Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Οσοι τυπωνετε φωτογραφιες με color laser, σε απλο χαρτι το κανετε;

Προσωπικά τουλάχιστον, ναι. Σε 80-100g. Και γενικότερα βέβαια, αυτή είναι η λογική στους laser.. Όποιος θέλει φωτο να την καδράρει σε τοίχο, επιλέγει φωτογραφικούς inkjet και... καθαρίζει, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες του νόμου (μελάνια, ειδικό φωτογραφικό χαρτί κλπ).

• Like 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Οι αναφορές των κατασκευστών σε αριθμό σελίδων είναι τουλάχιστον αστείες. Αναφέρονται σε κάλυψη 5-7% σελίδας (δηλαδή λίγο κείμενο). Όταν τυπώνουμε φωτογραφίες και γραφικά που έχουν πολύ μεγάλη κάλυψη σελίδας, ο αριθμός σελίδων είναι δραματικά μικρότερος.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δεν τυπωνω συχνα ειναι αληθεια, αλλα γλυτωσα απο το μπελα και την εγνοια και το...αγχος που ειχα, με τον inkjet! Τυπωνω οποτε θελω! Χωρις να φοβαμαι οτι θα βουλωσουν τα σωληνακια απο την αραιη χρηση. Peace of mind.

Αρα κατ'εμε, laser οχι μονο αν θες 'ογκο' εκτυπωσεων, αλλα ακομη και για λιγες εκτυπωσεις, δεν εχεις να φροντισεις για τα χαζοπροβληματα των inkjet.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτες τις μερες, χρειαστηκε για πρωτη φορα, να κανω αρκετες εγχρωμες εκτυπωσεις, φωτογραφιες.

Λοιπον, εγω προσωπικα, ειμαι ικανοποιημενος. Οκ, ισως δεν φτανει την 'απολυτη' ποιοτητα εστω ακομη και ενος φτηνου inkjet, αλλα οταν εχω ας πουμε λεω εγω τωρα μια εκτιμηση, το 85% της ποιοτητας, διχως οοοολους τους αλλες μπελαδες, ε ναι, ψηφιζω color laser.

Εκτιμω βεβαια, οτι η μικρη 'χασουρα', θα ελεγα οτι ειναι μαλλον λογω μη χρησης ειδικου χαρτιου. Αν δηλαδη, στις φωτο, στον laser, εμπαινε ειδικο χαρτι, τοτε θα 'κερδιζε', θα 'χαριζε' στις φωτο και το κατι παραπανω.

Ωστοσο, αυτο ειναι και ενα βασικο πλεονεκτημα των laser, οτι δεν εχεις να ασχοληθεις και με ειδικα χαρτια στις περισσοτερες περιπτωσεις. Εγω βεβαια απο τα χρονια των inkjet, καποια χαρτια χοντροτερα που κανουν και για laser, νομιζω 160gr, ομως δεν μιλαμε ουτε για ματ ουτε glossy, απλως χοντροτερα, οποτε και με τα συγκεκριμενα, δεν ξερω αν θα φαινονταν επι της ουσιας καποια διαφορα.

Παντως εν τελει, ειμαι προσωπικα ικανοποιημενος και με την εκτυπωση φωτο.

---

Διαβαζω εδω για αναλυση 600x2400, λιγο περιεργη μου φαινεται, non standard;

Επισης ανακαλυψα τωρα ψαχνοντας διαφορα, οτι ειναι λεει 'led design', και αυτο γενικως θεωρειται καλο χαρακτηριστικο. Διαβασα διαφορα, αλλα αν καποιος θελει να επεξηγησει πρακτικα καλυτερα, ας το πει.

Επεξ/σία από mindreader
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ενα θεματακι που δεν εχω μπορεσει να εξακριβωσω απο που προερχεται,
ειναι οτι γενικως φαινεται να τυπωνει καπως αργα.
Οχι οτι δινω ογκο βεβαια, δεν με πολυνοιαζει.
Η 'διαβιβαση' απο τον υπολογιστη στον printer γινεται ακαριαια, καθως τον ακουω αμεσα να 'ξυπναει' απο το sleep mode.
Αλλα τυπωνει γενικως αργα, χωρις να εχω βαλει χρονομετρο βεβαια,
αλλα κανω εμπειρικη συγκριση με laser printers που εχουμε στη δουλεια.
Αργα, ειτε μιλαμε για εγχρωμη ειτε για ασπρομαυρη, δεν ειδα να παιζει ρολο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Ενα θεματακι που δεν εχω μπορεσει να εξακριβωσω απο που προερχεται,
ειναι οτι γενικως φαινεται να τυπωνει καπως αργα.
Οχι οτι δινω ογκο βεβαια, δεν με πολυνοιαζει.
Η 'διαβιβαση' απο τον υπολογιστη στον printer γινεται ακαριαια, καθως τον ακουω αμεσα να 'ξυπναει' απο το sleep mode.
Αλλα τυπωνει γενικως αργα, χωρις να εχω βαλει χρονομετρο βεβαια,
αλλα κανω εμπειρικη συγκριση με laser printers που εχουμε στη δουλεια.
Αργα, ειτε μιλαμε για εγχρωμη ειτε για ασπρομαυρη, δεν ειδα να παιζει ρολο.

Και πού είναι το πρόβλημα, αφού, όπως ο ίδιος είπες, δεν έχεις μεγάλο όγκο εκτυπώσεων, άρα δεν επηρεάζει κάτι η ταχύτητα; Οι έγχρωμοι πάντως είναι συνήθως πιο αργοί στην εκκίνηση από τους μονόχρωμους της αντίστοιχης πάντα κατηγορίας. Στο σπίτι μου πχ ο μονόχρωμος Canon αρχίζει να τυπώνει από sleep mode πριν συμπληρωθεί το πρώτο δευτερόλεπτο, ενώ ο έγχρωμος Kyocera χρειάζεται 2-3 δευτερόλεπτα.

