγουρεύεστε;; 😅 Επόμενη κίνηση μολις ενεργοποιησει η Cosmote το mmWave και το 5G SA περί τα τέλη του 2023 αγορα 5G Router για το σπίτι με ταχύτητες 3 και 4 Gbps και iPhone 15 Pro και άσε να περιμένουν οι γείτονες εδω γύρω πότε και εαν ρίξει καμια εταιρια Οπτικη ινα. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2023 από dream21 1
Arkin Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 7 ώρες πριν, ChrisN.S. είπε Ωραίος, απο υπερθέρμανση πως τα πάει; επίσης εξωτερικές κεραιούλες 5g θα βάλετε/ βάλατε; Κοιτα να δεις τι γινεται με αυτο. Η cosmote σε καποιες μπαντες εχει προβλημα με αποτελεσμα να ζεσταινονται κινητα ρουτερ τα παντα. Και εξηγουμε. Με 4G+ κατεβαζοντας σταθερα με 220MB θα δω υπερθερμανση στην μια ωρα θα συνεχισει ομως το ρουτερ να δινει φουλ ταχυτητα κανονικα χωρις προβλημα. Με 5G με την "κακια" μπαντα κατεβαζοντας με 100MB θα δω υπερθερμανση στο μισαωρο και θα μου κοψει την ταχυτητα download μεχρι να κρυωσει. Με 5G και την Ν78 κατεβαζοντας σταθερα στα 980MB ζεσταινετε ελαχιστα και δεν θα δεις υπερθερμανση καθολου. Αυτα ειναι τα προβληματα της cosmote στις μπαντες με καποιες υπαρχει θεμα μεχρι να τις φτιαξουν στις θερμοκρασιες ενω με πολυ μεγαλυτερες ταχυτητες με τις σωστες μπαντες δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Υπαρχει εφαρμογη που μπαινεις στο κρυφο μενου του 5001 και κλειδωνεις στην μπαντα που θελεις και τελος και η υπερθερμανσεις. Στα περισσοτερα σημεια υπαρχει Ν78 οποτε προβλημα δεν θα υπαρχει. Επαρχια ομως που ακομα δεν εχουμε Ν78 βλεπουμε τα παραπανω θεματα. Το εχω 3 μηνες το router χρησιμοποιω 9 συσκευες πανω του με χρηση 6TB το μηνα και παρολο το ζεσταμα προβληματα δεν εχω και δουλευει απροσκοπα συνεχεια. Εννοειται σου λυνει και τα χερια το βγαζεις απο πριζα το βαζεις τσεπη και πας οπου θες. Κραταει 10 ωρες η μπαταρια με ελαφρυ κατεβασμα. 2 2
sosias Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 13 λεπτά πριν, Arkin είπε Κοιτα να δεις τι γινεται με αυτο. Η cosmote σε καποιες μπαντες εχει προβλημα με αποτελεσμα να ζεσταινονται κινητα ρουτερ τα παντα. Και εξηγουμε. Με 4G+ κατεβαζοντας σταθερα με 220MB θα δω υπερθερμανση στην μια ωρα θα συνεχισει ομως το ρουτερ να δινει φουλ ταχυτητα κανονικα χωρις προβλημα. Με 5G με την "κακια" μπαντα κατεβαζοντας με 100MB θα δω υπερθερμανση στο μισαωρο και θα μου κοψει την ταχυτητα download μεχρι να κρυωσει. Με 5G και την Ν78 κατεβαζοντας σταθερα στα 980MB ζεσταινετε ελαχιστα και δεν θα δεις υπερθερμανση καθολου. Αυτα ειναι τα προβληματα της cosmote στις μπαντες με καποιες υπαρχει θεμα μεχρι να τις φτιαξουν στις θερμοκρασιες ενω με πολυ μεγαλυτερες ταχυτητες με τις σωστες μπαντες δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Υπαρχει εφαρμογη που μπαινεις στο κρυφο μενου του 5001 και κλειδωνεις στην μπαντα που θελεις και τελος και η υπερθερμανσεις. Στα περισσοτερα σημεια υπαρχει Ν78 οποτε προβλημα δεν θα υπαρχει. Επαρχια ομως που ακομα δεν εχουμε Ν78 βλεπουμε τα παραπανω θεματα. Το εχω 3 μηνες το router χρησιμοποιω 9 συσκευες πανω του με χρηση 6TB το μηνα και παρολο το ζεσταμα προβληματα δεν εχω και δουλευει απροσκοπα συνεχεια. Εννοειται σου λυνει και τα χερια το βγαζεις απο πριζα το βαζεις τσεπη και πας οπου θες. Κραταει 10 ωρες η μπαταρια με ελαφρυ κατεβασμα. Ποιο ΡΟΥΤΕΡ χρησιμοποιείς;
Arkin Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, sosias είπε Ποιο ΡΟΥΤΕΡ χρησιμοποιείς; Το ZTE 5001 έχω απλα αγορά από Γερμανό στα 299. Τώρα πήρε φίλος από βοντα το ίδιο στα 249 και τα δουλεύουμε και τα 2 με extra sim στο σπίτι.
greekparot Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δεχθηκα προσφορα απο την κοσμοτε για VDSL 100 στο σπιτι μου (εχω ηδη nova vdsl 100), μπαινοντας στο site ομως της cosmote βασει της διευθυνσης μου δινει διαθεσιμοτητα για 50mbit. Τι πραγματικα ισχυει; Παρ΄οτι δηλ εχω 100 τωρα αν παω σε αλλο παροχο (κοσμοτε) θα παω 50;
APPLEGEEK Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 34 λεπτά πριν, Arkin είπε Κοιτα να δεις τι γινεται με αυτο. Η cosmote σε καποιες μπαντες εχει προβλημα με αποτελεσμα να ζεσταινονται κινητα ρουτερ τα παντα. Και εξηγουμε. Με 4G+ κατεβαζοντας σταθερα με 220MB θα δω υπερθερμανση στην μια ωρα θα συνεχισει ομως το ρουτερ να δινει φουλ ταχυτητα κανονικα χωρις προβλημα. Με 5G με την "κακια" μπαντα κατεβαζοντας με 100MB θα δω υπερθερμανση στο μισαωρο και θα μου κοψει την ταχυτητα download μεχρι να κρυωσει. Με 5G και την Ν78 κατεβαζοντας σταθερα στα 980MB ζεσταινετε ελαχιστα και δεν θα δεις υπερθερμανση καθολου. Αυτα ειναι τα προβληματα της cosmote στις μπαντες με καποιες υπαρχει θεμα μεχρι να τις φτιαξουν στις θερμοκρασιες ενω με πολυ μεγαλυτερες ταχυτητες με τις σωστες μπαντες δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Υπαρχει εφαρμογη που μπαινεις στο κρυφο μενου του 5001 και κλειδωνεις στην μπαντα που θελεις και τελος και η υπερθερμανσεις. Στα περισσοτερα σημεια υπαρχει Ν78 οποτε προβλημα δεν θα υπαρχει. Επαρχια ομως που ακομα δεν εχουμε Ν78 βλεπουμε τα παραπανω θεματα. Το εχω 3 μηνες το router χρησιμοποιω 9 συσκευες πανω του με χρηση 6TB το μηνα και παρολο το ζεσταμα προβληματα δεν εχω και δουλευει απροσκοπα συνεχεια. Εννοειται σου λυνει και τα χερια το βγαζεις απο πριζα το βαζεις τσεπη και πας οπου θες. Κραταει 10 ωρες η μπαταρια με ελαφρυ κατεβασμα. Το βράδυ το κλείνεις ; Για την ραδιενέργεια
Arkin Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε Το βράδυ το κλείνεις ; Για την ραδιενέργεια Ποτε δεν το κλεινω προφανως το σπιτι πρεπει παντα να εχει ιντερνετ. Το δουλευω μονιμα σε 4G+ πιανω 320 down και 120 up οταν ερθει η Ν78 εδω θα το εχω σε 5G. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από matrixxx,
0 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση