philos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, σήμερα εγκατέστησα το πολυμηχανημα του τίτλου. Η χρήση θα είναι απλά home use. θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1. θα πάθει τίποτα τα αν δεν εκτυπώνει τις recommended ποσότητες χαρτιού αλλά πιο λίγες το μήνα; 2. τα laser toners δεν ξερενονται έτσι; δλδ και σε 2 χρόνια αν δεν έχω εκτυπώσει 2100 σελίδες που είναι τα δείγματα toners θα έχω μελανι; 3. Ο υπολογισμός του toner που απομένει είναι πραγματική μετρηση ή βασίζεται σε static αριθμό σελιδων που τυπώνονται; 4. και τέλος, τα toners στην αγορά (αυθεντικά της hp) λήγουν κάποτε όπως των inkjet; λέω αν και ας μην μου έχει τελειώσει το toner και πετύχω καμία καλή πτώση τιμών ανά τα χρόνια να αγοράζω και να τα εχω στην ακρη . 5. και τέλος τέλος, η HP δίνει μόνο 1 χρόνο εγγύηση; τα ευρωπαϊκά προϊόντα δε πρέπει κανονικά να έχουν το λιγότερο 2 χρονια; να πω ότι μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει κάποιο online registration του προϊόντος, χρειάζεται; αυτά Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2023 από philos
georgeole Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το thread που άνοιξες έχει πολύ ζουμί από πολλές απόψεις. Να υποθέσω πάντως ότι είναι το πρώτο σου color laser πολυμηχάνημα, σωστά; Αν ναι, έτσι εξηγείται το πολυπληθές των ερωτήσεων. Πριν πάμε στις απαντήσεις, θα πρέπει να ξέρεις (αν δεν το γνωρίζεις ήδη) ότι το πολυμηχάνημα αυτό υπερ-υπερ-καλύπτει τις ανάγκες και φυσικά το μπάτζετ του μέσου οικιακού χρήστη. Πάμε λοιπόν: 1. Δεν παθαίνει απολύτως τίποτα, αν δεν τυπώνει τις προτεινόμενες σελίδες. 2. Κοίτα, τα τόνερ είναι ΠΟΛΥ ανθεκτικότερα και μακροβιότερα από τα μελάνια. Όλα όμως έχουν ένα όριο. Καλό θα είναι τα τόνερ -είτε είναι μέσα στο μηχάνημα είτε όχι- να διατηρούνται σε σκιερό και δροσερό μέρος. Ειδικά αν χρησιμοποιήσεις συμβατά τόνερ που ΔΕΝ είναι καλής ποιότητας, τότε με την παρατεταμένη αχρηστία κινδυνεύεις να πετρώσει η σκόνη μέσα στο δοχείο και καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό. 3. Δεν έχει νόημα να πολυασχολείσαι με αυτό το κομμάτι, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ποιοτικών συμβατών τόνερ αποδίδει τις σελίδες που υπόσχεται. 4. Επιμένω στα ποιοτικά συμβατά τόνερ, γιατί α) το κόστος των original είναι δυσθεώρητο: 800€ η τετράδα των high capacity τόνερ, κι ας αποδίδει 7500 σελίδες το καθένα, β) το να περιμένεις καλή πτώση τιμών σε original τόνερ είναι σαν να περιμένεις να βγει ο ήλιος από την ανάποδη και γ) δεν έχεις φόβο να λήξουν όπως τα original λες και είναι γάλα μακράς διαρκείας. Τώρα για το αν τα έχουν προγραμματισμένα να λήγουν, ας μας διαφωτίσει κάποιος από τους συμφορουμίτες. 5. Η εγγύηση στα μηχανήματα είναι μια ΠΟΛΥ πονεμένη ιστορία. Έχουμε δει στην Ελλάδα, ακόμα και σε πολυμηχάνημα των 10.000€ να δίνουν μόνο ένα χρόνο εγγύηση, παράνομα φυσικά. Όσο για το online registration, δε βλέπω κάποιο σημαντικό λόγο να το κάνεις, ακόμα κι αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς μόνο original τόνερ. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2023 από georgeole 1 1
