Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Uk θα ελεγα. Θα βοηθησει πιο πολυ το βιογραφικο σου και θα ειναι πολυ σημαντικη πολιτισμικη εμπειρια για εσενα. Μεινε μακρυα απο Λονδινο. Ωραιες πολεις που αξιζει να ζησεις ειναι Νιουκαστλ, Λιβερπουλ, Νοτιγχαμ, Εδιμβουργο, Λιντς. Δεν ειναι ασχημα και σε Μανστεστερ, Γλασκοβη, Σεφιλντ. Στην Αγγλια, αναλογα και την περιοχη φυσικα, ο χειμωνας ξεκιναει αρχες Οκτωβρη και τελειωνει Απριλη. Καλοκαιρι μπορει να δεις απο απαλευτους καυσωνες οπως περσυ μεχρι πολυ ηπιο καιρο με πολλες και συχνες βροχες.

Απο θεμα ρατσισμου, σιγουρα υπαρχει αλλα δεν θα σε προβληματισει ιδιαιτερα. Θεωρω ειναι μια αρκετα ανοιχτη κοινωνια. Στις πολεις που σου ανεφερα δωματιο με 1 βαρια 2 συγκατοικους θες περιπου 500-600 λιρες. Σπιτι, ειδικα αν πας εξω απο το κεντρο παιζεις 700-800 λιρες. Μαζι με λογαριασμους θα πας 1000-1100 λιρες το μηνα. Επειδη θα μεινεις μονο ενα εξαμηνο θεωρω οτι καθε ΣΚ θα θες να επισκεπτεσαι αλλη πολη για να δεις οσο πιο πολλα μπορεις. Οποτε θα θες αλλα 800-1000 λιρες το μηνα για να περασεις. Οποτε σε παιρνει και για μια αξιοπρεπη αποταμιευση.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gingerbread είπε

Γύρω στις 2.700 λίρες. Αν θα είναι καλοκαίρι ή χειμώνα ακόμα δεν γνωρίζω. Δεν έχει τόση σημασία γιατί μπορεί να είναι και παραπάνω (οπότε να δω όλες τις εποχές). Σε νοσοκομείο σαν ειδικευόμενος θα δουλεύω. 

φοβάμαι ότι θα ακουστώ και εγώ ρατσιστής, αλλά το πρόβλημά τους δεν είναι οι μη λευκοί κυρίως; 

Υπολόγιζε και τις κρατήσεις.Πληρώνεις φόρο 20% στα πάνω απο £12570 εισοδήματα,ενώ υπάρχει και η ασφάλιση.Χοντρικά 25% απο τα εισοδήματα σου θα είναι κρατήσεις,υπολογίζω και την ιδιωτική ασφάλεια .

Κοίτα και το https://www.moneysavingexpert.com/tax-calculator/

Τους φόρους τους κρατάνε κάθε μήνα,ότι πληρώνεσαι θα είναι καθαρά.Αν σου έχουν πάρει παραπάνω φόρο θα στον επιστρέψουν.

Σου έχουν προσφέρει visa ?

Δημοσ.

Ιρλανδία ξεκάθαρα. Καλή ποιότητα ζωής, ανέβηκε πολύ τα προηγούμενα χρόνια γιατί είχε χαμηλή φορολογία για hi tech επιχειρησεισ Και πήγε πολύ κόσμος, και ευρωπαϊκή ένωση. Θα αναγνωρίσεις πιο εύκολα τα ένσημα σου στην Ελλάδα αν επιστρέψεις ποτέ από εκεί.

εχω γνωστούς και στα δυο μέρη και στη ΜΒ ακούω ότι είναι όλοι σαστισμένοι σε αχαρτογράφητα νερά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, dstilio είπε

εχω γνωστούς και στα δυο μέρη και στη ΜΒ ακούω ότι είναι όλοι σαστισμένοι σε αχαρτογράφητα νερά.

Αχαρτογραφητα νερα? Ο φιλος απο οτι καταλαβα ψαχνει να παει καπου ενα εξαμηνο οχι μονιμα. Ε για αυτο το εξαμηνο στο βιογραφικο το Uk θα χτυπαει πιο καλα. Ασε που θα εχει πιο πολλες ευκαιριες να παει να δει πολλα μερη πχ Λονδινο, Μαντσεστερ κλπ.

3 ώρες πριν, Gingerbread είπε

φοβάμαι ότι θα ακουστώ και εγώ ρατσιστής, αλλά το πρόβλημά τους δεν είναι οι μη λευκοί κυρίως; 

Οι ρατσιστες δεν κανουν διακρισεις σε ποιους εκδηλωνουν τον ρατσισμο τους...Ενα μεγαλο μερος αυτων επειδη ειναι δειλοι απλα βαζουν στο μαζι τα πιο "ευκολα" θυματα, πχ γυναικες. Η μεγαλη πλειοψηφια του κοσμου ειναι φιλικοι και ανοιχτοι. Σαν γενικο κανονα στο ΗΒ στο νοτο ειναι πλουσιοι και λιγο μπλαζε, οσο πιο βορεια πας οι ανθρωποι ειναι πιο φτωχοι και φιλικοι.

Αν ερθεις ΗΒ κανε προπονηση στο πως θα μιλας. Ο πιο ευγενης Ελληνας εδω μπορει να φανει αγενης. Οι ανθρωποι μιλανε πολυ διπλωματικα και πρεπει να μαθεις να read between the lines που λενε. Μεγαλη εμπειρια παντως, θα σου κανει καλο απο πολλες αποψεις!

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dstilio είπε

To  αναλύεις λίγο αυτό;Δεν το ρωτάω ειρωνικά.Απλά διαβάζω κάποια πράγματα που μου θυμίζουν ρεπορταζ του Σκάι κλπ του στυλ  άδεια ράφια στα ΣΜ και άνθρωποι πεθαίνουν στον δρόμο.

Δημοσ.

Αγγλια αξιζει κυριως για γυναικολογια και οφθαλμο. Για αλλες ειδικοτητες δεν υπαρχει κανενας λογος να μπλεξει με το nhs. 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, xgol είπε

Αγγλια αξιζει κυριως για γυναικολογια και οφθαλμο. Για αλλες ειδικοτητες δεν υπαρχει κανενας λογος να μπλεξει με το nhs. 

επιβεβαιώνω από γνωστούς. Για το nhs ουδέν σχόλιον, ο νοών νοείτω... 

• Like 1
Δημοσ.

Σαν ειδικός πλέον (και άνω των 40 ) θα σου πω μην μπλέξεις με την Αγγλία. Πάει ο παλιός καιρός που νόμιζες ότι μάθαινες κάτι παραπάνω, το NHS είναι χειρότερο του ΕΣΥ στην Ελλάδα σε θέμα εκπαίδευσης και δουλειάς. Έχω πολλούς συναδέλφους όπου μετά από χρόνια δουλειάς στο NHS γύρισαν πίσω Ελλάδα και άνοιξαν δικά τους ιατρεία. Τα λεφτά δε θα σου φτάνουν και θα ζεις με συγκάτοικο, ακριβή ζωή δε θα έχεις τη ζωή της Ελλάδας. Ρατσισμός και λοιπά δε θα συναντήσεις εύκολα. Έφαγαν σκατα τώρα οι Εγγλέζοι με το brexit και δεν έχει ποιος να δουλέψει στα θερμοκήπια τους και στα φορτηγα τους. Το NHS έχει καταρρεύσει και ο Φαρατζ έχει εξαφανιστεί. Θα πρότεινα να πας να κανείς τη δουλειά σου και να μην τρέφεις πολλές ελπίδες. Πήγαινε δες και κρίνε από μόνος σου. Γερμανία και Σουηδία είναι τα τόπ αυτή τη στιγμή και πάλι με πολλές υποχωρήσεις. Αυτά. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

To  αναλύεις λίγο αυτό;Δεν το ρωτάω ειρωνικά.Απλά διαβάζω κάποια πράγματα που μου θυμίζουν ρεπορταζ του Σκάι κλπ του στυλ  άδεια ράφια στα ΣΜ και άνθρωποι πεθαίνουν στον δρόμο.

Απλά να σου πω ότι γνωστή έχει καταλήξει να ερχεται Ελλάδα αεροπορικως κάθε φορά για γυναικολόγο αντί να πηγαίνει στους εκεί γιατρούς.

Της έκαναν ζημιά πρώτα, με αχρείαστες αγωγές και επεμβάσεις.

Και ταυτόχρονα μου έχει αναφέρει ιστοριες καθημερινής τρέλας όταν αναγκάστηκε να πάει το παιδί της για εισαγωγή.

Και όμως έχουμε καταλήξει οχι απλα φτηνότεροι, αλλά και με καλύτερο ιατρικό σύστημα.

