Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 483
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
On 28/02/2023 at 05:35, ChrisN.S. said:

Μια απορία: η Cosmote δίνει 100mbps σε VDSL αν υπάρχει διαθεσιμότητα για FTTH στην διεύθυνσή σου ή θα πρέπει υποχρεωτικά να πας σε FTTH και να περιμένεις μήνες μέχρι να κάνουν τις εργασίες χωρίς ίντερνετ;

Δε μένεις καθόλου χωρίς Ίντερνετ μέχρι να ενεργοποιηθεί πλήρως η οπτική ίνα 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Armoral είπε

Οι τιμές ισχύουν 100%.

Η προσφορά συνεχίζει με λίγο πιο αυξημένες τιμές. Πχ το Gigamax Unlimited είναι στα 22 ευρώ πλέον από 13. Αντίστοιχα και τα υπόλοιπα. Το πρώτο πάγιο είναι ακόμη δωρεάν.

Δε το λες και "λίγο" πιο αυξημένη τιμή το +70% 😛

Ήθελα και εγώ να πάρω την προσφορά, αλλά μέχρι να ξεκαθαρίσω ποιο θα ήταν το penalty διακοπής την έχασα.

Να πω και την ιστορία μήπως κάποιος μπορεί να με συμβουλέψει. Είχα κάνει στη wind 50αρα vdsl 2play το Μάιο του 21' με 28€. Τον Μάιο του 22' μετακομισα και πλήρωσα 70€ για τη μεταφορά ακριβώς για να μην κάνω νέο συμβόλαιο. Αν ήταν να γίνει νέο με συνέφερε να κόψω το παλιό, να πληρώσω το penalty 100e πχ και να κάνω νέο 100αρι στα 26€ που έπαιζε τότε με δώρο 1 μήνα, μια η άλλη θα μου ερχόταν με καλύτερη ταχύτητα και τιμή. Όμως δεν ήθελα να κάνει reset η διετής δέσμευση και όπως με διαβεβαίωσαν με τα 70€ της μεταφοράς θα κράταγα το παλιό συμβόλαιο.

Τώρα πάω να ρωτήσω πότε λήγει το συμβόλαιο μου (περιμενοντας να ακούσω Μάιο του 23) και μου λένε το 24'....τους λέω "μηπως βλέπετε απλά ποτέ ενεργοποιήθηκε στην τωρινή μου διεύθυνση και προσθέτετε 2 χρόνια? Γιατί έχω κάνει μετακόμιση". Μου λένε "σε μετακόμιση γίνεται νέο συμβόλαιο"

Ζητάω να μου στείλουν το υπογεγραμμένο συμβόλαιο μου γιατί δε θυμάμαι να υπέγραψα τίποτα στη μετακομιση...και ακόμα περιμένω 😕

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/3/2023 στις 7:59 ΜΜ, ChrisN.S. είπε

Και τώρα πως έχω τηλέφωνο κανονικά και με το παλιό router μου είμαι συνδεδεμένος με cosmote vdsl; 

Υπέθεσα από τα λεγόμενα σου ότι δεν είχες Cosmote. Για την Nova τουλάχιστον ξέρω ότι υπήρχαν συνδέσεις που δεν το είχαν γυρίσει σε Voip(ή Vobb ισως πιο σωστά). Μέχρι πρόσφατα στο σπίτι των πεθερικών μου η τηλεφωνία ήταν POTS και το ρούτερ ήταν πάνω σε splitter. Αλλά μετά την αναβάθμιση από ADSL σε VDSL που έκανε ο κουνιάδος μου γύρισε σε Voip.

Θα σε ρωτήσω λοιπόν για να είναι ξεκάθαρο: Έχεις το 2023 σύνδεση με Cosmote και η τηλεφωνία σου είναι POTS ή ISDN; Αν είσαι σε Cosmote πάω πάσο και μένω έκπληκτος. Αν δεν είσαι σε Cosmote πως έχεις τηλέφωνο κανονικά αλλά είσαι συνδεδεμένος με Cosmote VDSL;  Ή κάτι δεν το λες/εξηγείς καλά ή κάτι μου διαφεύγει.

Στις 1/3/2023 στις 7:59 ΜΜ, ChrisN.S. είπε

δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει το pots ήσυχο στην φορητότητα;

Από ότι ξέρω όχι. Για την ακρίβεια αυτό που γνωρίζω είναι ότι στην Cosmote από το 2019 το είχαν γυρίσει σε Voip/Vobb υποχρεωτικά σε όλους(είχαν ξεκινήσει σταδιακά με πλάνο μέχρι το 2019 να έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση). Μία σχετική(όχι με την Cosmote αλλά περιγράφει αυτό που μου είχαν πει από το 2017 οι τεχνικοί του ΟΤΕ) ιστοσελίδα που το περιγράφει αυτό είναι η παρακάτω:

Vobbote Cosmote - μετάβαση σε ευρυζωνική τηλεφωνία

1 ώρα πριν, Armoral είπε

Εντάξει φίλε κάνεις λες και το 13ευρο ήταν η κανονική τιμή και ξαφνικά προχώρησαν σε αύξηση. Το πρόγραμμα έχει είναι πολύ ακριβότερο κανονικά, είχε 38 ευρώ μέχρι πριν από ένα μήνα και απλά μειώθηκε η έκπτωση που λαμβάνουν οι συνδρομητές κατά 20%.

Δεν έχεις δίκιο. Δεν κάνει λες και....μπλα, μπλα, μπλά.

Το ότι και τα 22 € είναι ίσως πολύ καλή τιμή για αυτό το πακέτο δεν αναιρεί το γεγονός ότι η περιγραφή σου για την αύξηση είναι το λιγότερο ατυχής.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
14 ώρες πριν, SV1EOD είπε

Υπέθεσα από τα λεγόμενα σου ότι δεν είχες Cosmote. Για την Nova τουλάχιστον ξέρω ότι υπήρχαν συνδέσεις που δεν το είχαν γυρίσει σε Voip(ή Vobb ισως πιο σωστά). Μέχρι πρόσφατα στο σπίτι των πεθερικών μου η τηλεφωνία ήταν POTS και το ρούτερ ήταν πάνω σε splitter. Αλλά μετά την αναβάθμιση από ADSL σε VDSL που έκανε ο κουνιάδος μου γύρισε σε Voip.

Σαφως και υπαρχουν πολλες γραμμες που παραμενουν μεχρι και σημερα pstn. Δεν ξερω αν υπαρχουν και στους 3 παροχους και ποσες ειναι στον καθενα σε ποσοστο, αλλα υπαρχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά πως πάει με την φορητότητα σας? Εγώ έκανα αίτηση 21 του μηνός . Μέχρι στιγμής έχω παραλάβει μόνο το ρούτερ. Ούτε συμβόλαιο,ούτε κάρτες. Ούτε έχει γίνει κάποια φορητότητα φυσικά. Παίρνω τηλέφωνο αλλά δεν βγάζω άκρη. Μου λενε ότι θα έπρεπε να έχω λάβει τα συμβόλαια αλλά βλέπω στο σύστημα ότι δεν σας τα έχουν στείλει και θα κάνω αίτημα και θα σας πάρω τηλέφωνο να σας ενημερώσω και ακόμη μετά από 2 μέρες τίποτα.....

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε

Παιδιά πως πάει με την φορητότητα σας? Εγώ έκανα αίτηση 21 του μηνός . Μέχρι στιγμής έχω παραλάβει μόνο το ρούτερ. Ούτε συμβόλαιο,ούτε κάρτες. Ούτε έχει γίνει κάποια φορητότητα φυσικά. Παίρνω τηλέφωνο αλλά δεν βγάζω άκρη. Μου λενε ότι θα έπρεπε να έχω λάβει τα συμβόλαια αλλά βλέπω στο σύστημα ότι δεν σας τα έχουν στείλει και θα κάνω αίτημα και θα σας πάρω τηλέφωνο να σας ενημερώσω και ακόμη μετά από 2 μέρες τίποτα.....

Θα πρέπει να περάσουν 14 ημέρες (είναι το διάστημα στο οποίο έχεις τη δυνατότητα να ασκήσεις το δικαίωμα της υπαναχώρησης), από την 15η ημέρα ξεκινά η διαδικασία της φορητότητας.

• Moderators
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, sb68s είπε

Θα πρέπει να περάσουν 14 ημέρες (είναι το διάστημα στο οποίο έχεις τη δυνατότητα να ασκήσεις το δικαίωμα της υπαναχώρησης), από την 15η ημέρα ξεκινά η διαδικασία της φορητότητας.

Αυτη ειναι μια επιλογη που συνηθως τσεκαρεται το "να ξεκινησει αμεσα". Αλλωστε τοσα ατομα εχουν γραψει στο τοπικ και βλεπουμε οτι ακομα και σε μια ημερα απο την υπογραφη των συμβολαιων ενεργοποιηθηκαν και αλλαξαν παροχο σταθερης! Συνολικα 2 - 3 ή 4 maximum ημερες απο την αιτηση που μας ειπαν οτι εκαναν τηλεφωνικα! 