philos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Γειαα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις! ναι πρώτη φορά είμαι σε laser . πριν ήμουν σε inkjet και πέραν του ότι έβλεπα τα μελανια να πεφτουν επειδή ξερενοντουσαν μου ειχε βουλώσει και η κεφαλή. Ξερω λάθος να παίρνω μηχανήματα επαγγελματικά για home use, αλλά μου αρέσουν. επέμεινα στις ερωτήσεις για τη διάρκεια των laser toners γιατί το είχα ψάξει και πριν και μου είχαν πει ότι δεν έχουν την ευπάθεια - μειονέκτημα μελανιού των inkjet. οπότε αναμένω να κρατήσω τον συγκεκριμένο εκτύπωση τουλάχιστον 8 - 10 χρόνια. γενικά τον χρησιμοποιώ και για μένα και για άλλα άτομα στο σόι μου ή φίλων. δεν εχω σκοπό να αγοράσω τα high yield toners, ελεγα τα απλα των 2100 - 2400 σελιδων με 80 ευρω το ενα κάθε φορά που τελειώνει έκαστο, σε μακρο χρονικο διαστημα απο 80 ευρω μια στο τοσο το σηκωνω οικονομικα. Τα εχω βαλει στα αγαπημένα μου στο skroutz μήπως πέσει η τιμή αλλά δε το περιμένω σαν αυτοσκοπό, απλά έλεγα αν κάτσει. στα συμβατά βλέπω ότι υπάρχουν με τσιπ και χωρίς τσιπ. υποθέτω το τσιπ είναι για τον έλεγχο του υπολοιπομενου μελανιου; δεν εχω αλλεσ ερωτήσεις, ευχαριστώ Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2023 από philos
georgeole Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, philos είπε στα συμβατά βλέπω ότι υπάρχουν με τσιπ και χωρίς τσιπ. υποθέτω το τσιπ είναι για τον έλεγχο του υπολοιπομενου μελανιου; Το chip είναι ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, όχι για να ελέγχει. Αν το οποιοδήποτε συμβατό δεν έχει chip, θα πρέπει να του τοποθετήσεις ένα, αν θέλεις να λειτουργήσει. Συνεπώς: Αν προτιμήσεις συμβατά, ΜΟΝΟ με chip. 1
lector Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Για να συμπληρωσω το Γιωργο, τα τονερ γενικα δε ληγουν ουτε ξεραινονται (σκονη ειναι), αλλα εμπειρικα καλο ειναι να μην τα αφησεις και καμια πενταετια. Βεβαια το πιθανοτερο συνηθως ειναι οτι θα χρησιμοποιηθουν πριν προλαβουν να περασουν τοσα χρονια. Το τσιπ χρησιμευει για να αναγνωρισει ο εκτυπωτης οτι υπαρχει τονερ. Αν παρεις συμβατα χωρις τσιπ, θα πρεπει να βαλεις το τσιπ απο το προηγουμενο. Θα σου δειχνει βεβαια τη σταθμη του προηγουμενου τονερ, παρ'οτι εβαλες καινουριο γεματο, αλλα αυτο δεν επηρεαζει την εκτυπωση. Τα συμβατα με τσιπ ειναι πιο ακριβα. Προσοχη ομως γιατι ιδιως σε νεοτερες παρτιδες καινουριων σχετικα μηχανηματων οπως το δικο σου, η hp εχει αναβαθμισει τα firmware και μπορει ο εκτυπωτης να το αναγνωρισει ως μη γνησιο και να το απορριψει. Οσο για την εγγυηση, με τοσο λιγη χρηση που περιγραφεις οτι θα κανεις, το θεωρω απιθανο να παθει κατι εστω και μετα απο 2 χρονια, θα πρεπει να εισαι υπερβολικα ατυχος ή να βαλεις υπερβολικα κακης ποιοτητας συμβατα. 1
kriosgr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Έχει τρομάξει ο άνθρωπος από το να ξοδεύεται το μισό μελάνι σε καθαρισμούς, τεστ σελίδες, αποτυχημένες ριγέ εκτυπώσεις και φυσάει και το γιαούρτι. Σήμερα έναν μήνα περίπου μετά πιστεύω θα έχει ήδη πάθει πολιτισμικό σοκ που ολόκληρο το τόνερ ξοδεύεται για την εκτύπωση των έγγραφων του κι όχι στον γάμο του Καραγκιόζη 😁 Με το συγκεκριμένο πολυμηχάνημα θα κακομάθεις πολύ. Ότι πολυμηχάνημα άλλο δεις σε review ή σε φίλο θα σου φαίνεται λειψό. Είχα το προηγούνο μοντέλο M476dw για 7 χρόνια. Σήμερα μόλις παρέλαβα το ίδιο με το δικό σου. Δεν το έχω ανοίξει ακόμα, φτιάχνω τον χώρο για να το βάλω. Ξέρω τι αγόρασα, ένα πολυμηχάνημα ίδιο με το προηγούμενο μου με ελλάχιστα ανεβασμένα χαρακτηριστικά. Το μόνο που φοβάμαι είναι μην είναι dead on arrival επειδή θα καθυστερήσει την εργασία μου. 1
philos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Ναι είναι φοβερό μηχάνημα! Μεγιές και για το δικό σου! Άστα, με το προηγούμενο inkjet είχα κάνει δύο - τρεις φορές καθαρισμό κεφαλής (από το μενού) μήπως και ξεμπούκωνε και έβλεπα τα μελάνια να πέφτουν! Μελάνια των 60 ευρώ έκαστο CMYK! Ωραίο το laser, βγαίνουν και καυτές οι σελίδες, έτοιμες από το φούρνο ^^ 1
philos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Για να πούμε και τα στραβά, εγώ πριν είχα το inkjet HP Officejet Pro X476dw MFP. Σε σχέση με αυτό, το m479fdw έχει κατώτερης ποιότητας πλαστικό και κατώτερη στιβαρότητα, παρότι σε βάρος είναι ακριβώς τα ίδια. Επίσης το scanner του έχει στατικούς μεντεσέδες, ενώ το x476dw είχε μεταβλητούς μεντεσέδες, αν πχ προσπαθήσεις να σκαννάρεις ένα παχύ βιβλίο. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2023 από philos
georgeole Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, philos είπε Για να πούμε και τα στραβά, εγώ πριν είχα το inkjet HP Officejet Pro X476dw MFP. Σε σχέση με αυτό, το m479fdw έχει κατώτερης ποιότητας πλαστικό και κατώτερη στιβαρότητα, παρότι σε βάρος είναι ακριβώς τα ίδια. Επίσης το scanner του έχει στατικούς μεντεσέδες, ενώ το x476dw είχε μεταβλητούς μεντεσέδες, αν πχ προσπαθήσεις να σκαννάρεις ένα παχύ βιβλίο. Πάλι καλά να λες που το "κάθε πέρσι και καλύτερα" όλων σχεδόν δυστυχώς των μηχανημάτων, στη δική σου περίπτωση σε πήρε ξώφαλτσα. Θα μπορούσε να είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ χειρότερα, κι ας έδωσες τόσα χρήματα... 2
gatos74 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, philos είπε Για να πούμε και τα στραβά, εγώ πριν είχα το inkjet HP Officejet Pro X476dw MFP. Σε σχέση με αυτό, το m479fdw έχει κατώτερης ποιότητας πλαστικό και κατώτερη στιβαρότητα, παρότι σε βάρος είναι ακριβώς τα ίδια. Επίσης το scanner του έχει στατικούς μεντεσέδες, ενώ το x476dw είχε μεταβλητούς μεντεσέδες, αν πχ προσπαθήσεις να σκαννάρεις ένα παχύ βιβλίο. To παλιό σου το έχεις ακόμη ή το πέταξες?
philos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, gatos74 είπε To παλιό σου το έχεις ακόμη ή το πέταξες? Το χάρισα στο σχετικό thread εδώ στο insomnia άμεσα για να κάνω χώρο για το νέο που συζητήσαμε εδώ! 2
kriosgr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 21 ώρες πριν, philos είπε Για να πούμε και τα στραβά, εγώ πριν είχα το inkjet HP Officejet Pro X476dw MFP. Σε σχέση με αυτό, το m479fdw έχει κατώτερης ποιότητας πλαστικό και κατώτερη στιβαρότητα, παρότι σε βάρος είναι ακριβώς τα ίδια. Επίσης το scanner του έχει στατικούς μεντεσέδες, ενώ το x476dw είχε μεταβλητούς μεντεσέδες, αν πχ προσπαθήσεις να σκαννάρεις ένα παχύ βιβλίο. Όντως κι εμένα τα πλαστικά μου φαίνονται σαν ψεύτικα σε σύγκριση με τον m476dw που είχα. Σαν ταχύτητα εκτύπωσης όμως ο m479 είναι φανερά ταχύτερος. Άλλη μια διαφορά που παρατήρησα είναι ότι σου βγάζει τις εκτυπώσεις με την μούρη προς τα κάτω. Στην πρώτη εκτύπωση που έκανα νόμιζα πως δεν εκτύπωσε τίποτα κι απλά έβγαλε την λευκή σελίδα. Όταν την πήρα στα χέρια μου διαπίστωσα ότι ήταν εκτυπωμένη μια χαρά από την πίσω πλευρά ☺️ Το έχω συνδέσει με ethernet καλώδιο μιας και βρίσκεται τοποθετημένο δίπλα ακριβώς από το router. Το macbook τον βρίσκει και συνδέεται κανονικά αλλά με αυτό το όνομα. Εσένα με τι όνομα στον βγάζει;
philos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kriosgr είπε Όντως κι εμένα τα πλαστικά μου φαίνονται σαν ψεύτικα σε σύγκριση με τον m476dw που είχα. Σαν ταχύτητα εκτύπωσης όμως ο m479 είναι φανερά ταχύτερος. Άλλη μια διαφορά που παρατήρησα είναι ότι σου βγάζει τις εκτυπώσεις με την μούρη προς τα κάτω. Στην πρώτη εκτύπωση που έκανα νόμιζα πως δεν εκτύπωσε τίποτα κι απλά έβγαλε την λευκή σελίδα. Όταν την πήρα στα χέρια μου διαπίστωσα ότι ήταν εκτυπωμένη μια χαρά από την πίσω πλευρά ☺️ Το έχω συνδέσει με ethernet καλώδιο μιας και βρίσκεται τοποθετημένο δίπλα ακριβώς από το router. Το macbook τον βρίσκει και συνδέεται κανονικά αλλά με αυτό το όνομα. Εσένα με τι όνομα στον βγάζει; Κι εγώ με ethernet στο router. Έβαλα και την εφαρμογή android HP Smart κάτι τέτοιο, για wifi αν χρειαστώ. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2023 από philos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα