e-tic Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα στο group, Έχω έναν δίσκο Toshiba Enterprice MG08ACA16TE 16TB τον οποίο τον έχω συνδεδεμένο εσωτερικά και λειτουργεί άψογα. Θέλω όμως να τον βγάλω έξω απο το κουτί και να τον συνδέω όποτε χρειάζεται σε docking station. Έχω ένα docking station Gomass ch-326u3s-j που δουλεύει μια χαρά με οποιονδήποτε δίσκο είχα βάλει μέχρι τώρα που δοκίμασα να βάλω τον 16ΤΒ. Όταν συνδέω τον 16ΤΒ στο docking station ο δίσκος παίρνει τάση, ακούγεται οτι αρχίζει να λειτουργεί, αλλά δεν εμφανίζεται πουθενά στο λειτουργικό σύστημα. Σκέφτηκα οτι φταίει η κινεζιά και άρχισα να ψάχνω για καινούριο docking station, απλά και μόνο για να διαπιστώσω οτι πολλά docking station αλλά και οι εξωτερικές θήκες HDD αναφέρουν οτι έχουν όριο υποστήριξης μεγέθους δίσκου, συνήθως στα 10ΤΒ. Τα περισσότερα προϊόντα δεν αναφέρουν αυτό το όριο αλλά φαντάζομαι οτι αυτό υφίσταται. Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη λύση σε docking station ή external case (όχι NAS) που να μπορεί να δουλέψει με τον δίσκο μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση lneam Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Λύση Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 προσωπικα εχω εμπιστοσυνη στην RaidSonic σε αυτο το παραδειγμα https://www.skroutz.gr/s/12745855/RaidSonic-Icy-Box-IB-377U3-Θήκη-για-Σκληρό-Δίσκο-3-5-SATA-III-με-σύνδεση-USB3-0-60145.html στο ποστ yorgosfzs1 22/02/2022 γραφει "Τη θήκη την αγόρασα για τη τοποθέτηση ενός Seagate 16TB για αποθήκευση μεγάλων αρχείων. Η τοποθέτηση ήταν απροβλημάτιστη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kinitos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) εχω ενα icy box raidsonic σαν αυτο δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι ιδιο μοντελο https://www.skroutz.gr/s/3184394/RaidSonic-Icy-Box-IB-RD3640SU3-Θήκη-για-4-Σκληρούς-Δίσκους-3-5-SATA-III-με-σύνδεση-eSATA-USB3-0-20641.html αρκετα παλιο παιρνει 4 δισκους και το ειδε κανονικα αντιστοιχο μοντελο κανε στο δικο σου ενα manage στους δισκους μηπως απλα δεν παιρνει γραμμα Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2023 από kinitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e-tic Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 11 ώρες πριν, kinitos είπε εχω ενα icy box raidsonic σαν αυτο δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι ιδιο μοντελο https://www.skroutz.gr/s/3184394/RaidSonic-Icy-Box-IB-RD3640SU3-Θήκη-για-4-Σκληρούς-Δίσκους-3-5-SATA-III-με-σύνδεση-eSATA-USB3-0-20641.html αρκετα παλιο παιρνει 4 δισκους και το ειδε κανονικα αντιστοιχο μοντελο κανε στο δικο σου ενα manage στους δισκους μηπως απλα δεν παιρνει γραμμα Πολύ ακριβή η λύση που προτείνεις. Σε μια τέτοια περίπτωση θα προτιμήσω να τον αφήσω εσωτερικό. Έχω ελέγξει το disk management και δεν εμφανίζεται ο δίσκος, για αυτό υπέθεσα οτι θα είναι κάποιο όριο του controller του docking station. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kinitos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 34 λεπτά πριν, e-tic είπε Πολύ ακριβή η λύση που προτείνεις. Σε μια τέτοια περίπτωση θα προτιμήσω να τον αφήσω εσωτερικό. Έχω ελέγξει το disk management και δεν εμφανίζεται ο δίσκος, για αυτό υπέθεσα οτι θα είναι κάποιο όριο του controller του docking station. κοίτα πολλά μοντέλα λένε έως τόσο και εμένα νομίζω έλεγε έως 8τβ αλλά δεν υπήρχαν τότε μεγαλύτερα μοντέλα. έτυχε να το έχω και είδα ότι δούλεψε. Ειναι ακριβο αλλα εχει 4 δισκους να βαλεις οποτε ισως η λυση που ειπε ο φιλος παραπανω με 1 δίσκο να κάνεις δουλειά. ίδια μάρκα έχει και dock φθηνότερα κάνα 40 με 50 ευρώ οπότε καλό θα είναι να δεις τι λέει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Ποιος ο λόγος να το βγάλεις εκτός υπολογιστή το δίσκο και να τον βάλεις σε εξωτερική θήκη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kinitos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, tarantules είπε Ποιος ο λόγος να το βγάλεις εκτός υπολογιστή το δίσκο και να τον βάλεις σε εξωτερική θήκη; ίσως για μεταφορά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e-tic Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 7 ώρες πριν, tarantules είπε Ποιος ο λόγος να το βγάλεις εκτός υπολογιστή το δίσκο και να τον βάλεις σε εξωτερική θήκη; Έβαλα εσωτερικά έναν μικρότερο HDD που τον χρησιμοποιώ καθημερινά για read/write ενώ τον μεγάλο που τον έχω περισσότερο για cold storage τον θέλω εξωτερικά και να τον συνδέω όποτε θέλω να αποθηκεύσω δεδομένα. + την δυνατότητα μεταφοράς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 8 ώρες πριν, e-tic είπε Έβαλα εσωτερικά έναν μικρότερο HDD που τον χρησιμοποιώ καθημερινά για read/write ενώ τον μεγάλο που τον έχω περισσότερο για cold storage τον θέλω εξωτερικά και να τον συνδέω όποτε θέλω να αποθηκεύσω δεδομένα. + την δυνατότητα μεταφοράς. Δεν θα σε βόλευε ένα hotswap drive bay στον υπολογιστή; Αν έχεις ελεύθερη θέση είναι προτιμότερο το bay από αρκετές απόψεις σε σχέση με το εξωτερικό κουτί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e-tic Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, tarantules είπε Δεν θα σε βόλευε ένα hotswap drive bay στον υπολογιστή; Αν έχεις ελεύθερη θέση είναι προτιμότερο το bay από αρκετές απόψεις σε σχέση με το εξωτερικό κουτί Δεν έχω χώρο και ακόμα δεν θέλω να αλλάξω case, ενώ με το bay χάνω και την φορητότητα που θα έχω με ένα external case ή docking station. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα