andreaspA Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 2% η Πειραιως για πανω απο 200.000 2.5% η HSBC χωρις να ξερω χρηματικο οριο.
Fan Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 11 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Η ΕΤΕ στο πρόγραμμα του 15μηνου, έδινε μεσοσταθμικό επιτόκιο 2,3%. Από το να κάθονται, εμείς τα κλειδώσαμε (να βγαίνει τουλάχιστον η ασφάλεια αυτοκινήτου και σπιτιού). Κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι το καλύτερο της αγοράς. Εν τω μεταξύ η ΕΤΕ πάντα ήταν πάτος σε αυτά 1
SofosChoriou Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δείτε και την Τράπεζα Αττικής, πριν δυόμισι χρόνια άρχισα μετά από πολύ σκέψη να βάζω και κάθε εξάμηνο βάζω κάτι παραπάνω. Μάλιστα όταν οι συστημικές ήταν σχεδόν στο 0. Μέχρι στιγμής δεν έχω πρόβλημα. Μην κάνετε το λάθος να πείτε στις άλλες τράπεζες που θα τα πάτε. Θα σας ζαλίσουν. Από την δεύτερη φορά και μετά ο γιος μου παίρνει ή τραπεζική επιταγή ή το κάνει από το κινητό.
tarantules Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, andreaspA είπε 2% η Πειραιως για πανω απο 200.000 2.5% η HSBC χωρις να ξερω χρηματικο οριο. Με 200.000 μετρητά γιατι κάποιος να τα παρκάρει στην όποια τράπεζα για να πάρει 4.000 το χρόνο και να μην αγοράσει 4 γκαρσονιέρες των 50Κ η κάθε μια και να παίρνει 250x4x12=12.000 το χρόνο μεικτά μείον ενφια + φθορές έστω τα μισά (που δεν) , δηλαδή 6.000 συν οτι του μένουν τα ακίνητα + δεν υπάρχει ο όποιος φόβος για ξαφνικό κούρεμα καταθέσεων από καμιά "ανακεφαλαίωση" ; Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από tarantules 2 1
Nauths Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 3% έχω κλειδώσει από το χρηματιστήριο φέτος και τρέχει άλλο ένα 4% και είναι Φλεβάρης ακόμα. Γιατί με 3,5% μέρισμα να μην πάρεις coca cola στα 22€ (γελάει ο κόσμος) και να τα κλείσεις εκεί τα λεφτά; 1
csontheline Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, tarantules είπε Με 200.000 μετρητά γιατι κάποιος να τα παρκάρει στην όποια τράπεζα για να πάρει 4.000 το χρόνο και να μην αγοράσει 4 γκαρσονιέρες των 50Κ η κάθε μια και να παίρνει 250x4x12=12.000 το χρόνο μεικτά μείον ενφια + φθορές έστω τα μισά (που δεν) , δηλαδή 6.000 συν οτι του μένουν τα ακίνητα + δεν υπάρχει ο όποιος φόβος για ξαφνικό κούρεμα καταθέσεων από καμιά "ανακεφαλαίωση" ; Γιατί δεν σκέφτονται όλοι έτσι. Προσπάθησε να δεις τι κατηγορίες ανθρώπων τα έχουν κλειστά, ειδικά την ώρα που σε φίλια κράτη έχουν γίνει κουρέματα. ΧΡΑΤΣ, μόνο 100Κ στον λογαριασμό σου κι άντε γεια. 9 λεπτά πριν, Nauths είπε 3% έχω κλειδώσει από το χρηματιστήριο φέτος και τρέχει άλλο ένα 4% και είναι Φλεβάρης ακόμα. Γιατί με 3,5% μέρισμα να μην πάρεις coca cola στα 22€ (γελάει ο κόσμος) και να τα κλείσεις εκεί τα λεφτά; Το ίδιο με πάνω. Συν ότι δεν αντέχουν όλοι το ψυχολογικό του χρηματιστηρίου. Κάποιοι έχουν μείνει στην φούσκα του 2000κάτι. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από csontheline
Haldol Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, tarantules είπε Με 200.000 μετρητά γιατι κάποιος να τα παρκάρει στην όποια τράπεζα για να πάρει 4.000 το χρόνο και να μην αγοράσει 4 γκαρσονιέρες των 50Κ η κάθε μια και να παίρνει 250x4x12=12.000 το χρόνο μεικτά μείον ενφια + φθορές έστω τα μισά (που δεν) , δηλαδή 6.000 συν οτι του μένουν τα ακίνητα + δεν υπάρχει ο όποιος φόβος για ξαφνικό κούρεμα καταθέσεων από καμιά "ανακεφαλαίωση" ; Όλα καλά μέχρι να κατσικωθεί κάποιος μέσα και να σου βγάλει το λάδι. Καπάκι να σου σπάσει και το μισό σπίτι. Τα ακίνητα προς μίσθωση ως επένδυση σπάνια είναι καλά, αν πρόκειται να τ' αγοράσεις. Αν βρεις καμία καλή ευκαιρία ή υπάρχει ήδη το ακίνητο (κληρονομιά, κ.λπ) αλλάζει το πράγμα. Αλλά όπως και να 'χει, τα ακίνητα προς μίσθωση είναι παιχνίδι νεύρων για γεριά στομάχια, οπότε σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με επενδύσεις τύπου set it and forget it (S&P, κ.λπ). 3 1
GREGORYMO Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 11 ώρες πριν, Titos301 είπε 2,3 αλλα απο τι ποσο και πανω; 10.000€
Nauths Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, Haldol είπε Όλα καλά μέχρι να κατσικωθεί κάποιος μέσα και να σου βγάλει το λάδι. Καπάκι να σου σπάσει και το μισό σπίτι. Τα ακίνητα προς μίσθωση ως επένδυση σπάνια είναι καλά, αν πρόκειται να τ' αγοράσεις. Αν βρεις καμία καλή ευκαιρία ή υπάρχει ήδη το ακίνητο (κληρονομιά, κ.λπ) αλλάζει το πράγμα. Αλλά όπως και να 'χει, τα ακίνητα προς μίσθωση είναι παιχνίδι νεύρων για γεριά στομάχια, οπότε σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με επενδύσεις τύπου set it and forget it (S&P, κ.λπ). Με ένα συμβόλαιο σε δικηγόρο και με ένα καλό check σε εκκαθαριστικά, όπου φαίνονται και τα αμαξάκια, και απόδειξη μισθοδοσίας μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δεν είπα ότι δεν θα τρέξεις, αλλά δεν είναι αυξημένος ο κίνδυνος. Ο νοικάρης ΔΕΝ είναι λαχείο.
Haldol Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Nauths είπε Με ένα συμβόλαιο σε δικηγόρο και με ένα καλό check σε εκκαθαριστικά, όπου φαίνονται και τα αμαξάκια, και απόδειξη μισθοδοσίας μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δεν είπα ότι δεν θα τρέξεις, αλλά δεν είναι αυξημένος ο κίνδυνος. Φυσικά. Απλά άλλου τύπου επενδύσεις ούτε θα σε τρέξουν, ούτε θα σου σαπίσουν το συκώτι απ' το άγχος. Τώρα αν το ακίνητο υπάρχει ήδη, μ' όσα λες είσαι σημαντικά καλυμμένος, αλλά αν πρόκειται να διαθέσεις χρήματα γι' αγορά, υπάρχουν πολύ ανώτερες επιλογές στο ζήτημα peace of mind.
Nauths Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Haldol είπε Φυσικά. Απλά άλλου τύπου επενδύσεις ούτε θα σε τρέξουν, ούτε θα σου σαπίσουν το συκώτι απ' το άγχος. Τώρα αν το ακίνητο υπάρχει ήδη, μ' όσα λες είσαι σημαντικά καλυμμένος, αλλά αν πρόκειται να διαθέσεις χρήματα γι' αγορά, υπάρχουν πολύ ανώτερες επιλογές στο ζήτημα peace of mind. Peace of mind φίλε μου δεν είναι τίποτα, ούτε η σταθερή σου δουλειά που σου ζαλίζει τα συκώτια κάποιος προϊστάμενος. Το θέμα είναι τι ταιριάζει στον καθένα. Αυτή τη στιγμή το top peace of mind για εμένα είναι ΟΤΕ και COCA COLA. Το 3% με πληθωρισμό πέρυσι 10% και φέτος 7% δεν είναι τίποτα.