ΥΓ Και οι 2 εκτυπωτες ειναι συνδεμενοι με ethernet.

Επεξ/σία από georgeole
  • Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Χρειαστηκε να κανω μια εκτυπωση, η οποια ιδανικα θα ηταν να γινονταν σε διαφανεια.

Ειχα διαφανειες διαθεσιμες, αλλα το κουτι εγραφε οτι ηταν για χρηση μονο με Inkjet.

Υπαρχουν διαφανειες για να τυπωσεις κανεις με laser;

Εψαξα στο eshop.gr και στο skroutz αλλα δεν μπορεσα να βρω. Γνωριζει κανεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, mindreader said:

Χρειαστηκε να κανω μια εκτυπωση, η οποια ιδανικα θα ηταν να γινονταν σε διαφανεια.

Ειχα διαφανειες διαθεσιμες, αλλα το κουτι εγραφε οτι ηταν για χρηση μονο με Inkjet.

Υπαρχουν διαφανειες για να τυπωσεις κανεις με laser;

Εψαξα στο eshop.gr και στο skroutz αλλα δεν μπορεσα να βρω. Γνωριζει κανεις;

https://www.skroutz.gr/s/29933767/Pelikan-CHarti-Ektyposis-A4-1-fylla-Diafano-724237.html

https://www.skroutz.gr/s/40881873/MediaRange-CHarti-Ektyposis-A4-100-fylla-Diafano.html

Επεξ/σία από gatos74
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προσπαθω να δω αν ο εκτυπωτης ομως, μπορει οντως να τυπωσει σε διαφανειες.

Εδω γραφει

https://www.amazon.co.uk/Brother-HL-L3230CDW-Wireless-Connected-Printing/dp/B07FY1MNC3/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8&th=1

What media types does this printer take?

The L3000 range takes a variety of media types including; plain & recycled paper (A4, A5, A6), bond paper & envelopes.

Αραγε είναι ακριβες το παραπανω; Επειδη δεν ειναι ακριβος laser μεν αλλα δεν ειναι και ο φτηνοτερος, αρα οι περισσοτεροι δεν τυπωνουν σε διαφανειες;

Οσο και αν ψαχνω στο google να βρω κατι σχετικο, δεν βρισκω. Αρα μονο χαρτι;;;;

:(

Προσπαθω να δω αν ο εκτυπωτης ομως, μπορει οντως να τυπωσει σε διαφανειες.

Εδω γραφει

https://www.amazon.co.uk/Brother-HL-L3230CDW-Wireless-Connected-Printing/dp/B07FY1MNC3/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8&th=1

What media types does this printer take?

The L3000 range takes a variety of media types including; plain & recycled paper (A4, A5, A6), bond paper & envelopes.

Αραγε είναι ακριβες το παραπανω; Επειδη δεν ειναι ακριβος laser μεν αλλα δεν ειναι και ο φτηνοτερος, αρα οι περισσοτεροι δεν τυπωνουν σε διαφανειες;

Οσο και αν ψαχνω στο google να βρω κατι σχετικο, δεν βρισκω. Αρα μονο χαρτι;;;;

---

Μαλλον την πατησα σε αυτο το θεμα....

spacer.png

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Οι εγχρωμες εκτυπωσεις σε απλο χαρτι με laser color printer, πως συγκρινονται σε αντοχη στο χρονο, σε σχεση με τις αντιστοιχες απο inkjet αλλα σε φωτογραφικο χαρτι; (γιατι αν τυπωσεις φωτο σε απλο χαρτι σε inkjet συνηθως πανιαζει και ειναι χαλια)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εχω βρει την ησυχια μου με τον νεο laser printer. Ειναι, για μενα, με περιμενει να...εκτυπωσω, χωρις ιδιοτροπιες!

Τυπωνω, αραια, οταν το εχω αναγκη. Δεν εχω το αγχος μη...βουλωσουν τα ακροφυσια, ή να δινω προγραμματισμενες δοκιμαστικες εκτυπωσεις για να το αποφυγω. Μεχρι και αγχος στις διακοπες ειχα παλια, μη λειψω ενα δεκαημερο απο το σπιτι και γυριζοντας εχει βουλωσει ο inkjet εκτυπωτης.

Επρεπε να εχω κανει το βημα προς το color laser, πολυ νωριτερα. Καλλιο αργα παρα ποτε.

• Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Εχω βρει την ησυχια μου με τον νεο laser printer. Ειναι, για μενα, με περιμενει να...εκτυπωσω, χωρις ιδιοτροπιες!

Τυπωνω, αραια, οταν το εχω αναγκη. Δεν εχω το αγχος μη...βουλωσουν τα ακροφυσια, ή να δινω προγραμματισμενες δοκιμαστικες εκτυπωσεις για να το αποφυγω. Μεχρι και αγχος στις διακοπες ειχα παλια, μη λειψω ενα δεκαημερο απο το σπιτι και γυριζοντας εχει βουλωσει ο inkjet εκτυπωτης.

Επρεπε να εχω κανει το βημα προς το color laser, πολυ νωριτερα. Καλλιο αργα παρα ποτε.

Κι εγώ μαζί σου είμαι, και οι δικές μου ανάγκες/προτιμήσεις laser επιτάσσουν, ωστόσο και οι ink tank για τους (πολλούς) που τους χρειάζονται, είναι η ιδεώδης λύση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...