Όποτε καμία σχέση με την Αγγλία που ξέραμε πριν 20 χρόνια.

Δημοσ.
3 hours ago, nikos_e34 said:

ακριβή ζωή δε θα έχεις τη ζωή της Ελλάδας.

Tι εννοείς εδώ;

3 hours ago, vs_skg said:

επιβεβαιώνω από γνωστούς. Για το nhs ουδέν σχόλιον, ο νοών νοείτω... 

Περίεργο, διότι το NHS είχε πολύ καλή φήμη μέχρι πρότινος. Μα καλά, με τι το συγκρίνουν και το θεωρούν ως καλό και λειτουργικό σύστημα;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, xgol είπε

Το έχω ακούσει αυτό που λες, ισχύει για μάτια και γυναικολογία. Απλά επειδή μιλάω αγγλικά και θέλω να δω κάτι πέραν από την Ελλάδα σκέφτομαι ΗΒ/Ιρλανδία. Για αναισθησιολογία είμαι εγώ.

3 ώρες πριν, nikos_e34 είπε

α λεφτά δε θα σου φτάνουν και θα ζεις με συγκάτοικο, ακριβή ζωή δε θα έχεις τη ζωή της Ελλάδας. Ρατσισμός και λοιπά δε θα συναντήσεις εύκολα. Έφαγαν σκατα τώρα οι Εγγλέζοι με το brexit και δεν έχει ποιος να δουλέψει στα θερμοκήπια τους και στα φορτηγα τους. Το NHS έχει καταρρεύσει και ο Φαρατζ έχει εξαφανιστεί. Θα πρότεινα να πας να κανείς τη δουλειά σου και να μην τρέφεις πολλές ελπίδες. Πήγαινε δες και κρίνε από μόνος σου. Γερμανία και Σουηδία είναι τα τόπ αυτή τη στιγμή και πάλι με πολλές υποχωρήσεις. Αυτά. 

Με τα λεφτά δεν "τρελαίνομαι" τόσο γιατί ένα εξάμηνο θα  είναι. Θα ήθελα να δω κάτι έξτρα. Γερμανία, Σουηδία δεν μιλάω τις γλώσσες (γαλλικά ξέρω).

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, dstilio είπε

Απλά να σου πω ότι γνωστή έχει καταλήξει να ερχεται Ελλάδα αεροπορικως κάθε φορά για γυναικολόγο αντί να πηγαίνει στους εκεί γιατρούς.

Της έκαναν ζημιά πρώτα, με αχρείαστες αγωγές και επεμβάσεις.

Και ταυτόχρονα μου έχει αναφέρει ιστοριες καθημερινής τρέλας όταν αναγκάστηκε να πάει το παιδί της για εισαγωγή.

Και όμως έχουμε καταλήξει οχι απλα φτηνότεροι, αλλά και με καλύτερο ιατρικό σύστημα.

Όποτε καμία σχέση με την Αγγλία που ξέραμε πριν 20 χρόνια.

Το NHS δεν χαρακτηρίζει όλη την χώρα.Το λένε και οι ίδιοι ότι δεν δουλευει σωστά το σύστημα γιατί έχουν μεγάλες ελλείψεις.Γιατί νομίζεις θα πάει ο ΤΣ ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ρατσισμός δεν νομίζω να υπάρχει όπου και να πας.Καιρός μάλλον χάλια αλλά εξαρτάται και πότε θα πας.Η κατοικία και στα δύο πρέπει να είναι πανάκριβη ή και δυσεύρετη.

όσο δεν φέρεσαι σαν ελληνας και δεν δείχνεις σαν ελληνας και εισαι μαζι με την ροή (δλδ σαν τους ντόπιους)  κατά 99% θα είσαι οκ οσο όμως θα κάνεις το αντίθετο............ δεν θα ειναι καλα τα αποτελέσματα (σου μιλάω σαν ένα άτομο που εχω πάει σε αρκετές χώρες)

Επεξ/σία από Black Demis
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Black Demis είπε

όσο δεν φέρεσαι σαν ελληνας και δεν δείχνεις σαν ελληνας και εισαι μαζι με την ροή (δλδ σαν τους ντόπιους)  κατά 99% θα είσαι οκ οσο όμως θα κάνεις το αντίθετο.

δηλαδή πως φέρεται ένας Έλληνας για να δω αν κινδυνεύω :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...