Κατι σαν να μην παει καλα φιλε @ALIEN-3- χωρις να ειμαι και σιγουρος βεβαια, μονο αυτοι ξερουν.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sb68s είπε

Μόλις μίλησα με το 13888 ,τους πήρα τηλέφωνο πάλι. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα  με την αίτηση μου. Δεν μου απάντησαν γιατί δεν έλαβα η πότε θα λάβω το συμβόλαιο για να το υπογράφω .Αυτό που είπαν είναι ότι το συμβόλαιο που δεν έλαβα αφορά μόνο την κινητή τηλεφωνία. Το συμβόλαιο του σταθερου το υπέγραψα ηλεκτρονικά από ένα λινκ που μου είχαν στείλει. Οπότε μου είπαν . Να περιμένω τηλέφωνο από τον τεχνικό για το σταθερό και να περιμένω χωρίς να ξέρουν το πότε τα συμβόλαια της κινητής για να έρθουν να τα υπογράψω και από την στιγμή που θα τα παραλάβουν θα έχω 14 μέρες για να περιμένω την φορητότητα της κινητής ! 

Και το τραγικό όλων είναι ότι δεν με αφήνουν να πάω σε κατάστημα να υπογράψω αυτό το συμβόλαιο να τελειώνουμε......

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε

Μόλις μίλησα με το 13888 ,τους πήρα τηλέφωνο πάλι. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα  με την αίτηση μου. Δεν μου απάντησαν γιατί δεν έλαβα η πότε θα λάβω το συμβόλαιο για να το υπογράφω .Αυτό που είπαν είναι ότι το συμβόλαιο που δεν έλαβα αφορά μόνο την κινητή τηλεφωνία. Το συμβόλαιο του σταθερου το υπέγραψα ηλεκτρονικά από ένα λινκ που μου είχαν στείλει. Οπότε μου είπαν . Να περιμένω τηλέφωνο από τον τεχνικό για το σταθερό και να περιμένω χωρίς να ξέρουν το πότε τα συμβόλαια της κινητής για να έρθουν να τα υπογράψω και από την στιγμή που θα τα παραλάβουν θα έχω 14 μέρες για να περιμένω την φορητότητα της κινητής ! 

Και το τραγικό όλων είναι ότι δεν με αφήνουν να πάω σε κατάστημα να υπογράψω αυτό το συμβόλαιο να τελειώνουμε......

Εγώ έκανα την αίτηση την τρίτη και μου έστειλαν τα συμβόλαια των κινητών εχθές. Για το ρούτερ δεν έχω ακόμα ενημέρωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, SV1EOD είπε

Θα σε ρωτήσω λοιπόν για να είναι ξεκάθαρο: Έχεις το 2023 σύνδεση με Cosmote και η τηλεφωνία σου είναι POTS ή ISDN; Αν είσαι σε Cosmote πάω πάσο και μένω έκπληκτος. Αν δεν είσαι σε Cosmote πως έχεις τηλέφωνο κανονικά αλλά είσαι συνδεδεμένος με Cosmote VDSL;  Ή κάτι δεν το λες/εξηγείς καλά ή κάτι μου διαφεύγει.

Από ότι ξέρω όχι. Για την ακρίβεια αυτό που γνωρίζω είναι ότι στην Cosmote από το 2019 το είχαν γυρίσει σε Voip/Vobb υποχρεωτικά σε όλους(είχαν ξεκινήσει σταδιακά με πλάνο μέχρι το 2019 να έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση). Μία σχετική(όχι με την Cosmote αλλά περιγράφει αυτό που μου είχαν πει από το 2017 οι τεχνικοί του ΟΤΕ) ιστοσελίδα που το περιγράφει αυτό είναι η παρακάτω:

Vobbote Cosmote - μετάβαση σε ευρυζωνική τηλεφωνία

Δεν έχεις δίκιο. Δεν κάνει λες και....μπλα, μπλα, μπλά.

Το ότι και τα 22 € είναι ίσως πολύ καλή τιμή για αυτό το πακέτο δεν αναιρεί το γεγονός ότι η περιγραφή σου για την αύξηση είναι το λιγότερο ατυχής.

Είμαι σε στάδιο μετάβασης από Nova σε Cosmote, το τηλέφωνο είναι ακόμη Nova, η σύνδεση μου είπε ο τεχνικός ότι κανονικά έπρεπε να ειναι 24mbps (μεταβατική λογικά) αλλά όταν του λέω συγχρονίζω κανονικά 100mbps με username pass otenet μπήκε το είδε, με ρώτησε έκπληκτος αν κατεβάζω κανονικά; του είπα ναι 10mb/s και δεν ήξερε να μου απαντήσει. Αύριο θα πάρω τηλέφωνο να μου γυρίσει το τηλέφωνο (περιμέναμε να λάβω το router της cosmote πρώτα για να μην μείνω χωρίς τηλέφωνο)

*επίσης σύμφωνα με τον τεχνικό γίνεται να αιτηθώ POTS για συγκεκριμένους λόγους αλλά η διαδικασία θα πρέπει να γίνει μετά την αλλαγή σε VoIP.

τώρα που το σκέφτομαι παίζει να έχω ακόμη Nova VDSL και να συνδέομαι με otenet επειδή είναι δικιά του καμπίνα; 

Επεξ/σία από ChrisN.S.
Δημοσ.
16 ώρες πριν, troi.g είπε

Εγώ έκανα την αίτηση την τρίτη και μου έστειλαν τα συμβόλαια των κινητών εχθές. Για το ρούτερ δεν έχω ακόμα ενημέρωση.

Εγώ με αίτηση τρίτη 28/2 ήρθε τεχνικός με ρουτερ στις 3/3 παρασκευή (με ενημέρωση μισή ώρα πρίν) έλειπα και μου άφησε το ρουτερ.Το βράδυ που γύρισα το σύνδεσα και δούλεψαν όλα αμέσως.Στην εφαρμογή βλέπω τα 2 φρογκ σε cosmote one αλλα το σταθερό όχι ακόμα. Επίσης ούτε τα 1000προς όλους φαίνονται ακόμα ουτε τα 10€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έγω έχω συνδεθεί κανονικά και σε κινητό και σε σταθερό από τις 28/2 (λίγες μέρες μετά το αίτημα που έκανα για προσφορά). Το κινητό φαίνεται κανονικά στην εφαρμογή, το σταθερό όχι ακόμη..ο τεχνικός μου είχε πει όταν έφερε το ρούτερ να πιέσω στα κεντρικά για να γίνει γρήγορα η μετάβαση σε fiber..Οπότε πήρα την εξυπηρέτηση πελατών και ζήτησα την υπάλληλο που μου είχε κάνει την προσφορά.

Εξεπλάγη λίγο κι αυτή που προχώρησαν τόσο άμεσα και οι δύο συνδέσεις και προώθησε το αίτημά μου για τη μετατροπή σε fiber και μου είπε όταν θα με πάρουν για να επιβεβαιώσουν ότι θέλω fiber να αναφέρω ότι έχω κινητό στην cosmote γιατί πιθανώς θα έχω και έξτρα έκπτωση στο κινητό μόλις ολοκληρωθεί η μετάβαση σε fiber...🤨 Αν ισχύσει κι αυτό δεν υπάρχει αυτή η προσφορά..! 

Επεξ/σία από dimis_pj
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pavlaras13 είπε

Εγώ με αίτηση τρίτη 28/2 ήρθε τεχνικός με ρουτερ στις 3/3 παρασκευή (με ενημέρωση μισή ώρα πρίν) έλειπα και μου άφησε το ρουτερ.Το βράδυ που γύρισα το σύνδεσα και δούλεψαν όλα αμέσως.Στην εφαρμογή βλέπω τα 2 φρογκ σε cosmote one αλλα το σταθερό όχι ακόμα. Επίσης ούτε τα 1000προς όλους φαίνονται ακόμα ουτε τα 10€.

Εμένα δε μου έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα τα κινητά, το ρούτερ δεν έχει έρθει, και μου είπαν ότι θέλουν 14 μέρες για την φορητότητα, αλλά ούτε η vodafone μου τα έχει κλείσει. 

• Moderators
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, troi.g είπε

Εμένα δε μου έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα τα κινητά, το ρούτερ δεν έχει έρθει, και μου είπαν ότι θέλουν 14 μέρες για την φορητότητα, αλλά ούτε η vodafone μου τα έχει κλείσει. 

Προφανως οπως τα λες, σου εχουν τσεκαρει εσενα το κουτακι αναμονης 14ημερων πριν ξεκινησει να "μετραει" η αιτηση σου και δωθει το αιτημα φορητοτητας στον παλιο παροχο. Μετα τις 14 ημερες αν ειναι ετσι θα αρχισει να προχωρα η δικη σου υποθεση σε σχεση με των αλλων επομενως. Την ιδια μερα που θα αλλαξεις παροχο θα σε κοψει και ο παλιος, παντα ετσι γινεται.  

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...