Haldol Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Nauths είπε Peace of mind φίλε μου δεν είναι τίποτα, ούτε η σταθερή σου δουλειά που σου ζαλίζει τα συκώτια κάποιος προϊστάμενος. Το θέμα είναι τι ταιριάζει στον καθένα. Αυτή τη στιγμή το top peace of mind για εμένα είναι ΟΤΕ και COCA COLA. Το 3% με πληθωρισμό πέρυσι 10% και φέτος 7% δεν είναι τίποτα. Εκεί προσπαθώ να καταλήξω. Αν και είμαι ενάντια στο stock picking, σίγουρα έχεις πολύ μικρότερο άγχος με επένδυση σε χρηματιστήριο, είτε σε μεμονωμένες μετοχές, ή σε κάποιον δείκτη. Η εναλλακτική του ν' αγοράσεις 4 γκαρσονιέρες και να σου πρήζουν τα συκώτια από 4 μεριές που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω, είναι ότι χειρότερο. 1
andreaspA Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Haldol είπε Όλα καλά μέχρι να κατσικωθεί κάποιος μέσα και να σου βγάλει το λάδι. Καπάκι να σου σπάσει και το μισό σπίτι. Τα ακίνητα προς μίσθωση ως επένδυση σπάνια είναι καλά, αν πρόκειται να τ' αγοράσεις. Αν βρεις καμία καλή ευκαιρία ή υπάρχει ήδη το ακίνητο (κληρονομιά, κ.λπ) αλλάζει το πράγμα. Αλλά όπως και να 'χει, τα ακίνητα προς μίσθωση είναι παιχνίδι νεύρων για γεριά στομάχια, οπότε σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με επενδύσεις τύπου set it and forget it (S&P, κ.λπ). Νοικιαζεις ακινητα? Με εισοδημα απο ενοικιασεις ακινητων, εχουν γεννηθει, σπουδασει και παντρευτει παιδιά και εγγονια. Ολη μου την ζωη νοικιαζω διαμερισματα οικογενειακως. Ποτε δεν ειχαμε σοβαρο προβλημα. Κανεις δεν κατσικωθηκε και δεν εφευγε, κανεις δεν εσπασε κανενα σπιτι! Το αν ειμαι κερδισμενος απο την ενοικιαση ακινητων? χωρις συζητηση καν! Εχω κουμπαρα που κραταει 25 χρονια κλειστο νεοδμητο διαμερισμα στην γλυφαδα για να "μην το σπασει ο ενοικιαστης". Εχει χασει απο ενοικια ολη την αξια του ακινητου. Θα μπορουσε να το ειχε τσαμπα στα χερια της σημερα. Αν αυτου, το εχει πληρωσει και το πληρωνει γιατι μαζευει υγρασιες κλειστο, σε βαθμο που τρεχουν οι τοιχοι. Μεγαλυτερη χαζομάρα απο το "δεν το νοικιαζω μην μου το χαλασουν" παιζει να μην υπαρχει. 4 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 8 ώρες πριν, Fan είπε Κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι το καλύτερο της αγοράς. Εν τω μεταξύ η ΕΤΕ πάντα ήταν πάτος σε αυτά Ισχύει στο εκατό τοις εκατό. Είναι πάρα πολύ πρόσφατα τα συγκεκριμένα προγράμματα προθεσμιακών. 1
Haldol Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, andreaspA είπε Νοικιαζεις ακινητα? Με εισοδημα απο ενοικιασεις ακινητων, εχουν γεννηθει, σπουδασει και παντρευτει παιδιά και εγγονια. Ολη μου την ζωη νοικιαζω διαμερισματα οικογενειακως. Ποτε δεν ειχαμε σοβαρο προβλημα. Κανεις δεν κατσικωθηκε και δεν εφευγε, κανεις δεν εσπασε κανενα σπιτι! Το αν ειμαι κερδισμενος απο την ενοικιαση ακινητων? χωρις συζητηση καν! Εχω κουμπαρα που κραταει 25 χρονια κλειστο νεοδμητο διαμερισμα στην γλυφαδα για να "μην το σπασει ο ενοικιαστης". Εχει χασει απο ενοικια ολη την αξια του ακινητου. Θα μπορουσε να το ειχε τσαμπα στα χερια της σημερα. Αν αυτου, το εχει πληρωσει και το πληρωνει γιατι μαζευει υγρασιες κλειστο, σε βαθμο που τρεχουν οι τοιχοι. Μεγαλυτερη χαζομάρα απο το "δεν το νοικιαζω μην μου το χαλασουν" παιζει να μην υπαρχει. Εγώ διαθέτω μόλις 1, ενώ ο πατέρας μου 5. Ο father νοικιάζει αρκετές δεκαετίες, όντας 70+ ετών, ενώ εγώ λίγα μόλις χρόνια. Αλλά και πάλι μπορώ να πω ότι υπάρχει σημαντική εμπειρία και αξιόλογος αριθμών "περιστατικών" ώστε να 'χω βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα για το τι συμβαίνει, ή τι μπορεί να συμβεί. Πρόσεξε όμως. Δεν είπα πουθενά να μην νοικιάζεις "για να μη στο χαλάσουν", όπως λες ότι κάνει η κουμπάρα σου, που έχει ένα ακίνητο και δε το αξιοποιεί. Είπα να μην αγοράσεις με σκοπό την ενοικίασή του (τουλάχιστον όχι στα χρόνια που διανύουμε, και όχι με τις τυπικές τιμές της αγοράς). Αν το ακίνητο είτε υπάρχει ήδη, ή πρόκειται για σημαντική ευκαιρία αγοράς, εκεί αλλάζουν τα δεδομένα. Άλλωστε γράφω αρκετά ξεκάθαρα στο post που έκανες quote ότι ... "αν βρεις καμία καλή ευκαιρία ή υπάρχει ήδη το ακίνητο (κληρονομιά, κ.λπ) αλλάζει το πράγμα."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα